Fugalaau

Toto mo vaituloto

Vaomatua, pei o isi lava vai, e le mafai ona mafaufauina e aunoa ma ni laau. O vailaʻau faʻapitoa e faʻapitoa, tapunia faʻatasi ai ma a latou paleni tulaga ese ma a latou lava moa. E oʻo lava i vaituloto masani, e siosiomia e se faʻataʻotoga manino, e lanu meamata. O le mea muamua e sau i le mafaufau pe a taʻua laau mo vaituloto o fufulu suamalie suamalie. Ae ua na o se tasi o le fiaselau o aganuu e mafai ona e teuteuina ai le vai. Ioe, ma se mea e seasea lava: o le tele o vaomatua e latalata tele i le talafatai nai lo le loloto loloto.

Toto mo vaituloto

Vaʻaiga loloto - eseese laau

Pe a talanoa e uiga i laau totō ma aganuu, faʻatasi ai ma le fesoasoani latou te faʻaaogaina ai mea vai, o lona uiga o latou uiga o se liʻo vaapiapi e sili atu ona lelei le toto. Ae o le faatanoa foi o se mea faapitoa ona o le eseesega o tulaga. E leai se vaega e tasi o laau "vai", ae o loʻo i ai aganuu e talafeagai mo le mamanu o vaega eseese o se faatanoa. E le gata i lea, o la latou lisi e le tele naua i se mamao mai le talafatai.

O le filifilia o laau mo le mamanu o soo se tino vai e le o se galuega faigofie. E le pei le mamanu o moega fugalaau poʻo fugalaau fugalaau, ma soʻo se isi ituaiga o mea teuteu, o vaituloto e manaʻomia ai se auala faapitoa. I le atinaʻeina o se faʻasologa faʻasolosolo manatu, o vailaau taʻitasi ua mamanuina eseese e tusa ai ma na laau totō e mafai ona totō i ai. Ma pe a mafaufau i lenei mea po o lena aganuu faʻapitoa, i le mea muamua latou te mafaufau pea i le loloto. O le mea taua lenei i le filifilia o laau, lea e le mafai ona e taʻalo faʻatasi. O manaoga o laau i le loloto e fuafua ai lo latou faaaogaina, ma le filifiliga, ma le nofoaga. Ma o le mea tonu lea o lenei manaoga lea e tatau ona saʻo ma mulimulitaia. I le faatusatusa i le togalaau fugalaau, o le filifiliga o le maualuga ma le faatulagaga o mea sese e le taua, ma o nisi taimi e manaomia, o sese i le filifilia o le loloto e le mafai ona faamagaloina. E tusa lava pe itiiti le loloto poʻo le faʻaleleia o "eleele" e mafai ona oo atu ai i le oti o se laau, suiga i le lauusiusi, leai se malosi e fuga ai, ma isi. Faatasi ai ma aganuu e faaaoga i totonu o le faatanoa, o laau taatele e mafai ona faamautu i ni itu eseese i le taimi e tasi ma maua le mafanafana i vai papaʻu ma luga o le matafaga. Ae e le tele na ituaiga o laau, ma e toetoe o taimi uma tatou te talanoa ai e uiga i tuaoi tuaoi o le talafatai.

Pond teuteu ma laau toto

Vaitafe o vaomatua e matua tulaga lelei lava, ae aoga, vaevaeina i le lima vaega. E eseese i latou i le loloto, tulaga ma le "seti" o laau e mafai ona tutupu i totonu.

O le vaega muamua o le vai loloto. E ui i le igoa, e amata i le mea e na o le 40 cm le vai ma e aofia ai vaega uma pito loloto o le vaituloto. O lenei sone e na o le tasi lea e le tolotolo ai i le taumalulu (i lalo o le loloto o le loloto o le loloto o le 80 cm). I totonu o le vasa loloto, e na o laau totő ma laʻau felelei ma lalo o le eleele ma tupu ola.

O le afa lona lua o vai papaʻu. E aofia ai se vailaʻau o loʻo i ai le loloto o le loloto o le 10 cm i le 40 cm. E na o mea totō faʻatasi ai ma ogalaau poʻo pulupulu, e aofia ai le totoina o fualaʻau, e mafai ona nofo iinei.

O le lona tolu o le sone o le lapisi. E amata ile vai papaʻu ma e gata i le matafaga o le talafatai, e le mausali le loloto ona o le fesuiaiga i le vai, vai, ae le maua ai se loloto e sili atu i le 10 cm.

Faʻafa lona fa - laʻau susu, poʻo le sone o le gataifale. O le ata tifaga e le faʻamavaeina ai le palapala mai le vai, ae leai se lolovaia, e manava le manava o laau. Nofoaga malulu, e masani ona maua ai ni tulaga maʻoti, ae o le leai o lologa e mafai ai ona e faʻalauteleina le tele o mea totō.

Lima lona - o le matafaga lava ia. E puipuia mai le faatanoa i se ata tifaga, e leai se aoga o le suavai i tulaga o le palapala, e manatu tutusa ma tulaga masani mo le totoina o laau totō. Ae o iinei e mafai ona e totoina e le o ni togalaau e masani ona toto.

Suavai totō e lata ane i le talafatai o se vaituloto teuteu

Sei o tatou faamasani i laau e mafai ona faʻaaoga e teuteu ai vaega taʻitasi o le vai:

Vaʻai i le isi itulau mo se lisi o laau mo vaega eseese o le vaituloto.