Fugalaau

Sempervivum, kāpeti lapiti, poʻo le fugalaau o Jupiter?

E tele mea manaia ma le le iloa e siomia ai i tatou. Mo nisi mafuaʻaga, e masani lava ona tatou le amanaiaina lenei mea ma tamomoe i se mea fou, faʻalelei, ae le o taimi uma e sili ona lelei. Talu ai nei lava, na aveʻesea ai tagata uma i le gaosiga o fua. Palu papa, laʻau i luga o le laʻau, tautau togavao ma isi mea taugofie faʻalelei. Ma i totonu o le nuʻu, o faifeʻau taʻitasi uma i totonu o le pulou mai le taimi na i ai, na i ai se paʻu alpine ma se togalaau o le rose i le taimi lava e tasi.

Sempervivum (Houseleeks)

O le a le galo lava ia te au le teuteuina o le pulou a loʻu tinamatua. I luga aʻe o le ua o le pu na ufiufi i le paʻu, laʻititi laʻititi - o ni nai vao vine (o iina e masani ona vave ai muamua - latalata i le la), ona sosoo ai lea ma le lapisi tele o chamomile (Romanian - o le mea lea na taʻua e lenei tinamatua lenei laau matagofie). O le vaega na totoe o loʻo nofoia e vao vavae, aemaise lava le teuteuina i le taimi o le vavao. Ona fetogiina lea o nei mea uma (ina ia le mafai ona tafia le eleele). I itu uma o le faitotoʻa o le paʻu paʻu maualalo e pei o se puipui puipui (ina ia le pa'ū le eleele). Aʻo le i ai le pa, e sosolo i le oneone manulele (tele), lea, pe a tatau ai, sa faʻaaoga i luga o le faatoaga, ma oi matou, o le mea itiiti, ei ai le mea matou te taʻalo ai. Ma sa felafolafoaʻi solo laumei ma laka. I le auala, i aso nei e le mafai ona faʻatau le lili laka i luga o le maketi, ma o lo latou tinamatua na faatoa fuga mai mo le limasefulu i le taimi. Na ou mauaina foi ni nai tagata - ua i ai se luasefulu lua.

Laʻu aʻa i maʻa

O le taimi nei ua i ai foi loʻu lava fale. O sina mea itiiti na le amanaiaina, ae ua leva ona i ai ni moega fugalaau ma moega fugalaau, ma se vaomatua ma se togalaau togafitiga. E i ai foi loʻu pulou: maumaututu, tele, nuʻu. Ma sa ou teuteuina le ua (o le mea lea e alu i luga ae o le faitotoa i luma) ma laau i loʻu lava ala. O le a le mea e le o iina. Ae o le nofoaga e sili ona mamalu o loʻo nofoia e ala i le felafoaʻi, fesi, tele o vao o fualaʻau vao ma talavou. O lea la, o tamaiti na ou aumaia mai le vaomatua lea na aʻafia aʻa ma na foaʻiina foi le fanau. Mulimuli ane, na ou maua nisi o ituaiga o lenei laau matagofie, le lelei ma totoina. (I se taimi puupuu lava o loʻo i ai aʻu mo le faʻatau ma mo le fesuiaiga). Le mautonu - na o le fai mai. Sa tatau ona ou matauina lenei laau i maa maa, toetoe lava a leai se palapala. Na o se vavega, ae o le. E iai foʻi aʻu faʻataʻitaʻiga i luga o maa, ae e le tatau ona faʻataʻitaʻiina faapena.

Sempervivum (Houseleeks)

© Mateusz Adamowski

I le Vaitau Tutotonu, ua leva ona latou iloa e uiga i mea tau vailaau o tamaiti laiti, o lea ua matutua ai i latou. Ae o meatotino maaleale sa mafua foi ia te ia. O le faafetai ia i latou na totoina e le au laiti i luga o taualuga ma visa i le faitotoa o fale, latou te fai mai, o lenei amulets o le a le faatagaina ai se leaga i totonu o le fale, ma sili ona taua - o le a tuuina atu ai i tagata e ona le fale ma le soifua maloloina. I le uma, o le laau e masani ona lanumeamata ma talavou. Ma o isi foi tagata na latou mafaufau i le fugalaau talavou a Jupiter. Aʻo latou puipuia le fale mai le uila. I tulaga lelei, o se maa na tulaʻi (o se tasi o igoa lauiloa o tupulaga laiti) o loʻo faia ai tapeti atoa. O le fea, ioe, teuteu ma mea e ofo ai, ma taofia ai le eleele mai le suia (o lenei i oʻu tulaga). Ae o loʻo i ai se isi mea - togafitiga. Ae muamua e uiga i tekinolosi taufaatoaga.

E tupu le matai e tusa lava pe le talia isi laau.

E leai se mea e tatau ona fai tele iinei. O loʻo i ai i le laau se aʻa e matua vaivai lava (e mafua ona o le tele o laau i totonu o le fala), o lea e mafai ai ona alu atu i se nofoaga fou ma sina gaioiga itiiti. O totogo laʻitiiti, e faʻatupulaʻia toetoe lava i le pito o laulaau, e fesoʻotaʻi ma le tina faʻatoʻaga e na o palili vela e pei o se filo. O se kopi tonu lava o se kopi a se tagata matua. Mulimuli ane, o le pupuʻu mafiafia e sili atu ona mamafa ma avea ma ituaiga o paranesi, o lona tiute o le ave ese o le laau laʻititi mai le tina. I se taimi mulimuli ane, e faigofie lava ona vavae ese tamaiti, o loʻo i ai a latou lava aʻa, ma ona o le taamilosaga lapotopoto e mafai ai ona latou taʻavale i se nofoaga fou. E sili atu le lagona lelei o le fulufulu i luga o oneone mama oneone. O le mea lea, pe a totoina, aua le faʻavalevalea e sasaa sina lima oneone ma faʻafefiloi lelei ile palapala. E mafai e se laau toto ona ola e tusa lava pe le o ola isi laau. Afai e te manatu e le oti le tamaititi i le taumalulu, o se mea lelei tele lea. E moni, o nisi ituaiga meaola e suia lanu ma le amataga o le kiona. Mo se faʻataʻitaʻiga, mai le lanumeamata lanumeamata i le paʻu po o le lanumeamata ma se lanu mumu. Matagofie ma teuteu. Ae e le o mea uma. O le tuputupu ae o le tuputupu aʻe e fuga mai. Ma ou te manao e taʻu atu ia te oe - o se mea muamua lava. O se puipui puipui mafiafia e sau mai le ogatotonu o le pusa ma se pulumu atoa o le laititi laitiiti ma muamua lava le lanu samasama, piniki piniki po o fugalaau fugalaau. A uma ona matua le fatu, ona mate ai lea o le laau. E naʻo le faʻaaogaina o le vai ma meaʻai e faʻaalu i le fauina o fugalaau, fualaau aina ma fua o fatu. E luluina fatu, ma o le mea lea ua i ai i le laau se isi auala e faasalalau ai ma faateleina.

Sempervivum (Houseleeks)

Faamalolo maʻi ma maʻi pipili

Ma o lenei e uiga i le aoga. O mea faʻamalolo o tamaiti laiti e lauiloa tele i tagata. E le o faʻaaogaina i foliga vevela, aua latou te le teuina meaʻai ma vailaʻau, ae e le o se faafitauli, o le laau e tumau pea. E masani ona faʻaaogaina le faʻaleleia o le olaola o le talavou i lanu violē mo le gaosiga o le gaosiga, i le ophthalmology, ma i taimi o taotoga, o se auala, e faʻamalosia ai le faʻamaloloina o maʻi o le tino ma le mu. E leai se aoga i le tupu aʻe o gau. O le fomaʻi aloaia lea, ae o le a le mea e taʻu mai e tagata ia i tatou?

Sempervivum (Houseleeks)

Matou te faia ni laulaau, suʻe i se palu ma faʻaaoga i le manua. E le afaina - o se manua fou poʻo se toeaina, purulenti, masani lava o se ulupo, nai nai togafiti - ma na galo ia te oe le faafitauli. Talu ai o le gaioiga o le sua e le naʻo le faʻamaloloina o le tino, ae mafai foi ona faʻafefe. E mafai ona faʻaaogaina le uila lava e tasi i guki na maligi. I aso anamua, o le sua o le lapeti (e pei ona taʻua i lena taimi o le tamaititi ona o lona foliga tutusa i le pusa kapisi) na togafitia mo le vevesi. O le faʻasolosolo fou e faʻaaogaina mo le gasegase. Ma e sili ona aoga mo fomaʻi. Tincture ei ai se isi mea - o se diuretic. Faʻafetai i lenei mea, o le faʻaitiitia o le galala e faʻaitiitia ma o le soifua manuia o tagata gasegase ua faʻaleleia. Faʻatau o le fausiaina o talavou, o loʻo faʻafefiloi ma le suauu olive i le ratio 1: 1 (compresses), aveese (fofo) tuʻituʻi i se taimi puupuu lava. O se teuteuga o laulaʻau (1: 3 - faʻapipiʻi mo le 2 minute ma faʻamalosi 30 minute) e faʻaogaina ai le tonsillitis. Tipi i luga o le laulaau lau (a itiiti ifo ma le 3 tausaga) se isi mea faʻamalolo faʻapitoa. Faapipii i latou i le afaina, ma i ni nai laasaga galo e uiga i le faamai.

Sempervivum (Houseleeks)

O nei mea uma e le o ni meaʻai uma ma togafiti. Ou te manatu ua lava lenei mea e maua ai se nofoaga mo lenei matagofie, ae o le matagofie o le vaomatua ma togafitiga faafomai, le fugalaau o Jupiter, i lau fugalaau poo lau togalaau (pe afai e te leʻi faatulagaina se moega faafomai po o se tulimanu).