O le togalaau

Kalinolistny kukama i le ata, mamanu ma ata

Afai e te leʻi faʻatautaia le mauaina o se vailaʻau, ona faʻavave loa lea e fai pe a fai e te manaʻo e maua se mafuaaga faaopoopo mo le fuʻa mai ou tuaoi. E ui lava o le igoa o lenei laau e le mafua ai se mea ae o se ataata, o le uiga faaalia o le a vave ona suia, e na o oe lava e manaomia le vaai i lenei tagata maoae, e ufiufi i se pale matagofie ma faapaleina lala e teuteu ai fugalaau susulu ma lafoaia le lelei.

Bubble o se tasi o sui iloga o le aiga o Rosaceae, ua tupu aʻe i foliga o laau afu. O se aganuu sili ona lelei lenei e lagona le lelei i tulaga uma o le tau: i le vevela, lamala ma le malulu. O lenei laau e maua ai fiafiaga le mafaagaloina i le taimi o le vavao, pe a tautau faʻatasi ma fugalaau e tumau pea i luga o pulumu mai le amataga i le ogatotonu o le taumafanafana.

O le igoa o le laau e foliga mai e manaia: na sau mai upu Latina (physo: "moli" ma le amo: "fua"O fualaau o le vailaʻau e matua afuafua lava, e talitutusa lava ma polo laiti tioata, e pei o laulaau, e mafai foi ona suia o la lanu. O fualaau laiti, e pei o le tulafono, teuteu ai foliga o le lanu lanumeamata, ae o le matua o le vesicle, i luga o le taimi, lanumeamata, mumu-lanu piniki ma le enaena.

& amp; lt!! - cke_bookmark_61E- & amp; gt; Faʻaaogaina le faʻaogaina o talosaga

E le o se mea e tupu mai ai e masani ona salalau le cystic fibrosis. i le mamanu o le laufanua. Ona o le mea moni e vave ona tupu vave, ua leva i le taimi o le vaitau muamua e mafai ona e maua ni pa puipui matagofie. O lenei aganuu e foliga lelei foi i nofoaga nofo toatasi, faapea foi ma se elemene o teuteuga o tuaoi.

E le mafai ona latou gauai atu i lenei laau ma tamaiti. I le isi itu o lenei laau, e vave lava ona i ai se manao e tulei le tumutumu o le fugalaau. Mai lenei mea, o le a amata ona malepelepe fualaau aina, e tuuina atu ai tagata pope e foliga tutusa lava ma le afi.

O le mea lea, afai e te totōina lenei laau e le masani ai ia te oe lava, o aso uma lava o le ae mautinoa oe lava o se aso malolo ma se maliega matagofie.

Ituaiga o Bladderwort

O se ata o lenei laau toto ua faaalia ai le eseesega. Ae i totonu ia i latou e mafai e se tasi ona iloga faapitoa ituaiga eseese.

O le tele o taimi i totonu o fale mafanafana ma o se vaega o ituaiga tuufaatasiga e mafai ona e mauaina ituaiga eseese o vesicillaria e pei o Kalinolistny ma Amursky. Muamua o se tasi lea o laau e sili ona fiafia i ai tagata mamanu o le laufanua e faapitoa le talisapaia o foliga matagofie.

  • Kalinolistny vesicle. E uiga i foliga o lenei laau, e taua le faailoaina o lamolemole, lamolemole ma le pale i foliga o se lalolagi. Fugalaau ei ai se kiona-paʻepaʻe pe piniki foi e foliga matagofie. Ua amata ona fuga mai ia Iulai, ma i le amataga o le tautoulu, o fua o le polo ua fausia i lo latou nofoaga. O lenei ituaiga na le iloa e le au faifaʻatasi o loʻo faʻaaogaina e fai ma faavae mo le totoina o le tele o ituaiga ma laau laʻau ma lanu eseese.
  • Golden Yellow Luteus. O lenei ituaiga e tulaga ese ona o ona foliga. E toatele e matauina e foliga tutusa lava ma vine e le i totoina. O le laau e tu i fafo mo lona matagofie ma foliga matagofie. Mo le tele o le tuputupu aʻe o le vaitau, o loʻo tumau ai lau lanu samasama, lea e amata le lanumeamata i le faaiuga o le taumafanafana. I le gasologa o taimi, o le paʻu e amata ona faʻapipiʻi i foliga o lipine vevela.
  • Purple Red Baron. O lenei ituaiga e tatau ona lauiloa ona o ona foliga matagofie. E tosina atu le mafaufau i ni lanu eseese lanu, e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le tele o le susulu o le susulu e le la. A o tuputupu ae i le paolo, o laulaau o le Red Baron vela, nai lo a latou uluaʻi fua, e maua ai se lanu fefiloi i se ituaiga o lanu meamata ma le mumu. Ae ui i lea, i le tautoulu, o le laʻau o lenei ituaiga o vaʻavaʻa ua avea ma apamemea.
  • Lemon Darts Gold. O le tele o taimi, o lenei laau e le masani ai o loʻo faʻaaogaina e fausia ai puipui faʻatapulaʻa e maualuga lona sili atu i le 2.5 mita. O na puipui e le gata e matagofie, ae e le manaʻomia ai foi se gauai faapitoa i le faagasologa o le tausiga o le vailaʻau.

Totoina ma le tausiga

O se ata o se laau laʻau e mafai ona faʻafeiloaia tagata uma i ona ituaiga ituaiga eseese. I le uma, o le filifiliga o le fesuiaiga o se tasi lea o mataupu ogaoga e tatau ona taʻuina. Ma le mea uma, o le totoina ma le tausiga o le bladderblood e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa, talu ai o lenei aganuʻu ua faʻaalia ai le le mautonu faʻaletonu.

Faʻamasinoga

O le laasaga muamua o le filifilia lea o se nofoaga talafeagai mo le vao, lea e tatau ona malamalama lelei. I ia tulaga, o le a tuuina atu ia te ia tulaga sili ona lelei mo le atinaʻeina, ma o le a sili atu le susulu ma sili atu ona matagofie fugalaau. E fautuaina e fuafua le totoina i le tautotogo po o le autumn. E sili ona lelei le faʻaaogaina o fualaʻau e mafai ai e oe ona faʻapolopolo uiga eseese.

  1. Faʻamasinoga amata amata lelei saunia, lea e tatau ona i ai le loloto pe a ma le 50 cm Afai e fuafuaina le totoga o vaega, ona le latalata atu lea o laau i le 1.5-2 mita mai le tasi, e tusa ai ma puipui, o le va o le 0.8-1.2 mita o loʻo matauina.
  2. Ia mautinoa ia sasaa se apa o le peat poo le humus i le pito i lalo.
  3. O le afu tuusao ma le eleele tuai i luga o aʻa e tatau ona lafo atu i le pu.
  4. Laʻau laiti moe ile 5 cm le kulimi eleele, a maeʻa lea e manaʻomia ona vave faʻasūlūina i aʻa, lea o le a faʻavaveina ai aʻa.
  5. O le isi avanoa e tatau ona faʻatumu i le mulch, lea e talafeagai mo le eleele vevela. Faafetai i lenei faiga, e mafai ona puipuia le fausia o se mea malogo, lea e taofia ai le ea i le aʻa.

Lafana, malulu o le ea

Faʻafetai i lona teteʻe malulu, e le fefefe Diablo vesicles i le malulu, faʻapea foʻi ma fulufulu i le tautotogo. E ui e le taua tele le vevela o le ea mo ia, ae ui i lea, o le vevela o le malulu e mafai ona faʻavaivaia ai. Le tele o le malosi, o lenei aganuu e tupu i le vevela mai le + 17 i le 25 tikeri Celsius.

E iai foi le aafiaga faapena i le suavai. Kalinolistny vesiculosus toleniga fesuiaiga i le malulu o le ea, o le mea lea, i le vevela ma le vevela, e tupu ae e aunoa ma ni suiga.

Faʻasa

A filifilia le faigamalo sili ona maualuga o le suavai, e tatau ona alu ese mai le setete o le palapala. O se laau na tupu i luga o le eleele vevela, eleele eleelea e manaomia tele le masani ona inu. E manaʻomia lou faʻaaluina o le tele o vai i luga o laau, ia mautinoa e pa'ū saʻo i lalo o le aʻa.

I le taimi tonu lava o le taumafanafana, e tatau ona faʻaauau le faʻamaʻi seia oʻo i le tau o le tautoulu. Ae i le taimi lava lea e tasi, e tatau ona e taumafai e aloese mai le faʻavaivaia o le vai, talu ai o nei tulaga faʻatupulaia e le aoga foi i le fale.

Malamalama

Ona o lona le mautonu, o lagona o Kalinifolia e lagona lelei uma i lalo ifo o le faapaologa ma le avanoa avanoa. Ae peitai, e sili atu ona lelei le ola i totonu o eria e malamalama lelei i le la. I le tali atu i lenei mea, o le a fiafia le vao i le taumafanafana faatasi ma lanu susulu ma o le a tumau pea lona fua seia oʻo i le tautoulu.

Laʻei pito sili

Kalinolistny faʻavave lelei le tali atu i luga o laei masani. O le taimi muamua e faʻaaogaina ai le faʻamaʻiina i le amataga o le tautotogo, ma taulai atu i le faʻaogaina o le faʻamaʻi faʻasoa i le vevela. Pe a sauni se laau mo le taumalulu i le autumn, e tatau faʻasaina le vao faʻatasi ma mea faʻalaʻau.

  • i le tautotogo, o le faʻamafanafanaina e faʻavae i luga o le ammonium nitrate. Ina ia faia lenei mea, ia saunia se fofo mai le tasi sipuni sipuni o le vailaʻau, lea e faʻafefe i le 10 lita o le vai. Ia mautinoa e faʻaopoopo le 0.5 lita o mullein ma le tasi sipuni sipuni o le Ura i lenei paluga. O le fofo o loʻo faʻaaoga i lalo o le aʻa i le taimi o le faʻamautu tele;
  • i le autumn, e fautuaina e fafaga le vailaʻau ma se vaifofo o le nitrophosphate, mo le sauniuniga latou te aveina 5 kalama. poʻo se faʻatusatusa atoa o le faʻalaʻau e tatau ona faʻafefe i le 10 lita o le vai.

Pe a fuafuaina le fua faatatau o le faʻaaogaina o le faʻalaʻau, e tatau ona amata mai le matua o le laau. Mo tulaga matutua atu o le tele o Diablo, e tusa ma le 10-15 lita o le fulufulu o le a lava. Mo laau laiti, e le mafai ona sili atu i le 10-12 lita o le faʻamaʻi.

Teuteu

Aʻo tausia le vailaʻau, e taua tele le faʻapipiʻi. O lenei taotoga e le afaina ai le laau, ma o le aafiaga e sili atu nai lo mea e iloagofie - faafetai i le teuteuina, e mafai ona liua vao i ni ata matagofie, puipui po o tuaoi. Afai o lenei faiga e masani lava ona faia i taimi uma, ona avea lea o le vesicle ma mea e sili atu ona maoaʻe ma taugofie.

  • faʻamaonia. O loʻo faʻatinoina i le vaitau atoa o le tuputupu ae, ma o lona uiga o le aveese uma o lala tuai ma momotu;
  • fausaga. O lenei taotoga ua fuafuaina i le tautoulu, pe a fuga uma le vao. I le tausaga muamua, e tatau ona seleseleina ni moa laiti i le afa uumi. E sili atu nai lo le 2/3 o le umi;
  • anti-matua. O lenei teuteuga e faia mo laau toto e sili atu ma le 5 tausaga. E mafai ona e faia i le tautoulu po o le amataga o le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, ia tipi ese uma lala tuai i le faavae. O isi pulou uma e tatau ona ave i vaega ia o loʻo amata ona fai ai le paʻu lalata.

Afai ua tupu le vaomalo pei o se pa puipui, ona tatau lea ona teuteu ia le silia ma le tasi pe faalua i le vaitau. O le taimi muamua o lenei taʻaloga e faʻatinoina ia Aperila ao leʻi amata ona fuga mai pupuʻu.

Tofiga

O auala aupito sili ona lelei o le faʻalauteleina o le vailaʻau o le faʻaaogaina o tipi ma le totoina o totoga.

  • Laʻau. Muamua e tatau ona e filifilia se togavao lea e lelei ona atinaʻe laau. Ma le isi, e tatau ona e saunia lala talavou ua tupu i lenei tausaga. Latou te manaʻomia le tuʻuina i totonu o se atigipusa o loʻo i ai faʻamaʻi puipuia, e pei o le aʻa poʻo le zircon. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻateleina ai le faagasologa o aʻa. A maeʻa lenei mea, ona totoina lea o fualaau laiti i totonu o se atigipusa, lea ua uma ona faatumuina i se paluga o peat ma oneone.

A maeʻa ona totoina, e tatau ona sasaa lelei le palapala ma ufiufi i se ata tifaga. I le lumanaʻi, e manaʻomia le faatumauina o le palapala i totonu o se setete mālū, faʻapea foi taimi e tatala ai laau mo le avanoa i le ea fou. Ina ia mafai e le laau ona faʻafefe le taumalulu, o le a lelei ona puipuia i le tautoulu. Ae a faʻapea latou te manuia i le taumalulu, i le tautotogo o le a mafai ona latou mauaina se nofoaga talafeagai i le togalaau;

  • Tuʻu. Le faʻaaogaina o le vailaʻau e ala i lenei metotia, e faʻaaogaina ai le fana sili ona malosi. Mai lea mea, e tatau ona aveese uma laʻau sei vagana ai le lua poʻo le tolu o loʻo i luga. E le mamao ese mai le tina, e tatau ona e saunia se pu i se loloto o le 15 cm, lea e faataatia ai le faagasologa ma faʻamautuina i se faʻamau. Mo le vave totoina o laau laiti, ua fautuaina e faʻapipiʻiina le falemaʻi e ala i le taoto i le amataga o le tautotogo.

Faaiuga

E le pei o le tele o laau masani teuteu masani, e toalaiti lava tagata fai togalaau e masani i le gasegase, o le toatele oi latou o tagata tomai faapitoa. Ae peitai, afai e te filifili e toto lenei laau i lau eria, o le ae le fiafia i lau filifiliga. O lenei laau o le a avea ma teuteuga autu i luga o lau 'upega tafaʻilagi. Ma o le ae le fiafia i faigata o le ae feagai i le faagasologa o le tuputupu ae ma le tausiga.

O le bubble o se laau e sili ona taua, o lea e mafai ai ona e ola e tusa lava pe le o ni nofoaga lelei tele e lagona ai le le fiafia o le tele o aganuu matagofie. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo e fiafia i le fuga o le fugalaau, e sili ona lelei le filifilia o se la o le la.