Laʻau

E totoina e Zamia le tausiga o le aiga Toe faʻaleleia auala e fuga ai le fusi ma fua mai

Zamia houseplant tausiga fale

Zamia o se laau totino o le ituaiga Cygnus Zamiev aiga. O le natura masani o atunuʻu, tropics o Amerika. O le laau e tusa ma le 2000 tausaga - na tupu e oʻo lava i le taimi o tainasoa.

O le igoa o le laau i le faaliliuga mai le Latina o lona uiga "faaleagaina", "gau". E foliga mai e mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o fua o le zamia e talitutusa lava ma foliga vaaia o coniferous dummies of conifers. Pe a tupu aʻe i totonu, e seasea tupu.

O le aʻa o le laau e tulaga ese, e aofia ai le tele o ituaiga o aʻa. Muamua, o aʻa autu e aliali mai - e tutusa ma le mafiafia o le ogalaau, ae le o le sulu. Ona tutupu aʻe ai lea o aʻafiaga o aʻa - sina lanu enaena e mafai ai ona e uuina se pusa mamafa. Corraloids mulimuli ane - nodules e faʻalautele i luga o le eleele ma tautua e faʻafefiloi le nitrogen mai le siosiomaga.

O fua o le ata o Zamia

O le togafiti masani a le evergreen o loʻo i ai se ogalaau paʻu lamolemole o loʻo i lalo o le palapala, o nisi taimi e foliga mai o laʻau e tutupu saʻo mai le eleele. O le palealii o le paʻu o loʻo faapaleina i se laʻau laulaau e aofia ai vai (lapisi lapisi lapisi). Laʻau taʻitasi e lautele, oval pe faʻailoa. O lau laititi e felanulanuaʻi i foliga o se selu. O le maualuga o le toto mai le 25 cm i le 2 m.

Ia faʻaeteete pe a e alu, aua o le ziamya o mea inu i tagata ma meaola. Afai e te le manaʻo i lau manuʻa e lavea faʻafuaseʻi, e sili atu le musu e amata se fugalaau.

Aiga Tausi

Bonsai mai le ata o Zamiya

Malamalama ma nofoa filifiliga

E tatau ona susulu le malamalama, e oo lava (tuu i le ogatotonu o le windowsill). Faʻasala ia te oe lava e faʻasaʻo le susulu o le la, ae faʻamapulaʻa lou nofo i lalo ia i latou ina ia leai se mu. O le nofoaga sili ona lelei o le faamalama o sasae, sisifo ma le itu i saute.

Zamia e fiafia i le ea fou - faʻalelei faʻalelei le potu, ave le laau i fafo i le taimi mafanafana, ae toe faafoi i le po.

Feavega o le ea

O se tagata nofomau o le vevela e manaʻomia se mafanafana mafanafana, e aunoa ma suiga faʻafuaseʻi. Mai le tautotogo seia oʻo i le tautotogo, ia tumau pea le vevela o le 20-25 ° C, ona mafai ai lea ona paʻu i le 10 ° C. E mafai e Zamia ona faʻafetaia se paʻu palalau i le vevela i le maualuga o le 0 ° C.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Mo le faʻamamaina ma le pulumu, faʻaaoga le vai malulu, e tatau ona mafanafana (ia le itiiti i le vevela o le potu, e mafai ona e mafanafana i lalo o le la).

E tatau ona maualuga le suavai (a itiiti ifo i le 60%). Lafoaia laulaau o le laau ma le avanoa o loʻo siomia ai i aso uma mai se mea manogi lelei. Vili laʻau i 2-3 2-3 vaiaso uma ma se omomi pamu poʻo se laʻau vaivai. E lelei le tuʻuina o se pusa tioata lata ane. Faʻaaogā tagata faʻalotomaualalo. O le malulu o le ea o le a aʻafia ai le tulaga o le laau - aua le tuʻuina i tafatafa o masini faʻavevela.

E manaʻomia le faʻaleleia tatau. Ia mautinoa e le mago le pito i luga, ae e le aoga le liligiina atu, o le a ono tulaʻi mai le pala. Lanu samasama ma pau paʻu ua faailoa ai le leai o se vaiinu. I le taumafanafana, vai e tusa ma le 1 le taimi i le vaiaso, faatasi ai ma le amataga o le malulu o le weather - ua lava le vai 1 taimi i 2-3 vaiaso uma.

Laʻei pito sili

I le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe (tautotogo-taumafanafana), faʻaaoga fugalaʻau faʻapitoa faigata ile 20 aso. I le autumn ma le taumalulu, o le fafagaina e le o manaʻomia.

Laʻau taʻitasi e tuʻuina atu i le laau ma le faigata: latou foliga mai e le tutupu i le taimi e tasi, ae mulimuli ane le tasi i le isi, latou te atiina ae lemu. O le teuteuina ua faʻasalaina - o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻaleagaina o le laau i le tipiina o le laupepa i le 10-20 cm.

Suʻeina o Suiga

Faʻafefea ona faʻaaogaina le loka photo

I le 5 tausaga muamua o le olaga, e tatau ona totoina le laau i tausaga taʻitasi. Ona lava lea e faia ai le faiga i 2-3 2-3 tausaga. Faia lenei mea i le faʻaaogaina o se coma.

Ae o le palapala, e tatau ona aofia ai le omea. O vailaʻau palapala talafeagai e:

  1. Salu le eleele, humus, peat, oneone i se fua faatatau o le 2: 1: 1: 0.5.
  2. Faʻaalu i le faʻaopoopoga o laupepa eleele, faapalaga, oneone lelei, malala.

Ia mautinoa ia taatia se alavai faʻavaivai o le mafolafola lautele ma maʻa laʻititi i le pito i lalo o le ulo.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o se ipu uamea e leʻi faʻaaogaina-e umi ma e mafai ai ona aʻafia le aʻa e "manava". E tatau ona loloto, ma e laʻititi lona lapisi nai lo le tele o le aʻa.

Tuputupuina fatu fatu

Fatuina fatuina o ata samiaya

E naʻo le faʻalauteleina o le sosolo o le zamia e mafai.

  • Mo le totoina o fatu, ia faʻaaoga se pusa e faʻafefiloi oneone oneone ma oneone.
  • Faʻaofi fatu i totonu ole eleele ile afa o latou lanu.
  • Ufiufi fua i fualaau ma tuʻu i se nofoaga susulu e aunoa ma le susulu o le la.
  • Faʻaauau le malulu o le ea i totonu o le 25-30 ° C, faʻaleleia fua.
  • O fatu e toto mo se taimi umi ae le o mea uma.

Zamia mai fatu fatu laau

  • I le oʻo mai o le tipi, aveese le fale, ona tupu mai lea o aʻafiaga sili (pe a faʻapipiʻi muamua le laulaau moni), totōina i potopoto eseese.

Faamai, meaola faalafua, isi faigata

O le togalaau e tele faʻamaʻi faʻamaʻi, ae o le tele o mea sese i le tausiga e oʻo atu ai i se tulaga tiga o le paʻu poʻo le oti foi.

  1. Mai le faaumiumi o le avanoa e susulu ai le la, o laulaau e iloa, liliu samasama, pauu ese.
  2. Ole suavai ile tuufaatasiga faatasi ai ma le faateleina o le tele o fomaʻi oona e mafua ai le pala o le aʻa - o le a mate le laau.
  3. O le faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le maalili e leaga ai le laau.
  4. Aua e te popole pe afai e tupu lemu le taʻi (atonu o le a le mafai ona gaoioi mo ni nai tausaga) - o se faagasologa masani lenei.

Zamia: aisea e lanu samasama ma mea e fai

O le fugalaau e matua le lelei lava i ata ma le maalili o le maalili, o le taunuuga o lenei mea atonu o le samasama ma le paʻu o lau. O iinei, o le a fesoasoani ai le tupe a Epin, Zircon, Orton Rost, lea e fesoasoani i le laau e taulimaina ai le atuatuvale na ia mauaina.

O lau e mafai ona lanu samasama pe a uma ona suia pe a faaleagaina aʻa. I lenei tulaga, e tatau ona e sasaaina se fofo o le paʻu paʻu e faʻavaveina ai aʻafiaga aʻa.

Afai e te vaʻaia le faagasologa alualu i luma o le samasama o laulaʻau ma lo latou pa'ū, ua ufiufi le laau i mea lanu - o lenei ua oʻo i ai se faʻamaʻi pipisi, faʻapipiʻi pe faʻaleagaina. Galue le fanua ma le fugalaau i le phytosporin, pe faʻapipiʻi i totonu o se ipu mama ma eleele fou, siaki ma le faaeteete aʻa ma teuteu le pala. A o lei totoina, ia taofi le fugalaau mo le afa itula i se vaifofo o le phytosporin.

O laulaau samasama e mafai ona avea ma faailoga o le faaleagaina o meaʻai.

Pests

Suʻega o meaola faʻapitoa e aliali mai i luga o le laau: aphids, iniseti iniseti, miti vaʻaia. Faʻamama muamua se cotton paʻu poʻo se sipuni i vai fasimoli ma solo ese meaʻai mai lau. Faʻaalu le togafitiga o iniseti ma toe fai le faʻataʻitaʻiga pe'ā uma le vaiaso.

Ituaiga o suiga i ata ma igoa

O le genus e tusa ma le 58 ituaiga, mafaufau i le taʻutaʻua i le totoina o meaʻai.

Zamia Dwarf Zamia pygmaea

Zamia Dwarf Zamia pygmaea photo

O le mea aupito itiiti. O le poloka 25 cm le maualuga ma e tusa ma le 3 cm le lautele e toetoe lava a natia atoa i lalo o le palapala. O le umi o le vai e mai le 5 cm i le afa mita.

Zamia Silicaous siliaous Zamia silicea

Zamia silicaous Zamia silicea ata

E ufiufi le aʻa, 3-5 laulaau o loʻo i luga o le fogaeleele. Mafai ona faʻafeiloaʻi le lamala, faʻaaoga meaʻai mai nodules.

Zamia Pseudoparasitic Zamia pseudoparasitica

Zamia False parasitic Zamia pseudoparasitica ata

O le maualuga o le ogalaau e oʻo i le 3 m. Vai e oʻo atu i le 2 m, maua le pubescence. O lau e tusi.

Zamia Florida Zamia floridana

Zamia Florida Zamia floridana ata

O le au o le eleele atoa. O luga o le palapala i luga o laʻau.

Zamia Rough poʻo Powdered Zamia furfuracea

Zamia Rough poʻo le manogi Zamia furfuracea photo

E i ai le maualuga o le ogaumu e oo atu i le 1 m, o le vai e faatapulaaina i le umi tutusa. O laulaau e ufiufi i lauulu lanu enaena.

Zamia Broadleaf Zamia maifolia

Zamia Broadleaf Zamia maifolia ata

O le maualuga o le ogalaau e tafe i luga aʻe o le eleele o le 10 cm. O laʻau e faʻalauteleina e le 1 m. O laʻau e lautele.