Laʻau

Tropical Birch

Ua taʻua e tagata lenei laau i totonu o vine ma totonu o le birch. Vaʻaina - mo le mafutaga masani ma le ituaiga Vitis, ma le birch - mo le tutusa o laʻau ma birch. O le mea moni, o le laau ua taua o le cissus.

O le rhomboid cissus sili ona lauiloa (Cissus rhombifolia). E i ai ni laupepa e foliga mai e pei o taimane. E vave ona tupu, e mafai ona faʻalauteleina i le lua mita i le taʻitasi! Faʻafeiloaʻi i luga o lagolago faʻafetai i faʻalapotopotoga faʻapitoa. Matagofie tele: faapalepale le malamalama, ma le ata lafoia, ma suiga o le vevela. Tatou te alolofa i ai! O le ituaiga sili ona manaia o lenei ituaiga o Ellen Danica o loʻo i ai muamua lau laʻau.

Cissus rhomboid (Cissus rhombifolia)

O le isi cissus masani o le Antarctic (Cissus antarctica). O lenei meaola e faʻafefe ai le malulu o le taumalulu i potu ma maualuga le vevela; I le malosi o le pa, o le tuputupu aʻe lemu, ae o Antarctic cissus e le fiafia foi i le vevela vevela. Mai le lelei: faʻafefe i le maualalo o le eleele ma le le lelei i le faʻavainuina.

E le galo le galo o Cissus (Cissus striata). O ona laʻau e pei o vine mama i foliga. E televave ona tupu, e le faʻafefeteina i le malulu o le ea. O le Sensation Sini Eseese ma lau lanu mumu e matua matagofie lava.

Ae o le sili ona lanu ma lalelei o le cissus e tele-lanu (Cissus discolor). E ese le lanu! O ona lau e pei o mamanu ola: o lanu siliva o loʻo i luga o le lanu mumu o laʻau, ma le pito i lalo e lanu viole. O le faafitauli autu o le tausia lea o se tagata lelei i totonu o le potu. O le laau e sau mai le vevela, lea e le faʻaitiitia ai le maualuga o le vevela i lalo ifo o le 25 tikeri, ma o le masima e 85-90%. O Cissus ma le fesoasoani o se antennae e faʻamalosi ai laau, ma aʻa ona paʻu le vai ma le malosi i luga o laʻau i totonu o Java, e selesele ai e tagata o le vine ma inu le sua e maua ai.

Cissus Antarctic (Cissus antarctica)

Tausiga

Laʻau e sili atu le susulu malamalama. O pusa tioata ma le lanu lanu e le taliaina le sun tuusao ma e mafai ona tupu i se paolo paʻu, ae o le nofoaga e latalata ile faamalama o sasaʻe poʻo sisifo e sili ona talafeagai mo i latou. Cissus rhomboid e sili atu ona faʻapitoa, o se nofoaga lata ane i le faamalama i saute e talafeagai mo ia, ma i le taumafanafana e mafai ona ave i fafo i le togalaau poo le faapaologa.

O le suavai e tele mai le tautotogo i le autumn. I le taumalulu (Oketopa ia Fepuari) - faʻalelei. E le mafai e Cissus ona faʻafefe i luga o le tino, ma le suavai.

Toe faʻaleleia e ala i tipi i le tautotogo ma le tau mafanafana, mo lenei mea, e tele ni mea faʻapitoa e vavae, ma a maeʻa, e totoina i totonu o le ipu e tasi. Muamua lelei.

Cissus striped (Cissus striata)

E fiafia Cissus e felauai solo. Ma i le autumn ma le taumalulu, pe a maeʻaeʻa galuega, e matua taua lava. I le tautotogo, e manaia le faatulagaina o se vai vevela mo le cissus e fufuluina ai le pefu o le taumalulu ma toe faafouina le laau. Cissus multicolored e le taliaina le ea vevela, e tatau ona sosolo i ni nai taimi i le aso.

O lenei laau e vave ona ola, o lea e tatau ai ona e totoina i lea tausaga ma lea tausaga, ma laau toto
matua atu i le 5-6 tausaga - i le tausaga. E vave ona fafagaina Cissus mai meaʻai mai le eleele, o lea e manaʻomia ai ona fafagaina i vaiaso uma mai ia Aperila e oʻo i Setema.

I le maualuga o le faʻamafanafana ma le tele o le suāsusu, e vaʻai ai e le cissus laulaau. O faʻamaʻi tuga sili: aphids, iniseti iniseti ma whiteflies.

Faatasi ai ma le tele o le susu i totonu o le eleele ma faʻataʻitaʻiga, atonu e maua ai ni mea i luga o laulaau.

Ona o le le lava o le susu, o le pito i lalo ua maanuminumi ma pisia.

Cissus multicolored (Cissus discolor)

Matagofie ma le soifua maloloina

Ou te leʻi taulimaina laʻu "birch". I le aluga o le tausaga, na sopoia ai e Cissus se puipui i totonu o le potu. Sa tatau ona ou faatonutonuina lona tuputupu ae, ae o le lalo ifo. Sa ou tuu le laau i luga o se nofoa maualuga (o se mea e pei o se whatnot) ma tuu atu i ai le avanoa e pauu saoloto ai. O le tele o pine i le tautotogo, o le mea moni, e tatau ona vavae, ae na o le "birch" i le avanoa. Na faasolosolo vave lava lala o le itu ma na atili ai ona matagofie le togavao. I le auala, e faʻaogaina lelei lava i le tipi, ma, pe afai e te manaʻo ai, e mafai ona e tuʻuina atu i le laau so o se mea uiga ese.

E iloa foi e cissus e faʻaaogaina mea vevela mai le ea.