Fugalaau

Le tatau ona totō ma tausia lelei le togalaau o le hydrangea ile laufanua

Hydrangea - mea teuteu teuteu ma le tele, matagofie matagofie, inflorescences. Peitai, mo lona matagofie uma, o lenei laau e seasea mauaina i togalaau Rusia, aemaise i itulagi ma malulu malulu. O le mafuaʻaga o lenei mea o le taʻuleleia lea o le faʻafefe o le vevey, lea na faʻatulaga mo le vao. Sei o tatou taumafai e mafaufau i ai O le hydrangea na faʻaaogaina na o le itu i sautepo o le faʻatoʻaga o fale e le amanaiaina o ia e le aoga. Ma mafaufau foi i foliga o le totōina ma le tausia o le togalaau o le hydrangea ile laufanua.

E uiga i le panicle garden hydrangea (lanu piniki, lanumoana, paʻepaʻe): ituaiga, togafiti o togafitiga

O le Hydrangea o le togalaau, e telē tele, e ese mai i isi ituaiga i le tino, ma i le taimi lava e tasi e ala i le tele naua o meaola.

O fugalaau lanumoana ma lanumoana fiafia i mata mai ia Iulai ia Oketopa. O le mea lea e avea ai le laau o se meafaigaluega matagofie mo le teuteuina o le togalaau.

Pau lava le le lelei o laʻau lapoʻa o le hydrangea o le maualalo o le tetee i le malulu. O le maualuga pito i luga o le vevela ole tuʻufaʻatasia o le laau--18 tikeri.

O le taimi tonu e filifili ai le vaitau o le totoga o le a fesoasoani e faʻasaoina ai le laau i vasa leaga.

O le fanau mai o le vaomatua o le motu tuai o Mauritius. O iina, faʻapea foi i isi eria ma se mafanafana o le tau, o se laau totoina i le tautoulu. I lo matou atunuu, e na o togalaau i luga o le talafatai o le Black Sea e mafai ai.

Ma mo le itulagi o Ural ma lona malo malosi totoga totogo naʻo. O le hydrangea e totōina i le tautoulu o le a leai se taimi e malosi atili ai ao lei amataina le tau malulu ma o le a malolo.

Ma e tusa lava pe alu ese i le tautotogo, o le fuga mai se laau e le toe aoga le faatalitali.

I le itu i saute, ua totoina hydrangea i le autumn, i matu - i le tautotogo

O afea e totō ai i le lauʻeleʻele ile Urals: i le autumn poʻo le tautotogo?

E mafai ona e amata tau pe a faʻamausalisa le kiona, ma faʻavae le malulu malulu + 10 ... +12 tikeriae e leʻi fuga mai le tumutumu i luga o laau.

Naʻo le filifiliga lea e faʻapipiʻi ai le taimi o le totoina o le hydrangea i le laufanua tatala, o le faʻatau atu lea i le vaitau o le mafanafana, o le faʻatauina lea o se fatu i totonu o se fagu i totonu o le vasega pepe ma se aʻa aʻa.

Laʻau vaʻalele e faʻafefeteina, e faʻafefe mo le taumalulu:

Mealilo o le tuputupu aʻe ma filifili se nofoaga e totō ai fugalaau

O le afa o le manuia o le nofoaga tonu e tulaʻi mai ai. O le faʻaalia o le lumanaʻi e faalagolago i ai.

O le a totogo muamua Hydrangea i le la, ma o ona uiga e sili atu nai lo le tuputupu ae i le paolo.

Ae o le vevela vevela e afaina ai foi le laau, o lea e tatau ai ona e filifilia se nofoaga e susulu malamalama ai le la seia oo i le aoauli, ma i le aoauli, le paolo.

O laufanua maualalo e le aoga, poʻo se nofoaga lata ane o le vai. O le vao o le malie o le susu, ae mai le tele o le susu i le taimi o le tautoulu o le a avea ma mea e le talafeagai mo le taumalulu.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e fautuaina i le autumn e fausia ni fale mo le vaʻa mai.

Leai ni manaoga faapitoa ile palapala. E mafai foi ona avea ma paluga po o oneone. Ae o le mea aupito sili ona lelei, o loʻo totoina le laau i luga o laʻau eleelea ma le le faʻaituau poʻo le faʻaititia o le eletise.

Afai e le fetaui lau palapala i le maualuga o le pH manaomia, e mafai ona faʻamalosi e faʻaaoga ai pusa paʻu poʻo nila. Po o le faʻatauina o se faʻapena o le eleele ua saunia, mo hydrangeas, tutusa ma azaleas poʻo rhododendron.

O laufanua laufanua e tatau ona susulu i le la, ma le eleele eleʻele

O le faʻatulagaga tuusaʻo e aofia ai laasaga nei:

  1. Kili se pu. Mo le lima tausaga le matua, o lona lapopoa e tusa ma le 60 cm lautele ma 40 cm le loloto. E masani lava ona latou faʻaaoga le mea totino o le vaitau tonu lea e maua ai se mea teuteu i le maeʻa ona totoina.
  2. Lua faʻavaivai mai oneone laititi ma faaopoopo eleele lauusiusi, peʻa ma le faapalaga.
  3. Tuu se fatu laau i totonu o se pu ma o le aʻa o le ua e 2-3 cm le loloto, ona sasaa lea i le eleele ma le tamp.
  4. Suavai lelei.
  5. Faʻasolo le aʻa aʻa. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga vaʻa, vaomago, laʻau paʻu poʻo le uamea lautele.
Pe a fai e fausia ni mea mai le pa puipui, e eli se alavai, ma totoina ai laau i le mamao e 1.5 mita i le va.

Faʻafefea ona tausi

O le tausiga o se tagata matua e aofia ai laasaga nei:

  • fafaga;
  • faʻaaogaina le faʻaaogaina;
  • taofiofi
  • teuteuina.

E fiafia Hydrangea i le susu, o le mea lea fafaga e manaʻomia e ia masani. E tatau ona faʻamautinoa o le palapala i lalo ifo e le mago. I lenei tulaga, o le vai e faʻaaogaina naʻo le mafanafana ma le nofo lelei.

I le amataga o le tautotogo, e tatau ona fafagaina le togavao. Urea e muamua sau. Mai i lea mea ua saunia se vaifofo ile fua ole 20 g ile 1 pakete. E manaʻomia e se tagata matutua se pakete 3 pakete.

I le amataga o le taumafanafana, i lalo o le vaomatua e manaʻomia ona e faʻafefeina ai le mea oona - fualaʻau, humus poʻo le faapalaga. O le pito pito i luga pito i luga o loʻo faia i le tautoulu, lea e fautuaina ai le faʻaaogaina o fugalaʻau.

Fertilizing e fesoasoani i le tuputupu ae malosi o le laau, lea e avea ai ma laʻau tele ma faʻaleagaina.

O lenei, i le isi itu, e manaʻomia le faʻatinoina o le isi mea e tupu - tausi. O le uuina o lala tetele o le a puipuia i latou mai le malepe.

Tausiga mo se tagata matua e aofia ai le faʻamalosia, teuteuina, faʻapipiʻi ma laei

Teuteu

O le isi mea taua i le tausiga o le hydrangea o le teuteuina. A aunoa ma le teuteuina, o le ae le maua se laʻau matagofie matagofie.

O le teuteuga o le autumn ma le tautotogo:

  1. Autumn fautuaina o le tipiina o tipu ma mea leaga i le faaiuga o Oketopa. E na o ni nai mata e tatau ona tumau i luga o le laau.
  2. O le tautotogo ua totogo fafo. Faauma lenei faʻataʻitaʻiga aʻo leʻi tupu le fatuga o fatugaʻo. O paʻu taʻitasi na faʻapuupuu e oʻo i le 5 pi, lea e sili ona lelei mo le faʻateleina o le matagofie o le vao. Afai o le a ola pea le mama i le maeʻa o le taumalulu, e mafai ona vaʻaia lelei i latou e ola i fafie. I le tausaga lava lea e tasi, o loʻo i luga ia i latou fou fou.

Ona o le le mafai e le fale ona faʻafefe le malulu, sauniuniga mo le taumalulu avea ma mea autu mo lana tausiga. E moni lenei mea mo le itu i matu.

Faatoaga togalaau - o le eseesega i le va o ituaiga ma auala o teuteuga:

Sauniga o le taumalulu

O le togalaau o hydrangea o le a le ola i le taumalulu e aunoa ma se malutaga. E le gata i lea, e tatau ona i ai i lalo mo se taimi umi, seʻia oo ina pasia le afu o le timu.

I le vave lava o se togalaau toto, e mafai ona sua mai le fugalaau, ma o le a le tupuina i lenei tausaga.

O le taimi mo le faʻapipiʻiina o le malutaga o le a oʻo i le faaiuga o Oketopa - o le amataga o Novema. Ae e tatau ona e tilotilo i le tau, o le mea taua o le i ai lea o le taimi e faia ai lenei mea aʻo leʻi oʻo muamua le malulu matuia.

O loʻo fausia le pyramid i luga o le vao Mai laupapa laʻititi ma pito i luga o le fausaga, o loʻo tuʻuina ai soʻo se mea e ufiufi - lutrasil, agrotex poʻo seisi. Mo faʻamafanafanaga faʻafouina, e mafai lava ona e tuʻuina i luga se moli.

O le aʻa aʻa e ufiufi i le peat bog, vao poo lau lauʻeleʻele. Ma o le vaega faaiu e faia i le amataga o le taumalulu, faatumulia le fale i le kiona.

E tatau ona tataʻi vave le fale, amata i le amataga o le tautotogo. O le faʻamau mulimuli o le faʻamafanafana e aveeseina pe a faʻamautu le malulu lelei.

O loʻo faia i luga o le togavao se uʻamea laupapa laiti ma soʻo se mea e ufiufi ai luga o le fausaga

Puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Hydrangea togalaau toetoe lava e le afaina i soo se faʻamaʻi, ae e le o lona uiga e le manaʻomia ona e tausi ia te ia. Faʻafitauli e mafai ona tulaʻi mai ona o le sese o le fai togalaau.

O le tele o faʻamaʻi e salalau solo i laau toto. O le mea lea, faʻatau faʻatau laau i totonu o nofoaga maumaututu - falemaʻi tele. Afai e te faʻapipiʻiina le laau e ala ile tipi, ia mautinoa o le soifua maloloina o matua.

E le gata i lea, o faʻamaʻi e mafai ona mafua mai ile tausiga le talafeagai:

  1. Le lava o le fafaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le le lava o le uʻamea, o le chlorosis e atiina ae. E faʻaalia i le foliga o le samasama o laʻau. O togafitiga faʻaleagaina o le faʻamaoaigaina lea o le eleele ma sauniuni uʻamea ma fafaga faʻatasi ma vai malulu, ae le mai le tap. Mo le toe faʻafoʻiina o se faʻamaʻi maʻi, faʻaaogaina Agricole, Ferovit ma Brexil.
  2. Suavaio se taunuuga o nei faʻamaʻi faʻaleagaina o loʻo salalau lelei. O nei mea e aofia ai le paʻepaʻe ma le paʻepaʻe, paʻu palapala. O le faʻasaina o le togavao o le vao ma fomaʻi fesoasoani o le a fesoasoani e le feagai ma lenei faafitauli. Ua faʻamaonia e le Fitosporin fualaau e tusa ai ma le hydrangea, ae e mafai ona e faʻaogaina soʻo se isi pese e tusa ai ma faatonuga.

O meaola faalavela i luga o togalaau hydrangea e mafai ona e mauaina:

  1. Snails. O le laau e faʻasaoina mai ia i latou e ala i le masini e seleseleina, faapea foi ma le sauniuniga o le Matafefe, lea e tuu i totonu o se mea maualalo i lalo o se togavao.
  2. Spider mite. O se faailoga o lona i ai o ni tamai lanu samasama i laulaau. Afai o le liona e vaivai, e mafai ona e maua e ala i le suʻeina i le vai fasimoli (150 g o le fasimoli i le pakete vai). Faatasi ai ma le tele o meaola faalafua, o le a fesoasoani le vailaau o le Lightning ma Vermitek.
  3. Aphids. Latou te tauina foi ma le fesoasoani a se fofo, ma le malosi tele ma le sauniuni o Iskra, Zubr poo Komandor.
Vaʻaia Hydrangea ma meaola faalafua: chlorosis, paʻepaʻe paʻepaʻe ma le paʻu, paʻu paʻu, aphids, moli vaʻavave, moa

O le tuputupu aʻe togalaau hydrangea e manaʻomia ai se taumafaiga. E moni lenei mea i itu i mātū. Ae o le matagofie ma le umi o le fuga o lenei laau manaia nai lo le totogi mo taimi uma ma totogi o tagata faigaluega.

E le tatau ona e fefe i lona alofa vevela, ma le tausiga lelei, o le a lagona ai e lenei togavao i saute le manaia tele i le ogatotonu laina, i le Urals ma e oo lava i Siberia.