Isi

E mafai ona fai se togalaau taualuga?

Talu ai nei, o aiga mai Amerika sa asiasi atu. Sa latou talanoa pe o le a le ituaiga o fualaau o le greens ma le tomato latou te aoina - e lava mo le taumalulu atoa. Ma latou nonofo i le aai i le fogafale lona 15. Sa ou matua fiafia i ai. Taʻu mai ia te aʻu, e mafai ona faia se togalaau ma maua se seleselega lelei i Rusia?

I aso nei, e toʻatele tagata o loʻo nonofo i lanu eseese, e oʻo lava i tamato, i luga o latou faʻamalama. Ae o ia fualaau aina e mafai ona aina i le taimi. Afai e te manaʻo e teu i luga meaʻai mo le taumalulu, ma o loʻo i ai se taua talafeagai - aisea e le? E mafai ona mafai ona faia se togalaau i luga o fale i totonu o le taulaga.

Faʻatauga ma le faʻaogaina o se togalaau fale

O le aoga tele o le togalaau o le faateleina lea o le umi o le ao, lea ei ai sona aoga aoga i luga o laau (photophilous plants) (tamato, eggplant, pepa). E le gata i lea, o le taualuga e masani ona vevela ma e lelei le tafega o le ea. Ma talu ai o loʻo faʻaaogaina se mea faʻapitoa faʻamaʻi pipisi, o le faʻaititia o laau e faʻaititia.

O le mea moni, o sea togalaau ei ai ana mea sese. Muamua lava, o le faigata lea ona e alu - aua e tatau ona e ave mea uma e te manaʻomia i ou lima i luga o le taualuga.

E manaʻomia lou totoina o laau totō taʻitasi ma aʻa i luga o le taualuga.

Faatasi ai ma fatu toto e pei o pateta, e sili lava le aua le lamatia. Latou te manaʻomia se palapala loloto o palapala, lea o le a faʻapupulaina ai le uta i luga o le taualuga.

O mataupu faavae o le faatulagaina o se togalaau

Aʻo faʻatulagaina le "maualuga" togalaau, e tatau ona e mafaufau i le tulaga o le taualuga ma le malosi o le fola. O le sili ona faʻatuatuaina o le a faʻamalosia le fausiaina o fausaga. O le taualuga e tatau ona i ai se pito i lalo o le sili atu i le 30 tikeri, ina ia le mafai ona fufulu le vaega i le timu.

O luga o le taualuga o loʻo taatia i luga o faʻafanua:

  1. Le faʻamamaina. O lea e le afaina le taualuga ona o le fausua, o se ata masani, faʻamalama polymer poʻo se faʻapaʻu vai e tu saʻo i luga o le taualuga poʻo se laupapa laupapa faʻapitoa.
  2. Pa puipui. Ina ia faʻamautinoa e le faʻaleagaina le le faʻamamaina e aʻa o loʻo ola, o le alumini alumini o loʻo tuʻuina i luga.
  3. Ua fausia se alavai mo le saolotoga o le gaioiga o le vai. E taofia ai foi le tele o vai e manaʻomia mo le tuputupu ae o aʻa. E taua tele lenei mea i luga o fale mafolafola lea e tumau ai le vai i taimi uma. Mo le faʻaaogaina o alavai e faʻaaogaina ai le laʻau ma le lapoʻa tele. Pe mafai foi ona e ave se eletise faʻapitoa ma se mea e teu ai mo le faʻasaina o le taualuga. O pupu na faia i totonu e taofia ai le faʻafefe o vai ma maua ai le faʻaleleia o aʻa.
  4. O le laasaga o le eletise o se eleʻele eleelea, lea e faʻamautinoa ai e le afaina le alavai ma e le faʻafefiloi ma le eleele.
  5. Geogrid - faʻamalositino faʻamalosi faʻatasi ma sela. O le a ia faʻaleleia le togalaau i luga o se fale malulu ma puipuia mai le taʻe.
  6. Fualaau mataga. Neatral peat with fertilizers and small clay expanded is best suited. O le faʻaaogaina e tatau ona mama ma palu. O le faʻafiafiaga o le faʻalanoaga e faʻalagolago i le ituaiga o totogo ua totoina. Mo fugalaau ma vine, o le a le itiiti ifo i le 40 cm.

I le avea ai ma se isi mea i le "puff" togalaau, e mafai ona e faʻaogaina pusa laupapa o mamanu eseese ma faʻapipiʻi i le taualuga pe a manaʻo ai. E faʻamalieina i latou e tusa ai ma le mataupu lava e tasi. E fautuaina ina ia totoina laau o le ituaiga lava lea i totonu o le pusa e tasi.