Isi

O le lagonia begonia begonia maculata

Sa ou asiasi atu i laʻu uo ma ou vaai atu ia te ia o le togavao e ese mai le matagofie o le begonia - e umi, ma e fuga foi. Faʻamolemole taʻu mai ia i matou e uiga i le begonia o le popo o le begonia maculata. O a tulaga e mafai ona tupu ai se laau vao?

O le begonia o le begonia maculata o se sui susulu o laau teuteu teuteu, lea e faaopoopo atu i ai ma le matagofie o mea na tutupu. O lenei begonia e le faigofie tele ona tupu i luga o le windowsill, talu ai ona o le maualuga o lona maualuga. O se fugalaau e teuteu se faapaologa pupuni po o le tosoina atu o manatu i tulimanu susulu o le fale.

Faamatalaga o le foliga mai o le begonia

O le fugalaau e tupu aʻe i foliga o se vaomatua, e lapoa (lapoa tele nai lo pama) o lanu lanumeamata lanumoana - o lona uiga o le igoa begonia. O laulaau laiti e valiina i se lanu lanu meamata, ae pe a latou tutupu, o le a lanu le lanu. O le foliga o le laulaau e le mafaamatalaina, faataamilomilo, e pei o se fatu. O le pito i tua e mumu. Afai e paʻi i le pepa, e foliga mai ua susu pe valiina i le suauu vali.

O lenei ituaiga o begonia e toetoe lava atoa le tausaga atoa. Laʻau tele e tautau i fuifui (e pei o vine), ma fugalaau e laiti - paʻepaʻe poʻo le lanu piniki.

Atinaʻeina o Begonia

O Begonias na totō i le amataga o le tautotogo e sili ona lelei ona maua aʻa. O se fugalaau mo le fugalaau e manaomia le filifilia i le averesi, ae sili atu le lautele. E fiafia le laau i eleele mama, o lea latou te faʻaaogaina ai le eleele fefiloi:

  • pepa palapala;
  • peat;
  • turupa;
  • oneone.

Pe a totoina le begonias i le pito i lalo o le fugalaau, e taua tele le tuʻuina o faʻamafa poʻo le sasaʻaina o le ele e faʻavae ai se alavai.

Tulaga o le begonia vaʻai

O le laau e faʻapitoa, ae ui i lea, i lalo o le aafiaga o le susulu o le la, e aliali mai i luga o laʻau laʻau mumu. O le mea lea, e sili atu ona lelei le filifilia o se nofoaga ma faʻasalalauina. Afai e le mafai ona tuʻuina atu le moli faʻanatura (mo se faʻataʻitaʻiga, o le falemaʻi o loʻo i le pito i matu o le fale), o le begonia e tatau ona faamamafa atili. Faatasi ai ma le le lava o le la, e mafai ona taofia le toto o le laau, ma o le a leiloa lanu lanu lanu.
O le begonia e afaina e matua fiafia lava i le vai, o lea e tatau ai ona masani ma lelei ona faasusu. I le taimi lava e tasi, ia mautinoa o le vai i totonu o le apa e le faʻavaivai. I le amataina o le taumalulu, e faʻaitiitia ai le suavai - e faigofie lava e faʻamausali ai le maualuga o le suamalie, puipuia le palapala mai le faʻamamaina atoatoa.

E le mafai ona fufulu le pulu o le begonia, a le o lea o le a faʻapouliuligia laulaau ma e ono amataina le faasologa o le pala.

Talu ai o loʻo vaʻaia begonia e fefe i le maualalo o le vevela ma faʻataʻitaʻiga, latou te ola ae i totonu. O le vevela mafanafana mo lona tausiga i le taumafanafana e 25 tikeri o le vevela, ma i le taumalulu - a itiiti ifo ma le 17 tikeri.
Le faʻaleleia o le atinaʻe, e fafagaina le vao i fomaʻi faapitoa mo laau teuteu e fuga. Fafagaina sili atu le lelei, e amata mai le tautotogo ma faaiu i le autumn e sili atu ma le tasi (sili atu i le lua) taimi i le masina.

Trimming ma faalauiloa le begonias

Le faʻaleleia o le tuputupu ae o le itu laau ma le faʻavaeina o se vaomatua matagofie i totonu o se laau, e tatau ona e tipi le pito i luga. Talu ai o le begonia e fulafula i luga o weni laiti, e toe faʻafouina i le tai 3-4 tausaga - e faʻateleina le teuteu.

Afai o le mea moni o le fugalaau e le taua tele, ae o loʻo i ai se manaʻoga ia maua lau laʻau lapopoa, e mafai ona e tipi ese mai le pulumu e toe faʻafoʻi le mana o le begonias i le tupu aʻe o laulaau.

O laʻau ma laʻau o loʻo totoe pe a uma le faʻataʻiina o le begonia e mafai ona totoina e maua ai ni laau fou. O Begonia foi e ala i le vaevaeina o le togavao.