Meaai

O fua e sili ona lelei mo le suamati mama e ala i se suʻi meaʻai mo le taumalulu

O fualaau suamalie o le Tomato mo le taumalulu e ala i se mea e teu ai manu o le a fesoasoani ia te oe e saunia ai se mea moni mo oe lava ma e pele ia te oe. O lenei vaiinu o le a fesoasoani i le faʻaalu o lau maa i le sili ona matuia. O loʻo aofia ai le tele o vitamini ma minerale e manaʻomia mo le soifua maloloina. O le faia o le suasiti e faigofie lava, o le mea autu o le teu i luga o tamato fou ma filifili le fua saʻo.

Fua masani masani

E faigofie le faia o se vaiinu ma se masani masani. O le fua mo le sua suamati mo le taumalulu e ala i se faila o manu e aofia ai le faʻaogaina o mea nei:

  1. Tomato - 10 kilokalama.
  2. Sugar - 100 gr.
  3. Tofo e tofo ai.

Saunia ni tamato fou mo le gaioiga. Ina ia faia lenei mea, fufulu mama i le vai tafe. Oti ese mea uma na faaleagaina ma aʻa. Otioti tamato i totonu o ni tamai pusa. Tufa atu i se mea e teu ai manu. E sili ona lelei le faʻaaogaina o se faila teuteu faʻapitoa. Afai e leai, ona tatau lea ona e toe faamamaina le paʻu na maua mai i se faʻavevela. O lea e mafai ai ona e tuʻuina atu le sua mai fatu ma pulu.

Liligi le sua i totonu o se fagu lapoa ma tuʻu i luga o se mumu. Faaopopo le masima ma le suka. Aʻo faʻaosooso pea, faʻatali seia oʻo i le suavai.

O le kulimi suamalie o loʻo teuina e ala i se mea e teu ai meaʻai i le taumalulu uma i fagu ua faʻamaina. A o leʻi sasaa le sua i totonu, e tatau ona matua maeʻa. O le taimi faʻatulagaina o le lua lita lita e tusa ma le 20 minute. Aua neʻi galo e faʻamaʻi ma faʻafefiloi.

Liligi suamalie e sili ona lelei i le tasi poʻo le lua-lita ipu.

A maeʻa ona faʻafefete le sua, aveese le pulu mai le vai. Suauu mo le isi lua minute. Liligi i totonu o fagu sauni. Cork ma pulou. Tuu pusi faʻatasi ma le faʻavaa i lalo, afifi i totonu o se palanikeke mafanafana ma tuʻu ai e faʻamafanafana i lenei tulaga.

A maeʻa maeʻa le vai, tuu i totonu o le teuina. E sili ona lelei le teuina o le sua tomato i totonu o se mea e fai ai meaʻai i le fale i totonu o se pulou poʻo se pusa malulu.

Fualaau ma Vinegar Recipe

E mafai ona faia se vaiinu ma se fualaau suamalie taua e faʻaaoga ai se isi fua. O vaega nei e manaʻomia mo le kukaina:

  1. Tomato - 11 kilokalama.
  2. Sugar - 500 gr.
  3. Salt - 180 gr.
  4. Allspice - 32 peas.
  5. Paina o le eleele - 3 tsp.
  6. Gaioiga - 8 uila.
  7. Nutmeg o se pine.
  8. Ata - 3 cloves.
  9. Laʻau mumu - 0.5 tsp.

Faʻasinati le tamato i le vai tafe. Aveese taʻavale uma ma nofoaga o loʻo iloa ai faʻaʻailoga o le gaʻo. 'Otiʻoti tamato i ni fasi fasi pepa. Faʻamatala i latou e ala i le suʻi meaʻai. Faʻamau i se faʻamau.

Liligi le suavai ua saunia i totonu o se fagu ma kuka mo le 30 minute i totonu o se moli. Ulufale le masima ma le suka. Kuki isi 10 minute. A maeʻa lena mea, ia e ulufale i isi vaega uma. Kuki isi 10 minute.Liligi le suavai ua saunia i totonu o fagu muamua. Faamau lelei pulou. Ufiufi i totonu o se mafanafana mafanafana poʻo le palanikeke ma alu e faamaalili.

Faʻaleleia lenei fua mo le sua suamati mo le taumalulu e ala i le suʻi meaʻai e ala i le faaopoopoina o pepa talo i le talo. Mai lenei mea, o le tofo o le vai o le a sili atu ona malu ma sili atu ona mauoa.

Teu au au i se mea malulu.

Basil Recipe

Afai e te fiafia i le tuufaatasiga masani a Italia o le basil ma tamato, o le mea lea o le a mautinoa lava lou suamalie. Ina ia saunia, saunia vaega:

  1. Tomatoes - 5 kilokalama.
  2. Laʻau lanu meamata lanu violē poo le lanu viole - 1 le tele lapoʻa
  3. Faamama e tusa ma le 100 gr.
  4. Sugar - 100 gr.

Faʻamā lelei uma tamato. Aveese uma vaega ua faaleagaina ma totoa. Tisi. Tusi i luga o le mea e fai ai meaʻai ma olo i totonu o se sieve.

Liligi le sua o le vai i totonu o le apa ma faʻafefe mo le 20 minute. Ona faaopoopo ai lea o le masima, suka ma le basilisi gaosi.

Mo lenei fua, e mafai ona e faʻaaogaina le basil ua mamago, ae sili atu le tuʻuina atu o mea e fiafia iai i fualaau aina fou.

Liligi le sua ua saunia i ni ipu faʻamamaina ma le faʻaeteete ma faʻamalosi faʻamau i luga o fao. Faʻamau seti ma le faʻavaa i lalo. Ufiufi i se palanikeke. Faatali sei maeʻa maeʻa.

Tomato suamalie ma le aisa ma le pepa

O i latou e fia iloa le auala e faia ai le vai mama i le meaʻai e sili atu ona lelei e tatau ona faʻalogo i lenei fua. E manaʻomia vaega nei:

  1. Tomatoes - 9 kg.
  2. Pepa pepa - 3 pcs.
  3. Ata - 5 cloves.
  4. Onion - 1 ulu.

Fufulu fualaau faisua ma aveese uma vaega ua faaleagaina. Aveese fatu mai pepa. Tipi tamato ma tatipi i totonu o vavao. Tasi ia aniani ma pepa.

Ina ia mafai vave ona tatu tomato, ia tuu i totonu o le vai vevela mo ni nai sekone, ona vave ai lea i le vai aisa.

Vili uma fualaau faisua e ala i se fai meaʻai. Toto le mea e maua mai ai i totonu o se sieve uʻamea. Liligi le sua i totonu o le apa. I luga o se mumu laitiiti, faʻatali mo le faʻapala.

Liligi le sua ua maeʻa i totonu o fagu vailaʻau ma faʻamaufaʻailoga faʻatasi ai ma faʻavaa. Ufiufi i se palanikeke ma faʻatagaina e faʻamalolo atoa. A maeʻa lena, e mafai ona e tuʻuina le suavai i totonu o se potu malulu.

Filifili se fua talafeagai mo oe lava ma saunia le suamalie ma maloloina lelei mo le aiga atoa.