Fugalaau

Laʻau auro - Rhodiola rosea

Rhodiola rosea (aʻa auro) e ala i lona aafiaga faʻaosofia e mafai ona faʻatatauina i le kulupu o le ginseng. I le 1961, na maua ai se aʻa auro i mauga o Altai ma faailoaina ai Rhodiola rosea. Rhodiola rosea e mafai ona maua i atumauga o Sasaʻe ma Sisifo Siberia, i Sasaʻe Mamao.

O mea aoga o lenei laau ua leva ona lauiloa i atumauga o Europa i Sisifo (Alps, Carpathians, Pyrenees, Sudetenland). Mai pulu ma lau o Rhodiola rosea, afai e te aoina aʻo lei fuga, e mafai ona e saunia se saladi maloloina. O le Eleni anamua sa faʻaaogaina le rhizome o lenei mea totino e avea o se sui sola ma se vali. Ae na o le Altai na iloa le mana o le aʻa auro. O tagata o mauga na latou le taʻu atu i tagata ese e uiga i lenei laau matagofie. E lei tupu i fafo tagata Rhodiola rosea, lea e matua tele lava, o le laau lauiloa, o le aʻa auro. O se aʻafia o aʻafiaga faasaienisi fiafia, na latou amata faʻaaogaina mo infusions ma lau lauti.

Rhodiola rosea, aʻa auro (Laʻau auro)

O le a le aʻafiaga o piniki radiola ma isi mea e faʻamalosi ai laau i luga o tagata? O faʻagasologa uma lava pe a faʻaaogaina fualaau toto, e leai se vaega o aʻafiaga le lelei ma le tagofia o mea ua fai ma vaisu, e tusa lava pe e te aveina mo se taimi umi. A pa'ū au galuega ona o le vaivai, o le a faʻavaivaia ia sela i le vaʻai o le cerebral, latou te le maua le malosi. A oʻo mai le aʻa aʻa o le aʻa i totonu o le tino, e aunoa ma se popolega, e le mafai ona e tosina atu i le tulaga muamua o le taotoga, e aunoa ma le faʻaalia o le fiafia poʻo le toe faʻafouina. Rhodioloside e maua ai le malosi o le malosi, faʻaleleia auala e faʻasolo ai le oxidative ma le malosi ole metabolism. Rhodioloside e te maua le malosi, ae o le aoga sili lea o le aʻa auro. E pei lava o meaola uma o laau o le ginseng, o le aʻa auro ei ai meatotino faʻalelei. Ua faʻamaonia e suʻesuʻega e faapea o Rhodiola rosea o loʻo i ai se mea e faʻamaopoopoina ai le puipuiga a le tino.

O le aʻa auro e sau e laveai e le gata o le soifua maloloina, ae o tagata mamaʻi foi, fesoasoani ia i latou e faateleina lo latou gafatia galue, faaleleia o latou lagona, ma le aveesea o maʻi ma le vaivai. O le aʻa o le sauniuniga o le aʻa e sili atu ona maualuga i lo latou faʻaleleia o le aʻafiaga o le tino i le lemongrass, ginseng, eleutherococcus, leuzea ma le aralia. I le faʻaopoopoga i le faʻaleleia o le mafaufau, o sauniuniga a le Golden Root e i ai se aafiaga lelei i le gaioiga o le ate, o le tino, o le tino ma le tulaga o le totoga o le faʻalogo ma le faʻalogo le faʻalogo. I le avea ai o ni mea faʻaleleia, o rhodiola rosea o fualaau faasaina e faʻalauteleina ai le tetee o le tino i le inupia i le ava malosi, gasoline ma isi mea oona.

Rhodiola rosea, aʻa auro (Laʻau auro)

Ua fautuaina e fomaʻi sauniuniga a le rhodiola mo tagata gasegase e maua i le neurosis ma i le taimi o le toe maua mai mai faʻamaʻi pipisi. O le aʻa auro e ave mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, popole ma faʻamaʻi fafine. O le aʻa auro o le a fesoasoani foi i le anemia, maʻi o le ate, le atoatoa ma malaria. Ina ia taofia le le fiafia i le moe, e tatau ona e faia Rhodiola Rosea sauniuniga e le sili atu i le 4-5 itula aʻo lei moe. Rhodiola extract is contraindicated in case of hypertensive crises, faʻateleina le popole ma le le mautonu ma le faʻaleagaina. E i ai foi se tasi le le faapalepale i sauniuniga a rhodiola, ulu tiga, le mautonu, ita ma le le mautonu. I tagata gasegase ua i ai le faʻasalaga e mafua mai i le misa, viral-vascular dystonia, o le Rhodiola o fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le faateleina o le toto poʻo le faʻaitiitia. I nei tulaga, e tatau ona e taofia le tagofia o fualaau faasaina.

O fualaau faigofie mai Rhodiola rosea o le lauti. O se lita o vai e sasaa mai ai se sipuniti e le atoatoa o aʻa. E mafai ona e faia tii i se isi auala. Ia sasaa foi se sipuniti le atoatoa o aʻa nutimomoia ma vai inu ma kuka mo le 5-10 minute ile vevela vevela. Inu 2/3 ipu 15 minute ao leʻi faia taumafataga. O le lita e tatau ona lava mo aso e lua. Inu lenei lauti mo le 20 aso, ona malolo lea mo aso e sefulu, ona toe 20 aso, 10 aso malolo ma inu i isi 20 aso. Fainu faalua i le tausaga.

Rhodiola rosea, aʻa auro (Laʻau auro)

I le faaopoopo atu i le lauti, ua saunia le tinho o Rhodiola rosea i vodka. Ave le 50 g o rhizomes, ma tuu i totonu o le fagu 500-kalama ma sasaa vodka i le ua. Kuni lelei le fagu ma tuʻu i se pogisa, ae le o se mea malulu. O le a sauni i le 20 aso. Faʻaauau i le ala tutusa: tolu taimi mo le 20 aso ma se malologa o le 10 aso. E tatau ona e amata ona fai ni meaʻai ma le 1 mataua i le afa o le ipu vai, 3 taimi i le aso 15 minute aʻo leʻi oʻo i taumafataga. I aso uma, faʻaopopo le 1 le tasi i fualaau taʻitasi ma faasolosolo lava seia oʻo i le 10 togi i le fualaau. O le togafitiga e 60 aso. E le mafai ona ave se lauti poʻo se tinisi tele. Soifua maloloina ia oe!