Laʻau

Orchid odontoglossum Fale tausiga Faʻasolosolo ina ua maeʻa faʻatau Ata eseese

Orchids odontoglossum photo ma tausi Suʻeina pe a uma le faʻatau

Odontoglossum o se fugalaau matagofie ma e seasea tupu mai le aiga o Orchidaceae. E le faigofie ona maua, ae e mafai ona e faia se mea mo le lelei o se lauolaola susulu, tele tele.

O fugalaau e susulu tele, e tele, e faʻaputuina i le tele o meaola. O le nofoaga e nonofo ai Mekisiko, Kuatemala, Ekuatoa, ma isi atunuu o Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu. Odonotoglossum e faigofie ona sopoia, lea e mafai ai ona e faʻaalia le tele o kulupu faʻalelei.

Faamatalaga o le odontoglossum orchid

O le odontoglossum orchid o se epiphytic, faʻavaveina o le tino. I le natura, ola i luga o mauga maualuluga, lea e masani lava ona susu ma malulu. O le laau o loʻo i ai se vaʻaiga mafiafia, lelei le atinaʻeina e mafai ona faʻapipiʻi i luga o laau poʻo ni maʻa. O meaola o le eleele e puupuu, ua le lelei ona tupu. Pulu faʻamalo e oʻo i le 18 m maualuga maualuga i luga o aʻa. E tupu aʻe pupu, e vavalalata le tasi i le isi. I luga ae o pulufana e oʻo atu i le 3 paʻu, paʻu lamolemole. Pepa pepa o loʻo i ai se foliga lautele poʻo se laina, e vali i le lanumeamata.

Auala e fuga ai

Orchid odontoglossum ata i le fale

Fugalaau e tupu i soo se taimi o le tausaga ma e tusa ma le 2-3 masina. O se fugalaau fugalaau e aliali mai i le ogatotonu o le rosette laʻau, e oʻo atu i le umi 10 -80 cm. O luga o lenei mea o se faʻalavelave faʻafefeteina ma le tele o fugalaau. O le siʻosiʻomaga e alu ese ona o le mamafa o le faʻavao. O le fugalaau fugalaau e 4-7 cm le lautele. O petals ma vavae vavalaiti e sinasina, samasama, paʻu, lanumoana, e mafai ona ufiufi i fasi lanu ma lanu paʻu enaena, lanu enaena. O le laugutu lautele e foliga mai o le fatu pe lobedi, o se koluma manifinifi e masani ona fusi i le laugutu. Fugalaau e sau faatasi ma se manogi manaia, matagofie.

Odontoglossum transplant pe a uma ona faʻatau

A maeʻa le faʻatau, o le odontoglossum orchid e tatau ona faʻapipiʻiina mai le masini feaveaʻi i se mea tumau. Filifili se mea e sili atu le faʻaogaina o mea totino e faʻaogaina. Aveese ma le faaeteete le togila ma aʻa mai le fagu felaʻuaʻi, ia faʻaleʻaleʻa le tuʻuina aʻa, filifili mai totonu o toega uma o le masini. A maeʻa ona aveese uma le meaʻai, tuʻu le togi i le phytosporin solution mo le 15 minute: o le a fasiotia uma ai mea faʻapitoa.

Fuʻu aʻa i le ea ina ia mama uma le vai ma amata ona totō: faʻapipiʻi lelei le togi i totonu o se fagu fou ma faʻatumu le solo i le paʻu paʻu paʻu. E te le manaʻomia le vai i le taimi lava lea, tuu le odontoglossum i luga o le faamalama e aunoa ma le susulu o le la seia oʻo ina taliaina ma vai naʻo le aso lona tolu pe a uma ona faʻavasega, pe a faʻamalolo manuʻa uma i aʻa.

E faʻafefea ona faʻapipiʻi pepisi pe a uma ona faʻatau, o le a taʻuina i le vitio:

O le a le mea e fai i se orchid pe a maeʻa se gaioiga, vaʻai i le vitio:

E toatele e fefefe e faalavelave i laau totō ao latou fuga. Ae sili atu le lelei o le faia o le gaioiga o mea e faʻaaogāina ma tuʻuina atu i le vailaʻau tulaga lelei o le tausiga: afai e te matua faʻaeteete, o le a le matua mafatia le fugalaau, ma o le a faʻaauau pea ona e faʻafiafiaina i le matagofie o le fuga.

Faʻasalaga Orchid odontoglossum

Vaeluaina o le vao

E faʻapefea ona vaevae le ata o le vao odontoglossum

Faʻapipiʻi odontoglossum i le fale e ala i le vaevaeina o le vao. Aʻo le i faia le faʻatinoga, e tatau ona fai sina masii le masini. Faʻasolo le rhizome mai le eleele, vaevae le vaomatua i ni auala eseese, taumafai e aua neʻi faʻaleagaina aʻa, na o le "faʻaaogaina".

Faʻapipiʻi se alavai i le pito i lalo o le fagu, tuu le laau, ufiufi ai i luga o se mea e faʻamoemoeina mo laʻau.

A maeʻa le gafa, e manaʻomia ona e teuina i totonu o se potu malulu, faʻafeinu vai i taimi uma, tausisia le malulu o le ea. A oʻo mai pine, ia faʻaauau ona tausia le tagata matua.

Fatuina o fatu

Orchid odontoglossum mai fatu ata

I le fale, ua toetoe lava a le mafai ona tupu se tosodon odontoglossum mai fatu: e manaʻomia se siosiomaga faʻapitoa, talu ai o aʻafiaga e totoina i symbiosis faʻatasi ai ma maso masima laiti, o lea aua le taumafai e aoina fatu matagofie ma totoina ni fatu mai ia i latou.

Auala e tausi ai le odontoglossum i le fale

O le tausiga o le odontoglossum i le fale e fai si faigata. E taua tele le tausisia lelei o le fale, e maua ai le vaitau o le vaitau ma le afiafi. O le vevela o le ea i le taumafanafana e le sili atu i le 25 ° C i le ao, ma le 16 ° C i le po. I le taumalulu, e le sili atu i le 20 ° C le vevela o le ao, ma o le ao e tatau ona pa'ū ile 12 ° C.

Tuu le atigipusa i le laau i se mea manaia (sili ona lelei i sasaʻe ma sisifo), aloese mai le susulu o le la. E manaʻomia e le fugalaau le ea fou - faʻafeiloaʻi solo le potu.

Faʻasa

Faʻasaʻo tele. O ona fetaui tonu e faalagolago i le vevela o le ea: o le vevela o le potu, o le tele o le vai e manaʻomia. O le meaʻai e tatau ona faʻamamago lelei i le va o vai e tusa ma le 1-2 aso. Faʻaaoga vaiinu maualalo: mo 10-15 minute, faʻaititia le fagu i le laau i le mafanafana (35 ° C), faʻamamaina, suavai vaivai.

E faʻapefea ona e malamalama pe a oʻo i le taimi e vai ai se orchid, tagaʻi i le vitio:

Faʻamamaga o le ea

E taua le faatumauina o le malulu i le va o le 60-90%. Faʻaaoga soʻo se metotia: mea faʻamaʻavale, fata ma le susu susu poʻo le maamaa, tuʻu se aquarium lata ane.

Laʻei pito sili

E fautuaina le fafagaina e faalua i le masina. Odontoglossum e manaʻomia faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa mo fomaʻi. Faʻaopopo i latou i le vai mo le faʻavaivai, faʻamalo le vaega eleele (vaega lanumeamata, sei vagana ai fugalaau lava latou).

Suiga

Soʻo se 2-3 tausaga e manaʻomia le totoina o le laau. Ave ese le orchid mai le ulo, faʻasaʻo atoa mai le mea tuai, fufulu le meaʻai. Afai e te maua se mea leaga i le aʻa (rot), ia mautinoa e aveese ma togafiti le tipi i le malala. I le pito i lalo o le fagu, tuu se alavai lelei alavai e aofia ai le faalauteleina o le kele, peleni, uʻamea, piliki piliki. O le vaega o totoe e ufiufiina i se mea e fai mo laʻau, lea e tatau ona aofia ai le paʻu paʻu paʻu, moa sphagnum poʻo aʻa mumu, malala.

E mafai ona tuʻu le ulo i totonu o se fagu teuteu fugalaau poʻo se ato. I le taimi o le fuga, e manaʻomia se lagolago i se tapula fetuunai.

Maʻi ma meaʻai

Orchid odontoglossum e puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona aliali mai se apogaleveleve, lea e fesoasoani ai togafitiga o iniseti.

Ituaiga o odontoglossum ma ata ma igoa

O le eseese genus odontoglossum e silia ma le 200 ituaiga. O i latou uma e lelei tele ma e faigata le filifiliga.

Odontoglossum bictonian Odontoglossum bictoniense

Odontoglossum bictonian Odontoglossum bictoniense photo

O le laau e oʻo i le 18 mita le maualuga. O le rosette laʻau e faia i le 1-3 lanu paʻu vevela, o latou lanu lanumeamata lanumoana. O fugalaau manogi e i ai le lautele o le 4-5 cm fuga mai ia Oketopa ia Tesema. O paʻu vavalalata e lanu lanumumu-lanu samasama, e ufiufi i fasi lanu ma fasi o lanu uliuli. O le lipine e pei o le fatu o loʻo i ai ona pito i lalo ma se falaoa pupuu.

Laʻau tele o le odontoglossum poʻo le tigon Odontoglossum tele

Odontoglossum tele Odontoglossum tele photo

Pipifana malosi o loʻo pipiʻi, lua lau lanu meamata lanu meamata e fai ai se laʻau leaf. I le tautoulu po o le amataga o le taumalulu, o le tele o laʻau e foliga mai, e tofu ma le 3-9 fugalaau. O fugalaau taʻitasi e lapoa tele - e oʻo atu i le 15 inisi e oʻo i le 15 cm O petals e valiina i le lanu samasama lanu samasama ma laʻau o le lanu enaena. Mo lenei lanu, e taua foi o le tigā. O le laugutu e laʻititi i le lapoa, valiina i le laisa po o le oneone i lanu o se lanu paʻu.

Odontoglossum matagofie pe matagofie Odontoglossum gloriosum

Odontoglossum matagofie pe matagofie Odontoglossum gloriosum ata

O le pito i lalo o le laau o loʻo faʻatulagaina pamu e iai ni laʻau felaʻuaʻau se lua. Mai le pito i fafo o laʻau pito i lalo, e lua laʻau paʻu e foliga mai, e tofu ma le 6-10 fugalaau. E papaʻe le kiona, o se lanu samasama samasama e alu ae i luga aʻe o se laugutu pupuu. Fugalaau e tupu ia Ianuari-Fepuari.

Odontoglossum o le Odontoglossum crispum

Odontoglossum faʻatalanoa Odontoglossum crispum photo

O le laau e faia i ni nai laulau eletise 4-8 cm le maualuga O le rosette laʻau e aofia ai laʻau e lua ma le pito i lalo, o le lau e oʻo atu i le 40 cm le umi e oʻo i le 40 cm. O fugalaau taitasi e 6-8 cm le lautele. O faʻamalolo ma petals e paʻepaʻe i lanu ma lanu piniki pe samasama, lanu enaena po o le mumu e salalau i luga. O laugutu ma pito o petals e lilo i galu ma nifo.

Odontoglossum Rosa Odontoglossum rossii

Odontoglossum Rosa Odontoglossum rossii ata

O le ituaiga sili ona faʻapiʻopiʻo. Ole maualuga faatasi ai ma le eletise e na o le 10 cm. O le gaʻo e samasama samasama ma lanu enaena po o moli. E pupuu le laugutu, agai i luga, ei ai se lanu paʻepaʻe. Fugalaau e tupu ia Aperila-Me.

Lemon Odontoglossum Odontoglossum citrosmum poo cuitlauzina pendula

Odontoglossum lemon Odontoglossum citrosmum poʻo cuitlauzina pendula photo

O se vaega tele o puʻupuʻu ma le 1-3 laʻau paʻu e sili atu i luga taʻitasi. I le masina o Me-Iuni, e aliali mai ai se pulou, ma e 9-20 fugalaau tetele. O petals e paʻepaʻe, o le laugutu lautele e valiina i se lilac poʻo le piniki piniki, i le ogatotonu o se atigilima o le lanu o lemon.

Odontoglossum Blondum Odontoglossum blandum

Na iloa e Odontoglossum le ata o Odontoglossum blandum

Fugalaau manaia matagofie ma totoga pito i luga, lautele - maualalo. O petals e ufiufi i tamai laʻau, nofoaga maualuluga ma se petaliti maualalo lalo ifo o se mea matagofie.