Meaai

E faʻafefea ona kuka ma faʻaaoga fualaʻau Farani

I luga o fata o faleoloa e mafai ona e maua ai fagu o fatu i le sauuga. O le fualaau Farani lea. E le masani, aua e masani ona faʻaaogaina i se lalaga faʻalanu lanu meamata. O iinei, o taulaiga uma e taulai atu i fatu. O lenei ituaiga mea e sili ona lauiloa i le kukaina.

O le pepe sinapi, e taʻua o Brassica Nigra, e iloa e le toatele i lalo o le igoa faapea o le Farani moni. O le laau e taʻitasi tausaga ma o le aiga Cabbage. O le vaega autu o le tufatufa atu o Asia ma Aferika i nofoaga o loʻo iai le vevela. O nisi ituaiga o laau e maua i Europa. E ui i lea, o loʻo atiaʻe i Turkey, Initia, Italia, Romania, Farani, Saina, Egelani. O se tasi o ituaiga o le sinapi e tupu foi i Rusia. E taua foi o vao po o le vao. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona vaaia le laau i fanua, i luga o auvai o vaitafe ma vaituloto.

E ui lava e aʻafia Cabbage, ae o foliga o le laau e talitutusa lava ma isi fualaau vaʻai. I le umi, o le aʻa o le laau e oʻo atu i le mita. O loʻo salalau laulaʻau. E fuga mai i le faʻaumatia o fugalaau samasama samasama ua aoina mai i faʻaletonu. A maeʻa ona toto, ona fai lea o pulu, ua tumu i fatu lanu moana lanumoana.

Faʻatalanoa Farani fualaʻau (ata faʻapipiʻi) e faʻaaogaina lautele. O le mea lea, sola kulumu ma o le suāuu tatau e faia mai ai. O le mea mulimuli o se mea taua mo le sinapi. O Farani teuteu mai le vine o Dijon, faʻaaoga mo le sauniuni o le tele o ipu.

E ui i le auala, e matua talafeagai lava, o le sinapi o se fale o le meli. O se aofaiga tele o le meli e maua mai ai, lea e le gata e lelei, ae e maloloina foi.

Faʻavae

O fatu o le fatu o le fatu o le fatu o fatu o le fatu e aofia ai se tone o mea maloloina. O le mea lea, o le tuufaatasiga o le fualaau vaisama Farani e aofia ai vitamini D, A, E. amino acids, uʻamea, suauu taua, fipa, gaʻo gaʻo, mea e faʻaleleia ai minerale e pei o le uʻamea, phosphorus, magnesium, copper, sodium.

E taua le matauina o le faʻataunuuga o le kalori o le oloa e matua maualuga lava, o lea e le fautuaina ai e faʻaaogaina le le mautonu. A leai, o le a afaina ai le soifua maloloina.

Faʻamatalaga Faʻatau

O le ulaula omiga e taʻua o le moni, Farani, o isi Initia. O vine e maua ai le vevela oona, malosi malosi ma susulu, ae o sina manogi manogi.

O le faʻaaogaina o le puatini Farani i fatuga e sili. O le tele o taimi, faʻaaogaina fualaau vaʻai ma meaʻai a manu. Soʻo se aano o aano o manufasi e totoina i totonu, talu ai o le sinapi e faʻagata e "loka" le susu. O se taunuuga, o le aano o manu e matua suamalie lava.

O fualaau mama o le puatini Farani, i le atoatoa ma le tino atoa, e faʻaaoga mo aano o manufasi, musipolo, iʻa, i sausage, faʻaopoopo i vaʻavave e manaʻomia mo le faʻasaoina poʻo le togiina o pulou, fualaau faisua, eseese laei.

Faiga Farani Faʻataunuʻu

O le fualaau Farani e sili ona lauiloa i le kukaina faʻatusatusa i isi ituaiga. E le o se mea e ofo ai le toatele e naunau e aʻoaʻo pe faʻapefea ona fai Farani fualata i le fale.

E te manatu e faigata le kukaina o le puatini Farani? Leai. E mafai ona faʻaaogaina le saumalie sauniuni i le tele o ipu ona o lona faʻaogaina. O le ae manaomia fatu fatu sinapi i ni lanu e lua (paʻepaʻe ma le uliuli), 40 g ia taʻitasi. E le gata i lea, o le laulaʻau ulaula e faʻaaogaina i le 40 g. E faʻaopoopo atu i ai, 2 cloves o le garlic, 0.18 kilokalama o lapisi sipisi ma le 0.4 l o le uaina (paʻepaʻe ma le vevela) e manaʻomia. E tusa ai ma le fua mo le sauniuniga o le fualaau farani, e tatau foi ona e ave le meli i le aofaiga o 2 tbsp. l, masima (2 tsp) ma le 1 tbsp. l o le suauu olive.

Laasaga o le kuka:

  1. Uu le silati ma le kuliki, fufulu i le vai ma tipi i ni vaega. Tuu i totonu o se fagu, sasaa le uaina i totonu ma aumai i se vevela, muamua seti se afi laitiiti, ona kuka ai lea mo le 5 minute.
  2. O le suavai e tatau ona faʻamamaina ma faʻamalolo. A maeʻa ona faaopoopo le masima, meli ma faʻasaʻo atoa.
  3. A uma ona liligi le fua o le sinapi ma liligi le suāuu olive ma faʻafefiloi lelei.
  4. O le atoa o le vai e sasaa atu i totonu o se palupa, ua faaopoopoina fatu, ma tuu i totonu o le ogaumu, pe a uma ona faaitiitia le afi i se mea itiiti. Kuki le sauuga seʻi oʻo i le mafiafia. E tusa ma le 7-10 minute.
  5. Lisi le fualaau Farani e sasaa atu i totonu o apa, faʻamaʻu atoa ina ia malulu ma tuu i totonu o le pusaaisa mo aso e lua.

Farani Farani i se vave

Faʻamatalaga Farani e iai sina eseesega mai le mea masani mo i tatou - o loʻo aofia uma fatu. E le gata i lea, o lo latou malu e ono ese. O lenei fua vaʻaiga e itiiti atu le vaivai nai lo tatou.

Afai e te manaʻo i se filifiliga sili atu, e mafai ona e faʻafefiloi ituaiga lua o le sinapi i le taimi e tasi - Farani ma matou.

O le fua fautuaina mo le sauniuniga o fualaautini Farani i le fale e aofia ai le 0.1 kilokalama o fatu sinapi, 3 tbsp. meli ma le 50 ml o soo se sua o fualaau suamalie ma le pati vine. Ina ia aumaia le tofo lelei atoatoa, o le a fesoasoani i le masima.

Laasaga o le kuka:

  1. O fatu o le sinapi ua fufulu lelei ma sasaa i le vineta. I lenei setete, o loʻo totoe mo ni nai aso, ina ua tuʻuina i totonu o le pusaaisa. I le lua aso mulimuli ane, na tosoina ai le puatini, ma auina atu i se ipu vai. O le vaega mulimuli e tatau ona ufiufi fatu. E le gata i lea, e mafai ona e lafoina ni pusi suamalie i le vaiaai. O le taimi lava e tafe ai le vai, o mea o loʻo i totonu o le pani e faʻapipiʻi mo se minute ma aveese mai le mea e mu.
  2. A manava fatu, taoto le 3 punetini i totonu o se pesini toto. O fualaau suamalie, masima ma le meli o loʻo faʻapipiʻi iina ma o mea uma ua maeʻa maeʻaeʻa seia lelei. O le taunuuga o le masini ua sasaaina i fatu atoatoa. I lenei tulaga, o le susu mai fatu e le sasaa, ae tuu.
  3. O mea o loʻo i totonu o le pusa ua faʻafefiloi faʻafefiloi ma auina atu mo se aso i totonu o le pusaaisa. E talafeagai lenei mea mo le sinapi e faʻaaogaina ai ma faʻaalia uma ona lanu.

O lenei ua e iloa le kukaina o le sinapi Farani i le fale. Faʻaaogāina e avea o se mea faigaluega i lalaga salati, o le a faʻaopoopoina le faʻapipiʻi i le ipu ma faʻamalosia le faʻamatalaga o le tofo.