Fale taumafanafana

O ituaiga vailaʻau o le magnolia i totonu o le mamanu

I le fia miliona o tausaga talu ai, na tuputupu ae ai magnolias ma olaola i le taimi nei o Arctic. Talu mai lena taimi, ua suia tele le tau. I le vaeluagalemu o le lotolotoi na o ituaiga sili ona malulu o le magolias e ola ai.

O mea uma lava i le aulelei o le magnolia o loo tautala e uiga i lona uiga faanatura. Laʻau lapopoa ma fugalaau mataʻina o le tele o ituaiga meaola i le taimi muamua e tilotilo ai loto o fai togalaau. E le o se mea e ofo ai le taumafai e tupu lenei laau i le Old and New Worlds. I Rusia, o laau na lagonaina i le vaega o le subtropics. I le amataga o le seneturi talu ai, o le fuga o le magnolias na avea ma faailoga ola o le Black Sea Riviera.

I le 70, galue e faʻalauteleina le natura masani ma le amataina o le faʻamaʻi faʻamaʻi o magolias na amata i Kiev. O le faatoʻaga na faʻataatia iinei na fesoasoani e iloilo ai ituaiga o meaola i Sasaʻe Sasaʻe, Saina ma Amerika. Ona piki lea o laau totō mo Moscow, Vladivostok, Urals, St. Petersburg. Faʻafetai i le galuega o tagata fiafia i aso nei, e mafai ona e fiafia i aganuu laiti i totonu o togalaau tetele tele ma i le aoina o togafiti amateur.

O a ituaiga o ituaiga, hybrids ma ituaiga e mafai ona tatalia ai le tau o le tau o Rusia, o le a le pagatia i le ogatotonu i le taumalulu, ma i le tautotogo o le a ufitia i fugalaau matagofie?

Magnolia Siebold (M. sieboldii)

I le natura, e sili atu ma le lua selau ituaiga o magolias. Ae naʻo fomaʻi sili ona faigata na faʻafetaui i le olaga i le tau Rusia. E aofia ai le Siebold magnolia o loʻo faʻaalia i le ata. O lona natura masani e aofia ai se vaega o le Penina o Korea, Saina ma Iapani.

O se laau poʻo se ogaoga lapoa e oʻo i le 6-8 mita le maualuga e mafai ona taʻua o se tasi o ituaiga sili ona itiiti i le ituaiga o magnolias. O le laulau ma lala o le laau o loʻo ufiufi i paʻu paʻu. E pei o laʻau e pei o le ellipse e ola i le 10-15 cm le uumi ma e laʻititi ona tusi i le apex. I le pito i luma o loʻo i ai la latou lanu lanu meamata lanu meamata, lea e amata ona mafiafia ile veins. O le pito i tua o lau laumei e laiti lava le lautusi.

O magnolia fugalaau e oo i le 10 inisi le lautele e maua ai se apili faapitoa i le magnolia Magnolia sieboldii, na faaigoa i le saienitisi masani na faamatalaina i le ogatotonu o le 19 seneturi. E aliali mai i le tautotogo o le tautotogo po o le afa muamua o Iuni. Muamua, o pulupulu o loʻo i foliga o se pesini, o le taimi la, pe a tatalaina, o le siakiina o le 6-9 petals e toetoe lava a laugatasi. O lona ogatotonu ua teuteuina i le palealii o sikuea carmine.

O le vaaiga na vave ona talisapaia e tagata aloaʻia Europa na latou faʻaalia e le gata o teuteu, ae e matua faigata lava. O laau olaola e tutū ile malulu ile -39 ° C. O le mea lea e mafua ai le fiafia o le Magnolia i le malulu e fiafia tele mo le ola ae i le ogatotonu. O aso nei, e mafai ona e matauina le fuga o lenei ituaiga i Vladivostok, i le pito i sisifo o Rusia ma isi vaega o le atunuu. O le laʻititi laʻititi e mafai ai e oe ona tupu magnolia i tubs.

Pointed Magnolia (M. acuminata)

E tele ituaiga o magnolia o tagata tagatanuu o le konetineta o Amerika i Matu. I vaega maugā o le ogatotonu o Amerika, e mafai e se tasi ona vaʻaia le magnolia tusi i se pale maualuga, o se paʻu mumu ma lau elliptic e oo atu i le 20 cm le umi.

E le pei o ituaiga o Asia e fuga i luma o lau laau, o fugalaau i le tele o laau Amerika e totogo mai i le tala o lauusiusi. O le mea lea, o pulupulu ma samasama lanumeamata e foliga mai o logo e le foliga manaia. Ae ui i lea, e le puipuia ai e tagata o loʻo maua fua mai le faʻaalia o le fiafia tele i ituaiga o meaʻai, ma le lelei o isi ituaiga meaola.

O Magnolia ma fualaau mumu e maua ai ona tupuga mai i le tulaga o le sopoia o faigata faigata i le taumalulu. Ma o ona fualaau e avea o ni fualaau mo nisi mea teuteu, ae itiiti le tausisia o aiga. O se faʻataʻitaʻiga o le galulue faʻatasi o le Brooklyn magnolia, e le fefefe i le kiona ma teuteuina le togalaau i lanu violē, foliga ma le faʻalogoina o le tina - liliaceae magnolia. I Rusia, o loʻo i ai se tulaga manuia i le faʻatupulaia o M. acuminata f. cordata ma fugalaau fugalaau o se lanu samasama samame.

Ona o le tutusa o ovaries o magnolia ma kukama i le Iunaite Setete, o le laau e masani ona taʻua o le kukama laau. Ae ui i lea, o le igoa aloaia o le kukumba magnolia e naʻo Mr. acuminata e na o le

Magnolia (M. macrophylla) tele-faʻalelei

I luga o le talafatai o Atelani o le Iunaite Setete, ua tupu le magnolia mafolafola tele. O le faʻasalalau faʻamaonia e faʻamaonia ai lenei igoa. Pepa lapisi i luga o lala o le 15-18 mita laau e oo atu i le 80-100 cm le maualuga. O le pito i luga, faasaga i le la, e lamolemole ma valiina i lanu lanumeamata, o le pito i tua o le ie ua ufiufi i se paʻu vaivai, mafiafia.

I Amerika i Matu, o lenei ituaiga o magnolia o se ituaiga o faʻamaufaʻailoga, talu ai e leai se laau e tele laʻau i le konetineta atoa.

O le fugalaau e le o se mea e sili ona manaia. O tumutumu, e masani lava ona fausia i le pito i luga o le pale, tatala, liliu i le 30 cm corollas o se fatu paʻepaʻe sinasina. I luga o la latou pito i totonu, e mafai e se tasi ona matauina se uiga iloga o le ituaiga - tolu lanu violē-violet.

Fugalaau Magnolia macrophylla e oʻo atu i le 45 aso, aʻo afifi le laau i se manogi suamalie, manogi, ma le malosi.

O laau e mafai ona faapaleni gutu ile -27 ° C, ae mo le faʻaogaina o fanua e na o le itu i saute o le atunuu e faʻaaogaina faatasi ai ma ituaiga Asia ma le magnolia tele-flowered magnolia.

Magnolia Kobus (M. kobus)

E toatele tagata atamamai i le ituaiga e iloa le magnolia Kobus e avea ma taitai i le le mautonu ma le malulu. I le mamao mai i le senituri muamua atu, na o mai ai fatuga o aganuu i le teritori o le Iunaite Setete, ona sosoo ai lea ma Europa. E ui lava e le mafai ona faatusatusa le magnolia japananatu i le laupepa lapopoa lautele, o le tumau na fesoasoani e ola ai i auala o le aai ma i le malulu.

O ituaiga, mai uluai Iapani ma Korea, ua manuia nei ona totoina mai le talafatai Rusia Black Sea i St. Petersburg, mai Kaliningrad i Samara. I totonu o le togalaau, o lenei magnolia, e ui lava e itiiti ifo i fualaau faʻataʻitaʻi, e oʻo lava i le maualuga e 10 mita.

O le ogalaau ma lala o le laau vao, e pei ona valaau le laau i le fanua, ua ufitia i le paʻu lanu po o le efuefu. Laua e oo i le 12 cm le umi e lanumeamata ma lamolemole i luga, ma e manino le malamalama i le pito i lalo, faatasi ai ma se lauulu faʻafefeteina.

E pei o le tele o Asia, o le a fuga le lalolagi i le ogatotonu o le tautotogo, pe a leai ni lala. O lenei mea e maua ai le taimi o se mamalu faʻapitoa ma le matagofie. Paʻepaʻe, e peiseai o loʻo teuteuina mai i le vela lanu, o fugalaau e ono popo ma oʻo atu i le 10 cm le umi. O fua o lanu samasama-fualaau e iai fatu tutusa e tupu i le ogatotonu o le kalena o le autumn.

Magnolia Sulange (M. soulangeana)

O le matagofie ma le magnolias, lea na aʻafia ai Europa i le ogatotonu o le 19 seneturi, na mafua ai le faʻaalia o laau fou e leʻi maua i le natura. O nei mea o fatuga mai le felauaiga o faʻataʻitaʻiga o loʻo tutupu i paka, greenhouses ma togalaau. O se faʻataʻitaʻiga o se faʻalavelave faʻafiafia tele o le poliki piniki a Sulange. Na maua mai i le matua matua M. denudata x M. liliflora.

O aso nei, o le mea sili ona taatele ma taua i le magnolia design magnolia o loʻo maua i le itu i saute o Rusia, faapea foi i Primorye. Pe a faatusatusa i le magnolia liliaceae ma le lavalava, o le foliga fou ua foliga mai ua sili atu ona teuteu ma palasitika.

I le taimi nei, e tele ituaiga o meaola eseese o le magnolia, e ese mai i foliga ma lanu o fugalaau.

Laʻau po o laau talatala pe tusa ma le 5 m le naunautai ma fuga tele. Corollas e oʻo atu i le 15 cm e tatala i luga o laʻau paʻu e ufiufi i paʻu lanu paʻepaʻe. O se mea iloga o le ituaiga o meaola o se lanu piniki, lanu mumu po o le lanu violē i fafo o petals ma toetoe a sinasina i totonu. O fugalaau e faʻataʻitaʻiina e se mea faʻapitoa, o nisi taimi e le mafaamatalaina le manogi.

Magnolia Lebner (M. x loebneri)

I le amataga o le seneturi mulimuli, na maua ai se isi laau toto i Siamani, lea na sili atu i le taimi na maua ai le ulutala o se tasi o le tele o le taumalulu-faigata. Igoa ina ua maeʻa le na faia le magnolia Lebner, e pei ona i ai i le ata, tuufaatasi uiga o ona "matua". Na maua e ia le faigata ma le tele o le tau malulu i le taumalulu o Kobus. O fugalaau paʻepaʻe po o fuga piniki, faʻatasi ai ma le 25 petals, e le itiiti ifo le mataʻina nai lo le star magnolia.

O se laau e tusa ma le 7 mita le maualuga e mafai ona tupu aʻe o se laau masani poʻo ni faʻalaʻau manogi. O le Buds e liliu mai i fugalaau e oo i le 15 cm le lautele. O loʻo aofia ai pea lala e leai ni paʻu, e fatuina ai se ata matagofie ma manatua pea.

Nolia magnolia (M. denudata)

E tusa ai ma le monastery annals o le vaitaimi o Tang, o se tasi o uluaʻi ituaiga o magnolia na faʻaaogaina e teuteuina ai le laufanua o se magnolia le lavalava ma fugalaau manogi paʻepaʻe e oo atu i le 15 cm le lautele.

Laʻau faʻafeʻau mai fafo poo le 8-10 mita mita e foliga tutusa ma le magnolia. E le o se mea e ofo ai, talu ai o le eseesega mai Saina e mautinoa lava o se tasi o tuaa o le laʻau lauiloa.

O se laau tulaga ese e tupu ai le fugalaau, e amata i le amataga o le tautotogo, pe a le o lalagaina le laulaau, ma o le a le toe gaoioi pea lala o lala lanu enaena. Muamua, o laau magnolia e ufiufi e ufitia tele i fua o le siliva siliva. Ona latou liliu mai ai lea o fugalaau manogi paʻepaʻe, mo le tele o seneturi na mafaufau i le Malo Tutotonu o se faailoga o le mamā ma le paia o le paia.

O fualaau totogo o lo o aoina mai i Sisifo Mamao ma i itulagi Europa mai le Caucasus i Matu i le Nofoaga Laiti Black.

Loosestrife Magnolia (M. salicifolia)

I Iapani, e tupu aʻe le isi magnolia i fugalaau paʻepaʻe ma le maualuga maualuga o le tumau. O le volumous magnolia, e le o lalo ifo o le matagofie i ituaiga muamua, ma faigata o le taumalulu - cobus magnolia.

O le igoa o le laau e mafua ona o laititi lau elliptic e tusa ma le 15 cm le umi. Ua foliga mai ua uma ona tupu, ma ua ufitia ai le laau i fugalaau matagofie ma le iva o le 12 inisi senitimita. O fugalaau ma fugalaau magnolia e moli se manogi manogi o le anise, o lona uiga o le igoa lona lua o le meaola o Anise Magnolia.

E ui lava i le tele o mea lelei, e seasea lava ona maua mai laau i le aoina. O le mafuaaga o le lavelave o le faʻalauteleina o fatu.

Magnolia liliaceae (M. liliflora)

I totonu o togalaau o Saina ma isi atunuu o le itulagi, e mafai ona e mauaina le liliaceae magnolia, e mafua ona o le uluai foliga o le corollas. E faʻaaoga lelei le laau mo le faʻavasegaina ma teuteu foliga.

O se tasi oi latou e sili ona lauiloa i Europa ma Rusia. O le magnolia nigra (M. liliflora f. Nigra) ma fuga lanu viole o loʻo faʻaalia i le ata. I fafo, o le lanu o petals e pogisa, i totonu o le corolla foliga lanu piniki.

Star Magnolia (M. stellata)

O le au fiafia o laau totō o le fugalaau o le a fiafia i le star magnolia mai Iapani. O se magnolia ulu, e le sili atu i le 2-3 mita le maualuga, e tupu aʻe i le foliga o se laau laititi po o se laau. O le fomu lenei ua mafai ai ona e faʻatusatusaina le fua tele, amataina aʻo leʻi faʻapipiʻiina lau laʻau ma tumau e oo i le tolu vaiaso.

Fai mai nisi tagata atamamai o le star magnolia o se foliga masani o se isi ituaiga lauiloa, o le kobus magnolia. O latou manatu e faʻamaonia ai le tutusa tutusa o laau. Ae ui i lea, o le malulu o le laumei, o le siʻosiʻomaga o ituaiga o meaola e sili atu ona fefefe. E le taofia ai e le au fai togalaau mai le ola aʻe o magnolia i le itu i saute, ma e oʻo lava i le itumalo o Moscou.

Ata o mea tetele i le faʻasologa o le laufanua

O le matagofie o laau vavalalata i soo se laufanua e nofo ai se nofoaga iloga.

I le taimi lava e tasi, o magnolias foliga maualuga faasaga i tua o fale o le taulaga ma nofoaga e nonofo ai nuʻu, i paka lea o loʻo latalata ai laau i isi laau totō, ma i luga o vao vao.