Fugalaau

Rhododendron, poʻo Rosewood

O le ituaiga o rhododendrons e tele ma eseese. E aofia ai lauulu, semi-evergreen ma laau iti, vao, ma o nisi taimi o laau. Faaliliu mai le Eleni rhododendron - "Rosewood." Ae o le rose mai le aiga Rosaceae rhododendron mai le aiga o le heather e leai se mea e fai. E fesoʻotaʻi na o le matagofie o le vaʻaiga ma le tele o meaola ma ituaiga.

Rhododendron fugalaau. © Forest Wander

Rhododendron (Rhododendron) - o se ituaiga o laau o le aiga o Heather. O le tele o ituaiga e tuufaatasia pe tusa ma le valu selau ituaiga o vao, laʻau o le semi-deciduous ma laau iti ma laau.

O le ituaiga o rhododendron e aofia ai azaleas e masani ona iloa i totonu o le fale ma le greenhouse floriculture, lea e iloga e nisi o lafoga e avea o se subgenus poʻo se vaega o le ituaiga.

O Rhododendron e tufatufaina atu i le sone o le Northern Hemisphere, faatasi ai ma le tele o ituaiga o ituaiga o loo vaaia i Saina Saute, o Himalaya, Iapani, Sautesasae Asia, ma Amerika i Matu. O loʻo maua foi i le Itulagi i Saute - i New Guinea ma i sasae o Ausetalia. O laau toto e eseese tele: o nisi o meaola e oo atu i le maualuga o le 30 mita, ae o loʻo i ai foʻi laau afu. O le tele o fugalaau e mai i le laiti e sili atu i le 20 cm le lautele.

I Rusia, i lalo o tulaga masani, e oo atu i le 18 ituaiga o ituaiga o loo maua, aemaise i le Caucasus (mo se faataitaiga, samasama rhododendron), i Siberia ma Sasae Mamao.

Rhododendrons. © mozzercork

Filifilia se nofoaga e fau ai

Se mea taua tele - o le nofoaga sao e toto ai se togavao rhododendron. Rhododendrons faʻatonutonu o latou tulaga, ma latou te fiafia i le filifilia o le malamalama, eleele ma tuaoi - e le faigofie i taimi uma ona faʻaogaina se vaomatua fou i totonu o se faʻalapotopotoga ua totoina.

O le nofoaga mo le totoina o rhododendrons e tatau ona puipuia mai matagi malolosi ma le susulu o le la, e aunoa ma le faaleagaina o le vai ma le gaioiga o le eleele.

E manaʻomia uma e le rhododendron le la, ae i le eseese o tikeri. Alpine dwarfs e faapitoa le alofa i le la. O le tele o faʻalapotopotoga e tele-faʻafeololo e sili ona fiafia e ola i se paolo malu. O nisi e pipiʻi i taimi faʻapipiʻi, ae o rhododendron e le mafai ona tumau i se ata lafoia pea - ona latou le fulafula uma pe ua matua vaivai lava. Ua manatu Kala e avea o se tuaoi lelei mo i latou - o loʻo i lalo ia i latou ua lava le malamalama, ma o aʻa aʻa e le faʻalavelave i se laau totogo.

O lenei, i le ala, o se isi mea e manaʻomia muamua mo le totoina o rhododendrons - ina ia leai ni laau tetele e iai ni aʻa aʻa i tafatafa o le lua. E pei o maples, linden, alder, willow, ma aemaise lava le birch - o latou aʻa e tele na tafe ma tata le palapala, ma o rhododendrons e faigata ona tauva ma. O le puipuia o le rhododendron mai le osofaʻiga lalo o lalo o le alatele o tuaoi tetele, e mafai ona vavae ese le lua e tulaʻi mai lalo ma mai itu i se paʻu uʻamea e le ufiufi ai mea.

O tausaga o le poto masani ua faaalia ai o nei laau toto e lagona lelei i tafatafa ane o vaituloto e malulu ai le ea. O le mea lea, ua totoina i tafatafa o vaituloto ma vaituloto, vaitafe ma vaitaele. Afai e leai se vai e lata ane, e faʻavasegaina i le vaiaso muamua le fuga rhododendrons i luma o le fuga. Ae o laau totō e le tatau ona faʻaaogaina i le vai; e sili atu ona lelei le faʻavaveina o le vao.

Rhododendron © Clearly Ambiguous

Laufanua Faʻamasinoga

O le taimi sili e toto ai rhododendrons o le tautotogo. I le taimi o le totoina o le tautotogo, e mafai ona gafatia lelei laau toto ma maua aʻa i se nofoaga fou. Ma o le ae maua le avanoa e faamemelo ai i le muamua fugalaau. Laʻau faʻatasi ma se aʻa faʻamau (i totonu o le koneteina) e mafai ona totō i se aso mulimuli ane.

I le nofoaga filifilia, e sauniuni lua vaʻaia i le taimi muamua. O le aʻa o le rhododendrons e matua tele lava, e oo lava i ituaiga umi e lava e eli ai se pu e tusa ma le 50 cm le loloto ma le 70-80 cm le lautele. O le mamao i le va o laau e faalagolago i le maualuga ma le maualuga o le pale o le vao ma avega mai le 0.7 i le 2 m. O lua e manaʻomia: o se paluga o piliki ma oneone oneone 15-20 cm, pe afai e loloto le lua o loʻo tulaʻi mai, ona oʻo lea i le 30 - 40 cm le faʻalauteleina o le alavai ma e aofia ai iliili matagofie po o maa paʻu (ae le o le tamaititi!).

E tatau ona manatuaina i le natura o rhododendrons e tutupu i luga o le suavai, suamalie-mauʻoa, vaalele, vaalele ma le suavai. O le mea lea, e tatau ona talafeagai le sui o le togalaau: o se faʻafefiloi o lau laʻau laufanua, solofanua solofanua, laʻau o coniferous trees (3: 2: 1) faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o mea faʻapitoa uma o minerale: 70 g i le lua. Maualalo eleele eleʻele 4.5 - 5.0.

A o le totoina, o le aʻa o le rhododendron e aveeseina mai le ulo e tatau ona tumu i le vai. Afai ua magumago, ua faatofuina i le vai ma faatali mo le faamutaina o le faamatuu atu o le ea. E totoina le togavao i totonu o se pu e tumu i le meaʻai, ma ia mautinoa o le a le loloto le ua, ae 2-4 cm le maualuga nai lo le palapala, ia maitau lona vaʻa. Vaʻaiga i le togavao faʻapipiʻi vaʻaiga lelei ma pito i luga ma faʻafeinu tele.

O Rhododendrons ei ai se aʻa papaʻu, maaleale (30-40 cm), lea e atiina ae i le tafaʻi ma le humus horizon. O le mea lea, i tafatafa o le togavao, faʻapipiʻi meafaitino e tatau ona sasaa, puipuia o le susu, puipuia o le vevela o le palapala ma le vevela vao, puipuia o aʻa mai le faaleagaina o masini, faʻaitiitia le loloto o le malulu o le eleele. E pei o le mulch, paʻu pine po o meaʻai laupapa, mea faʻafefete, e sili ona fetaui, ae o le mulch layer e tatau ona itiiti ifo i le 5 cm.

Rhododendron © tusi lesona

Rhododendron Care

Faʻavae lelei le totoina o rhododendrons e maua aʻa. Afai o le eleele palapala ua faia ma le agavaʻa, latou te le manaʻomia se tausiga faʻapitoa.

I le vevela vevela ma le māfanafana ma e oʻo lava i masina o le autumn, e tatau ona faʻamautinoa o le palapala i lalo o le vao e le faʻamago. Ae ui i lea, aua le aveʻesea - o le tele o vaiinu e afaina ai i latou.

Talu ai o nei laau ola i luga o mauga i tulaga o le maualuga o le suavaia, e pei o se tulafono, latou te tali lelei atu i le totoina o le vao atoa i lau ma fugalaau. E masani lava, e le tatau ona faia lenei mea i lalo o le vevela o le vai po o le vai.

E sili ona faʻamalūina i le timu poʻo le vaitafe. O le vai mai se vaʻaia lelei po o le vai e aofia ai le tele o masima o le calcium ma le magnesium - i lenei tulaga, o le eleele o le a amata ona faʻamamafa ma saline, ma o le a le toe iai ni mea teuteu i rhododendrons. (I le taimi muamua, e leai se mea e foliga mai o le a tupu, ae a maeʻa le 2-4 tausaga, o le vai malosi o le a faia ai le togafiti.)

Ma o le palapala o le eleele e le faʻafefeteina, e tatau ona faʻamalolo le suavai mo le faʻavaivai - o le mea aupito sili i mea uma i le sulfuric acid. E faigata ona taʻu mai le saʻo o le faʻamalosi - o lona faalagolago i le maualuga o le faigata o le vai. Le auala pito sili ona faigofie e faʻaaoga ai le pepa faʻamalama. O le faʻaaogaina o le hydrogen (pH) o le vai e tatau ona 3.5-4.5.

O le faʻaleagaina o faʻalavelave e faʻaitiitia ai le teuteuina o le laau e tatau ona vavae ese pe teuteuina ma le faaeteete, ma tuʻuina pea i luga o laʻau pito i luga. O lenei mea e saofaga i le tele o le tuputupu ae ma le fuga o rhododendrons i le tausaga a sau.

Rhododendron

Wintering Rhododendrons

O le fulitua o le vaega taua lea i le olaga o rhododendrons. O le fuga o le tausaga a sau e faalagolago i ai.

I le avea ai o se tulafono, e sili atu le lelei o le taumalulu i le ogatotonu o le lalolagi nai lo soo se tasi. O ia ituaiga o rhododendrons e pei o Daurian, Iapani, samasama, Kanata, Ledebour, Schlippenbach e le manaʻomia ona ufiufi - i le mea tonu lava, ia naʻo le vaega o le ua aʻa i le laulaʻau mama poʻo le peat.

E sili atu le faigata o le faʻasalalauga ma le faʻaaliga faʻalauiloa. E oo lava i le taumalulu-faigata (Caucasian, Katevbinsky) e sili ona tuputupu ae ma le malutaga. I le taumalulu, latou te le malolo pe a latou vevela - latou te manaʻomia le puipuiga mai le matagi ma le la. Mo lenei faamoemoe, o fale e lelei, tuʻituʻi ifo mai laupapa ma ufiufi i mea e fau ai luga.

O le taumalulu-e le mafai ona puipuia se ituaiga o fale. O le a latou manaʻomia ni fale e ufiufiina i se mea faʻamalosi vavalo (polypropylene, fofo polyurethane, ma isi). O mea vevela vevela (polystyrene) e le talafeagai. O fale puipui e tatau ona i ai se faʻavaa, a leai o le kiona pa'ū o le a faʻavae i lalo ma talepe le togavao.

O pulu e mafai ona faaleagaina ai le aʻa o rhododendrons, e le gata i le mea e tasi, ae e tatau ona muamua muamua. I le taimi lava e maua ai le maualalo o le vevela, o loʻo aʻafia aʻa i le peʻa oona pe o se lau lauʻeleʻele (sili atu i le oak) ma se laulau o le itiiti ifo i le 10-15 cm.

O afea e tapuni ai ma taimi e tatala ai vao?

E leai se mea e tatau ona faanatinati i se tasi. Aʻo malulu (e oʻo atu i -10 ° C) e le lamatia mo rhododendrons. Ae afai e vave amata le fale, o le a amata ona afaina le ua o le a ma o le a mate le laau. Aua e te taumafai e puʻea le kiona muamua, lea o nisi taimi e pau i Oketopa. E mafai ona e tosoina le kiona, ae e te nofo i le taimi sili ona lelei - i le ogatotonu o Novema.

O le tatalaina o le vao i le tautotogo e le o vave foi. Tau ina ia le faaosoosoina oe e le Aso Mati. Ia Mati, o loʻo aʻa pea aʻa i le eleele malulu ma e le mafai ona gauai vai. Afai e te aveeseina le malutaga i lenei taimi, o laʻau laʻau o le evergreen rhododendrons o le a paʻu i lalo o le susulu o ave - ma "susunuina", mago ma liliu atu i le lanu uliuli. E sili ona lelei le aveese o le malutaga mai rhododendron vao pe a maeʻa le eleele ma faʻamafanafanaina sina mea, ma o le tau i luga o aso filifilia o le a puaoa.

Rhododendron © Tie Guy II

Faʻafouina Rhododendron

Faʻapenaina e fatu ma vao (tuʻuina, tipi). O ituaiga vao e masani lava ona faʻasalalau e fatu, ma o ituaiga e masani ona tuʻuina ma vavae.

O le luluina o fatu e faia i le tautotogo i ipu poo pusa, pe afai e tele fatu; laiti fatu e lūlūina ile luga o le meaʻai poʻo faʻasalaga faʻafefete i le mama, fufulu oneone, tele faʻafeinu i le vai, e sili ona vaivai (timu pe mai le kiona salu). Tapuni le suavai i le faaopoopoina o le 3-4 g o le oxalic acid i le 10 l o le vai. Pusa e ufiufi i tioata poʻo ata tifaga e tausisia ai le maualuga o le suamalie. O le faʻafefiloi o peat ma oneone e maua i le tutusa tutusa e talafeagai lelei e pei o se mea. Aʻo leʻi faʻatumu pusa, o loʻo faʻafefiloi le faʻafefiloi palapala i se vaifofo malosi o le paluga o le palatini. I le vevela o le potu, o mea ola e tupu pe a uma le 3-4 vaiaso, i nisi ituaiga - pe a mavae le 18 aso. Pe a oʻo mai lau muamua o laau, e tatau ona siitia atu i se potu e maualalo ifo le vevela, e tusa ma le 8 - 12 ° C. Ona itiiti ai lea o le faaleagaina o fualaau i faamaʻi. I le taumafanafana, e mafai ona ave i totonu o pusa ni pusa ma pulou ma tuu i totonu o se fale malulu, ia lava le susulu, ae le paʻu i le susulu o le la. O lapisi o Rhododendron e laʻitiiti ma faʻapitoa, ma e tatau ona faʻafeinu i se pani, faʻatumu i le vai seia oʻo ina tumu le meaʻai, ma ua maeʻa le suavai. E oʻo lava i le faʻamago tasi e tau atu i le oti o laau laiti, ae e le tatau ona e faʻatulagaina se pala, lea o le a oʻo atu ai i le oti o aʻa. Mo le lelei atili o le atinaeina o fualaau, e tatau ona susulu i moli mumulu, ma tuu i se mamao e 10-15 cm. O itula o le ao e tatau ona 16-18 itula. I aso malulu o le taumalulu, e sili atu le liliu i tua o le taeao. O le muamua totoina o laau o loʻo faia ia Iuni. E totoina i pusa i se mamao e 1.5 cm. Mo le taumalulu, ua toe foi mai laau i se potu mafanafana ma teuina i le vevela e le sili atu i le 18 ° C. Ia Fepuari - Mati latou te faia ai se isi filifiliga, tuʻuina o laʻau i se mamao e 3-4 cm mai le tasi. I le mavae ai o le 10 aso, o le laei pito i luga o le foliar ma le humate ua tuuina atu, ma i le taumafanafana - aʻa - Kemira-universal, i le fua o le 2 g i le 2 lita o le vai. I le lona tolu o tausaga talu ona lūlū, e mafai ona totō ni fatu laau i le vasega pepe mo le ola. I le 3 - 4 tausaga o le olaga, o nisi o rhododendrons e tutupu mai fatu (Daurian, Kanata, Iapani ma isi) ulu atu i le fugalaau muamua, lea e masani ona vaivai ma ua fautuaina ina ia vave aveese vave fugalaau muamua ina ia mafai ai e le laau ona taofia le malosi mo se sili atu ona umi ma umi fuga i tausaga mulimuli ane.

O totogo e maua mai i aʻa e mafai ona totogo i le tausaga na sosoo ai. O le mea e fai ai le aʻafiaga: peat ma le oneone (1: 1), poʻo le oneone ma le oneone (3: 1), poʻo se faʻafefiloi o peat, perlite, oneone (2: 2: 1). Mo mea e selesele ai, faʻaaogaina semi-lignified rhododendron cuttings. E seleseleina i le afa lona lua o Iuni, o le umi o le 'au e 5-8 cm, ma o le oti ua oti i lalo. O lau pito i lalo i luga o le au e aveeseina, ma le pito i luga 2-3 o loʻo totoe uma lava. O togafitiga e togafitia i meaola e tuputupu aʻe: indolylbutyric, indolylacetic, acidic succinic in concentration of 0.02% ma taofi i totonu mo le 12-16 itula, mo le faigata-i----------------------------------------. Ona faʻauʻuina lea o le tipi i luga o le meaʻai i le maualuga o le 30 °, patipati, faʻafefe i le vai ma ufiufi le atigipusa i tioata poʻo ata. Laʻau lelei aʻa i se vevela vevela o le 24 - 26 ° C, ma le maualuga o le ea e 2 tikeri le maualalo. O se mea e manaʻomia muamua, o le maualuga o le manogi o le palapala ma le vaʻaia o le ea. O le faʻaaogaina o seleselega (60 W mo 4-5 itula i le aso) faʻavaveina ai le faagasologa. O rhododendrons o loʻo i lalo o le 1.5.5 masina, i le 3-4.5 masina. O le aʻafiaga o taunuuga e faʻalagolago i ituaiga ma ituaiga. I le rhododendron, o aʻarian o aʻarie pe a uma le 50 aso. O le fuaina o le fuaina e 85%. O aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga e faʻatinoina i totonu o pusa e tumu i le faʻafefiloi o peat acid (2 vaega) ma totini o pine (poʻo le paʻu o le Pine) - 1 le vaega. Laʻei pito i luga 2 vaiaso pe a uma ona totoina i totonu o koneteina ma le 2% urea. Ia i ai ni laau i le vevela o le 8 - 12 ° C. I le tautotogo latou te totoina i moega mo le ola pe faaauau pea ona teuina i totonu o pusa mo le isi 1-2 tausaga seia oʻo ina totoina i se nofoaga tumau i le togalaau.

Rhododendron © o le tuliga

Faʻaaoga teuteu

O rhododendron aupito sili ona mataʻina e foliga mai o ni vaega ua faia fua. O le faʻaleleia o eleele e manaʻomia e faʻasaga i autafa o le mutia, latalata i ala ma auala. Talu ai o rhododendrons o laau totō e lelei le susu, e sili ona lelei le totoina i autafa o vai: vaituloto, vaituloto, vaipuna, i le taumafanafana ona o le faateleina o le vevela o le ea ma le vevela masani o tulaga sili ona lelei. E tatau ona i ai le itiiti ifo ma le 3 laau toto, ma ia le itiiti ifo i le 1 sq.m le tatau ona atofaina mo mea taitasi. I le toesea o le tagata matua, e mafai ona e faʻaaogaina vao totō o le autalavou ma le faʻamoemoe o le a latou malepe ao latou tuputupu ae.

Pe a faʻavaeina ni vaega, e le fautuaina e faʻafefiloi faʻasolosolo ma taʻutaʻu rhododendrons. Afai e totoina ituaiga meaola lata ane, ona manaʻomia lea ona filifili maualuga: i le ogatotonu - maualuga, pito i lalo - laʻititi. Rhododendrons e teuteu i talaane o conifers: spruce, pine, thuja, vine. Faʻasaga i se lanu pogisa manino, o laau totoa e lanu mumu e sili ona manaia. O laau vao ma laau totō na totō mai le itu i saute, sasaʻe poʻo sisifo e puipuia ai rhododendron mai matagi malulu, mago ma le malulu o le tautotogo. Talu ai e sili le penumbra mo le tuputupu ae masani ma le atinaʻeina o rhododendrons, e mafai ona manuia le totoina i le va o laau tele, laau tuai poʻo le pito i matu o fale. O le teritori i le itu i saute e le fautuaina mo le totoina, aemaise lava mo ituaiga vao. I lenei tulaga, o laau e sili atu ona faigofie i faʻamaʻi, o la latou lanu lanu samasama, tupu aʻe ma fuālaʻau vaivai.

Pe a faʻatulaga le rhododendron i vaega, e tatau ona e faʻamautinoa lelei e aofia ai ituaiga ma meaola e tutusa lelei i le lanu o fugalaau. O le pitonuu sili ona teuteu o laau ma le lanu violē, lanu piniki ma le paʻepaʻe poʻo ni eseesega eseese. Rhododendrons ma lanu samasama ma moli o fugalaau e matua matagofie lava le lelei i tulaga. O lanu samasama vaivai e matagofie le paolo.

Rhododendrons e matagofie e le gata i vaega, ae faapena foi i le vao vao.E sili ona lelei ile vao, ae e tatau ona manatuaina e sili atu le faʻaaogaina o le tino pe a faʻaaogaina se tagata matua (e le itiiti ifo i le 10 tausaga), e sili atu ile umi (1.5-2.0 m), o le a "leiloloa" i luga o le mutia. Rhododendrons e faʻaaogaina foi e fausia ai ni puipui ma ni palama papa. Mo togalaau papa, ituaiga laiti e maualalo i luga ole laʻau e faʻapipiʻiina faatasi ma ituaiga alpine otaota vao e sili ona talafeagai. I ia togalaau, o rhododendrons e tatau ona totoina i na o ni vaega, lea o le taimi o le fugalaau e maua ai se aafiaga tele atu.

Rhododendron © tusi lesona

Maʻi ma meaʻai

Rhododendron bug - O se tasi o faʻamaʻi pipisi masani o rhododendron. Umi o le inumaga 3.6 mm. Lafoaʻi ni fasi mea e faʻafefeteina i lau. I le pito i lalo, o le puaa e tuʻuina ai fuamalie enaena o le taumalulu i vela laulaʻau. O se tupulaga fou e aliaʻe i le taumafanafana.

  • Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: felafolafoaʻi ma le diazinon.

Mealybug - o se tamaʻi tamaʻi tamaʻi pala mafolafola 2-4 mm le tele. O alii ma tamaitai e matua ese lava mai le tasi ma le isi. O tamaitai e leai ni mea e leai ni mea e leai ni mea. Maʻa faʻatasi ma le tasi paipa apaʻau, telefoni. E maua e le pest le 2-5 augatupulaga i le tausaga. E faʻamamaina i vela laʻau, tamaʻi pepe ma vine laiti o rhododendron, aʻei luga o le paʻu o le paʻu ma le pulumu, faʻasusu ese le suasusu. Faʻateleina le toe gaosia, e mafua ai le vavau o lau ma le oti o laau.

  • Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: faʻaleleia le malathion 3-4 taimi i le tausaga.

Fafao ata, po o fausaga faʻasolo - Pelu matutua, 8-10 cm le umi, uliuli (talavou talavou e samasama-lanu enaena), ma lanu samasama i luga o paʻu paʻu mafiafia ma se puʻupuʻu pupuu. Tagata matutua matutua e le toaga, ae lele. Latou te 'ai i autafa o laʻau, o nisi taimi e' aʻai ai buds, tumutumu ma fugalaau, fusi i le paʻu. Larvae 1-1.4 cm le umi, e aunoa ma ni vae, o foliga vaaia e pei o ni vaega o le May beetle. Latou te 'ai le paʻu i le ua o le ua ma o latou lava aʻa, o loʻo taʻitaʻia le laau i le oti. Weevil lafoa fua i le gasologa o le taumafanafana. E ola ia Larvae ma le taumalulu i le palapala, ma pupae i le tautotogo. E iai pusi i Me-Iuni.

  • Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: ua totoina laau toto i le 0.2-0.3% emulsion o malathion. I le po, i le vaitau o le gaioiga a tagata matutua, latou te pollinate i le 0.3% malamuli emulsion. I Iuni-Aukuso, 0.1-0.15% o le vaifofo o le bazudine o loo sosolo e sosolo i le eleele poo se apa o mulch. O taunuuga lelei e maua mai i le pulupuluina o le diazinon ma le furadan.

Spider mite - iniseti e oo i le 0.5 mm le umi, lanu mumu, lanu samasama poʻo le mumu-lanumeamata. Tagata matutua ma le 8 vae, telefoni feaveaʻi. Faʻaalia i le pito i lalo o le laupepa, ufiufi ai i se mūmū mūmū feaveaʻi faʻasalalau i itu uma. E fafaga i luga o le sua o lau, lea e avea ma enaena-enaena ma paʻu.

  • Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: felafolafoaʻiina ma mea e faʻaaogaina ai ata, diazinon.

Khrushchik togalaau togalaau - lautele polyphage. E matua afaina ai laau, e 'ai ni pu o foliga le lelei i laulaau talavou, e masani ona afaina ai le laulaau uma, ma tuua ai na o ona veins. Larvae e afaina aʻa ma aʻa o rhododendron.

  • Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: felafolafoaʻi ma le diazinon.

Paina suamalie - faʻaleagaina le tele o laulaau o laau totō, faʻamaʻi solo i le avanoa. E masani ona fafagaina i le po po o aso leaga. E matautia aua i se taimi puupuu e mafai ona faʻaumatia ai laau talavou.

  • Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: fafaga i le 0.8% o vaifofo o le TMTD, aoina mai o tagata matutua.

Laʻau uliuli - E masani lava o se pusa tioata, ma e leʻi leva ona maua i le avanoa tatala. Tagata matutua e laiti (1-1.5 mm), uliuli. O laumei e samasama, laiti nai lo iniseti matutua. Pests e fafagaina i luga o laʻau, e mafua ai ona maua ni pu pisia i le pito i luga o le laupepa, ma pupu uliuli i le pito i lalo. O laʻau e liliu ai le hina siliva, liliu lanu samasama ma pauu. I le faaopoopo atu i ai, o vavaega e mafua ai le leaga o fugalaau ma se malosi malosi i le tuputupu ae o laau.

  • Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: faʻapipiʻi i le 0.2-0.3% le tali o le nicotine poʻo le 0.2% faʻamalosi eletise.

Laʻau miti faila laiti. O tamaʻi anufe e momotu i luga o laina e pei o le vaitafe, 'aloʻese le palanyma paʻu, ufiufi lona pito, faʻasaga pito o le laupepa i totonu o se pusa pupation. O mea leaga na faʻamago, malepelepe ma pa'ū.

  • Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: o laau toto o loʻo sosolo pe fumuina i le sulfur.

Faʻafefiloi chlorosis. Lanu samasama e aliali i pito ma pito o lau. E mafai ona latou tulaʻi ona o le leai o ni meaʻai (nitrogen, potassium), lea e faigofie lava ona fufulu ese mai le eleele aʻo faʻavaivai. O le isi mafuaaga e mafai ona maua ai le vai i aʻa. O le mea masani, o le chlorosis e sili atu le susulu i le afa lona lua o Iulai po o Aokuso, pe a oʻo atu laupepa i le tele o lanu. Lanu samasama ma le loloto o lanu samasama i le va o vela laulaʻau e tupu pe'ā le lava le uʻamea po o le magnesium i totonu o le eleele, faʻapea foi ma le taimi e faʻapipiʻiina ai le aʻa, pe afai o le eleele o loʻo suia i le itu alkaline. O nisi taimi e mafua ona o le le lava o le calcium (i Caroline rhododendron).

  • Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: laei pito i luga ma le sulfate ferrous (7.5 g / l), magnesium sulfate (6.5 g / l).

O taunuuga o le leai o meaʻai i totonu o le palapala mumu mumu i luga o veins, faʻasolosolo o laulaau i totonu o se ogalaau, faʻamago mai lala. Faatasi ai ma le taumafa o le vevela, o laulaau o rhododendron e laʻititi, o le tuputupu aʻe e itiiti ifo, o le fugalaau e vaivai, i fualaau vao, e ola i luga o le fuʻa i le 2, e le o le 3-5 tausaga, e pei o le natura pe o le tausiga masani o laau i le aganuu.

  • Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: laʻei pito i luga ma le sulfate ammonium poo le nitrate, poo le potassium nitrate.

Necrosis - o le oti o le vevela autu o le laulaau, lea o le pito i luga o le lau e suia ai le lanu. E mafai ona mafua ai le pa'ū mataʻutia i le ea ma le vevela o le palapala (aemaise lava i le le lava o ituaiga taumalulu-rivodendron).

O le tulaga o laau e mafai ona aʻafia i matagi malolosi, lamala, maualuga le masima masima i le palapala, faʻavaveina o luga o le meaʻai, faʻaleagaina masini i aʻa, le lava pe, i se isi itu, sili atu meaʻai i le palapala. I tulaga taʻitasi, e tatau ona faʻamaonia le mafuaʻaga ma faʻaumatia.