O laau

Mosythia

Mosythia o se laau totogo poʻo se vao mai le aiga Maslin, o lona atunuʻu o loʻo taʻua o Asia i Sasae - Korea, Saina, Iapani. I aso nei, ua salalau le laau i le tele o atunuu Europa. O le maualuga le maualuga o le aganuu o le 1-3 mita. O se laau po o se togavao ei ai se paʻu ma se paʻu lanu enaena-lanu enaena, o laʻau moa faigofie 5-15 cm le umi, fugalaau samasama samasama lapopoa i fuainumera tele ma fatu o apaau o loo natia i totonu o pusa-fua.

O le vaitau o fugalaau galue e tusa ma le tasi le masina, ma amata i le ogatotonu o Mati ma o se tasi lea o faatusa o le amataga o le tautotogo. O le lanumeamata muamua ua faatoa amata ona tupu i luga o laau totő, ma Forsythia e tu i fafo atu o le auala o magaala lanu ma fale ma ona lanu felanulanuaʻi ma ua maua ai le malosi ma le malosi i tagata pasi. O uiga taʻitasi o le aganuʻu e le gata o le vave fuga mai. O ia foi e le lelei i le tausiga ma le galueaina. Luga ma le tele o le fugalaau e mafai ona maua i nofoaga susulu manaia ma i totonu o le malu malu, ma i masina o le tautoulu Forsythia e foliga lalelei ma matagofie, faafetai i ona lanu samasama samasama po o le lanu violē.

Faʻaleleia vaʻaia

Le taimi e toto ai Forsythia

O le taimi sili ona lelei mo le totoina ma le totoina o le amataga o le tautotogo po o le tautotogo. A uma ona totō le laau i le lua vaiaso muamua ia Setema, o le a lava le taimi mo lona ola i se nofoaga fou ma le avanoa e sauni ai mo le taumalulu.

O le lafoaia o le malulu e sili atu le lagona lelei i se laufanua lafoaia e leai ni matagi ma matagi malosi. E mafai ona e puipuia le aganuu mai le matagi e ala ile totoina i tafatafa o se tamai fale poʻo se pa.

O le eleele e tatau ona matutu ma faʻapitoa. Afai o loʻo i ai le eleele eleʻele i luga o le 'upega tafaʻilagi, e fautuaina e faia se mea muamua e eliina ai, faʻapipiʻi i ai le fafie.

Auala e toto ai Forsythia

I totonu o se tau e 50 cm lautele ma 60 cm le loloto, e muamua ona e sasaa se vailaʻau e luasefulimita o alavai paʻu o maa paʻu po o piliki gau. O le lona lua e tatau ona fai e tatau ona lelei le oneone - e tusa ma le sefulu senitimita, ma pe a maeʻa lena mea. O lona fatuga: lua vaega o eleele lafulafua, o le tasi vaega o le peat ma le oneone ma le pefu laupapa (pe a ma le 200 g).

O le mamao i le va o le totoina o laau e 1.5-2 m. O le aʻa ma le eletise e tatau ona i ai i le loloto e tusa ma le fasefulu senetimita. O fualaau e tuʻuina i totonu o se lua, e ufiufi i se faʻafefiloi eleele, faʻapipiʻiina ma faʻatino le vai inu muamua. I le taimi o le totoina o le autumn i le maea ai o le susu o le palapala i le lio faataamilo, e fautuaina le faaaoga o se mulching layer lea o le a puipuia ai le laau talavou mai vao, vevela, malulu, ma faatagaina ai le ea e pasi lelei.

Malosiaga mosystem

Faʻasa

Soʻo se togalaau poʻo vao vao ma Forsythia, e aofia ai ma i latou, e masani ona le manaʻomia le faʻamalosia ma le faʻamaʻeleina i taimi uma, pe afai o le natura masani e pa'ū i le tele o aofaiga. O le faʻasoaina o meaʻai e tatau ona na o se taumafanafana matutu. O laau taʻitasi e manaʻomia le 10 i le 12 lita o le vai faʻavaivai. Tele taimi o le faʻavaivai - 15-20 aso uma. Mo humidification, e mafai ona e faʻaaogaina le vai manino mai tuuga.

Tatalo, vele, mulching

O le tausiga o le eleele e faia i le taimi lava e uma ai le suavai. O le eleele e tatau ona tatalaina i le loloto o se suo bayonet, aveese uma vao vao i totonu o le lio lata ane ma fufuluina i le eleele matutu. E aoga le faʻaaogaina o se faapalaʻau palapala e faʻamamaʻo ai vao ma vao.

Fertilizers ma faʻamaʻi

O le taimi na faʻalauiloa mai ai mea taumafa i totonu o le eleele o le a mautinoa ai le atinaʻeina o le faʻamalosia ma le faʻamaonia maualuga o le teuteuina i le tulaga o le tele o lau laʻau. E tatau ona faʻaaogaina faʻamaʻi faatolu i le vaitau: i le amataga o le tautotogo (amataga o Mati), ia Aperila, pe a uma ona maeʻa.

O le mea muamua lava o loʻo fai ai le pala, o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se lio faʻataʻamilo ma se vaʻaiga malulu ma faʻafeinu tele. O le taimi lona lua latou te faʻaaoga ai le faʻaaogaina o meaʻai mineral, e tusa ma le 70 g i le faʻatoʻaga. O le laei pito tolu pito i luga e talafeagai mo mea totō e totō ai fugalaau mo le isi vaitau. Mo sikuea mita taʻitasi o fanua o le togalaau, ua fautuaina e faia 100-120 g o le Kemira Universal station.

Teuteu

E manaʻomia e le tupulaga talavou ma tagata totō le totoina o mea mama e aveʻesea ai vine, mamago ma tiogo.

O le teuteuga autu e faia i le maeʻa o le vaitau o le fugalaau ina ia faʻaitiitia ai le tele o lālā vaivai. E fautuaina e faʻapuupuu e limasefulu pasene.

O le faia o teuteuga e fesoasoani i se tagata matutua e faʻafetaui ai le maualuga, maualuga, ma foliga.

O le teuteuina o le tuai tausaga le matutua pe a ma le 4-5 tausaga, ae le o muamua. E fesoasoani i le tulaʻi mai o se fuainumera tele o tipu laiti. I le tele o lauulu ulu, o le vao o le a matua mafiafia ma pala, ae e le mafai ona tupu fua.

Faʻaleleia pe a uma ona fuga

I itulagi ma mamafa mamafa o le kiona ma le tele o kiona i masina o le tau malulu, e le manaʻomia e nisi o nofoaga malulu malulu e le manaʻomia ai mo Forsythia. O le a ufitia le ufitia o le kiona i le puipuia mai afa malulu. I totonu o vaipanoa e maua ai le kiona, e tatau ona saunia le vaomatua mo le taumalulu. I totonu o le poloka poloka e te manaʻomia e sasaa ai se papa mafiafia o lālā matutu. O lala ua punou i luga o le eleele ma ua maeʻa, ma o se vaega maumaututu o lala vavae ua faataatia i luga. I le oʻo mai o le tautotogo, ua toe faʻafoʻiina le laau i lona tulaga masani, ua aveeseina lala laau ma lala.

Faʻaleleia togavao

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Mo lenei metotia, e mafai ona e faʻaogaina fualaau lanumeamata poʻo le faʻamalosia. E seleseleina le seleselega i le amataga o le taumafanafana, o le umi o le umi e 10-15 cm. Muamua, aveese uma laulaau pito i lalo, ona faʻagasolo lea o fasi pepa ma se tasi o aʻafiaga (mo se faʻataʻitaʻiga, "Kornevin", "Epin", "Heteroauxin") ma tuʻu i le oneone susu. E tatau ona i ai i totonu o le mea e maua ai le greenhouse - i lalo o se ata tifaga po o totonu o se kiona.

O loʻo faʻapipiʻiina ma faʻaaogaina 2-3 tumutumu i Oketopa ma vave ona totoina ile laufanua. O le soloina o nei faatoaga e tatau ona faia i lalo o se vaega mafiafia o laulaau ua paʻu, lea ua aveeseina i le amataga o le tautotogo. E oʻo mai i le tautoulu, o le a avea ma totoʻaga malosi ma malolosi.

Faʻapenaina e ala i le taoto

O lenei auala faʻaleleia e faʻaaogaina i le taumafanafana poʻo le amataga o le tautoulu. O le lala pito i lalo e tatau ona punou i le eleele, ma faapipii i se uaea ma faapipi i eleele lelei. O le tausiga tele o le eleele ma le malulu ile taimi ole taumalulu. I le tautotogo, o le a avea le fana ma ona lava aʻa ma o le a saunia mo le vavae ese mai le tagata matutua ma totoina i se nofoaga tumau. Fugalaau o le a oʻo mai i le taumafanafana e sosoo ai.

Fanauina o fatu

O le faʻalautelega o le fatu e manatu e sili ona faigata ma faʻaaogaina e na o le au fai togalaau.

Maʻi ma meaʻai

Mosythia e sili ona puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. I se tulaga e le masani ai, o faafitauli e tulai mai ona o foliga o nematodes. E mafai ona e faʻaumatia latou i le fesoasoani o fualaau faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaau faʻasaina o le Chemicals e faʻaleagaina ai le eleele ma faʻaumatia atoa ai malo e leʻi valaʻauina.

O faʻamaʻi matua o moniliosis, wilting, bacteriosis. O le bacteriosis o se siama lea e aafia ai le vao i se taimi puupuu, ma ua toetoe a le mafai ona lavea. I lenei tulaga, ua fautuaina le faʻanatinatiina o le togavao faʻamaʻi ina ia le mafai ona pasia le faʻamaʻi i isi aganuu. O loʻo faʻaleaina faʻamalosi faʻamalosi faatasi ma aʻa, ma o le nofoaga o le galueina o loʻo galueaina.

Pe a aliali mai moniliosis i luga o laʻau o se vao vao, e tele mea lanu enaena e aliali mai. E mafai ona e faʻasaoina le togavao e ala i le vavae ese uma vaega o loʻo aʻafia ile laau.

Le auala pito sili ona faigofie e taulimaina ai le faʻaulu. O nisi o fusi o le "Fundazole" e lava ma o le a toe maua mai le laau. E fautuaina le lima pasene.

Ituaiga ma ituaiga o le forsythia

Forsythia Europa - o mea masani e masani ai ma le maualuga e tusa ma le lua mita faatasi ma fugalaau lanu samasama auro e tasi ma laupepa lapopoa ma se umi e 5-7 centimita.

Mosythia e lanu meamata - o le vao e tolu-mita ma faʻalauteleina ai le sefululima senitimita lau o se lanu uliuli lanu i luga o lala. Faʻailoga i le maualuga o le lāmala ma le teuteu.

Mosythia e kiona - o le maualalo o laau iti 1.5-2 mita le maualuga ma laʻau lanu meamata vaivai, lea e oʻo mai le oʻo mai o le autumn e lanu viole. O le tele o lauolaola lauolaola e aofia ai fugalaau papaʻe ma lanu samasama ma le piniki.

Forsythia Giralda - o se meaola faʻafefe o le maualuga faʻatasi ma laʻau lanumeamata lanu uliuli ma lanu samasama susulu. O le taimi vavalalata e faia ia Me.

Faʻasalaga ovoid - o lenei meaola e ese mai i isi e ala i le amataga o le totoina, maualuga le tetee atu i le malulu ma le lamala. O le maualuga o le maualuga e 1.5-2 mita. Laititi lanu lanumeamata lanumoana e avea ma lanu violē i le amataga o le tautoulu. O ituaiga eseese o Tetragold, Goldsauber, Glo Glory.

Mosythia o loʻo paʻu - o se vao e tolu-mita ma le paleni lautele ma lala tautau. E tele ituaiga o meaola - faʻaaogaina "motley", "lanu violē", "faaseseina" ma le "manuia".

Forsythia Intermediate - o se ituaiga o meaola e maualuga le faapalepale i le taumalulu ma le faapaleʻaina o le lamala, vave le tuputupu aʻe. E fuga mai i le ogatotonu o Aperila i le ogatotonu o Mei ma ni lanu mumu samasama. O ituaiga eseese o Spectabilis, Beatrix Forrand, ma Denziflora.