O le togalaau

Faʻafefea ona faʻaaogaina le otaota povi e faʻapala ai le palapala

O se tasi o mea e sili ona lauiloa o le faʻasamalaina o manu o le povi povi. E matua aoga lava i le totoina o togalaau eseese, ma i le taimi lava e tasi e taugata tele. E ui i lea, e ui lava i le mea moni o lenei mea e matua masani lava le fafagaina o laau toto, ae le mafai ona faʻaaogaina le mana, e ese mai ai, faʻaumatia le fua.

Faʻamanuiaga o lafu o povi e pei o fugalaau

O le faʻaaogaina o le povi povi e pei o se faʻamalolo e afaina ai le faia o se eleele palapala lelei. O fugalaʻau faʻapitoa, e le pei o minerale, faʻatagaina le eleele e faʻaputuina mea aoga mo se vaitaimi uumi.

O le faʻaogaina o palapala ile mullein e afaina ai le fua o le togalaau. O le faʻatamaoaigaina o le eleele ma le povi povi e faʻateleina ai le eleele aeration, lea e aʻafia ai le sosoʻoina o aʻa.

O le faʻaaogaina o loʻo faʻaauau pea ona faʻamalosia le eleele mo le itiiti ifo ma le fa tausaga.

Meaʻai i le tuufaatasiga o le fusi

O le kilokalama o le pusi paʻu o loʻo aofia ai vaega nei i le tele:

  • calioum oxide - 2.9 g;
  • nitrogen - 3.5 g;
  • phosphorus oxide - 3 g;
  • paluga pāma - 1.4 g.

E faʻatatau i le matua o le manu ma ana meaʻai, o le aofaʻi o elemene aoga e mafai ona sola ese.

O le tele o fualaau togalaau e fegalegaleai lelei ma le povi, o le faateleina o fua. Ae ui i lea, o laau uma lava ei ai a latou lava nuances pe a fafaga fafie.

E faʻaaoga i ituaiga eseese:

  • fou
  • mea mamago;
  • i le tulaga o se fofo;
  • maʻalaʻau.

Auala e faʻaaoga ai le otaota povi e pei o se faʻala

O tulafono mo le faʻaaogaina o le otaota o le povi e faʻalagolago i lona tikeri o le matua.

Fuga fou

O le faʻaaogaina o le povi povi fou i lona tino mama e fafagaina ai laau e le manaʻomia. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o feʻau fou ei ai le maualuga o le amoniaia, lea e afaina ai aʻa. Ae ui i lea, o se oloa fou e sili ona faʻaaogaina mo le faʻaleleia o le palapala aʻo leʻi oʻo i le taumalulu.

O mea fou e mafai ona faʻaaoga e fausia ai moega mafanafana. E mafai e le moega tuʻufaʻatasia mo le afa mita-maualuga ona mafai ona vevela totonu i le 50e uiga iC. Faafetai i lenei mea, o se laau na toto i le amataga o le tautotogo e puipuia mai le malulu, ma o ona aʻa e amata ona vave atinae.

O nisi taimi e masani ona faʻaaogaina le suasusu e faʻafefe ai laau ua uma ona totō, ae e aoga le mafaufau i le lamatiaga e ono oti le fale. O le faagasologa o le faia o feces e aafia ai ituaiga uma o gaioiga faʻasolosolo e leaga i aʻa.

Meaʻai vevela

E maua le susu humus i le mavae ai o le lua tausaga o le teuina. O le povi povi e pei o le fugalaʻau e tele lava ina sili ona faigofie ona faʻaogaina. E leai se manogi ma le susu. O le mea pala o loʻo faʻaalia i se lafoaʻiga, ma afai e maua le susu i le taimi e faʻaaoga ai, o loʻo taʻu mai ai e le o lava le laʻau mo le faʻaaogaina.

O le faʻaaogaina o le humus o le totoina lea e mafai ona amata vave lava pe a uma ona faʻapalaina le eleele. Ma faʻafetai i le faʻatulagaga o le meafaitino, o lona faʻaaogaina ua matua faʻaititia.

Mullein solution, o le a

O le mea masani, o le povi povi povi suavai e saunia mai mea fou ma le vai i tutusa tutusa. O le mea lea, o le maualuga o ammonia ma fuamoa o vailaau eseese e matua faʻaitiitia.

E manaʻomia lou fafagaina o laau ma le faʻafefeteina o le faʻaaogaina o le masini. Ae pe faapefea ona fafaga mullein mo le fafagaina, e faʻalagolago i ituaiga o fualaau aina e manaʻomia ona faʻamaʻaina. Ae, e pei o se tulafono, o le mamafa o le mafaufau e faʻaitiitia i se fuataga o le 1:10, ma ua faʻaaogaina ia vai taʻitasi ma se voluma pe a ma le afa lita.

Faatasi ai ma se vaivaiga vaifofo o mullein, e mafai foi ona sosolo mai ai laina o laau vaivai.

Laʻau tele

O le faʻaaogaina o le manulele povi e masani ona maua pe a le mafai ona maua mai le mea i lona natura masani. Ae ui i lea, o le faʻaogaina o granul e tele ona lelei. Muamua, e faigofie. E le gata i lea, o le sili atu i granules e mafai ona faaopoopoina i le palapala i le taimi o le totoina o le tautotogo e aunoa ma se solo.

O fualaʻau e faʻaleleia lelei le susu ma faasolosolo malie ona tuʻuina atu i le palapala. O lenei meatotino e aoga tele i le taimi o le tau vevela. E masani lava, o se oloa laulaʻau e faʻapipiʻi i le palapala i le taimi o le toinaina o le eleele aʻo leʻi oʻo i le taumalulu.

O le tekinolosi mo le gaosia o palulaʻau e fesoasoani e aveese ituaiga uma o parasite mai togafiti, ma le faʻaleleia o meaola o meafaitino ma isi faʻaulu.

I tulaga e le talia ai le tonisa

O lea la, e manino lava o le faʻaaogaina o le susu fou e le manaomia. O lenei mea e ono mafua ai le oti o le laau, ma o loʻo aofia ai fuamoa parataite e lamatia ai le soifua maloloina o tagata.

E le gata i lea, afai e aliali mai se paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o le otaota, o loʻo taʻu mai ai le atinaʻe o fualaau. Liliuina o mea fou i le humus o le a aveesea ai le faafitauli. Ae ui i lea, e matua le mafai ona faʻaaogaina le manure e fatu ai se "moe mafanafana".

E taua foi le mafaufau e le o togalaau uma e fiafia i le fafagaina o manu. O nisi laau toto e le mafai ona fegalegaleaiga lelei ma le paʻu o povi, e aofia ai:

  • radish;
  • kariota;
  • felafoaʻi;
  • seleni;
  • pasili.

O le totōina o nei laau totō ile eleele faʻasusu e faatagaina i le tausaga poʻo le lua pe a uma le faʻamala.

Faʻatauga a le tagata lava ia

Ina ia maua se mea lelei mai le lafu povi, e tatau ona e vaʻaia se avanoa mo le teuina ma le matua o le faapalaga i le lumanai.

Humus

O le a le mea e faʻaaogaina ai le fertilizer mullein, atonu, o fai togalaau uma lava. Ina ia maua se agamu lelei, e taua le iloa pe faʻapefea ona teu le gaʻo. O le fofo aupito sili ona lelei o le a avea ma loloto talafeagai o le lua po o tulaga manaia o pusa. O se tulaga taua mo le sauniuniga o le sui o le leai lea o le susu ma le le aofia ai o le la.

Manunu o loʻo ufiufi i se mea e le susu ma e teuina i totonu o lenei pepa mo le lua tausaga. Ina ia faatelevaveina le faagasologa, e fautuaina e liliu le anotusi i nai masina uma ma se togalaau togalaau.

Faatonuga mo le saunia o mullein vai

O le auala sili ona taatele ma sili ona faigofie e maua mai ai le sua suavai o le saunia lea o se faʻamoemoe i le fua o le vai i le feʻau 1: 1. O lenei vai ua teuina i totonu o se vaa ua tapunia ma se nofoaga pogisa.

O le pala o le fofo e tusa ma le vaiaso. A o faagasolo lea vaitaimi, o le ammonia ua faʻamavaeina i le tuufaatasiga, suauʻu afaina ma fuamoa o le parasite o le a oti. E mafai ona faʻavavevaveina le faʻagasologa e ala i le faʻaosoosoina o le tuufaatasiga.

Aʻo leʻi faʻaaogāina, o le concentrate e faʻaititia i le vai i le tele o fuainumera.

O le lauiloa o le povi pulu

Ona o le mea moni o le tagata faʻaonaponei o loʻo taumafai e faʻatau meaʻai ua tupu e aunoa ma le faʻaaogaina o fugalaau faʻasamaʻi, o loʻo taumafai uma atinaʻe faʻatoʻaga e fesuiai na o fugalaʻau masani. O se tasi o filifiliga sili ona masani o le faʻaaogaina o le povi povi ona o le fua faatatau lelei o vaega taua i lona fatuga.