Laʻau

Le totoina lelei ma le tausiga o le cotonear

O le taamilosaga o le talimalo o le laʻau sili ona matagofie o ituaiga uma o le ituaiga. I le vaomatua, e tupu le aganuu i Saina, lea e tupu tele ai i luga o mauga.

Faʻamatalaga masani o le faʻalauteleina o Cotoneaster

O se agavaʻa ma le faʻaaloalo. O lona maualuga e seasea lava ona sili atu i le 50 cm. E mafai ona oʻo atu le maualuga o le vao i le 1.5 mita, ona o ona lala ua salalau tele.

Faʻasalalau o le Cotoneaster

O laulaau ua lafoaʻi ua i ai le maualuga o le sili atu i le 1.5 cm. E i ai la latou lanu uliuli lanu. Na o le taimi o le tautoulu latou te maua ai se uila ulaula.

I le tautotogo mo le 3 vaiaso e fuga mai ai le fugalaau. O fugalaau e laiti tele, o lea e toetoe lava a le vaaia. Valivali - piniki ma se lanu mumu.

O fua o le cotonelar Horizontal e mumu, o loʻo i ai se foliga lautele

I le amataga o le tautotogo, o laau toto e fai ai ni fua.. E le silia le 5 mm le lautele. E i ai la latou lanu moana mumu. E mafai ona latou tautau i luga o lala o le cotiiran seia oʻo ina loloto le taumalulu. O latou o le teuteuga sili o le cotonelar i le taumalulu-taumalulu.

O fua o le cotonear i luga o le lauulu e leai ni mea oona, ae le talafeagai mo le 'ai.

Faʻamasinoga

Faʻailoa - faʻaleagaina aganuu, ae o se mea e manaʻomia ai le tuufaatasiga o le palapala. Mo se faʻasalalaʻau faʻasaga, faʻaleleia o le eleele e taua tele, ae o lona laʻau e le o manaʻomia le inu.

Pe a totoina Cotoneaster, o le tele o le palealii o le laau e tatau ona amanaia, ma o le mea lea e tatau ona tumau le mamao mai le 0.5 i le 2 m

O le eleele mo le seleselega e tatau ona aofia ai vaega nei:

  • Sand;
  • Pepa faapalaga;
  • Sod lau.

O vaega uma e fai i le fua faatatau o le 2: 1: 2. E fautuaina foi e faaopoopo e tusa ma le 300 kalama o le lime i sikuea mita.

Pe a totoina ni laau, e tatau ona manatua i le mafaufau o le pale o le vao o loʻo i ai se vaega tele lava, o lea e manaʻomia ai ona totō laau i le mamao o le 0.5 mita, ma sili atu i le 2 mita.

O le lua mo le totoina e tatau ona tusa ma le 60 cm le loloto. O loʻo aʻafia le aʻa i totonu o le ua.

E fautuaina le tuʻuina o se faʻaleleia o le faʻaleleia o le alavai i le pito i lalo o le lua. Mo nei faʻamoemoega, e lelei le gaogao piliki poʻo le iliili. O le mafiafia o le faʻaaogaina o alavai e tusa ma le 10 cm.

Tausiga

E leai se mea faigata e uiga i le tausiga o se seleselega. Ae peitai, mo le laau e totogo ma teuteu ma maloloina, e fautuaina e gauai i ai.

Laʻei pito sili

I le oʻo mai o aso vevela mafanafana, e manaʻomia le faʻalaʻau faʻaopopo i le eleele. I le avea ai ma se pito i luga, e mafai ona e faʻaaogaina Urea poʻo le manava lautele.

Ina ia mafai ona maua laau sili ona matagofie o Cotoneaster, e mafai ona faʻamaʻaina

I le faaiuga o Me, ao leʻi fuga, e manaʻomia foi le faʻalaʻau. E mafai ona avea ma masini sulfate poʻo paluga superphosphate.

Faʻasa

Faʻataʻetaʻe ile tafaoga - faʻafefe o le lauʻeleʻele lauʻeleʻele. O le mea lea faʻamalosia e manaʻomia na o le faatasi i le masina. Ae peitaʻi, afai o vevela e vevela ma vevela, ona faʻafefe lea e mafai ona faʻateleina i le tasi i le lua vaiaso.

E tusa ma le 7 lita o le vai e manaʻomia i le vao. I le taimi o le fausiaina o vai, e taua le velaina o le palapala i luga o le ogalaau, ma pe a uma le faʻaleleia o le eleele e lelei ona matala ma mulumulu. E fautuaina le peʻa o se mulch.

Faʻatauga o le togavao e naʻo le taumafanafana e manaʻomia.

Teuteu

Talu mai o le togavao e faʻamaonia e ala i le vave faʻatupulaia ma le tuputupu ae malosi o lala, e fautuaina ia faʻapipiʻi faʻapipiʻi. E talilelei lelei le Cotoneaster i le teuteuina. E faʻaolaina ai le tupu aʻe o ni aʻa fou.

O le tipiina o le taamilosaga e sili atu ona lelei ia Mati, ao leʻi tafe le suavai

O le teuteuina o le a tuʻuina atu ai i le laau le mea e manaʻomia. Trimming o vine i le tasi vae tolu ua faatagaina.

E faapefea ona faʻapolopolo i le taumalulu?

O le aganuu o le vevela-alofa, o le mea lea mo le taumalulu e manaʻomia ai le malutaga.

Mo lenei o paʻu e manaʻomia ona punou i le eleele ma ufiufi i se paʻa poʻo lau lauʻeleʻele paʻu. E fautuaina ia mulch le eleele faataamilo i le pitonuu tutotonu ma le peat.

Maʻi ma meaʻai

E tatau ona faamamafaina i totonu o faʻamaʻi faʻaona taatele:

  • Aphids;
  • Motu.

Ua maua Aphid ma ua vaivai ma faasolosolo malie lava ona mago. Mo le faʻaumatiaga o le tamaʻi manu e tatau ona faʻaaoga fualaau faʻatau e pei o Metaphos ma Karbofos. Ma mo le puipuia, o le vaomatua o loʻo sosolo i le nitrophene.

Aphid colony i luga o le vao i Cotoneaster

Moth lau laupepa vaapiapi i luga o laupepa. Mo le faʻafanoga o moth, "Karbofos" ma "Ammorphos" o loʻo faʻaaogaina.

O le masani masani o le fusarium.. O se maʻi faʻaleagaina. A maua, e manaʻomia le faʻaumatia uma aʻafia ua aʻafia. Afai o le liona e maualuga lona tikeri, ona sili atu lea i le toe totoina o laau, ma faʻamaʻi le palapala.

Faʻatauga auala

O loʻo faʻaleleia le tagata faʻasalalau i auala nei.:

  1. Fatu;
  2. Laei;
  3. Tuʻu.

Fatu

O le faʻapipiʻiina e fatu e le aoga ona o fatu e maualalo le malosi o le germination.

Muamua, e tatau ona e filifilia fatu talafeagai. Mo lenei o fatu uma e aoina fatu o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa vai. O i latou na oso i luga e mafai ona lafoina ma le saogalemu, ma o isi e mafai ona lūlūina.

O fua i le faʻafaologa o le Cotaseta e maualalo le aʻafia (pe a ma le 50%)

Ae ui i lea, o le umi o le taimi o le a pasi i le va o le luluina ma fua muamua, talu mai lena taimi aʻafia tele lava faigata ma o lea mo se taimi umi. O le luluina o fatu e faia i le tautoulu.

Laʻau

O kizilnik e sili ona lelei ona atinaʻe i luga o le faʻafefiloi o peat ma le oneone, faʻaaogaina i ni mea tutusa

Mo le faʻaleleia e ala i le tipi, o le a manaʻomia:

  1. Maualuga pito sola ese;
  2. Taofi le aʻa i se fofo o le alualu i luma e faaosofia pe seleseleina le fasi pepa e faʻaaoga ai Kornevin;
  3. Toto i eleele palapala ma ufiufi i le tioata po o se fagu palasitika;
  4. E manaʻomia le Shank vai e le aunoama le ea i le vevela.

O le taina o laʻau e manaʻomia ia Iuni.

E faʻapefea ona faʻaleleia le cotonelar e ala i le taoto?

O lālā pito i lalo o Cotoneaster, pe a fesoʻotaʻi ma le eleele, e mafai ona maua aʻa i ni nai vaiaso
  1. Faʻasala i lalo se tamaʻi sola ese i le eleele ma faapipii i se puipui;
  2. Faataamilo ia staples sasaa se mauga o peat po o le humus;
  3. Le isi tausaga i le taimi o le tautotogo, tipi le ata ma toe totoina se fatuga fou i se isi nofoaga.

Faamatalaga lautele

Tuputupu ae o le tuputupu ae ma le ola

I se tasi o itu, e mafai ona tupu le vao i le 50 tausaga. ma le tausiga lelei. Tuuina mai e faapea o lenei aganuu e le lelei, e foliga mai e leai.

Fugalaau e tupu i le tausaga i le tautotogo, e tumau mo le 3 masina.

O le vao e ola vave, ma o lea e tatau ona teuteuina. O lenei cotasail na maua lona igoa ona o le mea moni o ona lālā e le tupu aʻe i le itu i luga, ae i luga o le palapala.

Fuafuaga o fanua

O le cotonear faʻalauiloa e masani lava ona tupu aʻe i luga atu o eleele, i luga o mauga maumafa ma togalaau papaʻe.

O faifaatoaga ma tagata mamanu e masani lava ona fatuina ni fatuga ma le auai o le Cotoneaster Horizontal, o sui sui o coniferous ma laau totō

E faʻaaogaina uma i le tasi ma le faʻavaeina o faʻalapotopotoga. O ia e lelei tele i fualaau aina ma fualaau. E sili le lelei o le vavalalata o le taamilosaga i luga o le cotaser ma vao faʻalauteleina.

E faʻaaogaina foi e fausia ai puipui, talu ai ona o lona pale o se mea eleelea ma e faʻaaogaina lelei lava le teuteu.

O fea e faʻatau ai fatu?

UlutalaO fea e faʻatauTau
Faʻasalalau o le CotoneasterFaleoloa i le initaneti "Adenium Siberia"20 ruuga (2 pi.)
Coral extravaganzaOnline store storepost.ru45 rubles (0.1 g)
Coral extravaganzaFaleoloa i luga o le initaneti My-shop.ru35 rubles (0.1 g)
O le taamilosaga ma le taamilosaga o le fale e tasi ma tutusa. I le gagana Latina, o le igoa o nei laau pupuʻu e pei o le horizontalalis.

Eseesega

Faafetai i le fausiaina, o ituaiga nei na fafagaina:

Taatele

Cotonaster Ordinary

O le ituaiga o mea eseese e le lelei ma le malulu. E iloga i le lanu uliuli o fualaau aina ma le susulu o le laʻau.

Tele-faʻafetaui

Cotoneaster Multiflorum

O se mea laʻau lenei e mafai ona oʻo i le 3 mita le maualuga. O fugalaau e faʻaputuina i mea e tutupu i foliga o pala, o laulaau i le taumafanafana ei ai se lanu meamata lanu meamata, ma i le tautoulu latou te liu ulaula.

Pressed

Faʻailoga o le Cotoneaster

O le ituaiga e iloga i lala paʻu e ola i lalo i le eleele. O le tuputupu ae faaletausaga e matua laitiiti lava. Ole maualuga e le sili atu ma le afa mita.

Aronia

Cotoneaster Aronia

O le ituaiga e iloga i fualaau uliuli. O le fugalaau e amata mai le 5 tausaga o le olaga. O le fuga e faaauau mo le masina. Maualuga - e tusa ma le 2 mita.

Fuga-mumu

Samoa

O le mea e mataʻina ai, e leʻo ese mai le aronia, sei vagana ai le lanu o le fua. I lenei ituaiga, e mumu mumu. O le ituaiga e faigata ma fetaui mo le tuputupu ae i le totonugalemu o Rusia.

Faʻataʻetaʻetaʻi faʻavave

Faʻailoga o le Cotoneaster Faʻailoga mataʻutia

O se tasi o ituaiga e sili ona lauiloa o le taamilosaga o le fale. Maualuga - e tusa ma le 2 mita. O laʻau ei ai se lanu pupula.. I le tautotogo-tautotogo o le taumafanafana e lanumeamata ma se lanu siliva, ma i le tautoulu latou te maua ai lanu mumu ma samasama.

Variegatus

Cotoneaster Variegatus

O le laʻau faʻavavevao ma se maualuga e le sili atu ma le 30 cm. I luga o laulaau ei ai le lanu paʻepaʻe ma se lanu kulimi. I le tautoulu, o laulaau e avea ma ulaula, ao tumau pea le lanu o le tuaoi.

Coral extravaganza

Cotoneaster Coral extravaganza

Faʻaleagaga masani. E tupu i le 50 cm. O le palealii o le feʻaveaʻi. Lea lanu lanumeamata lanumoana. I le tautoulu o le a avea i latou ma mumu. O fugalaau e laʻititi ma gaʻo o se lanu piniki. Fualaau aina i le amataga o le tautotogo, latou te umiaina mo le 3-4 masina. O fua lava latou e mumu, maua se lamolemole susulu ma susulu.

I lenei auala uʻamea ile uʻamea - o se tasi o ituaiga pito sili ona mataʻina o cotonear. E ese mai i le lanu lanu o laulaau i le vaitau o le tautoulu ma le malulu o fua. E le lelei le aganuu. E tele faʻatoʻaga o lenei laau ua fafagaina, o lea o le a maua ai e le taʻitasi fai togalaau se togavao i lona tofo. O le vaaiga e faʻaaoga lelei i le mamanu o togalaau.