O le togalaau

O le a se mea tatou te iloa e uiga i le suamalie Astrakhan?

Paloni, pele pele - o se mea e sili ona fiafia i ai i le goto o le taumafanafana. O tagata Rusia o loʻo i ai se gagana faʻamalamalamaina: o se mea na fai mai e se tasi "e le amata toto, ae ua maeʻa le mafanafana", e faʻamaonia lelei pe a manaʻomia ona tumu oe i fua o saute. Aiseā ua manatu ai le suavai a Astrakhan e sili ona lelei? E tele mafuaʻaga ma e fesoʻotaʻi ma meatotino a le tama. E faʻapefea ona maua se fua suamalie mai Astrakhan, i le itumalo o Moscow po o Siberia? E mafai ona tuʻufaʻatasia le saute i saute i Siberia, ma o le a matou talanoa e uiga i lenei mea.

Le talafaasolopito o le faʻaalia o le siloti i Rusia

O le mea muamua na taʻua i tala a se lapoa tele na tuuina atu i le laulau o Tsar Alexei Mikhailovich na aliali i le 1560. Ae o le suamalie na ola ae i Astrakhan ao leʻi leva lenei taimi. O le tagata sili o le toefuataiga o Peter, na ou faatonuina e fanau mai ni melons latalata i Moscow. Ae ui i lea, e leai ni fatu, po o eleele, e le mafai foi e tagata atamamai o lo latou Astrakhan ona ola i le suavai i tuafanua.

I le ogatotonu o le seneturi lona XIX, na amata ai ona faʻasao mai le suamalie mai Astrakhan mo le faʻatau atu i le Volga. O nuʻu mai Tsaritsyn i Kamyshin na latou aumaia foʻi melons. O aso nei, o loʻo faʻamalitali ma faʻamalitali le suavai a Astrakhan i le atunuʻu atoa. O le mea moni e faapea, i lenei itu, ua ola le suamalie e aunoa ma ni vailaʻau, siosiomaga. Ina ia puipuia lau oloa mai le mea sese, ua atiae se ituaiga faapitoa, lea o loo faapipiiina i siloti.

Astrakhan, le talipupuni o le silotilo, ia Aokuso o loo taofia le Aso o le Amekisa. O se tausamiga fiafia lea o le seleselega ma se faafiafiaga taʻaloga. O tagata auai uma o le aso malolo e mafai ona tofo i le moli masina ma ave se vaega o le taumafanafana faatasi ma ia.

E faʻafefea ona tupu se kanikoso?

O le a le mea e manaʻomia ona tupu tele ma se suamalie? O le fanua pe a lūlūina le totipolo fatu e tatau ona faʻamafanafanaina e le itiiti ifo i le 14. I le lumanaʻi, o aʻa e atiina ae lelei ma ave meaʻai i totonu o le pusa i le vevela o le 30-32. O le ea vevela e 24-30. Pe a fuaina fua, o le vevela o le vevela ole aso e le pa'ū ile 18.

O le aofaiga ole malosi o le solar activity mo le matua o le fetus e tatau ona 2000-3000, e fuafua i le muamua o le ituaiga. Ma o le uiga o lenei mea o le totoina o le suamalie e te manaʻomia ni aso fiafia ma ni mafanafana mafanafana.

I le faʻaopoopoga, i le taimi o le atinaʻeina o 5-6 laupepa, e tatau i le faʻamalamalamaina ona oʻo atu i le 10,000 paolo ma se aso itiiti ifo i le 12 itula. Afai o le aso e umi, e le afaina fuaina fua, ma afai o le malamalama e tusa ma le 8 itula, e toto le laau. O le leaga o le tau ma le maualalo o le vevela e faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o faʻamaʻi, faʻatumu le tumu, le lelei o fua o fua. O le mea lea, o le totoina o se siloti e le faigofie.

O fea e mafai ai ona fatuina ia tulaga? I le itulagi o Astrakhan. O talomela e masani ona suamalie ma manaia. I le taimi lava e tasi, o le silomilo Astrakhan o se ituaiga lea o loʻo faʻaleleia ai se vaega o ituaiga:

  • Astrakhan;
  • yarilo;
  • afua;
  • toso.

O iinei latou te ola ai i se moli masina, o se samasama samasama. I isi nofoaga, o nei suamalie e pei o le elekiki e tofo ai, ma i Astrakhan o ni mea e sili ona fiafia i ai tagata o nuu. O se fualaau suamalie tele lea ma se mea manifinifi, e le talafeagai mo le teuina ma felauaiga. O le mea lea, o le masina o le masina i Moscow i le ao ma le afi e le mafai ona maua.

O le suavai a Astrakhan e iloga i le eseesega i le va o le pogisa ma le moli e latalata i le siʻusiʻu. O le vaega e totoe mai le paʻi i le eleele e tatau ona laʻititi ma moli. O le siʻu ua mamago, ae le o le faʻagogo. O le a le taimi e faʻamaʻa ai le suamalie Astrakhan? I Moscow, e na o Aokuso lava e mafai ona faaali mai ai.

O le fea talimalo e le tatau ona faʻatauina?

E le afaina po o le fea laʻau e te aumaia i le fale - Astrakhan, Uzbek poʻo Kazakhstan, e le mafai ona e faʻatauina sau tui i mataupu nei:

  • i luga o le itu o auala pisi, e pei o le suamalie e faʻafefe ai le gas, faʻaleagaina;
  • se lanu paepae paʻepaʻe po o se lanu e iloa ai le leai o se vevela mo le matua;
  • Faʻaleagaina o peeliga - o se pupuʻu na fai mai na pamuina le siloti i le masima mo le vave ona ola, o le pala o le pala e tusa ma le pala i totonu;
  • totipolo e le tatau ona faaleagaina;
  • leai se siʻu - faatalitali mo le puʻe;
  • oe manaʻomia e filifili se tikeri tutusa e mamafa le 5-7 kg.

O le lamatiaga autu o loʻo faatalitali mai i tagata e le naunau e vave ona faʻafefe mai le suamalie, lea ua tupu aʻe e faʻaaoga ai faʻalavelave o meaʻai. O le mea lea, e lelei le maua o se masini mo le fuaina o fua i totonu o lauusiusi.

E faʻapefea ona toto se siloti i le fale?

E mafai ona e totoina se suamalie suamalie, matauina le pulega o le vevela ma le malamalama. E le gata i lea, e taua le tausisia o manaʻoga uma:

  • filifiliga o le tulaueleele;
  • luluina po o le totōina o fatu i le eleele mafanafana;
  • timuga fafaga ma luga o laei;
  • faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • lafoaʻi o le paʻu.

E faʻatatau i le itulagi, ua faʻavaeina metotia mo le totoina o fagu i le fale. E mafai ona e taitaia le aganuʻu o le avanoa tatala, i totonu o greenhouses poʻo totonu o greenhouses. E masani lava i le fale i totonugalemu o Rusia, o loʻo faʻapupulaina le suamalie i laau toto. O le taimi e totoina ai e nafa ma le atinaʻeina, aemaise lava pe a faia le lima i le ono o laulaau. E manaʻomia le faʻamalamalamaina o laʻau i le vaitau o le galue i luga o le windowsill.

Filifilia se nofoaga e tulaʻi mai ai e taua tele. O le laau e tatau ona i totonu o le malamalama mo le itiiti ifo i le 10 itula. E fiafia o ia i le 'eleʻele lanu meamea po o le eleele. I le tau mafanafana, e mafai ona ola pe a uma aniani, kapisi, aʻa laau, pi poo pi. E fiafia o ia i le oneone oneone. O se silotilo i totonu o se otaota-moega faʻatasi ai ma le faʻamafanafana faʻaolaina e tupu lelei. Talu mai le amataga o le taumafanafana, e mafanafana le lalolagi i le taumatau o le vaeluagalemu o le taumafanafana, e sili atu le lelei o le totoina o fagu i totonu o greenhouses ma i luga o mafanafana. O le mamao i le va o laau toto e 70 cm, i le va o laina ile laufanua 1.4 mita.

I totonu o eleele malulu, o avega e ave i ai le puipui ma le tautau o fufuluina fua ina ia latou le talepe le vao i lo latou mamafa. E masani lava e le sili atu i le tolu suauu ua totoe i luga o se laau. O le tele o ovaries, o le tele o le taimi o le a manaʻomia mo le faʻatumu ma le matua. Ae i le vaeluagalemu o laina ma itu i matu e leai se taimi faapena.

O talone e tali atu i le fausiaina ma le laʻei pito i luga, ae e tatau ona matauina o loʻo i ai i totonu o fualaau 'eleʻele ma faʻaumatia a latou tofo. E masani ona taliaina e mafai ona fafagaina i le afa muamua o le taumafanafana, mulimuli ane i lalo o le malosi o le malosi o le la, o le a maua ai le taimi e maua ai nei mea aoga. O le tele o le fausiaina o le laau e tatau ona faʻaitiitia pe a sasaa fua. I le taimi o le vevela, e le faʻafefeina le suamalie. E masani lava, o fualaau aina i le fale e faatupulaia, ae e sili atu le taua nai lo na mea e maua mai i itulagi mafanafana.

Vitio e uiga i le totoina o le suka

//www.youtube.com/watch?v=ng6DFvwD0BU