Faatoaga

Saina laumei siliki - o se ataata o le natura

Ua tumu le lalolagi i mea ofoofogia! E oʻo lava i totonu o le aiga o moa pepe, o loʻo i ai sui e pei o le moa siliki. O le fulufulu o nei meaola e mama, e tutusa ma manu. Taʻaloga e le afaina ma le fulufulu, o se lanu uiga ese o le fugalaau - mea uma e maua ai moa se foliga maualuga ma foliga vaaia, e fetaui ma le taina o Saina. O laʻau Saina anamua o loʻo taʻua ai lenei ituaiga o moa, ma taʻua ai o le "mailei". I Europa, na latou aoao e uiga i tioata ofoofogia i le seneturi 13; i Rusia, zkzots na aliali mai i le 18 senituri.

Faʻamatalaga tuʻufaʻatasia

O le moa tila ma fulufulu uliuli o le tagata sili ona matua o le ituaiga. O fulufulu susu o fulufulu fulufulu manu, o le manulele tufuga felanulanuaʻi e foliga tutusa ma se pou. Sideburns ma le ava, o teuteuga faaopoopo ia o le moa silikina.

I Saina, o togafitiga masani e fautuaina ai le taumafaina o aano moa uli mo togafitiga. Mo taimi faigata ma le matagofie, e faʻatau ai e tamaitai ni polo mai mailei o le moa uli i se fale talavai. Latou vave faʻasaʻo le tiga. E talitonuina o le faʻaaogaina masani o le meaʻai uliuli e faʻataunuʻu ai le tausaga o le tamaʻitaʻi.

O totoga i totonu o lenei ituaiga o "hens with bone bones", e tusa ai ma uiga o Saina:

  • povi uliuli;
  • paʻu uliuli-enaena;
  • meaʻai uliuli-uliuli.

O anufe anufe o se meaʻai. E laiti. O le moa e mamafa le 1.5 kg, o le moa e sili atu. O lenei mea e tusa ma le mamafa o moa masani, o le pubescence e faʻatalanoa ai. O le fale e faaopoopo atu i le tino - o le tino ua toetoe lava o le taamilosaga ma se pupuʻu puupuu ma e oso aʻe tauau i luga o vae vaivai. Turquoise earlobes, se lanu moana lanu moana ma se gutu e faauma ai le ata. O lenei moa e na o le faʻamatalaga e mafai ona iloa.

Ma le fiafia tele, ata ma vitio e uiga i le moa a le laka Saina, e uiga i nei manu mananaia.

E le i ai ni fulufulu felanulanuaʻi, e mafai ona i ai ni kuki lanumoana-lanumoana ma se piniki piniki, ae e lima lima tovae e tutusa lava le atinaʻe.

O lanu o fulufulu e mafai ona sinasina, lanumoana, paʻepaʻe, ae o le lanu autu o le ituaiga ua manatu o le uliuli. Na mavae atu seneturi, ma sa tumau pea le fiailoa i le Europa. O a latou fuamoa e faʻatau mo le faʻamalosia o taugata, e mafai ona e vaʻai i le taaloga i faatoaga tumaoti ma fagaga faapitoa.

Uiga o le Silk Chickens

O foliga vaaia o moa e le taugata mo le tuʻuina o fuamoa. Ae ui i lea, 100 fuamoa i le tausaga e tusa ma le 35 g mafai ona maua. O le moa e avea ma se tina lelei ma le gata, e le gata i ona lava, ae o moa foi ma fuamoa fulu. E le tafe manu, ma le fiafia e ulu atu i lima o lē e ona, ma faʻasalaga.

E talisapaia le fuga o moa Saina. O se lauulu lauulu e faʻapipiʻi tasi i le masina, aoina mai le ulu e oʻo i le 70 kalama, e faʻaaoga ai le fluff mo le tiliva. Ole manu e faigofie ona faʻafefe i le taumalulu i le moa ole moa. Latou te le manaʻomia ni perches, e le mafai ona lele tagata. O le taumafataga e tutusa lelei ma moa masani. Ae afai e te manaʻo e faanatinati le moa, e lelei tele le tuʻuina atu o se mea mafanafana ma se vaitau malamalama umi.

E talafeagai le tuʻuina atu o le susu, e le talia e le manulele fulu malulu, susulu i le potu.

O le moa kemikali Saina o le ituaiga o moa lapoa i le lalolagi. Ae ui i lea, e mafai ona faʻaogaina i maʻi moa uma. O tagata e le 'aina, faʻatau ma fuʻa, pe afai e le tausia lelei, o le a faʻaumatia mea teuteu. Faatasi ai ma se taumafa le paleni, faʻafefe poʻo le afaina o le mea e gaosia ai le meaʻai e mafai.

O le a faia e le diarrhea se faaputuga le lelei o le fulufulu mamoe mai se manulele teuteu. O se potu mamā, lelei meaʻai ma tausiga o le a fesoasoani e faatumauina se lafu ola maloloina malosi. O le savali mo moa o se mea e manaʻomia muamua mo le tausiga lelei.

Vaega o le fausiaina o manulele

Totoina o moa a Samoa e taugata. Toto le tasi moa 50 y. u. Ina ia maua se fanau e te manaʻomia e faʻatau se moa ma le tele o hens. E tumau le aoga o le fuamoa mo le vaiaso. E tasi le moa e le mafai ona sili atu nai lo le 15 fuamoa. I le amanaia o le maualalo o fua o fuamoa, mo le faʻatulagaina o fafo e te manaomia e maua ai se lafu mamoe e 5 hens ma se moa. O le tina moa o se tina lelei ma o loʻo i ai se faʻamaoniga o le a tuputupu ae fanau ola maloloina.

E mafai ona e faatauina fuamoa mo le tusa ma le $ 5 le tasi, poʻo se moa ua maeʻa moa, totogi mo tau sili atu taugata 7. E iai se avanoa pe afai o oe o se tagata nofomau i se taulaga tele. Latou te faʻatau faʻatau i faleoloa faapitoa poʻo maketi tetele.

O pou moa laʻau Saina e faʻapupulaina e pei o le masani ma le faʻaitiitia malie o le vevela, mai le 30 tikeri i le vaiaso muamua i le 18 i le 1 masina. Fafagaina le fafagaina, e amata mai i le kulumu kalu ma le paluga o fatu ma se faʻalautelega faʻalauteleina o le lisi. I le taimi lava e tasi, e tatau ona 55 ma le 55% o mea taumafa, meaʻai fuamini, fualaau faisua e manaʻomia.

E tatau ona i ai pea le vai i totonu o le suāuʻu, ae le tatau ona maua le fulu i luga o le susu pe a inu.

Taumaʻa o Meaola Laʻu uliuli

I le fale, e talisapaia e le moa Lina lanuina e le gata mo ona foliga teuteu, ae faapea foi mo lona tino faapitoa o aano o manufasi. O aano o manu ma vao moa le masani ai o le faamalologa. Pe a faatusatusa i le papaʻe, o meaʻai e sili atu ona lelei, e maua i vitamin ma amino acids. O ipu moa lanu uliuli e sili atu ona malu ma leai ni gaʻo. E sili atu ona latou gauai ma e taua o vailaʻau.

I le 1578, o se faʻailoa Saina i fualaau faʻamalositisi o loʻo lisiina o se vailaau faʻasaina, taofiofia le gaioiga, toe faʻafoʻiina le malosi o le toto, taofi le tafe o manu moa.

100 g manu o le moa manulele e aofia ai:

  • Vitamin B1 - 0.02 mg;
  • Vitamin B2 - 0.1 mg;
  • nicotinic acid - 7.1 mg;
  • Vitamin E - 1.77 mg.

O le oloa o loʻo fesiligia e sili atu le globulin, e aoga mo fafine o loʻo mafatia i le anemia. O le 'aiina o aano o moa silisi e lelei mo tagata uma, aemaise lava i latou ua faʻavaivaia i se maʻi umi ma le ogaoga. Mo togafitiga ma togafitiga faʻasolosolo, latou te fautuaina le taumafaina o le 150 g o meaʻai.

O le aano o manulele uliuli a China e taʻua o se meaʻai i isi atunuu Asia - Korea, Vietnam, Iapani. O le ipu e kuka i le togafusi ma meaʻai i le lotoifale. Faʻasolosolo ile vailaʻau o le Oriental e faʻasalalau i le lisi ma faʻaaoga faʻaoga faʻaaogā fuamoa uliuli i tagata maʻi:

  • anaemia
  • ma faʻafitauli i le ate, faʻavalea ma fatuga;
  • gasegase gasegase.

E le fautuaina le 'ai o aano o manu mo le malulu, manava ma le tale ma le pipili.

O le kuka mai le aano o le moa lanu uliuli e le tatau ona faʻatasi ma le falai. Curries, soups, broths, stews - o auala pito sili ona lelei e kuka ai meaai maloloina.