Faatoaga

Vaega o le atinaʻeina o le paʻu pepe i le toilalo o mamoe ma 'oti

O le tamaipox o mamoe ma 'oti o se faʻamaʻi pipisi pipisi e faʻaalia i le fiva ma le paʻu o le paʻu o le paʻu ma le mucous membranes. O le tamaipox o mamoe ma 'oti o se maʻi pipisi tele ma mafua ai le tele o le tamaoaiga. Faʻafetai i tui puipuia, faʻamaʻi le faʻamaʻi i tagata, ma i mamoe ma 'oti, o loʻo faʻaauau le faʻamaʻi.

Etiology o le maʻi

O se paʻu paʻu o mamoe ma 'oti e mafua mai i le DNA e aofia ai le siama o loʻo iai le malosi epitheliotropic. O manu mamai ma manuʻa (vailaau faʻamalosi i le taimi o le faʻalavelave) o le punavai autu o le siama o le pulu.

O le pusa'oti o mamoe ma 'oti e ala ile focus masani e ave ai se tasi o nofoaga muamua i le lisi o faʻamaʻi pipisi o manu. O le tufatufa atu o pusa paʻu o mamoe ma 'oti e ufiufi ai atunuu o Asia, Aferika ma Europa.

O le siama faʻaleagaina o le paʻulaʻau masani e faʻaleagaina mo na o se ituaiga o manu, o lona uiga, o lo latou fafaga atoatoa e afaina ai le ala o le maʻi.

Mamoe e afaina ai lona siama patino, ma 'oti o pathogens pathogenic ia latou ituaiga.

O se vaega patino o le faamai o le tulaga faapitoa lea o le siama o le paʻu. O lenei tulaga o le a mafai ai ona faʻatapulaaina le salalau o le faʻamaʻi i totonu o se tasi ituaiga ituaiga meaola. E mafai ona tutupu faʻamaʻi pipisi o mamoe ma 'oti e tusa lava po o le a le taimi o le tausaga. E i ai le mea e sili ona afaina ai manu feʻai ma le lafu manu.

O fua o le fatu, e faaopoopo atu i le Romanovskaya, o loʻo maʻi i se fomaʻi, ma o le maʻi na maua i taimi mulimuli.

O le tau e fuafua ai le ala o le maʻi. I le vevela o le tau, o le a tupu atili ai le maʻi, o le maualalo o le vevela e faʻalautele ai le malosi o le maʻi. O le malamalama o le la e fesoasoani i le saoasaoa o le faaiuga o le erythematous-pustular process.

Afai e maua se faamai, e tatau ona faaleleia le tulaga soifua ma lafumanu.

O sui o laʻau susu ma fugafulu-fulufulu mamoe e sili atu ona faigofie i tamaʻi povi. O le faʻamaʻi i se taimi puupuu e aafia ai le tele o lafumanu. Ae o le lupe paʻu e tu i totonu o tagata taʻitasi o le lafu.

Foci faalenatura e tumau.

Le faiga o le atinaʻeina o le maʻi

O le siama faʻamaʻi pipisi e tuʻuina atu mai se manu maʻi i se tagata soifua maloloina e ala i tafega mai vavalaʻau ma faʻafofoga tautala, faʻasalalau i feces and salinava. Tausia i le tausiga ma le faʻamalosi. Pe a faʻaleagaina le paʻu ma le mucous membranes, o le paʻu ese o pusa paʻukeke o loʻo avea pea ma faʻamaʻi pipisi o le pathogen.

E faʻafefea ona faʻasalalauina paʻu ma le'oti popo e mafai ona maua pe a suʻesuʻe le faʻasalaga o le siama.

Faʻavasegaina o metotia o siama:

  • pine;
  • e ala i le gastrointestinal tract;
  • vaalele vaalele;
  • faasee;
  • lafoina;

O le auala e tuʻuina atu ai o le a fuafua ai le atinaʻe atili o le faʻamaʻi.

O le vevela o le faasalalauina o le felauaiga o le siama e ala ile iniseti toto. I nisi o tulaga e le masani ai, e gaosia le lanu (ma le susu) po o le utero (e ala i le placenta).

O faʻasologa mulimuli e lua o le tuʻuina atu o le paʻu paʻu o mamoe ma 'oti e le tele sona sao i le salalau o le faʻamaʻi.

O le vave faʻasalalau o le pathogen e mafai aʻo mafai ona pipiʻi ma manu ola maloloina. O lenei ituaiga o fesoʻotaʻiga e sili ona taatele. O le feteenaʻi ma lea mea o le 70-80% i isi auala o le faʻasalalau o le siama.

A oʻo mai le paʻu paʻu o mamoe ma 'oti e ala ile laulaʻau (respiratory), faʻalavelave faʻapitoa, ma o le faʻamaʻi e pasia i se tulaga lautele.

Afai e masalomia se faamai, vave ona vavaeina manu ola maloloina ma pisia.

Faailoga

O le siama o le paʻu paʻu mamoe ma 'oti e mafua ai le fausiaina o le paʻu paʻu o le paʻu ma le mucous membranes. O le faʻaogaina o le paʻu paʻu e faʻaalia i le atinaʻeina o le atinaʻe. Faʻamasaga vaega:

  • roseola;
  • papules;
  • vesicles;
  • pustules;
  • kelu;

A e suʻesuʻeina le ata o le falemaʻi, faʻalogo i le toesea o le tolu ma le fa vaega. O se vaega taua o le faʻaalia o faʻamaoniga i mamoe ma 'oti ma le paʻu paʻu o le suiga lea o le papule vave i le paʻu (palu).

O faʻamaʻi pipisi laiti o manu e leaga. Ua afaina le paʻu o le u, ma i totonu o se lafu laiti o 'oti, o le faaleagaina o le mucous membrane o le isu ma le gutu o loʻo tusia.

E iai ituaiga o faʻamaʻi:

  • faʻanoanoa
  • suavai
  • afaina.

Mo le faʻamautinoaina o le paʻu pepe, o taunuuga o se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ua lava, ona o le tulaga faʻalavelave i le itulagi.

Eseesega (faatusatusa) e aofia ai le le faʻaaogaina o mamoe ma le paʻu, o le eczema e le afaina. I 'oti, o faʻamaʻi vae-ma-gutu ma le ectima o aʻafiaga o loʻo aʻafia ai.

O se faʻamaonia saʻo ole suʻesuʻega o le a mafai ai e oe ona faia ni auala saʻo e taofi ai le taulaiga o faʻamaʻi.

Togafitiga

E leai ni togafitiga faʻapitoa. O mamoe ma 'oti leaga ua siitia atu i potu eseese. E tatau ona mago ma mafanafana. Fafaga i meaai mama. O sina iodide laitiiti e faaopoopo i le vai inu. O fualaau faasaina antibacterial e faʻaaoga e aloese ai mai le atinaʻe o le microflora lua. O le tuʻuina atu o le faʻamaʻi e mafua ai le mauaina o le ola malosi i le olaga atoa.

Taofiaga

O le puipuiga e tatau ona aofia ai le faʻatulagaga ma le faʻataʻitaʻiga o faʻatagaina o le puipuia o lafumanu o mamoe ma 'oti e fai ai faʻamaʻi puipuiga patino.

Ina ia puipuia le popova o mamoe ma 'oti, e tatau ona faia ma le faʻapipiʻi togafitiga o vailaʻau ma mea mama. Afai e maua le pepe, e tatau ona faʻafeiloaʻi se pulega o le vaalele mo manu fou.

O le faʻamalosia o le puleaina o le puipuiga o le tino e faʻaalia ai le faʻaalia o le fogaeleele masani fou o faʻamaʻi pipisi.

O nofoaga e tausi ai manu feʻai e masani lava ona faʻapalaina i se vaifofo o le pisipisia ma se mea e aofia ai le itiiti ifo i le 5% le chlorine galue poʻo le sodium alkali. O le puipuia o le salalau o le pipili o le paʻu paʻu, o mea faʻaleagaina (tino o tamai povi) e faʻaseseina e ala i le susunuina.

O le faʻaaogaina o fulufulu paʻu, paʻu mo le oti o mamoe ma 'oti mo fale gaosi oloa e faʻasaina!

O le susu pe a uma le pasteurization e faʻaaogaina e aunoa ma ni tapulaa.

O le salalau solo o le paʻu pepe i mamoe ma 'oti e faafaigofieina e le saʻo i le teuina ma le faʻalavelave i meaʻai. O le taimi e tatau ona faʻaaogaina ai auala e puipuia ai le lafu e mafai ona mafai ona faʻamalolo le lafu puaʻa mai le pepeti pepe i le taimi sili ona puupuu.