Meaai

E faʻafefea ona valivali le fua o le Eseta i oloa masani

O le aganuu o le teuteuina o le fale ma fuamoa o le Eseta lanu e mafai ai e oe ona tuʻuina atu ia te oe se foliga matagofie ma se tau maualalo ma taumafaiga. Ae maise lava, pe a fai e valivali fuamoa e faʻaaogā e le o vailaʻau vailaʻau (lea, i le ala, e leaga ai), ae o mea masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, e vevela le sipisi, laulaʻau lanu mumu lanu, sua o le paluga, o le kofe eleele, o 'ulu o le sirine, o le meaʻai, lanu, fugalaau ma ituaiga uma o mea manogi - paprika, turmeric, thyme, saffron, etc.

Faʻatoʻa faʻanoanoa o le Eseta

E faapefea ona valivali fuamoa mo le Eseta?

1. Muamua le fufuluina o fuamoa mo 8-10 minute, ona fufuluina lea oi latou ile vai malulu ma malogo ma se solo pepa. Ma o le fuamoa e le toso i le taimi o kuka, faaopoopo ni nai sipuni o le masima po o sina uaina sinasina i le vai.

O a mea tatou te manaʻomia mo le valiina o fua o le Eseta

2. Mo le valivali o fuamoa o le Eseta, matou te tago i le paʻu o aniani samasama, beets ma le kāpuni lanumumu, ma mai mea manogi - paprika, thyme, pepa uliuli ma le turmeric. Mo le 15 minute, faʻapipiʻi pea beets i totonu o pusa i pusa eseese (pe a uma ona faʻaaoga e fai ai vine), lanu mumu e vaevaeina i ni vaega (i le faaiuga o le kuka e sui paʻepaʻe, ma o lona teuteuga e lanu moana le lanu moana) ma o le sipuni e vevela.

E taua le manatuaina o le vai e tatau ona na o sina mea itiiti lava e ufiufi ai mea o loʻo i totonu o pusa: o le auala lea o le a atili ai ona tumu le fofo lanu, o lona uiga o fua o le Eseta o le a sili atu le susulu ma sili atu ona matagofie. A uma ona faʻamaʻa le susu, faamama i latou ma sasaa i totonu o tioata. Aua nei galo e uiga i mea manogi: sasaa ia i latou i le vai vevela ma faʻaali seʻia oʻo ina lamolemole. Ia manatua e sili atu le maualuga o le manogi o mea manogi, o le susulu atu lea o lanu o fuamoa.

Liligi le vailaau masani i totonu o tioata

3. Ave le fuamoa i tioata ma vali ma alu seia maua e latou atigi le paolo e manao i ai. Manatua o le umi o latou i ai i le vailanu valivali, o le sili atu ona malosi o la latou lanu. Ma ia faia e tusa lava pe fai ma toniga, solo ese fuamoa i le ava aʻo leʻi vali.

Tatou vali vali fua i totonu o vailaʻau gaosia mai mea masani Tatou vali vali fua i totonu o vailaʻau gaosia mai mea masani Tatou vali vali fua i totonu o vailaʻau gaosia mai mea masani

4. O le mea lea, o a tatou fua o le Eseta ua toetoe a sauni e teuteu le laulau malo. Sa i ai le tasi paʻi mulimuli: o lea la, e le afaina o latou foliga, ae manaia ma matagofie, gaosia ai ma le suauʻu manogi.

I le faaiuga - o se lisi oa matou ata valivali ma lanu na mauaina ma la latou fesoasoani:

  • lanu mumu - o se lanu uliuli po o se lanu uliuli (e fuafua i le tele o le kapeti ma le taimi matua o fuamoa i totonu o lona gaugau);
  • beets - mai le lanu mumu ma le mumu i le paʻu;
  • riki peel - mai le enaena enaena i le kofe uliuli;
  • turmeric - lanu samasama ma samasama-lanu moli;
  • paprika - mumu sesega, lanu viole;
  • thyme - mai le lanu o le kofe ma susu i le enaena enaena;
  • uliuli pepa - mai le beige i le lanu enaena.
E faʻafefea ona valivali le fua o le Eseta i lanu eseese ma oloa masani

Se vaega o talafaasolopito

E oo lava i taimi muamua ae Kerisiano, o le fuamoa mo le tele o tagata i le tele o atunuu o se faailoga o le ola ma le fanau mai. E oo lava i le atulaulau mo nisi tagata e foliga mai na o mai mai se fuamoa. O uiga faaalia i le fuamoa, o se faailoga o le fanau mai, na atagia i talitonuga ma aganuu a tagata Aikupito, Peresia, Eleni, ma Roma. I tagata Slavic, o le fuamoa na fesoʻotaʻi ma le fuga o le eleele, faatasi ai ma le toe faʻafouina o le natura o le natura.

O le aga masani o fuamoa lanu na foliga mai foi ao lei taitai Kerisiano, i aso anamua. I Aferika, o siama ostrich ua teuteuina i ata, ua tusa ma le 60,000 tausaga le matutua. O fua vali, faapea foi ma auro ma siliva, o loo maua i tuugamau o tagata anamua o Sumerians ma tagata Aikupito, e amata mai i le amataga o le III meleniuma BC. I Iran, o se aganuu le valiina o fuamoa i luga o Novruz - o se aso malolo ma aʻa o le Zoroastrian.

O fuamoa na valiina i le tasi lanu e taua o "vailaʻau". Afai o lanu, fasi, mapu o isi lanu o loʻo i luga o se lanu lanu masani, o le "speck" lea. I taimi tuai, "fuamoa o le Eseta" sa lauiloa foi i fua-lima.

Ua matauina e le au tusitala talafaasolopito o ata o le atulaulau na atagia i fua o le Eseta, ma, e foliga mai, o fua o le Eseta na i ai i totonu o tagata Slavic ao le i taliaina le faa-Kerisiano.

E oo lava i le amataga o le seneturi 20, o fua o le Eseta sa lauiloa ma alofagia. Sa latou faʻaaluina le tele o le taimi e vali ai fuamoa, ma na faʻaalu e le aiga le afiafi atoa i le Aso Tofi Sili, talu ai na tapunia keke keke o le Eseta i le Aso Faraile lelei, ma o le po o le Aso Toonai Sili sa faapaiaina ai i latou. O fuamoa sa valiina i vali lanu vali ma le suka. O uʻamea na valiina i lenei auala na valiina i nofoaga e leʻi paʻi i le suka. O nisi taimi, eseese lanu moa na faʻapipiʻiina mai pepa auro poʻo siliva ma ituaiga uma o mamanu ma teuteuga.

E tusa ai ma aganuu faa-Kerisiano, na tuuina atu e Maria le Makatala le uluai fuamoa o le Eseta i le tupu Roma o Tiperio. Ina ua alu atu Maria i Tiberia ma faasilasila mai le Toetu o Keriso, na fai mai le emeperoa e le mafai e le moa moa ona mumu, ma a uma ia upu na mumu le moa moa na ia uuina.

E tusa ai ma le isi, sili atu i aso uma, o le aganuʻu e fesoʻotaʻi ma le Fagafulu, lea, e tusa ai ma tulafono, e le mafai ona e 'aina le tele o meaʻai, e aofia ai fuamoa. O tagata, e manaʻo e faʻasaoina fuamoa, kuka i latou, ma ia aua nei faʻafememeaʻi i latou e leʻi faʻaaogaina, na latou faʻamaʻaina ai, ma faʻaaogaina ai le natura masani. E leʻi pine, o le manaoga faanatinati na liua i se tu masani lea eo mai faatasi ma le aso malolo o le Eseta.