Fugalaau

Vacaena totonu: ituaiga ma tausiga

E toatele e manatu o le pama Dracaena e avea ma se "ofisa" mama, ae o se mea sese. O le tausiga o dracaena potu e le faigata tele, ma o tulaga mo lona tuputupu ae e mafai ona fausia i totonu o fale uma.

E le tele naua ituaiga o dracaena, o lea e mafai ai e se tagata e teu ai meaai ona filifilia mo ia lava le mea e sili ona lelei i ai: i lau laulaau lau lautele ma lautele; pogisa, moli po o le tuai, faatasi ai ma se pusa malosi po o se lauiloa.

Eseesega o dracaena i totonu o le potu ma a latou ata

Aiga: Faʻafeiloaʻi, faʻafefe, malu-faapalepale.

O le vailaʻau aupito sili ona lelei i totonu o le fale e vaʻaia dracaena (Dracaena marginata). O se fasi mea saʻo, ma vaevaeina i le 2-3 kesi, vaapiapi, umi (e oo i le 70 cm), laʻau paʻu-paʻu o le a sologa lelei i totonu o totonu. O le maualuga o le eletise o lenei laau o le a faamamafaina ai le pisinisi pisinisi o le suʻesuʻega, ma o se mataʻu o lau "tafe" o le a faaopoopo ai le filemu i le taliaina po o le potu malolo.


E mafai ona e filifilia se ituaiga eseese ma lau lanu lanu eseese, mo se faataitaiga, "Tricolor" - faatasi ai ma lanu samasama samasama samasama, "Colorama" - ma lanu mumu lautele.


Faʻalogo lelei i le ata o Borinkuensis dracaena - o se lanu uliuli e tafe i le pito o le lau, faʻavave vave (i le 2-3 tausaga e mafai ona ola e oʻo i le 3 m).

Faʻaleleia le fale ile dracaena i le fale

Manatua lelei mo nei meaʻai i le fale: malamalama mumulu, vevela faʻafefeteina i le tausaga atoa, pe tusa ma le 60% le faʻamamaina, faʻafeinu ma masani ai le faasusu ma le faʻaleleia.

Ae tusa lava pe i lalo ifo o tulaga e le mamao mai se mea lelei, o le dracaena o le a le fano, atonu e sili atu ona "fesuiaʻi" (ona o le le lava o le malamalama, e tele atu ma laititi maualalo ma mago le malosi). Ae faigofie lava ona mafai ona faʻavaeina - e mafai ona e maua ni vailaau faʻataʻitaʻiga i ni ogaumu, poʻo se foliga o se "lalalaʻau".

Afai ua e vaivai i se "laau uumi ma laulaau i le pito i luga", e mafai ona e tipiina ma le le fefe, e aunoa ma le faagaloina o le tipiina o fasi pepa i le malala mumu - o le a ala mai ni "tumutumu moe", ma o taunuuga e mafua mai i le oneone po o le vai. E mafai ona faʻavasegaina i le lua tausaga i totonu o le eleele faʻafefiloi o le eleele, palapala ma le oneone (1: 1: 1).

Tausiga o Fale mo Dracaena Sandera Varieties


Mo i latou e fiafia i mea laiti, e tupu mai pe o fiafia i aoaoga a Feng Shui - eseese dracaena Sandera (Dracaena sanderiana), po o le "fiafia fiafia" (Lucky Bamboo).

O lanu lanumeamata lanumeamata, e pei lava o lala o le bamboo, ua uʻamea i se siosiolio pe fusi mai i le 3 i le 21 vaega.

I luga ia i latou, mai i le taotoga, o totogo laulaau e atiina ae ma lauulu lanumeamata lanumoana laititi. E le mafai ona totō lenei laʻau i le palapala. Vaʻavaʻai i totonu o se fagu vailaʻau i vai poʻo le vai faʻalanu. E tatau ona suia le vai i vaiaso uma e lua ma tatau ona faʻaopopo le faʻalaʻau mo dracaena. O lalaga e fufulu taimi. Malamalama - faasalalauina, potu vevela - potu. O le tausiga atoa lea o dracaena fugalaau i le fale - ae, e tusa ai ma le Feng Shui, o lenei laau e tosina uma ai le malosi o le malosi i totonu o le fale: manuia, soifua maloloina, lagona lelei, soifua maloloina tau tupe. O se meaalofa lautele - o se "bamboo fiafia" e mafai ona tuʻuina atu i se tamaloa, se fafine, ma se kamupani atoa o se faailoga o le faaaloalo.