Laʻau

Pilea

Pilea - mea teuteu ma le totoina mai le aiga Nettle. O lona suafa faafetai i le upu Latina Pileus, o lona uiga o se pulou. Ma e le o se mea na tupu. O se tasi o tapals e foliga mai o se pulou. Faatasi ai ma le sili atu ma le 400 ituaiga o laau, ua maua uma ia seleselega faaletausaga ma le matagofie. O laʻau ma laau iti. Tufatufa atu i vaega o vevela o la tatou paneta. Ae i Ausetalia, e le tupu aʻe pylaea.

I le avea ai o se tulafono, o le pylaea e oʻo atu i le maualuga e le sili atu i le 40 cm. O le a teuteu ai moega fugalaau mafanafana, togalaau malulu, faʻamalama faleoloa. Pilea Kadaire faʻaaoga mo teuteuga o fugalaau fugalaau. E leai ni manaoga faʻapitoa mo le tagata e ona le fale. E leai se mea faigata i le tausiga o ia. Pilea e mafai ona ola e oʻo lava i se tagata e leai se poto masani. Ona o le tele o ituaiga eseese, e mafai e tagata uma ona filifili se fugalaau i lo latou tofo. E eseese uma lava le tasi.

Manatu lauiloa

Pilea Cadiera

Faʻafeiloaʻi i laau laʻau faʻamalosi. O lona telē e le sili atu i le 40 cm. O lona uiga iloga o ni laufanua lapopoa-ovalu ma ni laina siliva e lua.

Laititi pylaea laiti

O le isi vao vao e oʻo i le 15 cm le lapopoa. Afai e te paʻi atu ia te ia i le taumafanafana, o le a ia faʻasaʻoina se paʻu o pollen.

O se uiga taua o Pylea monolithic e mafai ona taua o lanu lanumeamata lanumeamata, pei o tupe siliva. A o tuputupu ae o ia, na ia ufiufi le eleele ia te ia lava.

Pilea afifi

E tupu i totonu o le vaomatua laʻitiiti, o loʻo i ai laulaʻau lanumeamata lanumeamata. E masani ona faʻaaogaina mo le faʻavasegaina.

Pilea tausi i le fale

Lulu

Pilea e faatatau i laau toto. O le tausaga uma o le a faʻalelei ai i le vevela ile 20-25 ° C. O nisi o ituaiga o pylaea e manaʻomia tulaga faʻapitoa i le taumalulu. O le vevela sili ona lelei o mea taumalulu mo Kadiera pilya e 15 ° C. Peperomoid ma laiti-taloina, o le vevela o le 10 ° C e talafeagai. Mo isi ituaiga, o le faʻaitiitia o le vevela i lalo o le 17 ° C o le a le aumaia ai ni faʻamanuiaga. E le mafai e le laau ona toleni tusi. I le tau mafanafana, o le matagofie e mafai ona ave i fafo, ae le galo e puipui mai le matagi.

Malamalama

O le laau e sili ona fiafia i ave o le la. O ao tuusao o le la e afaina ai o ia. Ua leai se mea e fiafia i ai Pilea, o lau laulaau ua paʻu. O le faʻasaga i Sisifo ma sasaʻe e talafeagai mo ia. I le itu i saute, e tatau ona ufiufi le see. Ona o foliga teuteu o le fugalaau, e sili atu ona tuu i autafa o le faamalama, ae le o le windowsill lava ia. E foliga matagofie lava Pilya e faasaga i se lanu pogisa e sosoo ma lanu susulu.

Faʻasa

I le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, o le vaʻa e faʻamaʻaina loa pe a uma le magoina o le pito i luga o le eleele. O le vai mo le faʻavaivai e faʻamalūlūina, faʻamalieina. O le eleele i totonu o le ulo e tatau ona fai sina sina susu. I le taumalulu, e faʻaititia le vai i le fafagaina o ni nai aso pe a maeʻa le palapala. O le faʻateleina o vai e taʻitaʻi atu ai i le pala o aʻa. E le gata i lea, o laulaau e mafai ona mou ona o le tele o le susu.

Totogi

Pilea e tatau ona teuina i le maualuga o le timuga. Ae e le mafai ona e fufuluina. Ona o le pulupuluina, e leai se mea e le aoga, o le a lafoaia a latou mea teuteu. O lenei faiga e sili atu ona afaina i fualaau faʻataʻitaʻi ma laulaʻau vevela. E matua faigata lava mo le laau ona maua i le taimi o le mafanafana ona o le malulu i totonu o le potu. Ina ia foia lenei faafitauli, o le vaaiga ua tuu i totonu o se fata ma ni susu susu, faalautele le gaʻo po o le galu. I lenei tulaga, o le pito i lalo o le ulo e le tatau ona paʻi i le vai. I se isi itu, tuʻu ipu vai i autafa o le fagu fugalaau. Afai ei ai laau e mafai ona sosolo i tafatafa o le see, o le a latou fesoasoani e lava le susu. O le a faigata lenei mea pe afai o le laau o loʻo i totonu o se tautau tautau. E sili atu le faʻaaogaina o se vaomatua tele. E tatau ona tuʻu se fagu ma se laau i totonu, ma faʻatasi ai ma le susu susu e faʻatumu ai le avanoa.

Laʻei pito sili

E manaomia e Pilea le fafagaina masani. Afai e le lava ni elemene taua mo ia, o ona laulaa o le a laiti ma leai se aoga. E fafaga le fale mai Mati ia Aukuso. I le autumn ma le taumalulu, o le numera o laʻei pito i luga e faʻaitiitia i le tasi i le masina. Fertilizers e faʻaaoga i aso uma 10. O fomaʻi faʻapitoa ma faʻavaomalo mo totonu ole laau ole fale e sili atu ona fetaui lelei mo le vili.

Suiga

E sili ona lelei le faʻavasegaina o le lapisi i tausaga uma. O le taimi e sili ona talafeagai mo se faʻafeiloaʻiga o le tautotogo. Pe a filifilia se ipu, o le fausaga o le aʻa o le laau o loʻo faʻaaogaina. Talu ai o le pylaea o loʻo i ai se aʻa aʻa, o le gafatia e tatau ona lautele, ae le loloto. O le fale aupito sili ona lelei o le a maua i le humus, le faʻaituau poʻo le eleele palapala. E mafai ona tupu i le lautele o le eleele pe saunia foi le mea e fai ai lau eleele. E tolu vaega o lau laʻau, tasi vaega o le humus, peʻa ma le oneone, e tatau ona aofia i le paluga palapala mo le lalaga. Ina ia aloese mai le suavai i aʻa o le fugalaau, e aoga le tausia lelei o alavai.

Teuteu

O lenei faiga o se vaega taua ole tausiga o togalaau. Afai e te le kukaina i le taimi, o le a foliga mai o le polo o le laʻau ma lala. Talu ai ona o le vavave ua vave ona tupu vave, e tatau ai ona faʻapipiʻi pea. Ina ia lelei le lala, pi le pito i luga.

Tofiga

Pilea faʻalautele vegetatively. O le mauaina o se pepe fou o se laau e matua faigofie lava. Mo le faʻaaogaina o mea e totoe e totoe i le maeʻa. E tuʻuina i totonu o se pusa i vai, ma pe a uma ona aliali mai aʻa, e totoina i totonu o ipu (eleele lafoaʻi poʻo oneone e fetaui lelei mo le aʻafia). Ina ia mafai ona sili atu le teuteuina o le see, e tele ni mea e tuu i totonu o le tasi ipu.

O Pilea e faʻalautele e fatu. O le tele o ituaiga o meaola e gaosia i latou lava, o le togiina o fatu e pei o se faʻasologa.

Faamai, meaola faalafua

O le lē tausisia o le puleaina o le vevela e taʻitaʻia ai ma faʻamago ai lau, lea e iu lava ina pau. O isi mafuaʻaga e mafai ona aofia ai le tolopoina.

O le lafoaʻi o le lau ile foliga e mafua ona o le soona inu. Ona o le tele o le susu, o le aʻa o le a faʻamaluluina, o le a liu lauulu ma pauu. Mai le malamalama tele, o le pylea laulaau e faʻafefeteina, avea ma mea e le faʻaaogaina ma sina manino. Afai e le lava le la mo le laau, o le a mago le lau. O le le lava o le malamalama e tau atu ai i le faalauteleina o pupu. Mai le la, lanu samasama ma enaena e foliga mai i luga o lau o pylaea.

Afai e amata ona paʻu laʻau pito i lalo o le laau, e le tatau ona e fefe. O se faiga masani lea. Pilea e tatau ona toe faʻafouina e ala i le tipiina o mea e maua ai le aʻafia.

O iniseti, thrips, o iniseti iniseti, moli vavaveveve ma mealybugs o loʻo faʻatusalia ai le sili ona matautia i le laau.