Laʻau

Pilea togafiti ile teuteuina ma le totoina ole totoina e ala ile vavae ma fatu

Pilea photo tausiga fale tausiga Suʻeina ma toe gaosia

Toto laau e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa? O lenei pilya ma ona lanu matagofie, lau vevela vevela ma aoina mai i fusi faʻasolo, faatasi ai ma le tele o lanu eseese. E foliga matagofie le laau i vavae fugalaau ma ipu, e fetaui tonu lelei i totonu i soo se ituaiga.

O le matagofie o le a faʻamagaloina oe mo sina taimi ma e le oti i le umi o le leai o se vai. E le afaina i faʻamaʻi ma fiafia ile mata i le tausaga atoa ma lona lauusiusi tulagaese.

E faʻapefea ona tausia se potu na vaʻaia

Pilea kadie ata

Malamalama

O le malamalama aupito sili mo pylaea o le malamalama tele na faʻasalalau. E sili atu le filifilia o faamalama i sasaʻe poʻo sisifo, ae o le laau e lagona le fiafia e toetoe lava i soo se mea, o le faʻafefe filemu o le paolo po o le susulu o le la.

I le taumalulu, e fautuaina e faʻafeiloaʻi pusa mai faamalama i mātū i faamalama i saute e faʻatele ai le malosi ma le umi o le malamalama.

O le tele o fai togalaau e fiafia e teuteu le faletaele, umukuka, ma alalaupapa e aunoa ma se malamalama masani ma se see. O le matagofie e fetaui ma le sologalelei i totonu o fatuga, faʻafeiloaʻi le fou ma le faʻamafanafana i totonu ia i latou.

Feavega o le ea

Pilea e lagona le sili atu le toʻa i potu malulu i le vevela o le 15-18 ° C, o le mea lea latou te taofia ai o ia mai punavai vevela ma taumafai e tuu o ia i potu sili ona lalelei. I le taumafanafana, e mafai ona ave se see i luga o se loggia poʻo se nofoaga malulu o le togalaau, puipuia mai le la vevela.

E faʻafefea ona fagogo se see

O le laau e tali atu i le faʻainuina masani o vai inu, ae le faigofie ona faʻafefeteina le lāmala. O le mea autu e le o le avea ma se masani, fafagaina le matagofie ia le itiiti ifo ma le faalua i le vaiaso. O le vai e aoina i totonu o le pusa e tatau ona vave faʻafefe ina ia le pala le susu, mafua ai le atinaʻe o le pala. Faʻasaga le see pe a faʻamago le pito i luga mo le lua sikimita. Mo le siakiina o le susu, e mafai ona e tuʻuina se fasi mea masei i le eleele ma toso i fafo, ma tilotilo i le loloto na magoto ai. I se tulaga lautele, e sili atu le faʻaleleia o le lape, ae itiiti ifo nai lo le seasea, ae tele.

Faʻamamaga o le ea

Tuuina atu e le fiafia le laau i le maualuga o le vevela, i le vevela vevela e te manaomia e faʻaleleia le maualuga o le ea. E maua lenei mea e ala i le nofoaga i talaane o le fagaloa poʻo le faʻamaualalo, tane ma le moss-sphagnum.

Nipples ma teuteu

Mo le alofia o tausaga taʻitasi e faʻataunuʻu ai le soifua matua ma faʻasalaga faʻasalalau, e fautuaina e faʻapipiʻi i taimi uma, vavae ese vaega apical o ona aʻa uma. O lenei faiga e taofia ai le tuputupu ae o vao, aʻo taofi pea foliga vaaia teuteu.

E faʻapefea ona tausia le Koneferenisi, e iloa ai le vitio:

E faʻafefea ona fafagaina se see

I le taimi mafanafana, i le tautotogo ma le mafanafana, o le seefly o loʻo ola malosi. A o faagasolo lenei vaitau, e faaluaina i le masina le fafagaina o le fugalaau, faʻalauiloaina faʻapitoa fugalaau faʻapitoa mo mea teuteu ma gaosi. I le amataga o le vaitaimi o totoe (autumn-taumalulu), o le fafagaina e faaitiitia i le 1 taimi i le masina.

O le tausiga fesoasoani i le taimi o loʻo moe ai, e manaʻomia ina ia faʻamalosia ai le malosi, faʻamalosi mo le vaitau o le a tupu.

Faʻasologa o le gafa ma le vaeluaina o le vao pylaea

O le le lelei tele o le laau o lona vave vave lea. O le tuputupu ae o le tele o laau, o le vao e ola, o le a feosofi le tasi i le isi, e faasolosolo malie ma umi, aveesea lo latou teuteu, faʻaalia le vaega pito i lalo. O le taimi lava e te iloa ai ua matua le vao, o le faailoga lea ua oo i le taimi e aveese mai ai i totonu o le ulo ma tufatufaina. Suʻega masani e masani ona faia i tausaga taʻitasi.

O le faʻatinoga o loʻo faia i le faaiuga o le vaitaimi o loʻo momoe mai le amataga o le tautotogo seia oo i le faaiuga o le taumafanafana i soo se taimi talafeagai. Aʻo leʻi toe faʻatulagaina, ua teuteuina le togavao, ma totoe ai na o le tolu o le umi o wana tuai. O nei teuteuga faʻamalosi e fesoasoani i le faʻamalosiina o lala mago fou ma le totoina o le laau.

Otioti faʻasolosolo e faʻaaogaina e faʻaleleia ai mea totō, totoina i totonu o se mea susu.

E faʻafefea ona vaʻaia se see, matou te tilotilo i le vitio:

Pilea eleele

E faigofie lava mea uma iinei: matou te maua se paluga palapala mo laau teuteu teuteu ma faʻaaogaina mo le totoina o pylaea. I le pito i lalo o le fagu, e manaʻomia le tuʻuina atu o se alavai faʻavaivai ole laʻau. O le palapala e tatau ona tatala, ma le tele o le agamalu.

Filifili le pu

O le ipu e sili ona lelei e filifili ai papaʻu ma vateatea. O le aʻa o le pylaea e le lelei, ma o le vao e ola lautele i le vave. O le mea lea, matou te tuʻuina le avanoa mo matou mafaufauga, filifilia o mea e le masani ai mea teuteu teuteu o le loloto.

Maʻi ma meaʻai

Pilea e masani ona le afaina i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E na o tulaga le mama e mafai ai ona faʻateleina meaola faalafua e pei o thrips, vaʻavaveleve ma moa iniseti luga. Afai e maua ni lino, o togafitiga faʻafuaseʻi i iniseti e faalua pe faalua faaluaina i vaiaso taitasi e manaʻomia.

Faʻamatalaga tau le tausiga

  • I le le lava o le malamalama, o laulaau e leai se susulu ma o latou fautuaga ua maeʻa.
  • Faatasi ai ma le suavai, ua mamae le laau, ua amata ona paʻu laulaau.
  • Faʻanoanoa mai le maalili (i lalo ifo o le 10 ° C) poʻo le umi o le lamala i le vevela maualuga o le a mafua ai le vevesi ma le faʻagogoina o lau.
  • Afai e vevela le vevela, e mafai ona lanu i le foliga o lanu enaena i luga o laulaau ma le ogalaau.
  • O vaega laiti ifo o lala o se faailoga lea o le paʻu o le vao ma o se faailo i le manaʻomia mo lona toe faʻafouina.

Faʻapenaina o pylaea e ala i le vavae

E maua ni tipi pe a uma ona teuteu le laau, ma, pe a manaʻomia, e mafai ona mauaa lelei i se ipu vai ma i le palapala susu. E leai ni togafiti faʻapitoa e manaʻomia: o aʻafiaga e aʻafia ma le malosi ma le malosi, e aʻafia i le 100% i soo se taimi i le taimi mafanafana.

Faʻateleina pylaea mai fatu

E faʻapena ona faʻapipiʻiina i le vaʻaia o fatu, ma pe afai e faʻatau i totonu o se faleoloa. Faʻapipiʻi i luga o le palapala, fai sina sosolo i le eleele. Faʻamaualalo mai le atomizer ma ufiufi i le tioata, ata. E manaʻomia se falemalama e faʻaleleia ai le maualuga o le maualuga o le laʻau lea e sili ona lelei ai fatu.

A oʻo mai pupu, e faʻaalu le fale ma faʻamautu le faʻasusu. Pe a faʻamalo e laau le lua pe tolu laulaau moni, e tatau ona totoina i ni atigi pusa eseese. Pe a oʻo i le 10-12 cm le tuputupu ae, ua sauni mea totō mo le totoina i totonu o se ipu tumau. E sili atu le lelei o le faʻavasegaina i latou e ala i le faʻaaogaina ina ia aua le mafua ai le atuatuvale le talafeagai.