Meaai

Faʻamatalaga Faʻasologa Faʻamaulalo Faʻataulelei

Lisi laumei o se filifiliga lelei mo se laulau fiafia pe mo le 'aiga o le afiafi i le aiga. E mafai ona latou saunia ma soʻo se mea e faʻaaogaina, faaopoopo sau sau e tofo ai ma faʻafeiloaʻi malo. Ae ui i lea, o tagata fiafia i le Iapani e tatau ona faʻatau mea autu i totonu o se faleoloa faapitoa - e mafua mai ia i latou e maua mai e le ipu maeʻa se tofo lelei ma le manogi.

Faʻaliliu i se sauʻai faʻafefe

O loʻo i ai se auala faigofie e fai ai falala lapisi ina ia le mafai ona iloa mai meaʻai. O le lelei ma le manaia o lenei ipu e faʻatatau tonu lava i le lelei o mea e faʻaaoga. I nisi tulaga, o vaega masani e mafai ona suia i ni mea tutusa, ae e sili atu le aua le aluese mai le fua. O le a e manaʻomia:

  • nori;
  • araisa mo le kukaina o alalaupapa - e ese mai masani ma e faatauina atu i faleoloa faapitoa;
  • vela;
  • mumu moli (salmon po o semoni);
  • lele lele;
  • fuga manu;
  • kukama
  • susu susu (Philadelphia, Bucco poo Almette);
  • mo le saumalie - mayonnaise, saula vevela vevela ma le kalaka.

Mo lapisi tao i le fale, ia saunia le meaai autu ma sau sau ese, ona faʻapipiʻi lea ma tuu i le ogaumu. O le faagasologa e matua faigofie lava, e oʻo lava i se tagata amata e taulimaina:

  1. Muamua, ia kuka le araisa mo pepa taʻavale. E tatau ona kuka lelei, ae le kuka. Ona tuu lea o se fasi ie ma tuu le araisa, ma tuu sina avanoa i luga o le tasi lau.
  2. Ona faaopoopo uma lea o isi vaega: mumu mumu, anufe o le anu, moa ma kukama. Ia mautinoa latou te latalata i pito o le nori, a le o lea o le a leai se avanoa o le lisi mulimuli.
  3. Faʻalu le pito o totoe i le vai ma faʻapipiʻi le afifiina o le lola, sii i luga i se fala. E tatau ona afifiina lelei, ma nori - faʻapipiʻi le faʻamafu.
  4. Faʻasaga le pepa taʻavale i fasi pepa ma tuʻu i luga o se ipu tao tao. I luga o le fusi faʻatau o loʻo i ai ni faailoga e vaeluaina ai ina ia lamolemole pepa.
  5. Ma le isi, e mafai ona e amata sauniuni le sauuga mo pepa falaoa. I totonu o se pusa eseese, tuʻu le 2 sipuni tele o le mayonnaise, o ni faʻalaʻau gaʻo o le kālati, 1 sipunamu o le sipisi susu, 2 sipuni tele o le iʻa e felelei ai iʻa, o nai mataua o selu ma soya sau.
  6. E tumau pea e faʻaaoga sina fasi masi i luga o lisi taʻitasi ma lafo le fomu i le ogaumu mo le 10 minute. Auauna atu i le ipu ma mafanafana ma 'ai faʻatasi ai ma pulou, faʻafefiloi sina siva soya.

Mo le afifiina o le lisi, e tatau ona e faʻatau se meaola faapitoa (Makisu). Ua mamanuina ina ia mafai ona toe faʻaaogaina ma masani ona faʻaaogaina i le gagana Iapani.

O taʻavale e taʻavale ma ni fasilaau ma ni meaʻai faʻafefe

O se tasi o fualaau sili ona faigofie mo taaiga falaoamata i le fale ua saunia ma laau papa. Afai e manaʻomia, e mafai ona suitulaga i le gaʻo meaʻai. I le faaopoopo atu i lenei vaega, o le a e manaʻomia:

  • nori ma araisa mo sushi ma taavale solo;
  • susu susu (Fladelphia po o ituaiga Buco e lelei);
  • meaʻai mo sau sau: mayonnaise, keleka, soya ma chili sauces, vavalo iʻa felelei.

O le auala mo le faia o fusuaga e ese mai le masani. Mo sea ituaiga meaʻai, e le o faʻataʻitaʻiina meaʻai i luga o le araisa aʻo leʻi afifiina le faʻatumu i le nori. O pepa taʻitasi e saunia faʻapitoa: mo uluaʻi amataga, o loʻo maua i luga o le nori ni nai araisa, ma o luga o luga o loʻo taʻavale ai vaega o loʻo totoe. A maeʻa se faʻataʻitaʻiga masani, o le a leai se lamolemole ma le manaia o ia pepa ua gaoia:

  1. Muamua sauni le pepa e faʻafefiloi ai le falaoamata. I totonu o se pusa eseese, tuu se lua sipuni tele o le mayonnaise, lua paluga o le karika gaosi, o nai mataua o sau (soya ma le chili), faapea foi ma se sipuni o le iʻa lele iʻa (tobiko). Ina ia faʻafefeteina i le maualuga o le vevela, faʻaopoopo se sipuni o sisi susu.
  2. Tipi le fasilaau laau poʻo le gaugau aano ma faʻafefiloi i latou e pei lava o le tao sau. O lenei masini o le faatumuina lea mo pepa taʻavale.
  3. Taʻu le araisa seia oʻo ina lelei. Faʻasolo pepa laiti laiti mai ai.
  4. Ave se laupea o le nori ma tipi i ni fasipepa 3 cm le lautele. Ua i ai faailoga i lisi lisi. O le isi, ia faʻafusi faʻapipiʻi paʻu taʻisa taʻitasi i se fasi nori. I lisi taʻitasi, e tatau ona avanoa mo le faʻatumu.
  5. Tuʻu pepa i totonu o se mea tao tao ma tuʻu le mea e faʻatumu i le sau ma le papa i luga o le mati. O nei laulau e tatau ona tutusa pe tutusa.
  6. E tumau pea le tuʻuina o le paluga i le ogaumu poʻo le microwave mo le 7-10 minute. Auauna atu ia i latou vevela i le soya soya, wasabi ma le totoa.

Ginger o se isi lava meaʻai, o lea aua le tuʻu i le pito i luga o le lisi. Faʻamasusu lona pito i le soya soga ma 'ai faʻeseese, faʻafeiloaʻi ma solo po o sushi.

Lili i le paʻu ma le fasilaau laau ma fualaʻau

E i ai se fua faigofie i le faiga o kuka kuka i luga o le paʻu. Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia le araisa ma le nori, laau o le vavao ma le kukaina o meaʻai, o le paluga, o fualaʻau ua afaina (pipi, Karoti Korea ma pepa logo), faapea foi le mayonnaise, soya soya ma le sisi susu. Mo le paluga, o le falaoamata o le saito ma se fuamoa ma falaoa e talafeagai.

  1. Salu le araisa seia kuka. Aumai se laupepa o le nori ma tuu ai le suka mama i luga, ma tuu sina avanoa i tafatafa o le tasi pito.
  2. Ona tuu lea o fualaau faisua, faʻalanoa i ni fasi mumu umi, ma iʻa. Faʻamau se lapisi lapoa, fesoasoani ia oe lava i se fala lapisi.
  3. I totonu o se pusa eseese, faʻafefiloi le falaoamata ma le masima ma sina vai, faaopoopo le fuamoa. Paʻu le paluga i se fulufulu, se vavae poʻo se paluga.
  4. Faʻasolo le pepa taʻavale i le mea e tupu ai le faʻafefiloi ma le falaoa i falaoa. Lave le apa i le taimi e tasi.
  5. Fuga se taʻavale umi i itu taʻitasi mo ni nai minute seia oʻo i le lanu enaena. Le isi, vaevaeina i vaega ma tautua vevela. E le gata i lea, tuʻu faʻamalosi tagata taʻitasi, tuʻu le soya saumalie, wasabi ma le totino.

Laasaga o lea laasaga ma lea laasaga mo pepa falaoa i le fale o loʻo i totonu o le lautele lautele. O le mea autu mo la latou sauniuniga o le filifilia lea o mea sili ona maualuga. Filifili le faʻatumu i le tofo. E le tatau ona e suia le sisi mālū ma le tele o ituaiga taugofie ma faʻaaoga alaisa masani. Mo le mea e totoe, e mafai ona e faʻaalia ou mafaufauga ma fatuina lau oe lava fua mo laʻau falaoa.