Tala Fou

Fesuisuiaʻi mafaufauga totonu - ola atavali

O aso uma lava, o le o atu i le auala, e matauina e tagata le tele o ata matagofie o le natura. O se laufanua matagofie o laau matagofie o le paka o le aai, ola atavali o fugalaau i lalo o vae, o se ata lanumeamata o le togavao. O nei mea uma na faia e le Foafoa ma mo le tele o seneturi e auauna atu mo tagata uma.

O le toʻatele o tagata, faʻataʻitaʻi i le Tagata Silisili, e faʻaleleia o latou fale ma fuafua i se auala tulagaese. Talu ai nei, na faʻaaogaina ai ni togalaau faʻatoʻaga mo lenei mea. O tagata nonofo i le mafanafana o le taumafanafana e faia se lanu lanumeamata e ufiufi ai puipui le lelei o fale o faatoʻaga poʻo pa. E le gata i lea, latou te teuteuina fale mafana faʻatasi ai ma ni fatuga o laau lanumeamata. O ata vali lauiloa e faia mai i totonu o laau, o loʻo tuʻuina i ni vaega faʻapitoa. Latou te fetaui lelei i soʻo se totonu o se fale poʻo se fale mautotogi.

Faatasi ai ma le fesoasoani a phyto-valivali, e mafai ona e teuteuina le fale ma teuteu le potu, ia maua ai se manaia faapitoa ma toe faafouina le lauusiusi.

Uluaʻi ata ola i luga o le puipui

Foafoa gaosia, fatuina ata ola, saili e liliu i latou i se uluai elemene o se mea faitino. I lenei tulaga, nai lo ata ma vali, faʻaaoga fugalaau i totonu ma eleele. E pei ona faaalia i le faatinoga, o le lanu lanumeamata lanumeamata, e ese mai le ata vali, o loo suia pea lona foliga mai. E faʻaleleia le lapopoa, taʻalo ma ata, faʻamamaina le ea ma faʻasaʻo le atuatuvale.

Ina ia fatuina se ata ola i luga o le puipui, o mea e tatau ai:

  • laupapa laupapa;
  • plywood;
  • uʻamea uʻamea.

O nei elemene o loʻo faʻapotopoto faʻatasi i se faʻavaa e tasi o le a taofia ai laau ola. Muamua, ave se laupapa faʻafiafia ma laupapa (o le pito i lalo e tatau ona itiiti ifo i le 4 cm) ma piki ni plywood e tutusa lava le tele. Saunia se ata tifaga mo le faʻamafanafana ma se manoa i nila laiti. Ma le isi, o le ata tifaga o loʻo taoto i luga o plywood ina ia le faaleagaina e le palapala le puipui.

E oʻo lava i se ata faʻatalanoa e talafeagai mo le faʻamamaina o le suavai pe afai e te afifiina le plywood i ni faʻafanua.

I le va o fasi faʻavaa, latou te faʻapipiʻiina se faʻaoga ma fao poʻo staples. Plywood ua tuitui i tua o le faavaa. O le mea autu lava o le vaega o loʻo faʻasolosolo o loʻo i totonu o le fausaga. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faia ni agi se 2, mo le faʻatuatuaina faʻapipiʻiina o le ata i luga o le puipui. Paʻu le masini tapena ma varnish.

Ua tumu le fausaga malogo i le palapala e ala i suauu meli. E mafai ona e togi i se penitala poʻo se laau laau. A oʻo le palapala i le laulau, e tatau ona fufuluina i le vai ma ufiufi i se tamai palapala o le eleele matutu. Ina ia aloese mai le sasaa mai o le fausaga, e mafai ona e faʻaogaina le gaogao. Ma le isi, latou te amata ona totōina totonu o fale.

I lenei tulaga, e taua le iloa o tulafono faavae o le auala e faia ai se ata ola, ina ia e mauaina se galuega moni o le tusiata. O le mea lea, o le totoina o fugalaau i totonu e tatau ona i ai i lenei faasologa ina ia maua ai le ata fuafuaina. Ina ia mafai ona faʻaalu se taimi, o loʻo faʻaaogaina se faʻavaivai i lalo o le faʻavaa.

O nisi tagata mamanu e faaaoga pusa pipi nai lo le manoa, lea e mafai ona mausali i le puipui. O se laau totō talafeagai e totōina i totonu taʻitasi mo le faʻatulagaga fuafuaina.

Faʻaaoga vailaau o foliga ma lanu eseese, e mafai ona e suia saoloto le ata, faʻafou taimi e faʻafou ai le mamanu o le potu.

O le fatuina o se ata matagofie o fugalaau fou e matua moni lava ma e aunoa ma le faʻaaogaina o laupepa. O le laufanua ua tuu i luga o se vaega o le puipui, na ufiufi muamua i ana mea e faʻamama ai. O le a puipuia ai le fale mai aafiaga leaga o le susu mai fugalaau fou.

Fugalaau talafeagai mo le ola matagofie

E masani lava, o fugalaau lanumeamata lanumeamata e faʻaaogaina o se mea talafeagai mo atavali. Latou te lagona le lelei i soo se mea. E masani lava ona tali atu i le eseesega o le vevela ma le lamala faʻafuaseʻi pe a fai o le faʻaleleia o le vai.

Ina ia faia se ata manaia matagofie o laau totino, ia faia i se tulaga faalava. Fugalaau e totoina e tusa ai ma le faʻatulagaga ua fuafuaina, e amata i le tele o vavaega.

Talu ai ona o le sogasoga o le olaola o meaola, e tatau ona tuu i totonu o se faavaa.

A uma ona totōina, o le ata ua uma ona tuʻuina i totonu o se potu mafanafana mai le malamalama o le la mo le 1 masina. I le taimi lea, o fugalaau o le a aʻa ma ola. O lea la e mafai ona tautau i luga o se fale tumau i totonu o le fale poʻo totonu o le fale.

O fatuga muamua na fausia mai lanu eseese. Ae maise lava le mataʻina:

  1. Dracaena. O le fugalaau e talafeagai mo le fatuina o se laufanua laufanua. O ona laʻau e faamanatu mai ai vaomatua vaomatua ma tumu i le fou ma le manaia.
  2. Delosperm. Afai o le ata o loʻo faʻaalia ai se ata o le taumalulu, o le fesoasoani a fugalaau e faʻaalia ai le kiona.
  3. Haworthy. O ona lanu lanumeamata lanumeamata ma laina paʻepaʻe e pei o laufanua togavao o le vao i sisifo.
  4. Ripsalis. Mo le ata o vaomatua taupou o le Amasone, e sili ona talafeagai le laau. O ona lauusiusi malie o le a fetaui lelei ma se ata faapea.
  5. Euphorbia. O le faia o se laufanua i saute, o le euphorbia e faʻaaogaina o se tamai laʻau pama po o se laau laʻau.

E faʻapipiʻi e le au faifaʻatasi ni lanu vali lanu, figota poʻo ni tamaʻi ili i nisi o vali vali. Faafetai i lenei mea, latou te maua se foliga sili atu ona mataʻutia.

Le lelei o le ola i ata vali i totonu

E le pei o atavali masani, o mea e ola ai e tumu ai le potu ma fou ma faʻamuamua. A o tuputupu ae le lanumeamata, o suiga o le ata, e aumaia ai le faamalieina faalelagona i aiga. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e suia i lea taimi ma lea taimi le seti o laau e fatu ai ni laufanua fou.

O le ata ola o loʻo tuʻuina atu i le ata e fetaui lelei ma totonu o totonu o le potu. O iinei e mafai ona e vaʻaia manino ai o se mea taua e sili ona matagofie ma e mauoa i totonu o le potu malolo. O le mea lea, e mafai ona e mafaufau i ai mai soʻo se itu ma vaʻai i lona matagofie e le mafaamatalaina. Ma le mea mulimuli, o se ata ola o le fua lea o lana galuega, lea e mafai ona fiafia mo le tele o tausaga o le olaga.