Fugalaau

O a fugalaau e pei o se rosa?

Sa ou faatauina se rose e le masani ai i luga o le maketi - e leai ni laau talatala. Fai mai le tagata faatau o le laau e taʻua o le eustoma. Tau mai ia te aʻu, o a nei fugalaau, e pei o se rosa, ma o le a le uiga o le tausiga o le eustoma?

E ui lava i le mea moni e faapea, o le lalelei matagofie na maua le nofoalii o le Masiofo o Fugalaau, e tele ana tauva. Muamua lava, e faatatau i fugalaau e talitutusa lava ma se rosa ua latou manatu lelei e avea ma ona itu. O le lisi o nei laau totoa e tele: o latou nei o ranunculus, rose rose (Hibiscus), begonia, ituaiga fou o geranium, terry balsam ma primrose, gardenia, Asian buttercup. Muamua lava, latou te alolofa i fugalaau fugalaau ona latou te le maua ni manogi malolosi e pei o se rosa.
O le nofoaga mamalu i fugalaau e pei o se rosa o loʻo nofoia e eustoma (Iapani). I fafo, e talitutusa lava ma se rosa, ae e ese mai i le mea e umi se taimi i totonu o se fugalaau pe a uma ona tipi ma e leai foi ni meaʻai.

Tulaga mo le totoina ma le tausiga o le eustoma

E sili atu ona lelei le totoina o lenei laau i le auala o le luluina o fatu. Le palapala e filifili ai le malamalama ma le le faapaleni. Faatasi ai ma le maualuga o le eletise, o le a tuputupu ae lemu fualaʻau. E sili le lelei le ave o peʻa i le oneone. Pepa fuamoa o se mea lelei lelei.

Ina ia mafai ona totoina pupu, ia ufiufi le atigipusa o fatu ma se ata, aua latou te fiafia i le vevela (vevela e le itiiti ifo ma le 25 tikeri) ma le susu. O le taimi lava e totoina ai fatu, aveese le ata ma faaopoopo i tua, aemaise lava i le taumalulu, a leai o le totogo o le a vaivai ma alualu i luma.

Faʻasalaga pe a uma le faʻamamaina o le pito i luga, aloese mai le faʻamalo o le susu. O le puipuia o fualaʻau tuputupu aʻe mai faʻamaʻi, ua fafagaina i latou i fusi (zircon, foundationazole).
E tusa ma le masina ma le afa mulimuli ane, o le olaola o lau laau ola ma mo ni nai aso toe ufitia i se ata tifaga. I le taimi lava e tasi, e le fautuaina e faʻamalosi ona aveeseina - e tatau ona faasolosolo malie le gasolo o le laau, tatala le koneteina, ona tatala loa lea. Suʻeina i se nofoaga tumau i totonu o le fagu e faia pe a uma ona faʻatupuina le totogo mai a itiiti ifo ma le 4 lau.

Atinaʻe fafo eustoma

E tupu lelei Eustoma i le fale ma i le avanoa avanoa i luga o fugalaau mama ma moega o fugalaau. Ina ia faʻavasegaina se fugalaau e foliga mai o se rosa, e tatau ona e filifilia se nofoaga lanu i luga o le saite, e le mafai ona e tusi. Afai e tatau ai, faʻamafanafana le palapala ina ia mama le palapala, ma fafagaina i faʻamalaʻau.

Talu ai o le eustoma o se laau vevela-alofa, e tatau ona faʻapala i le palapala pe a maeʻa le kiona, ma i le taimi muamua e fautuaina e ufiufi le fugalaau mo le po.

E tupu lelei Eustoma i ipu laiti ma ipu tetele. Ae e tatau ona e gauai i le ituaiga o mea e taua ai - puupuu pe uumi, ina ia leai se fesiligia o le faia o se lagolago mo se fugalaau olaola i le lumanaʻi.