Laʻau

Tausiga taʻi talo tolu tafatafa i le fale

Triangular euphorbia o se faʻatoʻaga tele mai le aiga Euphorbiaceae. O loʻo faasino i le faʻapipiʻi o le soʻo. O le aganuu e taua foi o le talo. O lenei mea e mafua mai i le fausaga o le ogalaau.

I le natura, o le euphorbia e tolu tafatafa e tupu i totonu o vaega tetele o Aferika ma Amerika, faapea foi ma le motu o Madagascar.

I totonu o le lotoifale e matua lauiloa lava. Faatauaina mo teuga teuteu o foliga muamua. E foliga mai, o le laau e pei o se candelabrum ma le tele o moligao ua tuu i totonu. O nisi e faatusatusa le aganuu ma se cactus lea e mafai ona teu i le fale, aua e le totogo le laau i le fale, ei ai vao tuitui. Ole maualuga e mafai ona oʻo i le 3 mita.

Euphorbia - Isi Igoa. Faʻatasi ai, fale faʻafiafia ma avanoa avanoa.
Triangular euphorbia o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi i isi vailaʻau.

E le gata i lea, ua lauiloa o lenei meaola, e pei o isi, o mea oona ma matautia i le soifua maloloina. Talu ai o ogalaau ma lau o le laau o loʻo i ai le sua suamalie, lea e aofia ai le mea euphorbin. Pe a oʻo i le faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu, o le sua oona e mafua ai se ogaoga mu.

Afai e ulu le sua i totonu o mata, e ono mafua ai le pupula. Ma o le faʻaaogaina o le sua oona i totonu o le taufaʻamataʻu matautia o mea oona.

Aiga Tausi

Triangular euphorbia ua mafaufauina otaota le lelei. E oo lava i se amataga o le faifaatoaga o le a mafai ona taulimaina le tausiga ma le galueaina. Ae peitai, ina ia ola lelei le laau ma ola maloloina, e tatau ona mataituina nisi o vaega mo le tausiga.

Faʻamamafana ma fafagaina le cactus triangular

O tagata suʻisuʻi o laʻau totogo toleni. E sili atu le lamatia o le lolovaia mo ia nai lo le vevela. E tusa ai ma lea, o le fausua e tatau ona faʻalelei.

E fautuaina le vai i le taumafanafana e sili atu nai lo le 3 taimi i le vaiaso. I le vaitau o le vegetative, e tatau i le aganuu ona maua ai le suāvai masani ma le faʻatali mo le faʻamamaina atoa o le pito i luga.

I le taumalulu, e seasea ona e manaomia le vaiinuina o le laau. Afai e malulu le potu, ona faʻaititia lea o le faʻamaina i se mea maualalo.

O le faʻateleina o le faʻamaina e afaina ai le laau, talu ai ona o le pala o le susu i totonu o le eleele e mafua ai le pala o le aʻa.

Triangular euphorbia e le o manaʻomia le maualuga o le faʻamafanafana. I le taumalulu, o le euphorbia e le fefe i le vaʻai ma faʻamafanafana faʻamafana ma vevela. I le tau mafanafana, e fautuaina e faʻamalosi le potu i lea taimi ma lea taimi ma o nisi taimi e palu ai le aganuu. O le fufuluina ma le timu e faʻaleleia ai le fugalaau ma faʻaleleia foliga.

Lulu ma moli

O le euphorbia o le trioryla e fiafia i le vevela ma le malamalama. E fautuaina e tuu le laau i luga o le itu i saute poʻo sasaʻe. Pe latalata ile faamalama. Aua le fefe i le susulu o le la, ao le masani ia te ia e faatonu le susulu o le la e fautuaina malie, pe a le o le tupu o le mu. I totonu o le paolo, o le a tupu foi le aganuu.

Mo le tuputupu ae tuputupu aʻe, e tatau ona tuu le euphorbia o le trihedral i le nofoaga sili ona susulu o le fale

O le vevela o le ea i le taumafanafana e tatau ona tusa ma le 25 tikeri, i le taumalulu e le tatau ona paʻu i lalo ifo o le 16 tikeri.

I le vevela o le laau e mafai ona ave i fafo i luga o loggias ma verandas. Ae peitai, pe a paʻu le vevela, e tatau ona toe faafoi i le potu.

Soʻo ma le faʻasusu

Lafoaʻi ma faʻamalolo palapala o mea ia e manaʻomia mo le fanaina o le fana. O ia eleele e mafai ona faʻatau i faleoloa faapitoa. Laʻau talafeagai mo fualaau suamalie. E mafai ona e saunia le palapala mo le laau i ou lava lima.

Ina ia saunia le eleele, o vaega nei o le a manaomia:

  • Peat;
  • Sand;
  • Atunuʻu;
  • Pepa lauʻeleʻele.

O vaega uma o loʻo faʻaaoga i vaega tutusa.

O le totoina o le euphorbia, e manaʻomia ai le faʻaleleia o le alavai. I le avea ai o se alavai, e lelei tele pepbles poʻo piliki piliki. Ua tuʻuina le alavai i le pito i lalo o le ulo.
E faʻafefete le faʻaleleia o alavai
Le eleele mo le felafolafoaʻiga

Fertilizer fautuaina mai le tautotogo i le autumn. E pei o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e mamanuina mo laau toto. E mafai ona faʻatauina i faleoloa fugalaau. O nei faʻalavelave e aofia ai mea uma talafeagai ma elemene.

Filifili le pu

Talu ai o le euphorbia ei ai se aʻa aʻa, aua nei filifili loloto loloto i le gafatia mo le totoina o se laau. Ae ui i lea, e tatau ona e ave se ipu lautele.

Pe a suia le laau, e manaʻomia se ipu e ave e laʻititi tele nai lo le taimi muamua.

E tatau ona fufulu pu i luga o le ulo. E le gata i lea, o se alavai e tatau ona tuʻuina i luga o le ulo.

Mo le tolu tafatafa o se ipu e leai ni pu e le fetaui

Maʻi ma meaʻai

Euphorbia e matua teteʻe i ituaiga ituaiga o meaola faalafua. Talu ai o le sua suamalie ua na o le faateaeseina ai. Ae ui i lea, o loʻo i ai ni meaola vevela e osofaia i lea taimi ma lea taimi le laau.

E aofia ai:

  • Aphids - tamai laumei lanumeamata;
  • Spider mite - meaola mumu, e mafai ona iloa e le upega tafailagi;
  • Mealybug - o se meaʻai e lafoaʻi ai se fugalaau fugalaau i luga o le mama.

E mafai ona e osofaia meaola faalafua e ala i le fufuluina o le laau ma se vaifofo mataga. E fautuaina foi e faʻaaoga vailaau iniseti (Actellik, Actara ma isi).

Brown i luga o le euphorbia cactus lau lanu
Mealybug
Spider mite
Aphids

Afai e tausia lelei le aganuu, ona mafai lea ona galo ona faʻamaʻi. Ae o nisi taimi o tagata e pulea le palota e tatau ona feagai ma le tele o faafitauli:

  1. Faatasi ai ma le tele o vaiinu ma le malolo o le susu i totonu o le eleele e foliga mai o le pau o lau. E afaina mo fugalaau e pala ai aʻa;
  2. O le soona tele poʻo le le lava o laei e mafai ona taitai atu ai i le samasama o laulaau;
  3. Brown i luga o laulaau mumaua mai le la susulu.

Teuteu

O nisi o fai togalaau e le faʻalavelaveina o latou euphorbia e ala i le peritomeina. I le taimi lava e tasi, e mafai ona ola le laau i mea maualuga, ma avea o se teuteuga matagofie o le potu.

Ae ui i lea, o le toatele o tagata e pulea le militeli e le mafai ona gafatia ona ola i se aganuu maualuga. Ma le mea e teuteu ai.

Trimming mascused o se faʻamalosiaga mo le fausiaina o ni taamilosaga fou, ma tuʻuina atu ai foi le aganuu o se foliga matagofie.
Euphorbia trihedral pe a maeʻa

A maeʻa ona oʻo i le maualuga o le manaʻoga, ona vavaeina lea o le vavaega o le laau. Trimming e talafeagai faʻatasi ma se naifi malosi. O nofoaga e tipi e tatau ona togafitia i le koala.

Suiga

O kopi kopi e fautuaina le toe totoina tausaga umama tagata matutua tolu tausaga uma. E sili ona lelei i le gaosiga i le tautotogo.

O le gafatia o le susu o le susu e sili atu ona telē nai lo le muamua na muamua. E tatau ona lautele, ae le loloto.

I le va o le faʻafeiloaʻiga, e fautuaina e suia le pito i luga.

Ina ia mafai ona gaosia se euphorbia tafatolu, o le ae manaomia:

  • Aveese ma le faaeteete le laau mai le ulo;
  • Faʻamamā le aʻa, faʻamama ma aveese aʻa pala, pe a fai ei ai;
  • Faatumu se fagu fou i se alavai ma sasaa palapala fou i luga;
  • Toto se laau.

A e galue ma le faʻatoʻaga, e fautuaina le faʻaoloa o totigilima puipuia.

Tofiga

Triupal euphorbia e faʻalauteleina e faʻaaogaina ai vaotuʻu. E sili ona lelei le faʻatinoga o le faʻaleleiaina o togafitiga i le tautotogo.

E faʻapefea ona faia le toe gaosia?

  1. Mai i le itu itu o le laau Ua vavae ese ia taameni e tusa ma le 10 cm le umi;
  2. O le kulimi suamalie, lea e natia e pulou, e tatau ona fufuluina le gaioiga;
  3. E fautuaina i latou mo ni nai aso. e faʻagogo;
  4. Lisi o mea e manaomia fetogi;
  5. Mo le totoina o togalaau, ua fautuaina e faʻaaoga le perlite poʻo le oneone. O le eleele e tatau ona susu;
  6. Ave ni fatu laau i se mea manaia ma mafanafana e le pau ai le la.

A maeʻa ona toto aʻa ma sili atu ona malosi, e mafai ona toe totoina i se nofoaga tumau ma i le eleele mo tagata matutua.

Pe a galue i tafatafa o le tafatolu, e tatau ona fai ni totigilima puipui ma ia matua faʻaeteete ina neʻi oʻo le sua susu i luga o le paʻu, mata ma totonu.

Faʻamatalaga, faʻamanuiaga ma faʻalavelave

Fugalaau e fiafia i le euphorbia e tolu tafatafa ona o lona foliga uigaese ma le le mautonu. Toto e le manaʻomia le tele o le suāvai ma le tele o le susulu o le la.

O loʻo faʻaaogaina e le au tusitala fanua le faʻaaogaina o aganuʻu mo fale e faʻaogaina ai fanua ma ofisa, mo le teuteuina o togalaau malulu.

O le a le mea e le masani ai i lenei laau ma o fea na sau mai Rusia?

Aiga

O le laau e sau mai le motu o Madagascar. E masani foi ona masani i itulagi laiti o Amerika Tutotonu ma Aferika. E tupu mai le euphorbia triangular i luga o mauga matutu.

Triangular euphorbia i le natura

Faʻaaliga

O le aʻa o le tino ma le mafiafia. O loʻo i ai se foliga o le taamilosaga, mai le mea na sau mai ai le igoa. E tele naua i luga o le ala.

I luga o tumutumu o loʻo ola i lau laititi laʻitiiti ma laʻititi. O loʻo i ai ni mea e sili ona manaia o le euphorbia tafatafa, lea o laulaau ei ai le lanu kulimi lanu, ma o le aʻa e i ai se kulimi piniki. O laʻau e umi pe a ma le 4 cm le umi.

Na felafolafoai fasipepa o le fana
Aganuʻu e mafai ona tupu maualuga i luga o le 3 mita. I lenei tulaga, o le aʻa e itiiti i le tele. E le maualuga o ia.

Euphorbia tafatolu totonu e le fuga.

O le a le afaina o le feʻau?

O ituaiga uma o moa o loʻo i ai le sua suamalie i gaʻo ma lau. O loʻo i ai se mea - euphorbin, o le mea oona. O le mea lea, o le suavai e sili ona matautia mo tagata ma manu.

Afai e oʻo mai le sua i totonu o ou mata, o le a le tumau pe le tumau le tauaso. Vaʻai vave i se tagata poto faapitoa.

Afai e inu le sua i totonu, ona tatau loa lea ona e valaau i se fomaʻi, aua o se mea matautia matautia oona. Afai o se fua tele o le sua suamalie na ave, ona ono oʻo mai ai lea o se taunuuga oti.

O le suamalie o le suamalie e matua matautia tele
Afai e ulu i totonu o le paʻu, o le sua suamalie e mafua ai le ogaoga o le mu ma se faʻafefe o le tino.

O le mea lea, pe a faʻatupuina ma teuteuina le feʻau, e tatau ona e matua faʻaeteete ina ia le afaina ai lou ola maloloina. Laei puipui lima.

E tatau ona tuu le laau i se nofoaga e le mafai ona avanoa mo tamaiti.

Faamanuiaga

O vaega uma o le euphorbia malosi faʻaaoga i vailaʻau faʻaleaganuʻu mo togafitiga o faʻamaʻi eseese. Faʻaaogaina muamua au ma laulaau tafatafa tafatolu sua suamalie.

O vailaʻau faʻaonapo nei e faʻaaogaina foʻi le kulimi suamalie mo le sauniuniga o vailaʻau. E fautuaina e faʻaaogaina naʻo le taʻitaʻiga a se fomaʻi.

I taimi anamua, o le tele o manua o le paʻu sa togafitia i le sua suamalie: o le palapala, paʻu, o le faʻamalolo ma le mu. O le sua o le suamalie e fesoasoani foi i le aoga o le aveeseina o tausaga.

I Initia, o le paʻu na faia muamua mai le aʻa ma le faʻaaogaina e togafitia ai gutu o gata.
E faʻaaogaina foʻi le sua o le kulimi e faʻaaogaina ai le ava malosi, ma laʻau ma aʻa e faʻaaogaina e fai ai teuteuga. O fualaau suamalie ei ai sona aʻafiaga, diuretic, faʻauʻu ma le faʻafefe-inflammatory.

Medicinskaya togafitiga e faavae i luga o le sua susu

E talitonu Euphorbia e togafitia lelei ia faʻamaʻi e pei o:

  1. Cystitis;
  2. Hemorrhoids;
  3. Fuga ma le pala;
  4. Toto
  5. Gastritis ma le manava o le manava;
  6. Maso masima.

Talu ai o le euphorbia e tolu tafatafa o se mea oona tele, e le fautuaina e faʻaaoga:

  • Tina ma lapatai fafine;
  • I tamaiti;
  • Tagata faʻamaʻi tigaina o le cardiovascular system;
  • Maʻi faʻamaʻi.
O vailaau faʻaonapo nei e faʻapitoa i togafitiga a le tagata lava ia, aua e ono lamatia tele mo le soifua maloloina ma le ola!

O se uila po o se tafatafa tafatafa o se fatuga muamua ma le le lelei. I lenei itu, e masani ona faʻaaogaina i totonu o vaomatua. O vaega o le euphorbia o loʻo i ai le sua suamalie, lea e afaina ma matautia i le soifua maloloina. I le taimi lava e tasi, o le euphorbia o se aga masani masani i isi vailaʻau.