Laʻau

O mataupu faavae o le fatuina o sekete matutu

E pei ona e iloa, i le taumafanafana, e teuteuina fale i le fesoasoani o le ola o laau toto. I le leva o le taumalulu malulu, o vaʻa vevela e aofia ai fugalaau teuteu lelei o le a fiafia i mata. O ia ituaiga o musika e ofoofogia le lalelei, e faʻamamaina ma aoga tele.

E le gata i lea, o tulaga vevela ua faʻamaonia e se tasi o uiga e le maua mai i le paluga ola. O faʻasigaga mai fugalaau mamago e sili atu le umi nai lo tagata ola. O lenei uiga o laau mamago e faʻatoʻilaloina le tele o fetuunaiga. Ae peitai, ina ia mafai ona avea le vevela mago ma umi, e taua le iloa o tulafono ma metotia o le faamamaina o laau toto.

Fugalaau fugalaau

E faʻapefea ona faʻamago laau

O fugalaau faʻapolofesa faʻapolofesa faʻaonaponei e tele auala e faʻamago ai laau. Fans o loʻo auai i le sauniuniga o fugalaau fugalaau mama mo le tausaga muamua e mafai ona faʻaaogaina naʻo se tasi o metotia nei.

O le togavao o le faʻamagoina o laau totō ua amanaʻia nei o le mea masani. Aʻo leʻi faʻamago, o fugalaau ma lau o le laau ua filifilia e tatau ona faʻamautu lelei. Ina ia mafai ona vavae ese ia petale e faapipii faatasi, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le sipuni o le cotton.

Ona tuʻuina lea o laau i le va o pepa paʻu pepa, o loʻo i ai le malosi e faʻafefe ai le susu.

A maeʻa lena mea, o loʻo faʻapipiʻiina laau totō i luga o se moa faapitoa. E mafai ona e faia oe lava ia. Ina ia faia lenei mea, ave ni laupapa laupapa se lua ma faʻalautele i le va oi latou se faʻaoga ma sela e sili atu i le 1.5 x 1.5 cm.

Fugalaau fugalaau

Ona, i luga o se faavaa se tasi, o se pepa paʻu pepa pepa, po o soʻo se isi lava mea mimiti, faʻafefe o susu ma laau e teuina i le va oi latou. Ua ufiufiina i latou i se faʻavaa lona lua. O vaega uma o le fausaga ua faʻamaonia i le fesoasoani o le tapenaina. I le tulaga e faʻaaoga ai le auala o le faʻamagoina, e tatau ona asiasia ia laau e leʻi muamua atu i le tolu aso talu ona amata le taualumaga. E taua le mataʻituina ma le totoa o laau e le liliu ese atu. E saunia, fugalaau mamago e teuina e ala i le faʻapipiʻi i se laupepa matafiafia.

Auala vaalele mago ua mamago laau i se faʻataʻitaʻiga poʻo fafo. I le avea ai ma tulafono, pe a faʻaaogaina, fugalaau, faʻalagolago i le ituaiga ma le ituaiga, tuʻuina i se tulaga tu, taoto pe taofia. O lea la, mo se faataitaiga, o taliga o saito ma fatu ulu o aniani ua sili ona mamago i se tulaga tumau. Ina ia faia lenei mea, masani ona faʻaaoga vailaau maualalo e aunoa ma se vai.

A e taʻoto i lalo, e tatau ona e faʻamagoina le poppy, lala tipi, ma soʻo se lala ma laʻau. O Mosses ma lichens e fautuaina ina ia faʻamago i pusa pepa. Latou te faia lenei mea ina ia puipuia ai le faʻaleagaina o laau.

E toetoe o fugalaau uma ma lauʻau teuteu ua mamago i le limbo. E aoina i nai fusi ma faʻapipiʻi faʻatasi ma se uaea uʻamea. Aʻo leʻi amata ona faʻamamago, o na laau e sili ona lelei i le sulfur.

Fugalaau fugalaau

At glycerin metotia glycerin e faʻaaoga mo le faʻamagoina o laau toto. Ae ui i lea, e le fautuaina mo le faʻaaogaina pe a teuina ia laau totō ma se vailaʻau vailaʻau e le lelei. O le tele o taimi, o fugalaau e pei o hydrangea, viburnum, blackberry, barberry, chestnut ma camellia ua faʻamago i se auala talitutusa.

O le metotia o le faamamaina o le glycerin e aofia ai le tumu i se vaifofo o suauu glycerol o lau ma fugalaau o laau teuteu. O le mea lea, o le aʻafiaga o le faʻasaoina o le gaoioi o vaega vaivai ma le sologa lelei ua ausia. Ina ia mafai ona sili atu le fafagaina o laʻau faʻamau ma glycerin, e tatau ona e vaevaeina muamua e ala i se tamaʻi hama po o se naifi. Ina ia saunia le faʻafefiloi o le faʻafefiloi, faʻamalu le glycerin i le vai vevela. O vaega o le vaifofo o loo faia i le ratio 1: 2. O fugalaau e tuu i le glycerin ina ia faatofu ai ia atigi 8-10 cm. E fautuaina le siakiina o laulaau laʻitiiti i le vai o le glycerol ua saunia.

Hygroscopic metotia mago O le masani, o le calendula, buttercup, delphinium, lily o le vanu, ma isi mea ua mamago i se auala tutusa. A o le i amataina le vevela, e tatau ona aveese le tele o susu mai laau toto. E sili atu ona faia lenei mea i pepa faamama.

Ona tumu ai lea o se atigipusa faapitoa i se mea e ola ai ma o le ulu o fugalaau ua faatofu ai, ma ua maeʻa ona tufatufaina atu le mea e faamama ai le vaega atoa o meaola. O ipu e ufiufi i se pepa pepa mama.

E tolu aso talu mai le amataga o le faʻamamago, e aveeseina le laau mai le koneteina ma faʻaaoga mo lona faamoemoega faamoemoeina pe teuina i totonu o se potu pogisa i totonu o se tulaga tautau, ma fugalaau i lalo.

Fugalaau fugalaau

Laʻau mo le faʻamago

O loʻo i ai le anoanoai o laau manogi eseese i le paneta. Ae ui i lea, e le mafai uma ona faʻaaogaina mo le faʻamago ma le vevela. Lisiina i lalo nisi o laau e talafeagai mo lenei faʻamoemoe.

Acanthus - o se laau i le vao tuʻufaʻatasia i le itu i saute o Europa, i Crimea ma le Caucasus. Mo le faia o falala, fugalaau ma laau laʻau e masani ona mamago, o ni mea teuteu matagofie.

Aquilegia - laau totino o le aiga o buttercups. O lona atunuu o Europa ma Amerika. Mo le faʻamago, faʻaaoga fugalaau ma lau o le laau. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le metotia o le aufaasālalau mo lenei mea.

Aconite - o se mea teuteu matagofie, e maua i le natura masani i Europa. Mo le faʻagogo, faʻaaoga fugalaau paʻepaʻe lanu moana, ia e teuina mo se taimi umi ma pe a maeʻa le mago, e le mafai ona lafoaʻia le lanu ma o latou uiga teuteu. O fugalaau aconite o le a avea o se teuteu matagofie o se tau o le taumalulu.

Faʻasalaga Amaranth - O se laau taʻitasi, i le vao, taatele i totonu o Asia Tutotonu. E masani ona faʻaaogaina e tagata faʻapitoa ona fugalaau, ia e foliga mai e le masani ai. E mafai foi ona faʻaaogaina laʻau faʻamago, o laʻau o le aconite.

Pansies - o se vaomatua o loʻo maua i le natura, aemaise i Amerika, Ausetalia ma Niu Sila. E tele fugalaau pupula. E masani ona faʻaaogaina i le sauniuniga o faʻatulagaga faʻavae malulu.

Astilba - laau toto, i le vao, taatele i Saina ma Iapani. Pe a faʻaputuina seketego, e faʻapena ona faʻaaogaina ni mea e faʻaaogaina. O le seleseleina o fugalaau na faʻapipiʻiina i nai launiu ma faʻapipiʻiina i le uaea uamea e fautuaina i se tulaga faʻagata.

Astrantia - laʻau faʻapitoa, masani i le itu i saute ma totonugalemu o Europa, Asia Minor ma le Caucasus. O loʻo i ai ni fugalaau teuteu o se foliga mataʻutia ma fua matagofie. Mo le sauniuniga o falago vevela ma le faʻagogo, fugalaau ma fualaau aina.

Winka - o se mea teuteu matagofie, e maua i le natura masani lava i Europa ma le Caucasus. Mo le faʻagogo ma le faʻatulagaina o seketi vevela, e faʻaaoga ai vinks laiti ma lapoa. O le laititi o le vinka ei ai le uumi umi ma sina lanu lanumoana lanumoana e taofi le lanu pe a uma le mago. O Winka e tele fugalaau tetele ma lau.

Teasel Paʻu (Tasili Tasi)

Teasel warbler - o se meaola matagofie, e maua i le vao i le itu i saute sisifo o Rusia, aemaise lava i le Crimea ma le Caucasus. O loʻo i ai se mea maualuga maualuga ma se paʻepaʻe paʻepaʻe po o le pale lanu violē. Ua lelei le teuina o le laau, ma o lea e masani ona faʻaaogaina mo le faʻamago ma i le sauniuniga o vaʻa vevela.

Faʻasalaga Dutch - o se vaomatua, o lona laufanua o le talafatai lea o le Sami Metitirani. E masani ona faʻaaogā le ufi mo le faʻamago ma i le faʻatulagaina o le vequets i le taumalulu ona o le tele o mea leaga e maua ai le lanu susulu.

Vahuli eseese - O se laʻau faʻapitoa e teuteuina i le natura i Amerika Tutotonu. E le lelei le teuina, ma o le mea lea e seasea lava ona faʻaaoga i le sauniuniga o fugalaau fugalaau.

Delphinium - O se fualaʻau taʻitasi, ova i le vao, tufatufaina i vaega o le Itulagi i Matu ma se vaʻaia lelei o le tau ma mauga maualuga o Aferika. O loʻo i ai le matagofie o mea papaʻe. E seasea ona faʻaaogaina mo vevela taumalulu.

Origanum masani - laau faʻalauiloa, masani i Europa, Asia Tutotonu ma le Caucasus. O loʻo i ai se faʻalavelave tele, e aoina mai le tele o fugalaau laiti e valiina i le lanu violē. E masani ona faʻaaogaina i fuafuaga taumalulu e fatu ai se talaaga.

Iris - laau lauiloa, o lona lauʻeleʻele Siberia ma itu i sautesasae o Europa. A faʻaaogaina ni falaogo matutu, fugalaau ma laʻau e faʻaaogaina. E faʻamagoina i le tataina o petal ma laʻau. O le vaaiga pito sili ona mataʻina o se faʻalelei faʻapitoa o irises.

Calendula - O se laau taʻitasi, i totonu o le vao, tufatufaina atu i le itu i saute o Europa. E faʻaaogaina fugalaau toto, e faʻaaogaina ai fugalaau. O le faʻamagoina e faia e ala i le faʻaulu.

Clover - Tasi laau ma laʻau faʻateleina, faʻateleina i Europa, Amerika ma Aferika. E masani ona faʻaaoga e fai ai fugalaau laiti. I le taimi lava e tasi, fugalaau ma laʻau ua maego. A maeʻa le mago, e le suia le lanu o le laau.

Toa - laau toto, o loʻo maua i le vao i totonu o vaomatua o Europa, aemaise i saute Siberia ma le Caucasus. Pe a faʻapipiʻi faʻamau i le taumalulu, faʻaaoga fugalaau ma laʻau. E masani lava ona mamae le vaitui i fafo.

Lavender - laʻau faʻapitoa, o lona atunuʻu o le talafatai o le Sami Metitirani. E i ai teuteuga lanumoana lanumoana lanumoana i fugalaau ma se manogi manaia.

Mayila lili o le vanu - o se laau lauiloa, i totonu o le vao, maua i soo se mea i totonu o nofoaga maopoopo. Ua fuga fugalaau o le laau. A maeʻa le susu, latou te leiloa le manogi.

Fugalaau fugalaau

Liatris spikelet - faʻatoʻaga masani i Amerika. E i ai fugalaau tetele, e vali i le mumu-lanu violē. Ua mamago le laau i se tulaga tautau.

Poppy E taʻitasi ma taʻutaʻua. Mo le faʻamamago ma le faʻafefe o vaʻaiga, faʻavela fugalaau ma fatu pusa e faʻaaogaina.

Daisy - o se vaomatua ua ola i le ogatotonu ma le itu i saute. Lanu mumu, paʻepaʻe ma paʻekeke lanu piniki e mafai ona faatumauina le lanu ma foliga.

Monarda - laau toto, i le vao, taatele i Amerika i Matu. Mo le faʻamamago, na o fugalaau o le laau e fatuina ai ni mea leaga ma se manogi manaia e faʻaaogaina.

Damascus Nigella - O se fatuga taʻitasi, o lona atumauga o le itu i saute o Europa. Mo le faʻagogoina ma le faia o falala vevela, e na o pusa pusa e faʻaaogaina, o le pito i luga o loʻo valiina i le lanu auro.

Stonecrop - faʻatoʻaga masani i Europa ma Amerika i Matu. Faʻatulagaga faʻaaoga fugalaau pupula, lea pe a uma le mago e le maumau o latou foliga ma lanu.

Peony - faʻatoʻaga faʻatasi ma fugalaau susulu pupula. Mo le faʻagogoina ma le faia o le vevela i le taumalulu, e masani lava ona faʻaaogaina fasi laau ma peony lau.

Sini manogi - O se fale taʻitasi e masani ai i Aferika i Matu ma Asia Minor. O fetuunaiga o taumalulu e aofia ai fugalaau ma se manogi manaia matagofie.

Scabiosis - O se laau taʻitasi e iai ni mea faʻapitoa teuteu e iai ni foliga faʻalanuumi. Mo le faʻamamago, e masani ona faʻaaoga fugalaau lanu violē-violē.

Solidago - faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma mea faʻapitoa o le palatini o loʻo i ai foliga faʻafefe. Solidago o se tasi o elemene masani o soo se taumalulu taumalulu.

Yarrow - laʻau faʻapitoa, faʻasalalauina i Europa, Siberia ma Saina. Ua faʻamago fugalaau laiti.

Odorous dill - laau faʻalauiloa, masani ona faʻaaoga i le sauniuni o fugalaau fugalaau. O le faʻamaina o loʻo fautuaina e ave i luga e le ea. A maeʻa le mago, e masani lava ona taofia e le tele o latou foliga ma lanu.

Phlox - laau faʻatoʻa maua i le vao i Amerika i Saute. I le faʻatulagaga, e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o pulupulu. O le faʻamagoina e faia i le ea.

Zinnia - O se tausaga taʻitasi ma fuga lanumeamata susulu. E faʻaaogaina i le sauniuniga o fugalaau fugalaau.

Edelweiss - laʻau faʻapitoa, o lona atunuʻu o loʻo i luga o mauga maualuga. Mo le mago ma i le sauniuniga o mea e faʻaaogaina ai fugalaau o loʻo saofai i luga o pupuʻu laititi pupuu.

Fugalaau fugalaau

Tulafono mo le sauniuniga o mea matutu

Aʻo leʻi amata ona e faia se tuufaatasiga, e tatau ona e saunia meafaigaluega ma mea e faʻaaoga. Fugalaau, e fai ma tulafono, o loʻo tuʻuina i luga o se faʻavae faʻapitoa e faia i mea e leai ni meaʻai: fugalaau fugalaau, oasis poo piaflora.

I le avea ai ma faavae mo le teuga, e mafai foi ona e faʻaaoga oneone poʻo oneone. Faʻamamaina le susu o le oneone ua sasaaina i totonu o se pusa tioata faʻamalosi, ona tuʻu lea i totonu o se ipu ua saunia. A maeʻa le oneone ona fai lea o se vaa, e mafai ona e faʻaauau le tuʻuina o laau.

Pe a fatuina ni fatufatuga, o loʻo faʻaaoga foʻi faʻataʻitaʻi faʻapitoa. Afai e sasaina saʻo fugalaau i luga o le 'alo o ia peʻa, ona tuʻuina lea o laau toto i le va oi latou.

Pe a faia se fugalaau taumalulu, atonu foi e te manaʻomia ni laʻau uumi eseese. E tatau ona faʻaopopo le umi o laau. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o lanu e maua ai le mautu. O ia ituaiga masini e mafai ona faia i le uaea kopa, bamboo poʻo vaomago. I le faʻaopoopoga, kelu, seleulu, mea faʻapipiʻi manino, pepa lanu (lanu meamata ma lanu meamata) o fesoasoani e le mafai ona toe suia i le tagata e faʻatulaga.

E tatau ona maitauina o le mataupu faavae autu i le sauniuniga o le vevela malulu taumalulu o le teenaina o le lanu tele. O ia faʻalapotopotoga fugalaau e faʻavae i luga o le filifilia o laau mamago e leai ni lanu susulu. O le uila lanumumu mumu po o se isi lava mea e sili atu ona susulu e mafai ona vevela ai laau, ia avea le elemene autu o le tuufaatasiga e le o fugalaau, ae o aufana ma maea e faʻaaoga.

Fugalaau fugalaau

E le gata i lea, e le fautuaina e le aufaʻatasiga faʻapitoa le faʻaaogaina o siliki poʻo satin lapisi ma faʻamalosi pe a fatuina ni fatuga o fugalaau mamago. O se mea e sili atu ona taliaina i lenei mataupu, o lipine e faia i le fulu poʻo le ie lino.

E masani lava, e tuʻuina i totonu o laupepa e lua vaega. O le vaega pito i luga e fai ma mea tatala, ma o le pito i lalo e mausali. I le taimi lava e tasi, o le pito i luga e sili atu i le vaega pito i lalo e tusa ma le 1.5 taimi i le tele.

I totonu o laʻau teuteu faia se lua e fuafua e faʻaleleia ai laau. Ma, e ala i le tipiina o itu uma e lua o le fugalaau, o laʻau o fugalaau mamago ua faʻapipiʻiina.

I le lio pito i lalo, o le faʻavae e faia i le radius, mulimuli ane o se taga na faia mai i lea mea. Ina ia mafai ona faʻaaogaina le taga e maua ai, e mafai ona e faʻaaogaina se lipine e tipi ese i le lanu lanu.

O le filifiliga o vailaau mo le tuʻuina o se fugalaau vevela e faalagolago ile foliga, lanu ma le tele o le tuufaatasiga.

E tatau ona manatuaina o le fagu, faʻapea foʻi ma mea faigaluega, e le tatau ona lanu tele.A leai, o le faamamafa i le tuufaatasiga o le a suia mai se fugalaau i se vaa. E sili ona lelei le tuʻuina o laʻau o fugalaau mamago i le omea, uʻamea ma vasa laupapa.

O le fua o le tele o le tuufaatasiga ma le vaa e noatia i ni tulafono. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le umi o le fugalaau pupuu i totonu o le fugalaau e tatau ona tutusa ma le maualuga o le vase. Afai o le tuufaatasiga e tu i luga, o le umi o ona pito i tua e le tatau ona sili atu i le 1.5 o le umi o le vaʻa filifilia. O le umi o laau totō o loʻo tuʻuina i totonu o se fagu vase e le tatau ona sili atu i le lua mita o le mulimuli.

O laau e faia ai le tuufaatasiga e tatau ona ogatasi ma le tasi i le lanu. O le lanu masani o lanu e pei ona taua i lalo:

  • samasama ma moli;
  • samasama ma le mumu;
  • samasama ma lanu meamata;
  • samasama, beige ma le piniki;
  • lanu mumu ma mumu;
  • mumu lanu enaena, beige ma lanu meamata;
  • lanu piniki ma le pi;
  • lanu piniki ma le lanumoana;
  • lanu piniki ma le lauulu;
  • lilac ma le mumu-violet.

O le tuufaatasiga o fugalaau mamago e mafai ona fausia i luga o se eseesega o tuufaatasiga o laau toto. I lenei tulaga, o le faavae mo le faia o se eseesega e mafai ona avea ma foliga, ma lanu, ma le vavalalata o elemene. O le faʻafeʻaiga masani o lanu eseese e aofia ai:

  • samasama ma le lanu viole;
  • mūmū ma lanu meamata;
  • lanumoana ma moli.

Afai e faʻaaogaina e le kulupu laau totō o lanu e faʻaopoopoina ai le faʻalevelea i le faʻatulagaga, e mafai ona e aofia ai ni paʻe paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe-paʻepaʻe papaʻe i le fugalaau.

Fugalaau fugalaau

Laʻau Mumu Mumu

I lo tatou atunuu, e tusa ma le 600 ituaiga o laau o loʻo lisiina i totonu o le Tusi Ulaula, lea o loʻo i ai foi i latou ua ola i togalaau. O laau totō puipuia i totonu o togavao, vaituloto, laufanua poʻo fanua e faʻasaina mai le eliina, tipiina, teuina ma le seleseleina i se isi lava auala, na o le aoina o fatu e faatagaina. Vaʻaia ituaiga o laau teuteu e mafai ona e ola i luga o se togalaau, pe a manaʻomia, o loʻo lisiina i lalo.

Adonis puna. Laʻau o le rhizome, o loʻo ola i le vaomatua-steppe ma steppe o le vaega Europa o Rusia, faapea foi Siberia. E tupu malie malie Adonis, ua amata ona ola ae na o le ono tausaga. O fugalaau e vali i le lanu auro.

Anemone Sylvestris, po o vaomatua vaomatua. Laʻau o le rhizome lauiloa i totonu o vaomatua-steppe ma vaomatua. Anemone e na o fatu, e fuga mai i le 10-12 tausaga talu ona toto. O fugalaau e vali paʻepaʻe.

Slipper tele-faʻafefea. Faʻailogaina o le togi i le va o vaomatua o Rusia. O fugalaau e aofia ai le laugutu lanu o se lanu enaena lanu enaena ma le 4 tafa.

Oem anemone. O se laau oona e maua i vaomatua po o vaʻalele. E amata lemu, e fuga i le 10-12 tausaga. Fugalaau e tasi le vaiaso ao le i ufiufi laau i le togavao.

Tagata faʻamaʻi tamaʻitaʻi, po o agavaʻa. O se laau maualalo maualalo e maua i totonu o vaomatua o Europa o Rusia. O laulaau e pei o se ate, fuga fugalaau, lanumoana. E tupu le Hepatitis i Aperila-Me.

Fugalaau fugalaau

Gilliolus ua faapipii, po o faʻamalosi. Toto Tuber-bulbous totoina i totonu o le eleele susu o le laasaga pasese o Rusia. E fuga mai ia Iulai-Aukuso.

Gagana faapaupau. Laʻau faʻapitoa teuteu o le fugalaau teuteu. E maua i le ogatotonu o le vaega Europa o Rusia. E fuga mai ia Iulai-Aukuso.

Laʻau faʻamalolo, po o ola lelei. O le teuteuina-totoina o laau toto oona, lea e tufatufa tonu i le totonugalemu o Rusia, faapea foi i le itu i saute. Dellopinium e fuga mai ia Iuni ma Iulai.

Pela laʻau pi. Laʻau tele, masani i le totonugalemu o Rusia. O laʻau e lauusiusi, o fugalaau e matagofie tele.

O le logo ua tumu. Laʻau o loʻo ola i totonu o le vaomatua. O le tele o taimi e maua ai i totonu o vaomatua fiafiaga, laufanua ma nofoaga o loʻo i totonu o le fale.

Broadleaf logo. O le tele o laau toto, tufatufa faasolosolo i le vaomatua o Rusia.

Fuamoa samasama. Faʻasinomaga o le rhizome. O fugalaau e tele, vali samasama.

Laʻau vai paʻepaʻe, po o nymphaeum. O se laufanua teuteu teuteu o le fugalaau, lea e maua i totonu o vaituloto i le totonugalemu o Rusia.

Lua lau, po o povi violē. O se laau manaia matagofie ma se lanu paʻepaʻe paʻepaʻe e siosiomia i laulaau o le oval. E tupu i le vaomatua o Rusia. O le manogi o fugalaau e faateleina i le po.

Medunitsa officinalis. Laʻau faʻapitoa vailaʻau togafitiga. E fuga i luma o lau o le a fuga atoa i totonu o vaomatua. I le taimi o le fugalaau, o le lanu o fugalaau e faasolosolo malie ona suia mai le lanu violisa i le lanumoana

Primrose officinalis. Laʻau faʻamaina Rhizome o loʻo maua i totonu o vaomatua o vaega Europa o Rusia. O fugalaau e samasama auro.

Na maua se vailaau. Rhizome laau. E maua i le sone o le vaomatua o Europa i Rusia. Fua na faatauina mai ai le fomaʻi lanu-uliuli, oona tele.

Faatau mai le tele-flowered. Laʻau lauiloa o loʻo maua i totonu o vaomatua o Europa o Rusia. O le fugalaau e tupu ia Me-Iuni, pe a uma ona fua mai fua oona.

Mayila lili o le vanu, po o faʻamalosi. Laʻau faʻamaina o fualaau oona e tupu i le vaomatua. O fugalaau e manaia manogi.

Snowdrop paʻepaʻe, po o galanthus. Laʻau faʻapitoa. E tupu aʻe i le totonugalemu o Rusia ma le Caucasus. Mamoe i le amataga o le tautotogo.

Fugalaau fugalaau

European trollius, po o aau soʻo. O se laau toto laititi, o loo ola i le susu i le vaega Europa o Rusia. Fuga mai ia Me-Iuni, o fugalaau e samasama auro, e tutusa lelei.

Faʻatau, po o miti le miti. O se lauolaola lauolaola matagofie e tupu aʻe i le vaega Europa o Rusia. E fuga mai ia Aperila ma Me, toe faʻaleleia lemu.

Russian fritillaria, po o Hazel fagota Rusia. Laʻau tele, masani i le totonugalemu o Rusia. O fugalaau e lanu samasama, tasi.

Corydalis e leai se aoga. Corm laau o loo maua i vaomatua o le vaega Europa o Rusia. E naʻo fatu, e amata ona ola pe a mavae le 5 tausaga.

Orchis. Faʻailoaina o le orchid na maua i le Europa i Rusia. 3 ituaiga o meaola e lautele: o loʻo vaʻavaʻai le faletalimalo, o le faletupe e lanu mumu, o le faʻapipiʻi o le pulou. O ituaiga uma e fuga mai ia Aperila-Me.

Fugalaau fugalaau

Mea e faaaogaina:

  • Faatoaga togalaau mai A i Z