Isi

E faapefea ona tausia le palsam i le fale?

Sa ou faatauina se balsam matagofie i fugalaau paepae i se faleoloa fugalaau. Ma o lenei ua ou feoai solo ma ia - Ou te le iloa po o fea e sili atu le lelei e fuafua ai mo le nofo tumau ma le auala e faʻafeinu ai. Tau mai ia te au le auala e tausi ai le palsam i le fale?

O Balsam ua leva ona fiafia i le faatoʻaga ona o le tele o lona lauolaola. E sili atu ma le 500 ituaiga o laau, e ese mai i le foliga ma le lanu o fugalaau, ae e tasi lava le mea e masani ai - o le palsam e masani ona maua mai i le tele o pulumu e tatala ma faia ai se pulou pulou.

E tuʻufaʻatasia ituaiga ma alofa i le susu - a uma ona faʻafeinu, faʻafefe o le sau i luga o laulaʻau, lea e laʻititi lava ona suamalie. Ona o lenei mea, ua taʻua foi le balsam o Wet Roly. E le gata i lea, o le fugalaau e faʻaalia i le vaivai o pusa fatu. O pusa lapisi na malepelepe mai lava i le pito sili ona malosi o le paʻi, o lea na faaigoa ai le laau.

O nisi o vailaʻau o le balsam ua tupu aʻe e pei o tausaga taʻitasi i luga o se moega fugalaau, ae o le meaola e ola aʻe le laau i totonu o ipu e pei o ni meaʻai. Afai e te manaʻo ma le taimi avanoa, e mafai foi ona e totoina ni laau totō i le fugalaau mo le taumafanafana, ae o le taunuu mai o le autumn e tatau ona toe aumaia i totonu o le potu.

O le fugalaau e le o se mea e sili ona manaia, ma, faatasi ai ma le tausiga lelei, o le a atiina ae lelei ma fuga lelei. E faapefea ona tausia le palsam i le fale? E faigofie tele mea uma - mo le mea lenei e te manaʻomia:

  • filifili le nofoaga saʻo mo se fugalaau fugalaau faʻamalama lelei;
  • mataʻituina le faigamalo vevela;
  • tausia le faʻamamafana;
  • faʻamalolo i le taimi ma, pe'ā tatau ai, faʻavasegaina;
  • saunia puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Tulaga talafeagai

O se nofoaga lelei mo le balsam o soʻo se faamalama o loʻo i ai le paolo o loʻo i ai. O le fugalaau e lagona lelei i le itu i matu, ae pe a tupu aʻe i le windowsill south, e tatau ona tapunia mai le la susulu.

Mo le faʻavaeina o se laʻau laʻau ma le lalagaina o laʻau i totonu o le pale, e tatau ona liliu le pusa paka i le la ao faʻaloloa le laau.

Tulaga o le vevela

O le malulu mafanafana mo fugalaau e mai i le 16 i le 26 tikeri Celsius, ae e taua le aua nei faʻafuaseʻi ona suia suiga. E fiafia le Balsamine i le ea fou, o le mea lea mo le taumafanafana e fautuaina e ave le fagu i luga o le auala poʻo luga o le faletalimalo, ma o le taimi atoa e vaʻavaʻai ai le potu, aloese mai faʻasologa.

Faʻamamafana ma fafaga

O le Balsam o se laau e sili ona mama ma i le vaitau o le taumafanafana e manaomia le toetoe lava o aso uma e fafaga ai. O le laau e tali lelei i le totoina, peitaʻi, e manaʻomia ona e mautinoa e le oʻo le vai i luga o mea leaga, ma pe a uma le faʻagasologa - ia faʻamago le lau. I le oʻo mai o le taumalulu, ua faʻaititia le fuainumera o vai.

E taua le aua nei faʻamago atoatoa mai le papaʻe luga o le palapala, e pei foi o le faʻasaina o le vai i totonu o le pusa - o le muamua ma le lua o le a oʻo atu ai i le oti o le fugalaau.

Balsam Transplant ma Fertilizer

I le tele o tulaga, e le manaʻomia e le balsam se mea e faʻafeiloaʻi ai, i le tautotogo, ua lava lava naʻo le tipiina o pine eleni. E mafai ona mauaʻa aʻa mai le tumutumu i luga e ola ai laau fou. O isi fugalaau e faʻaleleia e faʻaaoga ai fatu.

O se gaioiga e faigofie lava pe afai o le balsam i totonu o se fugalaau lapopoa e le fuga mo se taimi umi - ona totoina lea i totonu o se ulo e laʻitiiti i le lautele, pe 2-3 totō o loʻo totoina faʻatasi.

I le taimi o le tuputupu ae (tautotogo-tautotogo), e fafagaina fugalaau i fugalaau faʻapitoa tasi i vaiaso uma. Ina ia faʻaleleia le tele o fugalaau ma le faʻavaeina o se togavao, o loʻo pipiʻi le palsama laʻitiiti - o taotoga tutotonu ma taʻoto. E tatau foi ona e aveese fugalaau mama ma laulaau. Ina ia faʻateleina le teteʻe o le maʻi, o le palsam e faʻapipiʻiina i meaola e tupu aʻe.