Laʻau

Auala Faamautu: faatonuga mo le faaaogaina

I aso nei, e le faigofie ona totoina fualaʻau ma isi mea totō i lau lava togalaau e aunoa ma ni faʻalavelave. O faifaatoaga uma ma le fai togalaau e maua auala eseese e pulea ai le togavao. O le tele o ituaiga o mea e pulea ai meaola o loʻo ofoina atu, ae le o mea uma e aoga.

O le meafaigaluega Siamani Confidor o se tasi o fualaau aupito sili ona faatuatuaina ma aoga e fesoasoani i le puipuia o laau. O le a lenei meafaigaluega ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina, tatou te aʻoaʻoina mai le tusiga.

Faʻamatalaga faʻamaonia Extra

O oloa eseese "kemikolo" ua leva ona masani ai mo le tele o fai togalaau. O le vailaʻau faʻasaina o le Confidor Extra o le kulupu o iniseti. Ana na faia e le kamupani Siamani Bayer. O le fualaau faasaina o se auala e puipuia ai se tupulaga fou i le tau faasaga i:

  • Colorado potato beetle;
  • papaʻe;
  • vavae;
  • aphids.

O le tele o fai togalaau ua amata ona faʻaaogaina vailaau faʻasaina mo se taimi umi ina ia mafai ai ona ola ma faʻasaoina fua i totonu oa latou eria. O le faʻatautaia o se vailaʻau lelei tele ma faʻamaoni ma se taimi umi faʻaaliga ma le maualalo o le faʻaaogaina. O le meafaigaluega o se vai faʻamaina vai. I luga o le afifi o lona faʻaoga ma le metotia o le talosaga o loʻo faʻaalia.

O lenei mea o se iniseti masani o le faʻafesoʻotaʻi-inumaga e faasaga i faʻamaʻi faʻaleagaina o fualaau faisua ma isi mea totō. E fautuaina e faʻaaogaina i le tele o ituaiga o meaola faalafua ma faʻamaʻi e aafia ai fualaʻau fualaau aina, laau fua, togavao, togavao teuteu.

O le faavae o le fualaau faasaina e sili atu ona manaia. Na ia faaalia lana gaioiga ma le puipuiga mo se taimi umi. E vave ona mate ni iniseti i le taimi lava e amata ai ona latou 'aina ni vaega o le laau na gaosia e le Confidor. Talu ai o le fofo o se vailaau fou o fualaau faasaina, e leʻi faʻaaogaina ai faʻamaʻi pipisi. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai foi ona faʻalagolago ma faʻaaogaina pea le mea faigaluega.

O le taʻitaʻifaga e foliga mai i pusa maʻalaʻau o loʻo faʻasaina i totonu o le vai. O le afifiina atonu e ese i le mamafa - 1 ma le 5 kalama, ma o loʻo i ai foi fagu tetele o le 400 g.

O le meafaigaluega e tumau lona aafiaga mo le toeititi atoa le masina. O loʻo faʻaauau pea ona faʻaauau e tusa lava pe a maeʻa ma faʻaititia le vevela. E le fautuaina le faʻamalamalamaina mo le faʻaaogaina o oloa alkaline.

Āiga ma Faʻamanuiaga

E ui lava i lona aoga tele, ae le o se mea lamatia le vailaau i le ola maloloina o manu ma tagata. E aʻafia i le vasega lona tolu. E faʻamalosia ai i iniseti e lele, tafe, mumu ma laulaau, inu vai toto. Ua faʻaalia le lelei ina ua mavae le tolu itula o gaioiga laau toto. O fualaau faasaina ei ai le tele o ituaiga o gaioiga, e fesoasoani i le tau faasaga i meaola faalafua eseese:

  • apaʻau,
  • coleoptera;
  • cup-winged ma isi.

Faʻataʻitaʻia Isi E tele mea lelei:

  • tetee i timuga ma vaiinu;
  • faʻapipiʻigofie;
  • maualuga maualuga i le vevela maualuga;
  • e mafai ona faʻaoga faʻapitoa faʻatasi ai ma faʻamalaʻau;
  • vave faʻaleagaina meaola faalafua;
  • faailoa lona aafiaga i luga o meaola faalafua e ola faalilolilo;
  • sili atu le tamaoaiga nai lo isi sauniuniga iniseti.

Faʻasalaga faatonuga mo le faʻaaogaina

O le oloa o loʻo faʻatau atu i fualaʻau, lea faigofie faʻafefete i totonu o le vai. O le fualaau faasaina ua faatauina atu i pusa o pusa eseese. I faatonuga mo le faʻaaogaina, ua fautuaina e faʻaumatia le 1-2 g o le Taʻitaʻifu i le 100 g vai, ona faia ai lea o se fofo fofo mo le gaosiga. O le vaifofo o le a faʻamaligiina i totonu o le pakete vai.

O pi e tatau ona faʻaeteete i ai, o le mea lea e fautuaina ai le togafitia o togalaau ma lenei sauniuniga pe a le toe lele feʻau - ile vave po o le afiafi. O meatotino o le fualaau faasaina e amata ona aliali mai pe a ma le 1 le itula, maualuga le 2. itula. E aoga mo le 15-30 aso. Mo se faʻataʻitaʻiga, e gaoioi vave lava i luga o le papaʻe. O le faʻaaliga sili ona malosi o le vailaau faʻasaina e tupu i le aso lona lua. O le umi o le taimi e faʻaalia ai le faʻamaonia o loʻo aʻafia ai tau ma tulaga o meaola faalafua.

E tatau ona filifilia le faʻaogaina o fualaau faasaina, i le amanaia ai o le aofaiga o lapisi faʻasaʻo ma iniseti na faʻamautu i luga o le laau. E fautuaina e faʻaaoga le meafaigaluega i le eleele susu. O lona uiga, o le fualaau faasaina e sili atu ona lelei ona faʻaalia ona meatotino. Faaaogaina o le insecticide i le fua faatatau o le 1 ml i le 100 m2.

Teuina ma le saogalemu

Fua e aofia ai le vasega lona toluE talitonuina o se tulaga matautia tele. I le taimi o le teuina ma le faʻaaoga, e tatau ona mataituina puipuiga mo le saogalemu ina ia aloese mai faafitauli tau le soifua maloloina.

  • A e galue i le vailaʻau, e tatau ona fai ni lafitiga puipuia, faʻapitoa foi ona faʻaoga se masini, tioata ma se sima. E mafai ona latou puipuia le manava, mata ma lima ile togafitiga o laau.
  • Aua le faʻaaoga ipu mo meaai e pei o se atigipusa mo se fofo o le fualaau faasaina.
  • A e galue ma le faʻatautaia, e le tatau ona e inuina, ulaula pe 'ai.
  • Aʻo galue i fualaau faasaina, e le tatau ona latalata tamaiti ma meaola.
  • A maea le galuega, fufuluina le fasimoli.

E le fautuaina e tuʻu se vaega o le tali, e tatau faaaoga atoatoa. Ole fualaau faasaina e le tatau ona teu i nofoaga e mafai ona maua e tamaiti ma meaola. E le mafai foi ona teuina i le la, o le ea vevela e tatau ona i totonu +36e uiga i -5e uiga iF. O le ola lautele o le Faʻasalalau e le sili atu ma le 3 tausaga.