Fugalaau

Tekinolosi taufaatoaga o peonies. Vaega 2: Faʻamasinoga

  • Faʻatauga o faʻatoʻaga o peonies Vaega 1: Filifilia ma saunia se nofoaga e toto ai
  • Tekinolosi taufaatoaga o peonies. Vaega 2: Faʻamasinoga
  • Tekinolosi taufaatoaga o peonies. Vaega 3: Tausiga

O le taimi sili mo le totoina ma le toe totoina o vaitausaga o le ogatotonu o Aokuso - Oketopa (mo le vaeluagalemu). Latou te tetee atu i se togalaau mulimuli ane (i le taimi o Oketopa), ae sili atu le totoina i le vave e mafai ai, ina ia maua ai e le laau se taimi e maua ai aʻa ma o le atinaeina o vao e vave tele. O taʻavale o talo e faʻamoemoe mo le totoina o loʻo eli ma vaevaeina. E masani lava, i le aso 10-15 o Aokuso 10-15, e amata ai ona amata ona totoina laau i luga o le rhizome, lea o le a tupu mai ai vaovao fou i le tausaga a sau ma fugalaau. Ae ui i lea, i le taimi nei ua le o iai nei aʻa i le alamanuia. Mo a latou tulaga, e manaʻomia se taimi faaopoopo mafanafana.

Peony

Afai e talafeagai, e mafai ona totoina peonies i le amataga o le tautotogo, pe a le amata ona toto laau. Mo le ogatotonu, e masani lava o le afa muamua lea o Aperila, pe a maeʻa le kiona ma faʻapala le palapala. Ae ui i lea, pe a onosaia tigaina e peonies le totoina o le tautotogo, aemaise pe afai e fesootaʻi ma le vaevaeina o vao, ma, e pei o se tulafono, lag i tua o le togavao i le tautoulu i le tausaga. Ae sili atu i lo mea uma, latou te mafatia i se tauʻavega pe a amata ona tupu aʻe pupu. I nei tulaga, i lalo o le leaga o le tau, o le avanoa o lo latou oti e maualuga tele. O le mea lea, matou te fautua atu ia te oe e suʻeina peonies i le amataga o le tautotogo pe afai e matua tatau lava.

Afai o le togavao i le taimi o le gafa e le o faʻavaivai ma e na o le faʻapipiʻi mai lea nofoaga i lea nofoaga "ma se pulou", e atiina ae masani, ma o le suiga o le faagasologa e le afaina mo ia. O lenei metotia e masani ona faʻaaogaina pe a faʻatulagaina i le tautotogo ma le autumn o talavou taʻitoʻatasi le lua tausaga le matua mai aʻoga i se nofoaga tumau.

Peony

O le mea e sili ona taua pe a tulaʻi o le saʻo lelei lea o lona loloto. E tatau ona i luga o luga o le tumutumu o le faafouga (mata) o le palapala eleele e 3-5 cm i luga o le palapala vaivai ma le 5-7 i luga o oneone oneone. I le taimi lava e tasi, o le loloto loloto e fautuaina mo vailaau interspecific. Afai e le o sauniuni nofoa i le taimi muamua, ia mafaufau i le tele o otaota o le eleele palapala i totonu o le lua ma totō le tufuga i luga.

Ina ia faʻamautu lelei le loloto o le totoina, ia faʻaaoga se laupapa faasee 100 cm le umi ma 20 - 25 cm le lautele. I le ogatotonu o le laupapa mai lalo ifo, e 5 cm le paʻu mafiafia e tatuʻu i lalo mo le lanu ma le 7 cm mo oneone oneone. I le taimi o le totoina, o le laupapa e tuu i luga aʻe o le lua - o le vaega pito i lalo o le kilipa tioata o le a faaalia ai le maualuga o le loloto o fatuga o le faafouina mai le palapala. A maeʻa le faʻasoaina o eleele, o loʻo totō malosi aʻa i lou lima ina ia fetaui lelei vaega o le palapala i aʻa ma e leai ni mea faʻapitoa. O loʻo faʻamalosia foʻi le faʻaleleia o le suavai e ala i le faʻavaivai i le taimi lava e uma ai aʻafiaga. E le itiiti ifo ma le 5 lita o le vai e faʻaumatia i le vao, pe a maeʻa ona toe sasaa atu lea o laufanua toto i le maualuga o loʻo manaʻomia.

Peony

Aua e te saluina le palapala ile vao i ou vae - e mafai ona e soli aʻa. Afai o le faʻafouina o le faafouga e sili atu i le 5 cm mai le maualuga o le palapala, o le vao, e ui lava i le tuputupu aʻe lelei, o le a faʻaauau pea ona ola le mativa; afai e totō lelei le togavao, o le toe faʻaleleia o pupuvaga e tilotilo mai le eleele, faʻapupulaina le vaivai, maʻi ona o le faʻamamaina poʻo le faaleagaina o fatugaʻo.

O le tausaga na sosoo ai ina ua totoina, ua siakiina laau. Ua totoina lelei vao ua totoina. Laʻau totō e totōina (pe a mafai ona pipiʻi ata i luga) e mafai ona ufiufi i le tautotogo ma se atigipusa o le 60 x60 cm laupapa, 10 cm le maualuga ma fufuluina ile eleele vavalalata ile maualuga ole maualuga. Ae peitaʻi, a mavae le tausaga, e fautuaina le suʻeina o lenei togavao e tusa ai ma tulafono uma. Pe a totoina loloto, e mafai ona totoina le vao i ni suo se lua ma se faaputuga ma sapalai i lalo o le eleele.

Peony

O le faʻaitiitia o le aʻafia o le aʻa, pe a totoina se meaʻai ma mata - o le vaega tutotonu o le delenka e ufiufi i le oneone oneone faatasi ai ma le faaopoopoina o le tasi pe lua punetini o le fafie. Faʻasalaga pe a uma ona totoina le faʻavaveina o aʻafia o laau. Afai ua vevela le tau, ua totoina vave laau toto faatoa totoina aʻo solo le palapala seia oo i le tautotogo.

I lalo o le taimi o le totoina i le ogatotonu, e le manaʻomia ona ufiufiina vao laiti. I le tuai ona totoina, faapea foi i le itu i mātū ma le malulu o le itu i sasaʻe, o paʻu e ufiufi i se laʻau, laʻau po o le faapalaga mo se taumalulu 10-12 cm le mafiafia.

Peony

Ina ia aua le fenumiai isi ituaiga, o pine ma igoa o ituaiga eseese e tuu i nofoaga o totoina, ma i totonu o le mekasini e tatau ona latou tusia le ata o le site ma le aso o le totoina ma le igoa o le ituaiga. Afai o igoa o le ituaiga e leiloloa mulimuli ane pe le mautonu, e mafai ona faatulaga le ituaiga e tusa ai ma le fuafuaga.