O le togalaau

Fautuaga ma togafitiga mo le tausiga o vao mo masina uma

I lenei tusiga o le a matou taʻu atu ia te oe le auala e tausia ai laau toto, e fuafua i vaitau, i le masina. Faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma isi meaʻai ...

O le tausiga o lapisi o se tulaga e le manaʻomia mo lona faʻaleleia masani ma le fuaina. O lenei mea e iloa uma e le au fai togalaau.

O le tausiga ole tausiga ole tausiga (pei o soʻo se togalaau poʻo se togalaau aina), e faʻalagolago i fua o le togalaau ma luga o le tau, palapala, fanua ma taimi o le tausaga.

Shrub - o le ola o laau toto; Laʻau o loʻo ola i luga 0.8-6 mita le maualuga, e le pei o laau e le o iai se ogalaau autu i le tagata matutua, ae tele ni pine, e masani ona i ai i tafatafa ane ma sui le isi.

Auala e tausi ai laau toto, fuafua i le taimi o le tausaga

Manatunatu i manatu autu e manaʻomia le galueina o togalaau faʻatoʻaga:

  • Me

O lenei masina, ua maeʻa galuega faʻalelei. O le laau na toto muamua na suesueina mo le fuga. O le palapala i lalo ifo o le mulched.

  • Iuni

O le masina lenei, o le vao ua fuga.

O le taimi lava e tupu ai lenei mea, e tatau ona fufuluina mai meaola faalafua.

I le avea ai o se mea e puipuia ai mai se faʻamaʻi e taʻua o "paʻu palapala," Bordeaux liquid ma le sulfate copper e talafeagai.

I le avea ai o se togafitiga o le togafitiga, o le a sili atu le aoga o tapenaga o le fungicide: Topaz, Fundazol, Strobi, Anthracol.

O le eleele i lalo o le vaomatua e matala ma faʻamalosia ma minerale ma mea faʻalapotopotoga.

  • Iulai

O le eleele i lalo o le togavao e tatau ona veleina ma tatala.

E mafai ona e fafagaina le vao i meaʻai (ae le o minerale) faʻaopopo. O le faʻasalaga e faia i taimi uma ma tele.

  • Aokuso

O lenei masina, e tatau ona faia se suʻesuʻega maeʻaeʻa o laau mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O lālā mama ma le mama e tatau ona aveeseina, mea faʻamaʻi - faʻaumatia.

E mafai ona e amata sauniuni le vao mo le taumalulu, teuina faʻatasi ma meafaigaluega ma mea e manaʻomia: pusa pepa, ata, twine, humus, peʻa, lau paʻu, ma isi ...

  • Setema

Selesele ma fufulu lau mago ma toe mama. O le eleele i lalo o le togavao ua eli ma ua faasusuina. E mafai ona e faʻapipiʻi fualaʻau faʻatasi ma le faʻafeinu.

  • Oketopa

O sauniuniga lelei ma tuusao mo le taumalulu e faia. Raspberries ma se tamai laau totō na totōina i le tautotogo e punou i le eleele ma nonoa.

E tatau ona ufiufi le ogalaau vevela vevela i atigipusa ma ata ma lafo i ni lala vavao ina ia aua nei malulu.

O aʻa o ia laau toto e tatau ona tanumia faatasi ma le eleele, ona laʻau ma le humus. Faʻamama le palapala o loʻo totoe i le paʻu.

  • Novema, Tesema, Ianuari, Fepuari

I le masina o Novema, ua maeʻa togalaau. Ae o se tagata nofo maelega ma se tagata poto masani o le a asiasi atu i la latou togalaau e sili atu ma le faatasi i masina o le taumalulu ...

  • Mati, Aperila

A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona puipuia le laʻau mai le la. O manuaga e maua mai i le tootoo e tatau ona sao ma saʻo lelei togafitiga.

Ma ua oo i le taimi e amata ai ona teuteuina, aʻo faʻaumatia ma le manuia faʻamaʻi faʻamaʻi manu ...

Matou te faʻamoemoe i le taimi nei, ma le iloa le auala e tausi lelei ai laau, latou te teuteu lau togalaau mo se taimi umi.