O le togalaau

Maybug leaga ma auala e taulimaina ai

Chafer (chafer) o se taatele masani o lanu meamata. I le tautotogo o le tautotogo, e masani lava ona vaaia i luga o laau. I le taimi o le vaalele, o le iniseti leotele leotele, ma o lenei leo e mafai ona faigofie ona faailoaina. E taumafa tagata matutua ile lau laau i togalaau ma paka. Maybug larvae e ai aʻa o laau, lea e tau atu i lo latou oti.

O le tolu-tausaga o le vavalo e mafai ona faʻaumatia atoatoa le aʻa o se laau talavou i le itula. O le manatu o le tasi tamaitai o le khrushchka e oʻo atu i le 70 fuamoa, o le foliga mai o nei iniseti i luga o le saite e lamatia ai le toetoe lava atoa le faatamaia o avanoa lanu meamata.

Insect description

O le mea e foliga mai ai le pusa May, ua tatou iloa lelei uma mai le laʻititi. Na vaai se tasi ia i latou o ola, ma o se tasi i ata mo le tala faasolopito "Thumbelina".

O le tino o le paluga o le palaniki-foliga, lanu uliuli poo enaena-enaena, e faaloloa i tua. O le umi e oʻo atu i le 3.5 - 4 cm. Mai isi iniseti e faʻaalia i luga o antennae ma le uumi umi.

O le siva o le Mei, e lauiloa foi o le togavao, o loo i ai se tino sinasina, paʻu i le ogatotonu, tolu paipa o vae ma se ulu lanu enaena.

E foliga mai e pei o se tagata matua, Beetle pupa, ae i ai le pupuu o apaau.

Mei faʻataʻitaʻiga ma faʻasolosolo tuputupu aʻe

O le faataamilosaga o le atinae o le May mai le lima tausaga. I le faaiuga o Me, o tagata matutua matutua e tafe mai le eleele i luga, o fafine e feusuaʻi ma alii ma taoto e tusa ma le 70 fuamoa i le eleele i le loloto o le 15-20 cm. A uma lena, ona oti ai lea o fafine. A maeʻa le masina ma le afa, ona aliali mai lea o ni paʻepaʻe paʻepaʻe mai fuamoa. Latou te faaaluina le fa tausaga i le eleele, faaauau pea le fafagaina o aʻa o laau. I le tau mafanafana o le fa tausaga, o le alova na liua i se maʻa, ma o le tausaga mulimuli ane, o tagata taʻitoʻatasi matutua ua o ese mai le lalolagi.

O le a le leaga e ono maua e le pusa ma lona alovao

O le tagata matua o le masina ole May e le lava se taimi e fai ai se faʻalavelave matuia, aua e na o le lua masina e ola ai. O le sili atu ona leaga o mea totino e mafua ai le tele.

Afai o le a amata ona faʻamaʻi tasi laau i le tasi ona o le leai o se mafuaaga, atonu o loʻo nonofo i lalo o ona aʻa. E mafai ona maua i le eliina o se pu i le eleele ma se loloto i luga o le bayonet o se suo.

E faʻapefea ona iloa le vavao mai Maybug mai mea faapena

Ae e te leʻi amataina le taua ma le siva o le May beetle (Melolontha sp.), E tatau ona e mautinoa o lenei mea, ae le o isi iniseti. O le tele o faʻalavelave faʻalavelave e aofia ai:

  1. Rhinoceros beetleros (Oryctes nasicornis L.). Soifua i fale apitaga.
  2. Laʻau auro (Ceonia aurata). E sili atu foi le fiafia i fale apili.
  3. Stag beetle (Lucanus cervus L.). O loʻo ola i totonu o laupapa mate.

Lalo o se ata faʻatusatusa o le pito i luga o le May mafolafola ma le apamemea:

Vaʻavaʻai vaʻaia, e mafai ona e vaʻai i le eseesega i le va oi latou. E i ai foi se eseesega i nofoaga e faaputuputu ai vaega. O le mea lea, o tagata matutua o le May o le vao e fafaga i luga o aʻa laau, faasolosolo, ma ola ai iina. O lapisi o le bronze e sili atu le vaivai o laugutu, e ola i paluga palapala ma fafaga i meaola oti.

Lalo o se ata faʻatusatusa o le rhinoceros o le vao ma le anufe anufe:

I totonu o le faapalaga e faʻapipiʻi ai i luga o le 'afa o Mei, talu ai latou te fafagaina na o aʻa ola.

Auala masani e taulimaina ai le May ma le lautele

Ina ia manuia le fefaʻatauaʻi ma le pusa May, e tatau ona e iloa pe faapefea ona amio:

  1. I le vaveao, o le khrushchiki e masani ona le toaga ma e faigofie ona luluina mai laau i luga o se pusa faʻapipiʻi. O meaola faʻatoʻa faʻapipiʻi ua faʻaumatia.
  2. I le pogisa, e felelei atu ai ni manulele i le malamalama, ina ia mafai ona aoina i mailei mama. E tatau ona saunia muamua - soʻo se pusa papaʻu o loʻo ufiufi i se mea totino ma o se moli malamalama ua tuʻuina i le ogatotonu. I le afiafi, o le mailei na lafo i luga o le auala. E le gata o Me e pipii atu i na mailei, ae e maua ai foi ni lafu manu, o ana anufe e faaleagaina mea totō o kapeti, beets ma fualaau lanumeamata.
  3. E le mafai foi e Starlings ona teena meaʻai aano o manu, o lea e tatau ai ile fale manu i luga o le saite.
  4. O le eleele i lalo o laau e totoina i le paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le lupine. O nei laau toto e faʻamalosia ai le palapala i le eletise, lea e faʻafeiloaʻi ai iʻa.
  5. O le fanua i lalo o mea totō o loʻo sosoloina i le afu o anufe o le sipisi poʻo se vailauga piniki o le paluga faʻatoʻa.

O leoleo masani e tele mea e fiafia i ai. Afai o le aiga prickly settling near, o le numera o meaola faalafua o le a amata ona vave paʻu.

E le gata i lea, e aoina ma le lima lima ni meaʻai aʻo eliina le palapala.

Vailaau Mataʻutia

O faʻataʻitaʻiga uma o loʻo i luga ole aoga e na o sina numera o meaola faalafua. Afai ua vave ona e totoina lau laau, ua oʻo i le taimi e liliu atu ai i vailaʻau e faʻaumatia ai le mai i le May. Faʻafefea ona faʻaaogaina, ma o a vailaʻau e fesoʻotaʻi ma i latou:

  1. Zemlin. Faʻafeiloaʻi i iniseti o fesoʻotaʻiga ma gaioiga. O le mea aoga o le diazinon. E afaina ai meaola faalafua o le eleele, ma tumau lona aafiaga mo le lua masina. E faʻaaogaina i le palapala i le taimi o le totoina ma le pa'ū mo faamoemoega faʻasolosolo pe a uma le seleseleina.
  2. Nemabakt. O le fualaau faasaina e aʻafia i meaola ma e saogalemu atoatoa mo le faʻaaogaina. E faʻaleleia ai le eleele ma se meaʻai fuamoa ma se siama faapitoa e ulu i totonu o le tino o larvae e ala i totoga faʻalaulela ma faʻaumatia ai. Ona tuua ai lea e le nematode le atigi avanoa ma alu e suʻe ni tagata fou na afaina. I le taumalulu, o nei anufe e pauu i le taʻaloga, ma le oʻo mai o le vevela latou te toe ola mai ma amata ona fafaga. O le oloa ua faʻafefeteina i le vai ma faʻaaogaina ile eleele faʻamamaina ma vaʻaia.
  3. "Faʻamau." Analogue "Zemlina" e faavae i luga o le diazinon. O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i foliga o granules, lea e faʻateleina lona umi. E faʻaofiina i totonu o le eleele i le amataga o le tautotogo ma e aoga i le gasologa o le vaitau.
  4. "Galue." Faʻaaogaina ma le vailaʻau oona thiamethoxam. O se aso pe a uma ona ulu atu i le eleele, e mate ai meaola uma i totonu. E mafai ona faʻaaoga i soo se taimi o le tausaga ma soʻo se tau. Maualuga maualuga e le o se faʻalavelave ma e le aafia ai ana meatotino.
  5. O le Antichrush. Faʻaavanoa i le tulaga o se faʻamalosi faʻamalosi ile lua mea gaosia - imidacloprid ma bifentrin. O le mea faigaluega e iai se gaioiga faaumiumi, maualuga le lelei, faʻasao i vaʻaloga e le o se mea e fai ma vaisu. E aʻafia uma ai tagata matutua ma le tele.
  6. "Bazudin." O se faʻataʻitaʻiga e faʻavae i le diazinon e iai lona umi faʻapitoa ma e tamaoaiga: e lava le 30-gram sachet e faʻatautaia ai sikuea sikuea sikuea. E faʻafefiloi le oloa ma le oneone i totonu o se fagu lita ma faʻaopopo sina mea itiiti i lalo o togavao taʻitasi pe faʻapipiʻi foi i totonu o le fatu pe a toto.
  7. "Vallar". O le fualaau faasaina ua faʻafefe i le vai ma aʻa i aʻa o le fatuga aʻo lei totoina. O lea la, e vave ona mate le alova pe a aʻafia.

Ina ia lelei le faʻataʻitaʻia o le mai May, e tatau ona faʻaaoga se seti o fuataga e puipuia ai laau toto. E sili atu ona lelei le tuʻufaʻatasia o togafitiga puipui faʻamalosi. O le mea lea, atonu o le a aumai ai ni meaʻai i luga o le 'upega tafaʻilagi faatasi ai ma le meaʻai, aua o le tausaga muamua o le soifuaga latou te fafagaina ai i luga ole tino. Aʻo leʻi faia le sua i totonu o moega, e tatau ona tosoina e aveese ai le gaʻoina o le meaola. Afai e maua le gaogao i eria vavalalata, e lelei tele le suia o le meaʻai i le paluga poʻo le faʻaaogaina o fualaʻau suamalie, lea e mautinoa e leai ni meaʻai. O le tausisia o nei metotia uma o le a fesoasoani e puipui au mea totō ma faʻasaoina fua.