Laʻau

Auala moli mo laau i totonu

O le ala saʻo saʻo e le na o le maualuga o le malamalama e tatau ai mo se laau toto. O lenei manatu e aofia ai isi mea e lua e mafua ai le ola o le laau.

O le umi o le ao e tutusa lava mo ituaiga uma o laau - mo le tuputupu ae tuputupu aʻe, 12-16 itula i le aso o le malamalama faalenatura poʻo le talafeagai lelei e manaʻomia. O le vave o le malamalama o le ao e faʻagesegese ai le gaosiga o ata, ma o aso mālū o le taumalulu e le solia ai le taimi tumau o laau laʻau teuteu.

O le malosi o le malamalama manaʻomia o se tau fesuiaʻi, e faʻalagolago i le ituaiga o laau. O nisi laau toto e ola lelei i luga o le susulu o le la ma e vave ona mou atu i se tulimanu pogisa; o isi lagona lelei i totonu o le paolo, ae le mafai ona tetee atu i le susulu o le la.

O le mata o le tagata e matua le lelei ona fetuunai e fuaina ai le malosi o le malamalama. A e alu ese mai le faamalama o le la i le tulimanu o le potu, e na o le 2.5 mita e te savali ai ma alu ese mai le la susulu i le ata. Tutu ma lou tua i le faamalama, e te le o vaʻaia se eseesega tele, ae ui i lea, o le malamalama i se mamao o le tele o senetimita e faʻaititia e sili atu i le 95%.

Faʻalalamalamaina faʻale-natura o laau

© KLPA (Joshua Kulpa)

Faʻailoga o lamatiaga: Le Malamalama
  • Lea laititi e laʻititi ma paolo nai lo le masani.
  • Le lava le tuputupu ae po o ni faʻafaʻamau faʻasolo i ni taimi umi lava
  • Laua laʻau lanu meamata
  • Fugalaau laiti po o le toesea i fualaau faiva
  • O laʻau pito i lalo e lanu samasama, mago ma pa'ū
Faailoga Mataʻutia: Masalo o le Malamalama
  • Laʻau faʻamalo
  • Brown po o le lanu mumu
  • Lea o loʻo paʻu i le aoauli
  • Laʻau o le paolo-o laau totō e faʻavaivai ma feoti

Malamalama faalenatura

O paʻu paʻepaʻe poʻo kulimi ma le faʻalo e faʻaalia ai le malamalama i totonu o se potu e le lelei le malamalama, lea e faʻaleleia ai tulaga o laau. Afai o loʻo i le pito i tua o le potu le paʻepaʻe paʻepaʻe, ona faʻaitiitia lea i le faamalama.

I totonu o se laau o loʻo i luga o le windowsill, o laʻau ma faʻamau e alu i le faamalama. I le puipuia o le curvature o le aʻa, e tatau ona suia le ipu mai lea taimi i lea taimi, o sina taimi itiiti lava. Aua e te liliuina le pusa pe a afifi mai fatu ile laau.

O se laau totogo o le a mafatia pe afai e siitia mai se nofoaga ma se tulaga fautuaina o le moliuila i se ata. O le fuainumera ma le lelei o fugalaau e faalagolago malosi i le umi o le ao ma le malosi o le susulu. A aunoa ma le tele o le malamalama, o le a le paʻu laulaau, ae o le fugalaau e le tele ma umi poʻo le lelei o fugalaau o le a faʻavaivaia.

Chlorophytum i luga o le windowsill

© Katie @!

I le taumalulu, o loʻo totogo latalata atu i le faamalama pe a mafai. E fesoasoani lenei mea e faʻaleleia ai itula o le ao ma le malosi o le malamalama e ulu atu ai i laulaau.

Tausia lau faamalama i le taumalulu - i le mama mama, o le malosi faateleina e siitia i le 10%.

E le tatau ona e tuʻuina atu le laau mai se nofoaga malulu i le taimi lava lea i le susulu o le la po o le ea; e tatau ona masani ona masani i se malamalama susulu.

E mafai ona faʻafeiloaʻi se fale ile teuteu-deciduous e aunoa ma ni aʻafiaga leaga mai tulaga e fetaui lelei ma se nofoaga malulu. O le a le oti, ae o le a le lagona lelei tele - taumafai e tuʻuina atu i se mea susulu mo le vaiaso e tasi i le 1-2 masina uma ina ia toe faʻafoisia ai le malosi.

Toeitiiti lava o laau uma e tatau ona ufiufi mai le aoauli o le taumafanafana; afai e le faia lenei mea, ona muamua mafatia ai lea o laulaau talavou talavou.

Laʻau i totonu o le faamalama (Fale i totonu o le faamalama)

Tulafono mo le matauina o le faigamalama malamalama

O laʻau teuteu e manaʻomia ai le malamalama pupula faʻaleleia; o le toʻatele oi latou e faʻafeiloaʻi foʻi le paolo. Laʻau faʻatasi ma laʻau faʻasolosolo e sili atu le malamalama nai lo lanu meamata; fua o laau totō, e pei o se tulafono, e manaʻomia se aofaiga o le susulu o le la. O le sili ona telefoni feaveaʻi o cacti ma isi mea suamalie. E tele tuusaunoaga i nei tulafono, o lea e tatau ai ona e iloa atili e uiga i le malamalama o manaoga o laau totino.

Lafoaia faʻamalosi

O le faʻaaogaina o moli uila i totonu o le vaomatua e maua ai avanoa fou e lua - e tupu ai le fugalaau ma teuteu lau laau i totonu o potu malulu ma e oʻo lava i totonu o kapeti, faʻapea foi le faʻaleleia o le umi ma le mamafa o le malamalama masani i le taumalulu ina ia le taofia le ola o laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o pulou Uzambara e faʻamalamalamaina faʻamalama e mafai ona olaola toetoe o le tausaga atoa.

Mo ia faʻamoemoe, e le fetaui lelei faʻamalama masani - o lālā e mafatia mai le vevela na latou faia. Ae i ai, latou te faʻaaogaina le moli uila, e pei o se tulafono, faʻaaogaina ni uumi uumi i foliga o moli susulu. I totonu o atunuu e masani ona ola ai i totonu o fugalaau faʻatasi ai ma uila, e tele mea faʻapitoa e maua i luga o le faʻatau. I Peretania, o nei laulau e masani lava ona faia i le fale.

O le luminaire e aofia ai le tasi poʻo le sili atu foi o masini i lalo o le ata. O le fausaga atoa e mafai ona faʻatutu i luga aʻe o laau i se tulaga maualuga pe faʻasalosolo ina ia mafai ona suia lona maualuga. E tatau ona tuu le laau i luga o se fata maa. 2 W e tatau ona pa'ū i le 1 dm2 o le eria - e fetaui lenei ma le maualuga o le malamalama i se nofoaga malulu i fafo i le taumafanafana. Mataʻituina le faʻaalia o laau. O uiga o mumu i luga o laʻau o lona uiga o le susulu o molī e le maualalo. Laʻau faʻamau ma laʻau paʻu e taʻu mai ai e mamao tele le puna malamalama. O le tele o taimi, o laau lanu ma laumei ua tupu faʻatasi ma le moli faʻamalama, mo se faʻataʻitaʻiga, begonias, bromelia, gloxinia, orchids, peperomia, senpolia ma cineraria.

Laʻau faʻamaina laʻau (Artificial lightplantplant)

Faʻasaʻo le la: Luga malamalama lelei e le silia le afa mita mai le faamalama i saute

  • E na o ni nai fale e mafai ona faapalepale le la vevela - e aunoa ma le ufiufi i masina o le taumafanafana, naʻo cacti ma isi mea suamalie o loʻo nonofo i le toafa, faʻapea foi le pelargonium, e mafai ona faia. E tele isi laau e manaʻomia le ufiufi mai le vevela vevela o le aoauli

O nisi o le susulu o le la: O se mea susulu malamalama lea e pau ai le susulu o le la i le ao.

  • O le faamalama o le itu i sisifo po o le faamalama i sasae, o se nofoaga lata ane (ae le latalata i le 50 cm) mai le faamalama o le itu i saute po o le faamalama o le faamalama o le faamalama o le itu i saute. O le nofoaga sili lea mo le tele o fugalaau ma nisi o laau teuteu i totonu o laau.

Le susulu le malamalama: O se nofoaga e le paʻu ai le la, e latalata i se faamalama o le la

  • O le tele o laau e sili ona lagona le sili i le malamalama, lea e tupu i totonu e tusa ma le 1.5 m mai le faamalama o le la. O tulaga tutusa i luga o se faamalama lautele, matala.

Faʻapitoa mata: O se nofoaga e iai le moli uila i totonu o le 1.5-2.5 m mai le faamalama o le la po o latalata i se faamalama e le o susuluina e le la

  • O le tele lava o laau toto e susulu, ae le mafai ona tatalia lau la o le la e mafai ona fetaui lelei i ia tulaga.

Ata: Se nofoaga le lelei, ae lava le malamalama e faitau ai se nusipepa mo le tele o itula i le aso

  • E na o ni nai laau teuteu-deciduous e ola manuia i ia tulaga - e aofia ai le aglaonema, aspidistra, seleninium. Ae ui i lea, o le tele o laau toto mai le vaega muamua e mafai ona fetuunai i lenei tulaga o le malamalama. O laau teuteu teuteu-fualaʻau i lalo ole faʻamalamalamaga o le a le fuga.

Ata lafoia

  • E leai se fale fale e mafai ona ola ai i ia tulaga.
Laʻau faʻamaina laʻau (Artificial lightplantplant)

Mea e faaaogaina:

  • D. G. Hessayon ​​- O le tagata tomai fale toto (Dr D. G. Vaʻaia - O Mea Uma Vaʻaia Totonu)