Laʻau

Tausiga lelei o fugalaau i totonu i le taumalulu

I le tau mafanafana uma, o fugalaau i luga o le faamalama na e fiafia ai i lau vavao ma le tuputupu ae malosi. I le taumalulu, faatasi ai ma le amataga o le tau malulu, e mafai ona mamae a outou meaola ma fano e aunoa ma le tausiga lelei.

Faia e Fugalaau Manaoga Manaoga Manaoga Totogi?

E le masalomia, ioe. O aganuʻu taʻitasi e iai ona lava aʻafiaga faʻapitoa, faʻapea foʻi ma tagata. Vaitaimi o vaʻaia suiga o le taimi malolo. O le tele o loʻo i ai se taimi malologa i le taumalulu. Ae e le o lona uiga i totonu o masina malulu e pei o fugalaau e le manaʻomia le tausiga. Nai lo lena ona o le tele o mea le lelei i le taumalulu e aafia ai laau i totonu:

  • puupuu aso o le ao;
  • maualalo faʻafiafiaina ea;
  • tuʻu ifo vevela;
  • maa faʻamaʻa vevela tutotonu.
Saunia laau mo le taumalulu e tatau ona faifai malie

Faʻafefea ona faʻatulaga tulaga lelei mo i latou mo le taumalulu? E na o le atiaeina o se fuafuaga o le tausiga o laau, ma le amanaia oo latou uiga patino.

Faʻasa

E fia taimi e faʻafefe ai fugalaau? I le taumalulu, o le tele o mea totō e malolo. I lenei tulaga, itiiti ifo le vai e manaʻomia mo le fafagaina nai lo masina vevela. Ae, talu ai ona o lenei mea, o le gasologa o metabolic ua faifai malie, o le laau ua "moe". E tatau ona tatala le palapala i taimi uma ina ia mautinoa le maua o le okesene i aʻa. A leai, atonu o le a oti.

Ole taimi ole fafaga i le vaitau o le taumalulu e faalagolago i tuutuuga o le taofia ma le ituaiga o laau

O nisi fugalaau i totonu e le manaʻomia ona faʻafeinu i le taumalulu. O nei mea e aofia ai le cacti ma le soʻo. E mafai ona latou faia e aunoa ma le vai mo se taimi umi, aemaise i le taumalulu.

Mo fualaau teuteu teuteu, e tatau ona faaitiitia le faasasa. I le taimi o lo latou malolo, o lo latou tuputupu ae e lemu, ma, e tusa ai ma lea, e itiiti mea e manaomia ai meaʻai.

I le taumalulu, faaitiitia le tele o taimi e fafa ai faʻatasi i le vaiaso.

Ae e manaʻomia ona e lūlū laau i le taumalulu i le tele o taimi, aemaise lava pe afai o loʻo i luga aʻe o maʻa.

Aotelega e le mafai ona e faʻafefeina le palapala! O lenei mea o le a taʻitaʻia ai le pala o aʻa ma le oti o le ulo! Ioe, afai e le o se aganuu lea e fuga mai i na o le taumalulu, mo se faataitaiga, azalea. I lenei tulaga, o le suāvai e tatau ona tele.

Malamalama ma le vevela

Faʻalagolago i tuutuuga o le taofia, e fa vaega o meaʻai i totonu e mafai ona iloga:

  1. Talia le alofa. O nei mea e aʻafia ai pepuni, calathea, aro, kofe, ma isi.
  2. Foaʻi-alofa. O mea nei o geranium, cyclamen, fuchsia, hydrangea, ma isi.
  3. Fiafia sili ona lelei - Schlumbergera, asparagus, ma isi.
  4. Faigata - ficus, dracaena, ivy, alocasia, ma isi.

Taumafai ia mautinoa se mafanafana lelei i le fale mo au fagafao.

Aua neʻi galo o le tele o laau, o faʻataʻitaʻiga e afaina.
Mo laau totō o loʻo faʻaauau le vao, o le a manaʻomia se faʻalauiloa malamalama i le taumalulu

I le taumalulu, e faʻaitiitia aso o le ao. Ina ia faʻamafanafana au laau, e tatau ona faʻatulagaina le malamalama fou mo le 2-3 itula ile afiafi. E mafai ona e faʻaaoga moli susulu, poʻo le faʻatau mai faʻapitoa faʻapitoa.

E taua tele le fufulu mama o laulaau o totonu o fugalaau mai le pefu. O le efuefu e puipuia ai le mimiti o le malamalama, lea i le taumalulu ua leva ona i ai.

Ae afai ei ai sau agaifanua ma se taimi e malolo ai ma le ita tele, aua e te faanatinati e faʻamalamalamaina i latou. Mo se faʻataʻitaʻiga Gloxinia e alu i totonu o le faletua mo le taumalulu. I le tautoulu, e tatau ona e tipi ese laulaau uma ma laʻau ma tuu le fagu i se mea pogisa ma malulu seia oʻo i le tautotogo. E tele naua mea e totoina i le taumalulu.

Puipuiga mai le malulu ma le faʻafefe

E masani lava i le taumalulu, o le tele o laau e manaʻomia le mafanafana. E mafai ona maua lenei mea e ala i le tuʻuina o fugalaau i totonu i se nofoaga mafanafana i luga o se fata.

Pe a faʻaalia le potu, e taua le puipuia o laau mai le malulu.

O le isi auala o le a mafai ai ona tatou tuua fugalaau i luga o le windowsill. E tatau ona tuʻu ni pusa i totonu o se fafie laupapa, ma faʻatumu uma avanoa avanoa i le va oi latou ma le sawdust.

Ina ia puipuia mai le tosoina o le tino, o le auala pito sili ona faigofie o le na o le aveeseina o ipu mai afi afi. Afai e le mafai, ia tuu ni pusa i luga o laumei susu poʻo le faalauteleina ole laulau i tafatafa o ipu. I lalo o le aafiaga o le vevela, o le a faʻaalu le vai, lea o le a maua ai le tulaga talafeagai o le susu.

Le manaʻomia mo nisi faʻaopoopoga

I le avea ai o se tulafono, i le taumalulu, e le manaʻomia ona fafagaina fugalaau i totonu o aiga. Nai lo lena faʻamaʻiina i lenei vaitau, e te lamatia le susunuina o aʻa. A uma, o loʻo vaivai vai, o loʻo i totonu o se "moe" setete.

Ae o le tele o aganuu i le taumalulu e fiafia ai o latou faifeau ma le fugalaau. O mea nei o le primroses, osechi, hydrangeas, roses. Mo i latou, e mafai ona e faʻaogaina luga o lavalava, ae na o le afa o le fua o le mea fautuaina ae le silia ma le tasi i le masina.

Masina masina i le fale

Tesema

Ia Tesema, e fautuaina e fufuluina laau pe faʻaaogā vai susu e faʻalauteleina ai le manogi.

E vevela le ea, o le mea lea ia mautinoa ia totogo laau. E mafai ona e faʻaogaina mea faʻalelei. Fufulu lau lanu samasama ma fufulu ina ia sili atu le maloloina o le laau. Tuʻuina atu se malamalama faaopoopo mo ni nai itula. Faʻamama le potu i le ave lea o fugalaau mai fafo. A leai, e mafai ona e faʻaumatia ia laau - o se ata ma se ea malulu o le a aʻafia ai le tulaga o au fagafao.

Ianuari

Tatala lemu le lau lau, faʻapea foʻi ma pou na faʻagasolo mai le leai o se malamalama. E mafai ona e amata fafaga fua o fua. Tuʻuina le maualuga o le susu.

Fepuari

Ia Fepuari, e mafai ona e amataina se laau toto

O lenei masina, e amata ona ala mai fatuga o le fale. Auai i le faatauina mai o eleele ma ipu mo au fagafao. E mafai ona e amata toe totoina laau. Faʻateleina le tele o le vai mo le fausiaina. Toe faʻafoʻi fatu ma momoe i pusa.

I le taumalulu, e tatau ona e tausia ma le faaeteete au fugalaau i totonu. Faʻasalaʻi atili i le susulu ma le fafagaina o au fagafao. Faʻatinoina le sili atu ona faigofie o le taumalulu mo latou. O au taumafaiga o le a le faʻaumatia, ma i le tautotogo o le tautotogo o le a fiafia ia te oe i le matagofie o le fugalaau.