Laʻau

Rivina

Rivina o se laau teuteu teuteu o le aiga Lakonosov (Phykolaccaceae). O le tele o vailaʻau faʻasao ma vaʻaia o Amerika ua manatu o ia o lona atunuʻu. I fale i aso nei, o loʻo maua ai se laʻau maualalo, lea e tosina ai tagata faifaatoaga faʻatoʻaga ma se fuainumera tele o vine, lea na faʻavaveina ai le laau.

Rivina e le faʻavaivai (Rivina humilis) O se laʻau faʻamalosi e ola maualuga e le silia le 1-1.5 mita. O le laau ua totoina malosi, pisi lalagaina, o ni lala ua faamaninoina. I luga o le vaovao e mafai ona e vaʻai i laʻau o loʻo i ai pito pito i luga, 10-12 cm le umi ma e tusa ma le 4 cm le lautele. Laʻau lanu meamata faʻamataʻu, puupuu, moli. O Rivina e afaina i nai lanu paʻekeke, paʻepaʻe-e paʻepaʻe i nai pulumu laiti, e oʻo atu i le 10 cm le umi. O le taugata teuteu o le i ai o ni fualaau lanu mumu sesega, lea e tosina ai le au fai togalaau. I le taimi lava lea e tasi, o loʻo i ai ituaiga meaola e mafai ona faʻafefeina ai isi i fua o vine o se peleni po o se samasama.

E tausi e Rivne i le fale

Malamalama

Talu ai ona o lenei mea toto e sau mai i vailaʻau, e sili atu mo ia le faʻapupulaina o le malamalama, faʻasalalauina, aemaise lava i taimi e leai se malamalama i le lautele. I ia tulaga, e mafai e le laau ona tafe sua.

Lulu

I le tau vevela, e manaʻomia le faatumauina o le vevela i le + 20 ° C. I le oʻo mai o le taumalulu, e tatau ona faʻaitiitia le vevela i le 15 ° o le- + 18 ° C. I lalo ifo o le vevela, e mafai e le rivina ona faʻamalulu ona lau.

Faʻamamaga o le ea

E manaomia e le laau le faʻaleleia o le tino. O loʻo faʻamaonia ai e talafeagai le tausia o le malūlū i le tulaga talafeagai.

Faʻasa

I le amataga o le tautotogo ma le taimi atoa o le taumafanafana, e tatau ona faʻafeinu le rivina ao faʻamalo le pito i fafo o le eleele. I le taunuu mai o le autumn, faasūsūina le faʻaitiitia, ma i le oʻo mai o le taumalulu, o le susu e faʻamapulaʻa, aemaise lava pe a fuga le fuga i le maualalo o le vevela.

Fertilizers

I le vaitau o le tuputupu ae malosi (mai le tautotogo i le autumn), e masani ona fafagaina fugalaau, faalua i le masina. I lenei tulaga, e tatau ona tuʻuina atu i le pito i luga o laei e faʻamoemoeina mo le teuteuina ma le faʻaaogaina o laau toto. I le taumalulu, a fai o le fugalaau e malolo, e le manaʻomia ona fafaga.

Suiga

O tausaga taʻitasi, faatasi ai ma le oʻo mai o le tautotogo, o le rivina e faʻapipiʻiina i totonu o koneteina, o sina lapopoa tele. E tatau ona manatua i lona mafaufau e sili lona fiafia i koneteina. I ia tulaga, e atiina ae lelei, fuga ma fua mai. Ua saunia le eleele mai se tuufaatasiga o pepa, sod ma humus eleele i tutusa tutusa. E tatau ona tuʻu se vai i totonu o le tane e faʻafefe ai le susu.

Teuteu

I le taunuu mai o le amataga o le tautotogo, ua toe faafouina se fugalaau. I le faʻaaogaina o teuteu, o se vaaiga lautele o le vao o loʻo faia. O le teuteuga e talafeagai foi ona o fugalaau laiti e olaola ma fua mai.

Tofiga

O le vine e fafagaina i le faʻaaogaina o fatu po o mea faʻapipiʻi. O le filifiliga e sili ona talafeagai o le aʻafia lea o mea e faʻaaoga i le aganuu.

Maʻi ma meaʻai

O Rivina o se vailaʻau talafeagai e puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.