O le togalaau

O le totoina o le kanna ma le tausiga i le laufanua e totoina ai le taumalulu

O Kanna e aʻafia i le genotypic genus Cannes ma e tusa ma le 50 ituaiga. O nei ituaiga o meaola olaola e ola i Amerika i Saute, Initia ma Saina. O lenei laau na ulu atu i togalaau o Europa faafetai i le auvaa o le faaPotukale na latou aumaia iina i le ogatotonu o le seneturi sefuluiva.

Afai e te faaliliuina le igoa o le laau mai le Eleni, e te maua le "uʻu". E le o se mea e ofo ai, aua o le fuga o le fugalaau e tele lava lona tutusa ma le mea mulimuli.

Faamatalaga lautele

E tusa ai ma se tala anamua, na sau Cannes i luga o le nofoaga o se afi tele lea na susunuina ai e le taitai o se ituaiga Initia se feagaiga filemu ma tagata Amerika, ma na amata ai le taua. Ma o se faʻamanatuga e faʻavavau o le faʻamaligiina o le toto ma le mumū o le afi, o tautotogo uma lava e tupu mai ai lenei aganuʻu viia ma teuteuina e le gata o le nofoaga lauiloa o loʻo tutupu ai mea tutupu, ae faʻapea foi togalaau o le tele o togalaau i le salafa o le lalolagi.

O le laau e taugata mo ona matagofie matagofie ma lapopoa lapisi, laʻau lanu meamata, lanu viole, apamemea po o le lanu viole. Aganuu e lua ni faaletonu laiti. E le o le tau malulu i lo tatou tau ile laufanua ma e le manogi fugalaau fugalaau.

A leai, o lenei fugalaau e tele mea lelei. E masani lava e le maʻi, e na o le vaavaaia o ia, e faʻafeiloaʻi lelei ia gutu ma, o le mea moni, o le a teuteuina le togalaau ma ona lanu matagofie seia oʻo i le muamua malulu malulu.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tele isi faʻaopoopoga nai lo moa, o lea afai e te manaʻo e teu lau togalaau ma lenei laau toto, ona e faia lea e aunoa ma le faatuai.

Vaʻaia canna ma ata ma igoa

Kanna Indian - i le vao, o le laau toto e tupu i Amerika ma sisifo o vaega o Initia. O se agavaʻa faʻaosooso lemu ma se mea lamolemole, saʻo ma malosi aʻa. O le togavao e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 2 mita.

O lapisi laʻau uumi o loʻo i ai se pepa eli, lautele lautele ma le lauiloa ma e iloga i le tele, paʻu, lamolemole ma se lanu lanumeamata lanumeamata po o le lanumeamata o lanu mumu. O inflorescences e tele, ituaiga faʻamaʻi ma paluga vao o le piniki pinumumu poʻo le mumu. O le taimi vavalalata o le laau e pau i le ogatotonu o le taumafanafana ma e faaiuina i le taufaaiuiuga o le autumn.

Kanna Dangling - o le aganuu e tupu i totonu o Amerika i totonu o le eleele, e filifilia ai humus eleele. O Kanna o se faʻaaloalo faʻalelei e maualuga i le 1.5 mita ma le faʻaogaina o aʻa.

Ma le isi, o le taamilo agai i le pito i luga o laulaau e umi atu i le 60 centimita ma se lanu lanumeamata lanumoana. O fualaau o le lapopoa e lanu samasama-lanu. O le fuga o le taimi e tupu i le taumafanafana ma tumau seia oʻo i le muamua kiona.

Kanna le maualalo - o le laau e oʻo i le maualuga e oo atu i le 1.4 mita. I le vao e tupu i Saina. E umi lava le laulauina o laumei lanumeamata lanu meamata. O inflorescences o le lanu mumu lanu mumu.

Kanna Sadovaya - O lenei ituaiga o le igoa taatele mo ituaiga uma o meaola ua fuafuaina mo le totoina o togalaau aina. O laʻau e maualuga lona maualuga i le 1.5 mita, umi, lapisi o le laumei o lau lanu meamata poʻo le lanu violē, e faʻatatau i le ituaiga. O le tele o fagafaʻau o le togalaau e tele, ma gaʻo o loʻo i ai le tele o lanu mai le mumu mūmū mūmū sinasina.

Canna america

O le maualuga o le laau e oʻo atu i le 1.5 mita. Pepa pepa o le elliptical, lafoaʻi, uumi-violet umi. O fugalaau e tele, lanu mumu-lanu violē. E leai se fua o le laau. E fuga mai i le ogatotonu o le taumafanafana.

Kanna German Titov - o le aganuu e oʻo atu i le maualuga e oo atu i le 1.3 mita. O loʻo iai ni laulaʻau laititi, o laʻau mūmū lanumeamata. Inflorescences e mama mālū i lanu. A maeʻa ona toto, e fua mai le canna. O le taimi o fugalaau e i ai i le taumafanafana.

Kanna Clara Buisson - o le aʻa o le laau e tupu i le 1.2 mita. O laupepa laulaʻau e umi, paʻu, e le mautonu i le lanumeamata. Inflorescences e lanu mumu-lanu mumu. Fua le laau i tausaga uma. E fuga mai i le ogatotonu o le taumafanafana.

Kanna Andenken en Pfitzer - o le aganuu e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 1.4 mita. Pepa laupepa e umi, vavalalata, lanu-paauli. Inflorescences e tele, moli ma lanu mumu i le faavae. O lenei ituaiga e le maua ai fatu ma fuga mai ia Iulai.

Kanna Sunny Beauty - o le maualuga o le vao e oʻo atu ile 1 mita. O lau lanu lanumoana lanumeamata, paʻu ma le umi e oʻo atu ile 50 simita. Inflorescences o samasama poʻo le kulimi. O le taimi vavalalata o le laau e pau i le ogatotonu o le taumafanafana. Fruiting e masani lava.

Kanna Peresitene

I le maualuga, o le laau e oʻo atu i le 1 mita. Pepa laupepa e umi, lapoa, lafoaʻi, lanu uliuli i le lanu. O inflorescences e mumu mumu malamalama. O le ituaiga e le maua fatu. E fuga mai i le ogatotonu o le taumafanafana.

Kanna Livadia - o le laau e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 1 mita. O paʻu lapoa ei ai le lanu violē, e iloga i la latou paʻu ma elasticity, ma e iai foi se foliga e leai se paʻu. Inflorescences e tele, ulaula-mumu. Cannes e totogo i le ogatotonu o le taumafanafana.

Canna Louis Cayo - o le laau e oʻo i le maualuga o le 130 senitimita. O loʻo i ai ni paʻu paʻu, lafoaʻi, lapoa, lapisi laulamu uumi o se lanu lanumeamata uliuli. O le faʻaogaina o le canna o lenei ituaiga e mumu-lanu moli ma se lanu samasama. O le fuga o taimi e paʻu i le taumafanafana.

Kanna R. Wallas - i le maualuga, o le aganuu e oʻo atu i le 1 mita. O loʻo i ai ona lapisi laulaʻau lapopoa, laʻau lanu meamata. O inflorescences ei ai se lanu samasama lanu samasama ma ni tamai moli moli i le pito i lalo o le fugalaau. O le fuga o le taimi e pau i le ogatotonu o le taumafanafana ma tumau seia oʻo i le tautoulu.

Kanna Gurzuf - o le togavao e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 1 mita. O papatusi laititi e le faʻavalea, paʻu, lanu lanumoana umi i le lanu. Inflorescences e matua lanu piniki. O le fusi o lenei ituaiga e fuga mai i le taumafanafana.

Kanna Lucus

O le laau e umi lona umi e oo i le 80 centimita ma e manatu o se ituaiga faʻapitoa. Pepa lapoa e lapopoʻa, ova-faʻapuʻupuʻu faʻatasi ai ma pito i luga o se lanu lanumeamata uliuli. Inflorescences e tele, mumu lanumumu ma se lanu samasama. O le taimi o le fugalaau e amata i le ogatotonu o le taumafanafana ma faaiʻu i le ogatotonu o le autumn.

Canna Crimean Riviera - o le aganuu e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 1 mita ma e umi, o le laʻau paʻu o le lau o le lanu enaena-lanu enaena. O inflorescences e lanu piniki-tele. E toto le laau i le ogatotonu o le taumafanafana. Fualaau aina pe a uma ona fuga.

Kanna Moonlight - o se togavao o lenei ituaiga e oʻo i se maualuga e 70 centimita. Pepa laupepa e leai se mea, umi, teuteu lanu uliuli i le lanu. O inflorescences o le malamalama tele o lemoni. E toto le laau i Iulai.

Canna Golden Rooster - o le laau e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 1 mita. O loʻo i ai se mea teuteu, umi, vaʻavaʻa-faʻapuʻupuʻu lau, faʻasaga i pito o se paolo lanu meamata i totonu o se lanu uliuli. Inflorescences o samasama i tamai lanu mumu-lanu enaena. O le taimi vavalalata o lenei ituaiga e pau i le ogatotonu o le taumafanafana ma faaiuina i le ogatotonu o le autumn.

Canna Cochineal - o le laau e oʻo i le maualuga e oo atu i le 2 mita, e umi, lau o le lau o le lanu lanumeamata i se moli. O le inflorescences o se mea sili ona mamafa-o le lanu mumu. O le pusa o lenei ituaiga o fugalaau e fuga mai aʻo lei amataina le tautoulu, o le a amata ona toto fatu pe a uma ona fuga.

Kanna fafo totoina ma tausi

Ina ua uma ona filifili e totoina lenei aganuu masani, e vave ona amata ona mafaufau le fai togalaau i se nofoaga mo le totoina. O le togalaau e tatau ona filifilia i se eria lalata e aunoa ma se ufiufi ma tusi. Talu ai o le laau o le vevela, e le fiafia o ia i le malulu.

E manaomia e Kanna le puipuia mai le matagi, ona o lona malosi malosi e mafai ona gaui ai ia upega. A tupu aʻe laau laiti mo i latou, o le a tatau ona faʻavae le lagolago. I totonu o le vaomatua, o laau totō e tutupu i ni mea e fiafia ai faʻatasi ma ni vai. I la tatou afa feʻafeʻaʻi, latou te ola lelei i le susulu ma vaʻavaʻai vaega. Ae i le paolo o le a latou tuputupu ae foi, ae o le a le tupu fua.

O le totōina o laau i le lauʻeleʻele e tatau ai i le tautotogo, ae na o le taimi lava e mafanafana ai le eleele ma faʻafefe ai le malulu. I le tulaga e ola le laau i le vevela o le vevela, o le a le toe tupu, ma e ono le tupu foi i lenei vaitau.

E le gata i lea, mo taʻavale laiti ma faʻavaivaia, o feeseeseaiga i le vevela e mafua mai i le faʻaitiitia o le puipuiga i faʻamaʻi. Mo lenei mafuaaga, ua fautuaina ai le au faifaatoaga poto e totō laau i le afa lona lua o Me.

A o leʻi totoina ni togalaau, e tatau ona eliina ma faʻafefiloi moega fugalaau i luma o laufanua faʻatoʻaga ma le humus, oneone lapoʻa, peʻa ma laʻau laʻau. Ona e manaʻomia lea e ave lauʻau totō o le laau ma totōina i le eleele i le loloto o le 15 inisi le loloto.

O le mamao i le va o laau toto e faalagolago ile ituaiga. Mo le umi, e tatau ona le itiiti ifo i le 70 inisi le umi, ma mo le pupuu, e le itiiti ifo i le 40 simita. A maeʻa le faimalaga, e tatau ona mulimulu ma faʻafefe le saite ma taʻavale. Laititi o le a amata ona aliali i totonu pe a ma le masina.

Lily o se fugalaau matagofie foi lea e tupu i le totoina ma le tausiga i le malae vavalalata e aunoa ma le tele o le afaina, pe afai e te mulimuli i tulafono o le tekinolosi. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai i lenei tusiga.

Faʻasaina cannes

Mai le taimi o le totoina o le laau seʻia oʻo mai le uluaʻi faʻailoga, o le suavai e tatau ona faʻaleleia ma faʻalelei. I le lua vaiaso mulimuli ane talu ona totoina, e tatau ona faʻafeinu vailaʻau laiti i se vaivaiga vaivai o le manganese, ia mautinoa e leai ni masini. O le faia o lenei mea, i le taimi o le totoina o pulufana i le eleele, e tatau ona e faaopoopoina le oneone e pei o le alavai ma i le faagasologa o le tuputupu ae, aua nei galo e aveese le eleele.

E le gata i lea, aua neʻi faʻatagaina le eleele e faʻamago, pe a fai o le a faʻagesegese le canna i le tuputupu ae. O le aganuu e faʻafefe ai le susu e ala i laʻau laʻau, lea e mafai ona ufiufi mai lea taimi i lea taimi i le sau. E masani ona tupu lenei mea aʻo leʻi oʻo timuga.

E tatau ona faʻamalosia le faʻamalosia i le taimi o le fuga ma faʻaitiitia i le tautoulu. A maeʻa le faʻatoʻaga, e tatau ona taofi atoa le suāvai. E tatau ona puipuia le vai ao le i ulufale i lalo o le togavao, e tatau foi ona mafanafana, talu ai ona o le malulu e mafai ona afaina ai le laau.

Laʻau mo le canna

Mo se laau toto e ola ma atiina ae masani, e manaomia ai se eleele lafoaia, tafe ma le suamalie.

Ina ia sauniuni mo le totoina, e tatau ona e faʻafefiloi le pito i luga o le laufanua faʻatoʻaga ma le laumei laʻau, peʻa ma le oneone tele mo le faʻafefe. A maeʻa ona faʻafefiloi le eleele, e tatau ona faʻatagaina e "aʻapa" mo le tusa o le vaiaso, a maeʻa ona tatau lea ona tatala ma totō fatu o aganuu.

Fertilizer mo canna

O le laau e tatau ona fafagaina faatolu na o le taimi o le tuputupu ae. O le taimi muamua e tatau ona e faʻaleleia vave ai pe a uma ona totoina, le lona lua - i le taimi o foliga mai o le pulumu ma le lona tolu, e tatau ona faʻaalu i le taimi o le fugalaau.

Mo le saunia o laʻei pito i luga, e tatau ona faʻafefiloi le nitrogen, potassium ma le fotulati i le fua o le 12:10:15 grams ma fufuluina i totonu o le moega ma tootoo pe a uma ona fafaga.

O lea e televave le faataapeapeina o le fertilizing, e tatau ona tatalaina le eleele. O le uluai fafagaina o loʻo faia faʻatasi ma le faʻafefiloi o fugalaʻau uma, ma le isi lua faʻatasi ma le maika, potassium ma le nitrogen, i taimi taʻitasi e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le mea mulimuli. O le a lelei foi le faʻalauiloaina o laʻei faʻapitoa e pei o le moa ua uma ona faʻamalolo i le vai.

Fuga totogo

O lenei laʻau susulu ma le uiga ese e tupu mai ia Iulai seia oo i le muamua hani, ae ui i lea, e eseese ituaiga e fuga mai i le ogatotonu o le taumafanafana. Cannes inflorescences e tetele ma matagofie, ae aunoa ma se manogi faʻalogo.

O lanu o fugalaau e mafai ona matua eseese lava: mai le paʻu ma le piniki i le paepae ma le samasama ma lanu susulu ma tamai laula. A maeʻa ona totoina, o fatu o le fatu ua faia, lea e mafai ona faʻaaogaina e faʻaleleia ai le laau.

Cannon teuteuina

E tatau ona teuteuina lelei le toto. Ina ia puipuia ona foliga foliga teuteu, e tatau ona aveeseina ia inflorescences ma lala mamago.

O gaʻo e manaʻomia ona aveeseina naʻo le amataga o le tau malulu, aʻo leʻi saunia le aganuu mo le taumalulu.

Saunia o canna mo le taumalulu

Cannes e tatau ona saunia mo le taumalulu ia Setema. A oʻo ina amata ona paʻu le vevela, e manaʻomia ona faʻafefeteina vao e puipuia ai le aʻa mai le maalili, ao faʻaitiitia le vevela o le tau mo lenei matagofie o le vevela e leaga.

Afai o le laau ua faʻamaʻi, o le pepa laulamu e lanu uliuli ma oti. I le tulaga lea, e tatau ona e tipiina ni meaʻai, tuu pe a ma le 20 inisi le mamao mai le palapala ma ia eli ma le totoa fatu o le aʻa.

A maeʻa ona eli fatu mai le eleele, e mafai ona ave i totonu o se afifi ma a maeʻa le eleele e manaʻomia ona suʻeina i le vai. E mafai foi ona e tuʻuina atu fatu i totonu o se atigi fagu poʻo se moa, pe tuʻu i totonu o se atigipusa ma sasaa atu i se oneone susu susu poʻo le vao, ae le o le faʻasoa.

Cannes teuina o taumalulu

I mataupu uma o loo taua i luga, i le taumalulu, e tatau ona teuina ni cannes i le fale i lalo i le vevela o + 7 i le 13 tikeri. E le tatau ona pau i lalo. O le potu e tatau ona i ai le ea lelei ma faʻasalalauina le malamalama, ma ia mautinoa foi e le pa'ū le palapala ile 50%.

Mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona e sau ma asiasia fua o le pala. Afai e iloa le pala, tipi vaega ua faaleagaina ma togafiti pito ma iodine.

Afai e le maua e le tagata faʻatoʻaina se fale maualalo, e mafai ona teu fatu i luga o le faletusi. A maeʻa ona eli i fafo, faʻasaʻolotoina i latou mai le palapala ma fufuluina i se vaivaiga vaivai o le manganese. A maeʻa lena, e tatau ona faʻamago, ia afifi uma i pepa ma teuina seia oʻo i le tautotogo.

Kanna fatu fatu

O le laau e mafai ona faʻaleleia e ala i metotia o fatu ma le vaeluaina o vao. O le faʻaleleia o fatu e le lauiloa i le au faifaatoaga, ona e matua galue malosi ma taimi e alu ai.

A o le totoina, e tatau ona togafitia fatu o vine ma sua vai, ona tuu lea i se nofoaga mafanafana mo le 5 itula. A maeʻa le atigi fatu i luga o fatu, e mafai ona totoina i totonu o se pusa ua saunia i palapala. O le totoina o fatu o loʻo faʻatinoina ia Fepuari i totonu o se mafanafana mafana. A maeʻa ona tulaʻi, e tatau ona ufiufi le atigi pusa ma tuʻu ese i lalo o le paolo.

A maeʻa le masina, o le a amata ona aliaʻe muamua lau laau i luga o fualaau. A oʻo i le tuputupu ae o le tuputupu aʻe o le 4 laʻau, e tatau ona totō i potopotoga eseese ma teu i le vevela o le 15 tikeri seia oʻo i le afa lona lua o Me, mulimuli ane e tatau ona totōina laau i le lauʻeleʻele. Pe a faʻaaogaina lenei metotia o le toe gaosia, o le a le mafai ona puipuia uiga masani o le tina.

Faʻalauteleina o le canna i le vaevaeina o aʻa

E mafai foi ona e faʻaaogaina le canna i le vavaeina o le aʻa. O lenei auala e sili ona faigofie, sili ona faigofie ma pito sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga. I le tautotogo, pe a amata ona mafanafana le auala, e tatau ona e aʻa i fatu o loʻo i lalo ma siaki le pala.

Mo le vaevaega e tatau ona filifili ai fatu tetele. E tatau ona vaevaeina i latou i se naifi malosi, ma tuʻu ai i vaega taʻitasi se tasi o tuputupu ae. A uma ona tufatufaina, e tatau ona togafiti pito i le malala, ona tuu lea i totonu o pusa olola mafanafana vai, vai ma tuu i totonu o se potu. A maua aʻa ma fatu fatu muamua, ona mafai lea ona ave i luga o le eleele.

Maʻi ma meaʻai

E ui lava i le mea moni o le laau e matua tetee tele i faʻamaʻi ma meaola faalafua, ma le le talafeagai, e mafai lava ona maua mai nisi o maʻi ma osofaiga iniseti.

Laʻau e mafai ona faʻapipiʻi i laʻau laʻau slugs, spider mites ma gata. Ina ia lafoaia, togafitia le laau ua aafia faatasi ma le insecticide Actellic e tusa ai ma faatonuga ile pusa.

Afai e mama tele le palapala, atonu e aʻafia le fale. anufe, lea e aliali mai o ia lava i foliga o mea eleelea, samasama ma le uliuli i luga o le laʻau ma le ogalaau o le laau. I le tulaga alualu i luma, o lapisi laulaau e lanu samasama ma pau, ma ua mate le laau i le tele o taimi.

Ina ia faʻaumatia le gaʻo, e tatau ona e aveese lau lau vine ma lala ma fufulu. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e togafitia le laau ma Vitaros fungicide. I le avea ai ma faʻasologa o le faʻamaʻi, mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona fafaga vai i se vaifofo o le manganese ma ia mautinoa e leai se vevela ma le pala o le susu.

Afai e taofi le tola ma tuputupu aʻe lemu, o lona uiga atonu na amata ona faʻaleagaina ona aʻa.

I lenei tulaga, e tatau ona aveesea ma faʻaumatia le agavaʻa. O le puipuia o foliga mai o nematodes o le galueaiina o le fanua o loo siomia ai le vao ma iniseti pei o Nemagon.

Cannon tuputupu ae faafitauli

E ui e faigofie tele le totoina o se laau toto, ae o loo i ai pea i le fai togalaau togafitiga nisi o faafitauli.

E aofia ai:

  • Le lava le tuputupu ae - o le aganuu e mafai ona taofia le tuputupu ae ona o le le lelei o le eleele poo le 'ai ona aʻa e ala i nematodes. Ina ia aumaia le canna i ona lagona, e tatau ona totoina i totonu o eleele lauusiusi. Ia, i le tulaga o nematodes, o le mea e leaga ai, e le mafai ona laveaiina, ona o nei meaola vevela e faʻafefe ai fatu, lea ua le mafai ona toe faʻafoʻi.
  • Le lava o le fugalaau - e le toto le canna i ni mea se lua: pe afai na totōina i lalo o le paolo pe afai e leai se fuga. E mafai ona e foia le faafitauli e ala i le faʻapipiʻiina ma le faʻaaogaina o le faʻalaʻau e tusa ai ma manaoga o le laau.
  • Yellows leaves - afai e amata ona liu fasi lanu samasama ma laʻau, ona maʻi lea o le fuga ma se maʻi afaina ona o le tele o le palapala. Togafitiga ma Vitaros o le a fesoasoani ia te ia e toe maua lona ola maloloina.

E tatau ona maitauina o faafitauli e feagai ma le laau e mafai ona faʻamavaeina i se taimi vave. Mo lenei mafuaʻaga, pe a aliali mai le aganuʻu faaleaganuu, e tatau ona vave faʻalogo i lenei mea ma taumafai e fesoasoani i le fugalaau aʻo leʻi tuai.

Faaiuga

O tagata laki o lenei fale matagofie i luga oa latou 'upega tafaʻilagi o loʻo faʻapea o faafitauli laiti uma e ono tulaʻi mai i le faagasologa o le tuputupu ae e le taua pe a faʻatusatusa atu i le fiafia o le a maua e le tagata fai fafie pe a fuga le canna.

O ona fugalaau susulu, fugalaau teuteu o le a teuteu ai le togalaau mai le amataga o le taumafanafana seia oo i le tau o le autumn, ma tuuina atu ia te ia se faailoga faapitoa seia oo i le malulu.