Fugalaau

Tausiga talafeagai a Jasmine i le fale

O le jasmine totonu o se fale matagofie matagofie ma le manogi matagofie. Muamua se fugalaau mai le aiga Olive. O le fanau mai o aganuu ua taʻua o India ma Arabia.

E toatele e fenumiai ia laau toto o tutupu i totonu o togalaau ma Jasmine, ae peitai, e le o lea. I totonu o togalaau, ua ola ai se vao i lalo o le igoa mockworm, lea e aofia ai le aiga o Saxifrage. Pau lava le mea e tuufaatasia ai nei laau e lua o le manogi. Ioe, ma pe a faʻatusatusa, e ese.

Fugalaau fugalaau lautele

I le ogatotonu o le laina, ua tupu tele le jasmine e pei o se fale. Talu ai ona o nei mea e pei o ni laʻau e pei o le liana e le eseese i le faʻafefe o le kiona ma le tumau i o tatou tulaga.

A filifilia se lagolago mo fugalaau, e le tatau ona tele

O le tuputupu ae i totonu o le jasmine e manaʻomia ni fao ma ni lagolago, aua e umi ona seleseleina. O ituaiga uma o aganuu e iai fugalaau e aoina i mea e tutupu. E faalagolago i le ituaiga o fugalaau e paʻepaʻe, samasama, lanu piniki.

O le tele o ituaiga o meaola ei ai se manogi manaia, ao nisi e le sogisogi. Ae ui i lea, o le manogi o le laau e matua malosi lava ma e le mafai ona moe i autafa o le laau.

O le mea lea, e le fautuaina ia Jasmine malosi e tuʻu i autafa o le moega.

Aiga Tausi

E le mafai ona taʻua le Jasmine i totonu o le aganuu le lelei. Ina ia tupu aʻe se laʻau matagofie ma le manogi, e tatau ona e tuʻuina atu ia te ia tausiga lelei fale. O le mea lea, o taʻiala taʻitasi mo le tausiga o lea mea e tatau ona matua tausisia.

Faʻamamafana ma fafaga

I le taumafanafana, e manaʻomia e le Jasmine le maualuga ma le tele o vai inu. E le mafai ona faʻamago atoa le meaʻai. Lava e faʻamago le pito i luga. O le puleaina o le mago po o le eleele palapala o le a faia ai se faiga malulu mo le fafagaina o le jasmine.

O le vevela, faʻapea foʻi le suavai o le eleele e matautia mo le seleselega.

I le taumalulu ma le autumn, fafagaina le laau e manaʻomia ma le faʻaeteete, aemaise lava pe afai e maualalo le vevela o le potu. E leai e le mafai ona e faʻafefeina le palapala. O lona vaivai vaivai i le taimi nei o le ki lea i le tupu o le aganuu i le lumanaʻi.

O le faʻainuina o taimi, pei o isi fugalaau i totonu, e manaʻomia ai le taimi

E tusa lava pe mafanafana i totonu o le falemautotogi, e manaʻomia ona e faʻaitiitia vai i soʻo se mataupu. I lenei tulaga, e tatau ona e faatali mo le magoina o le pito i luga ma le ogatotonu o le meaʻai e faatumauina le maualuga o le susu.

E fautuaina ina ia faʻaitiitia le faʻava'ūina e aunoa ma ni faʻatosina. E tatau ona e faia lenei mea a itiiti mai mo le masina.

E taua foi le vai. Muamua, e manaʻomia le suavai ina ia faʻamaluluina, ma e tatau foʻi ona puipuia mo ni nai aso aʻo leʻi faʻamaina. Ma le lona lua, o le vai e tatau ona faʻamafanafana.

E fautuaina foi e faʻaaoga faamamaina, vai inu. Ina ia totogi le masima i totonu o le vai, ia faʻafeinu vai i le vai i le vai ma le sua o le tipolo. E mafai foi ona e suia i le acid citric.

O se tasi o tulafono pito sili ona faigata i le tausiga o se seleselega o le faatumauina o le maualuga o le suamalie. O le vevela e tau atu i le le lelei o le atinaʻe ma le leai o se faʻalaʻau ma faʻaalia le laau i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ma o lona taunuuga na maliu ai.

Ina ia faʻaleleia le faʻamamaina, e masani ona e manaʻomia e fufulu le fugalaau. E taua tele lenei mea i le taumafanafana.

I le taimi o le fugalaau, e manaʻomia foi le faʻaleleia, ae tatau ona faʻaeteete ina ia mautinoa o le vai e le i luga o fugalaau.

E taua foi le faʻaaogaina o tagata faʻalotomaualalo. E fautuaina le tuʻuina o moa pe susu susu i totonu o le palatusi.

Afai i le taumalulu o le aganuu i le vevela o le vevela, ona leai lea o ni fua e faʻalauteleina ai le faʻamamafana. Afai e mafanafana le potu, ona faʻapena uma lava lea o faiga faʻavae e pei o le taumafanafana.

Lulu ma le malamalama

I le taumafanafana, o le vevela e tatau ona tusa ma le 23 tikeri. Jasmine e toʻafilemu le maualuga o le vevela.

Puipui le Jasmine mai le susulu o le la - e matautia le mu

I le taumalulu naʻo sambac (ituaiga eseese o le jasmine) e manaʻomia le maualuga o le tusa o le 18-20 tikeri, faʻaitiitia le vevela o le a aʻafia ai le fuga o lenei ituaiga. O isi vailaʻau, i le isi itu, o le a tupu atili pe afai o le ea o le ea o loʻo i totonu o le 10 tikeri.

O le maualalo o le vevela i lalo ifo o le 6 tikeri e matua afaina ai le aganuu.

Aganuʻu e fiafia i faʻamalamalamaga lelei. E le gata o le fuga, ae o le fuga foi o laulaau e faalagolago i lenei. Ae ui i lea, na te le taliaina le susulu o le la, ma o le mea lea e le tatau ai ona tuu le Jasmine i le faamalama i saute. O le filifiliga silisili o le a sasaʻe sasaʻe ma sisifo. E le talafeagai le faʻamalamalamaina o faʻamalamalamaga, faʻapea foʻi ma nofoaga faʻafefiloi.

I le taimi o totoe, e le manaʻomia le fetuunaʻi o fetuunaiga. Ae ui i lea, o nisi o ituaiga meaola e paʻu ai lau laau, o lea latou te le manaomia ai le faateleina pe faaitiitia le maualuga o le malamalama.

Soʻo ma le faʻasusu

O le mea e fai mo le aganuu e manaʻomia ai le le faʻaituau poʻo le gaʻo. E tatau ona maualuga lona maualuga, tatala ma faʻamalosia i meaʻai. O le a faia mea muamua e faia i luga o mea uma.

Pe a sauni e le tagata lava ia le eleele, e faigata ona faia ni mea sese ile vaega - o vaega uma o loʻo i ai i vaega tutusa

E mafai ona e saunia le mea e te sui ai. O le a manaʻomia ai:

VaegaVaega
Nofoaga ole lafu¼
Fanua faʻatau¼
Sand¼
Peat¼

I le laasaga o le alualu i luma tuputupu ae ma le fugalaau, e manaʻomia e le aganuu masani lava luga o laʻei. E tasi i le vaiaso e faia. I le avea ai ma se pito i luga, e talafeagai lelei fugalaʻau mo le totoina o fualaau aina. I le faaiuga o le fuga, e tatau ona faʻagata le faʻaaogaina o le faʻaaogaina ma faʻaaoga pe a amata ona aliali mai faailoga muamua o le tuputupu ae.

Totoina vine

O le teuteuga e faia i le taimi o le tautotogo ae lei amataina le tuputupu ae malosi, poo le faaiuga o le autumn ae leʻi oʻo i le taimi o le fugalaau. Mo le jasmine, soo se mea e masani ona faʻaaogaina, e aofia ai le faʻatulagaga, e talafeagai.

Lanu faapuupuu e le afa po o le vaega lona tolu. Pe a faʻapipiʻiina, o faʻaloloa, o lau mago malālā ma lala paʻu o loʻo i ai laʻau paga o le a aveesea. O le teuteuga e tau atu ai i le faʻasaʻoina o totō fou ma ni pulupulu.

O faʻataʻitaʻiga talavou, o ona aʻa e le sili atu i le umi o le 60 cm, e le manaʻomia ona vavaeina, na o le togiina o tumutumu o le mama.

Maʻi ma meaʻai

Faatasi ai ma mea e sili ona taatele o meaola faalafua:

  • Aphids;
  • Spider mite;
  • Paʻu lela.

O le taulimaina o mea e manaʻomia fualaau aina totogo afaina, togafitia le fale ma se vailaʻau matagofie, ma afai e le fesoasoani, e tatau ona e faʻaaoga vailaʻau iniseti.

E masani lava, e tatau ona feagai tagata o Jasmine ma faʻafitauli nei:

  1. Le lava le malamalama, vaʻaiga maualalo o le ea, faʻataʻitaʻiga, faʻamamago pe, i se isi itu, faʻafefeteina o le eleele e mafai ona taʻitaʻia ai laulaau;
  2. O le tafe mai o laʻau ma laʻau o se faailoga o le maualalo o le faʻamamafana poʻo le faʻamamaina mai le eleele;
  3. Afai e mamago pupuu o le seleselega, ona faʻaaogaina lea o le suavai le lelei mo le faʻavaivai poʻo le palapala e le lava le kulimi.

Faʻapenaina o Jasmine i totonu

Aganuʻu faʻaleleia lua metotia:

  • Laei;
  • Tuʻu.
O le faʻasalalauga o Jasmine o se faʻaogaina lea o le faagasologa, lea e taua le amata i nisi taimi o le tausaga.

Mo le faʻalauteleina e ala i le tipi, o le a e manaʻomia:

  1. I le tautotogo po o le mafanafana, tipi ese mai vine e le fuga;
  2. Laʻau e totō i se meaʻai o le oneone, peʻa ma lau lauʻeleʻele 2 cm loloto;
  3. O le vevela mo le lelei atili o aʻafiaga e tatau ona le itiiti ifo i le 20 tikeri;
  4. A maeʻa ona tuʻuina atu aʻa, e tatau ona totoina i ni atigi pusa eseese, o lona lapoa e tatau ona 5 cm;
  5. A amata amata ona aʻa faʻamalosi le meaʻai i totonu o pusa, e tatau ona totoina laau toto i totonu o potopotoga lautele;
  6. I le lumanaʻi, e tatau ona faʻatulagaina le gaosiga i tausaga taʻitasi, ma a mavae le tolu tausaga, e tatau ona tuʻuina atu laau i tulaga matutua.

Ina ia maua le taotoga, e tatau ona afifi se vaega o le ata ma se fomaʻi aloaʻia ma le susu o le galu, lea e faia ai se faʻaogaina i luga. O aʻa e faia i luga o le nofoaga o le tipi i le maeʻa o le masina pe sili atu foi. E na o le tatau lava ona tausisia le tumau o le susu.

Suiga ma fagu

O laau laiti e manaomia totoina i tausaga taʻitasi. Mai le 3 tausaga, e le sili atu ma le tasi tausaga e totoina ai laau i le tolu tausaga.

Mo se gaioiga, oe manaʻomia:

  • Aveese ma le faaeteete le laau ma se paluga eleele mai le koneteina muamua;
  • I totonu o se fagu fou (e le tatau ona sili atu i le 3 cm le maualuga) ia faia lelei le alavai;
  • Toto le laau i totonu o se ulo ma moe momoe i se mea fou;
  • Moisturize le palapala i le telefoni.

O le a le mea e fai pe a le fuga le Jasmine

Afai e le fuga le Jasmine, atonu e tele mafuaaga:

  1. Tele ma maualuga le vevela o le ea. Mo le matagofie ma le tele o le fuga o le vevela lelei e tatau ona tusa ma le 20 tikeri;
  2. Le lava o susu i le eleele. E manaʻomia faateleina le tele o le fausiaina;
  3. Faʻaaogā vai mama tapuni. Faʻalogo i le lelei o le suavai;
  4. O le eleele e le lava le soona. E manaʻomia le suia o le palapala poʻo le faʻafefeina o le vai mo le faʻavaivai;
  5. Afai, pe a totoina, faaloloto le ua uumi i le sili atu i le 3 cm i totonu o le eleele, ona le mafai lea ona vavalo le fugalaau.

Ituaiga o Jasmine: multi-flowered, sambac, faʻafefeteina

O se tasi o mea e taatele ma pito sili ona mananaia o:

  • Sambac o le tele ituaiga eseeseE talia toleniga mafanafana. O ona lauʻau e ola i le 6 mita. Paʻepaʻe, fugalaau tetele ma se manogi aloaʻia e aoina i le faʻailoga o le racemose inflorescences. E fuga mai le amataga o le tautotogo i le ogatotonu o le taumalulu;
O se tulaga iloga o le ituaiga Sambak o lona tulaga le lelei, pe a faatusatusa i isi ituaiga o Jasmine
  • O le jasmine tele-flowered ua sili ona faʻalauteleina. E mafai ona oʻo i se maualuga pe a ma le 2 mita. O pulupulu e piniki i lanu, ma fugalaau pe a uma ona fuga e papaʻe. E ese mai le manogi malosi i isi ituaiga. Fuga e amata i le faaiuga o le taumalulu ma faaiʻu ia Aokuso;
  • O lālā o le jasmine lanu moana lanumoana vaivai, e toʻaitiiti laulaau i luga o le tipu. I le taumalulu, o laʻau ua pauu atoa pe o se vaega. O fugalaau e susulu samasama lanu samasama ma oʻo atu i le lautele o le 3 cm Ianuari ia Aperila.

Faamalologa meatotino

Talu ai o le salicylic acid o loʻo iai i vaega o le laau, o le laau e faʻaaogaina e avea o se anti-inflammatory.

Ona o mea o loʻo maua i le benzoic acid, ua faʻaaogaina e avea o se antiseptic. Ona o mea o loʻo iai i le eugenol, e iai pea le aafiaga o le antibacterial i le jasmine.

I totonu o le jasmine totonu ua faʻaaogaina ma le faʻaaogā i le sauniuniga o vailaʻau o loʻo faʻaaoga e togafitia ai faʻamaʻi:

  • Hepatitis;
  • Cirrhosis o le ate;
  • Gasegase Gynecological;
  • Vaʻaiga;
  • Faanatinati

Jasmine e aoga sa faʻaaogaina i le faʻamalositisi, talu ai o le manogi o fugalaau ei ai sona aoga aoga i luga o le tino, faaleleia atili o le lagona, faasaʻoina o le moe ma le taofiofia o le atuatuvale.

Aromatherapy - o se talosaga e le masani ai mo fugalaau i totonu

E le gata o Jasmine e mafai ona fesoa- soani i se tagata ei ai faafitauli faʻalesoifua maloloina. Vaʻai pe faʻafefea Aloe Vera (Agave) ona fesoasoani i maʻi eseese.

O le mea lea, o Jasmine o se laau matagofie tele ma mamalu o le a teuteu ai soʻo se potu mamanu. E le gata i lea, o fugalaau o le laau ei ai se manogi manaia. I le taimi lava e tasi, o Jasmine o se aganuu sili ona mataʻina, ma o le tausia o lea mea e manaʻomia ai le ogaoga o tomai i le faʻatoʻaga.