Musika

E faʻafefea ona tupu ni pulou musika i le fale

O musika i aso nei ua avea ma ituaiga o mushroom lea e avanoa mo le tuputupu aʻe i le fale. O le vaitau i le va o le totoina o le mycelium i le meaʻai ma le mauaina o fua muamua e itiiti lava. Mo le tuputupu ae o musika, e leai ni tulaga faʻapitoa e manaʻomia. Ua lava le tuʻuina atu o se potu malulu e maualuga le maualalo. O loʻo faʻamalieina lalo o le fale poʻo le fale.

O musika e mafai ona faʻatupulaia mo le faʻaaogaina patino ma le faʻatau. Ae e taua le iloa o le mea o loʻo i ai e faʻaaogaina ai se manogi malosi mo lo latou tupu susu. Tausiga i le potu malolo e le fautuaina.

O fea ma luga o le a le mea e tupu ai pulou?

O le tulaga muamua ma le autu o le galueaina o mushroom manuia o le sauniuniga tatau lea o le mea e sui. E tatau ona kuka i luga o le maualuga i le tausisia o vaega uma.

Faʻafefeteina le mea e aofia ai:

  • 25% compost (saito ma saito vao)
  • 75% solofanua solofanua

E i ai le poto masani i le faʻatupulaia o musika e faʻavae i luga o moa moa po o le otaota povi, ae e le tatau ona e faʻamoemoe e maualuga le maualuga o lenei mea.

O le meaʻai e saunia i se avanoa avanoa i luga o le auala poʻo totonu o se potu malulu, talu ai ona o le faʻamafanafanaina o le amonia, carbon dioxide and moisture will be released. O faʻaopoopoga faaopoopo i le 100 kilokalama o le mea e fai ai:

  • 2 kilokalama o le urea
  • 2 kg superphosphate
  • 5 kilokalama o le penisina
  • 8 kg o le gypsum

O le iʻuga, tatou te toetoe 300 kilokalama o le mea ua maeʻa. O sea ituaiga e mafai ona tumu le mycelium ma se vaega o le 3 sikuea sikuea. m

Afai e filifili e faia le faapalaʻau e faʻavae i luga o le moa, o lona uiga o le a faapenei:

  • 100 kilokalama o vao
  • 100 kilokalama o le palapala
  • 300 l vai
  • Gypsum
  • Alabaster

O le sauniuniga o le sui o loʻo mulimuli mai.

  1. Ua faʻafefete le uʻamea i totonu o se ato lapoa, vasa.
  2. O le laʻau e taoto faʻatasi ma laulau o le manulele. E tatau ona i ai le 3 laulau o vaomago ma 3 laulau o le manulele.
  3. Laʻau i le faagasologa o le faʻapipiʻi i luga o palapala e faʻamalulu ile vai. E tolu laulau o vaovao (100 kilokalama) o le a ave pe a ma le 300 lita.
  4. I le taimi o le tuʻuina, o le urea (2 kilokalama) ma le superphosphate (0.5 kg) e faasolosolo malie ona faaopoopo i ni vaega laiti.
  5. Faʻafefiloi lelei.
  6. Lauga ma le superphosphate, faʻapipiʻi faʻamaʻi.

O le mea e maua ai mea e totoe o le a maua ai se gaioiga manaia i totonu. I lenei tulaga, o le vevela i le paluga o le a tulai mai i le 70 tikeri. A maeʻa le 21 aso, ona sauni lea o le faapalaga mo le faʻaaogaina i le lumanai.

Totoina o mea

A e faʻatau mea totō, e le tatau ona e teuina. O le mea lea, latou te mauaina le mycelium (mycelium) na o le sili ona maualuga. E tatau ona tupu aʻe i tulaga faʻapitoa fale suʻesuʻe. O le au faifaatoʻaga i aso nei e lua ituaiga o faʻatoʻaga totō:

  • Paluga mycelium
  • Cereal mycelium

O le mycelium cereal e gaosia i taga palasitika. Teuina mo le tusa o le 6 masina i le vevela o le 0 i le 4 tikeri. O le mycelium o le fatu e faʻaaoga i le fua faatatau 0.4 kilokalama mo le 100 kilokalama o le mea e fai (vaega o le mycelium 1 sq. M).

Compost mycelium ua maketiina i totonu o koneteina tioata. O lona ola e faalagolago i le vevela. I le maualuga o le maualuga, e mafai ona tumau mo le tusa ma le tausaga, ae afai o le vevela o loʻo i le maualuga o le 20 tikeri, ona tatau lea ona faʻaaoga le mycelium mo le 3 vaiaso. Faʻaaoga le myposteli i le fua faatatau o le 0.5 kilokalama i le 1 sq. M m. O lona gaioiga e sili atu le maualalo nai lo le saito.

O se mea lelei saunia lelei o le a mautinoa lava e puna pe a paʻu. Aʻo leʻi tuʻuina atu le mycelium i totonu, e tatau ona faia i le faagasologa o le pasteurization (faʻamalosia o le vevela). A maeʻa le faʻavevelaina, ona faʻamalie lea o le masini i le 25 tikeri. E tusa ma le 100 kilokalama o le meaʻai o loʻo tuʻuina i totonu o se atigi mashroom e 1-sikuea-mita ma se mea e tusa ma le 30 cm.

Totoina o le mycelium ma le tausiga o mycelium

Ave se fasi mekelium le lapoa o se moa moa ma togi i totonu o le masini pe a ma le 5 cm. O vaega taitasi o le mycelium e tuu i se mamao e 20 cm mai le tasi. Mo le tulaueleele faʻaaogaina se lisi o siaki.

O le isi metotia e aofia ai le tufatufaina o toniga (paʻu) o le mycelium i luga o le pito i luga o le soʻo. E tatau foi ona faʻalolotoina le sili atu i le 5 cm.

O isi gaioiga o le tuʻuina atu lea o tulaga talafeagai mo le ola ma le faʻavaivai o le mycelium. E tatau ona faatumauina le suavai pe a ma le 90%. E tatau foi ona i totonu o se tulaga susu susu. Ina ia taofia mai le mago, o le mycelium e mafai ona ufiufi i pepa. O le faʻasagaina o le sui e faʻatino e ala i pepa. O se tulaga taua mo le ola o le mycelium o le tumau o le vevela i le maualuga e 22 i le 27 tikeri. Soʻo se faʻaogaina ole vevela mai le masani e tatau ona vave faʻatonutonuina.

O le tutupu mai o le mycelium e tusa ma le 7 i le 14 aso. A maeʻa lenei vaitau, e tatau ona fufuluina le meaʻai i se laupepa o le palapala e tusa ma le 3 cm. O loʻo saunia tutoatasi mai le tasi vaega o le oneone ma le iva vaega o le paʻa. E tusa ma le 50 kilokalama o le eleele faʻateleina o le a tuua i sikuea mita o le mycelium.

O loʻo faʻapipiʻiina le faʻapipiʻi i luga o le meaʻai mo aso e tolu, ona faʻaititia ai lea o le vevela o le ea i le fogafale poʻo le potu i le 15-17 tikeri. E faʻamalulu le palapala ile palapala i se pamu moli, ma o le potu o loʻo faʻagasolo pea. E le faatagaina faʻataʻitaʻiga.

Seleseleina

O le faagasologa o musika e ola ai le tagata lava ia i totonu o se lotoa po o le lalogalalo e le faigata tele ma le taimi e alu ai. O le vaitaimi mai le totoina i le seleseleina o le seleselega muamua o le 120 aso. Mo le 'ai, na o na pulou e talafeagai lea e le o vaaia ai papatusi i lalo o le pulou. O na pulou lapopoʻa e sili atu ona mamafa, ma o faʻamaʻi o se lanu uliuli enaena e faʻatagaina e faʻaaogaina e fai ma meaai. E mafai ona latou mafua ai le oona.

E le tatau ona vavae le mushroom, ae vavae ese ma le totoa i se mimilo solo. O le mea e tupu ai le atuatuvale o loʻo fufui i se mea faʻapipiʻi ma faʻamamaina.

O le mycelium o le a fua mai mo le tusa ma le 2 vaiaso. O le numera o fua o le seleselega e seleseleina i lenei vaitau e tutusa ma le 7. Mai i le tasi sikuea o le eria, e oo atu i le 14 kilokalama o le seleselega e seleseleina.

Tuputupu ae musika i taga

Mo le tuputupu ae o musika i voluma tetele mo le faʻatau atu e ala i au faʻatau oloa e faʻaaogaina ai pusa polymer. O lenei metotia ua maua ai le faʻaaloalogia i le tele o atunuu. Faatasi ai, latou te maua ai se fua tele.

  1. Mo le gaosiga o le taga faʻaaogaina se ata tifaga. O le gafatia o taga taitasi e mai le 25 i le 35 kilokalama.
  2. O taga e tatau ona avea ma se voluma e faigofie ona galulue faatasi ma i latou. E le gata i lea, o le faatulagaga sao o ato e afaina ai le tele o musipolo ua tupu. E masani lava ona le mautonu pe tutusa foi.
  3. O le mea lea, pe a faʻapipiʻi taga e tusa ma le 0.4 mita i le lisi o siaki, e na o le 10% o le vaega faʻaaogaina o le a leiloloa, ae o le faʻatulagaga faʻasalalau o le a mafua ai le gau o le 20%.
  4. O le maualuga ma le lautele o ato e ono fesuisuiaʻi. E tatau ona alu ese mai o latou tulaga ma le faʻaogaina o le galuega, faʻapea foʻi ma gafatia faaletino o le pito i lalo (pulou).

O le auala e ola ai musika i totonu o ato e taugofie, talu ai latou te le manaʻomia ni fata faʻapitoa poʻo ni koneteina e tuu ai. Afai e tatau ona faʻaaoga le vaega o le potu i le sili atu ona lelei, ona mafai lea ona faia se faiga e tele-fusi e faʻatulaga ai taga. O le faʻaaogaina o lenei metotia e taoto ai foi i le saoasaoa o le tau faasaga i faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi aʻafiaga. O se pusa pisia e mafai ona vave aveʻesea mai ni tagata soifua maloloina ma faʻaumatia, ae o le faʻamaʻi o le mycelium o le a tatau ona aveese atoa lona vaega.

E taua le manatuaina o le tuputupu ae o musika o se taimi e sili atu le faʻaalu taimi. Afai o loʻo ola le masogi mo le faʻatau, ona le mafai lea ona e faia e aunoa ma le faʻaaogaina o masini faʻatoʻaga e faʻafaigofie ai galuega a tagata faigaluega.

E mafai ona lisiina e le au atamamai mashroom se fuainumera tele o metotia na latou suʻeina mo musika e ola ai i totonu o le fogafale lalo (pulou). O metotia taʻitasi e iai ona lelei ma faʻafitauli. O le mea autu o le faʻaaloalo i le tekonolosi o le tekinolosi, ma le usitai i faatonuga uma ma manaʻoga. O le taunuʻuga o le ausia lea o le mea e manaʻomia ma maua mai ai se seleselega lelei o musika.