Laʻau

Stromantha

Stromantha o se tasi o sui o le aiga o Moraine. O lenei laʻau faʻapena e masani ona faʻalavelaveina ma ona aiga sili ona vavalalata, e talitutusa lava ma: ola, calathea ma arrowroot. O le maualuga o le fale o le stromantha e mafai ona oʻo i le 80 cm. O gasegase mai le vao vaomatua o Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu.

O le laau e tosina atu ia te ia lava ma ona foliga fiafia, lea e faia i ona laʻau matagofie ma fasi lanu lanumeamata, kulimi poo le piniki. O le lanu violē ma le lanu felanulanuaʻi o le pito i lalo o le laʻau e foliga mai e manaia. O le mea moni o laulaau o le stromanthus e masani ona faasino i le la o lona uiga taua. Ma talu ai ona o le po e masani ona ola ai laulaau, o le laau ua taua o le "tatalo."

Pe a tupu aʻe i tulaga masani, e lafoina i luga o le laau se laʻau uumi ma fugalaau lanu samasama pe paʻepaʻe. O le fugalaau e fuga i le natura, e masani lava i le taumafanafana, ma pe a tupu aʻe i totonu o le potu vevela, o le mea e leaga, e leai lava se auala e ausia ai.

Tausiga mataga i le fale

O le Stromantha o se laau e sili ona manaia ma faafefeteina, fefefe i pepa, vaalele ma suiga faafuasei i le vevela. Ma mo lenei mafuaʻaga, tausia lelei pe a tupu aʻe se fale e faʻatasi ma nisi faʻafitauli. Stromantha e manaʻo e faʻasalalauina, susulu malamalama poʻo i totonu o le paolo malulu. Afai e saʻo le susulu o le la, poo le isi itu, e le lava le malamalama, ona paʻu ai lea o laulaau, ma o le tele o le laulau laititi e faʻaititia le tele.

Nofoaga ma moli

Mo lenei mea totino, e sili atu le filifilia o se nofoaga e latalata i faʻasalalaʻe sasaʻe sasaʻe poʻo sisifo. Afai e filifilia le nofoaga i le faamalama i saute, ona tatau lea ona ufiufi. E mafai ona tuʻu se pala i luga o se faamalama o loʻo i le itu i matu, ae naʻo le faʻamalamalamaina atili e moli mumulu. I le taumalulu, o le faailogaina o laau totino e talafeagai.

Lulu

O le maualuga o le taumafanafana mo lenei fale i totonu o le 20-30 tikeri i le taumafanafana ma le 18-20 tikeri i le taumalulu. Afai e pa'ū le vevela i lalo ifo o le 18 tikeri, e mafai ona malulu le aʻa, ma mafai ona mate le fale. I le taumalulu, e tatau ona puipuia le laau mai le taʻavale, suiga faʻafuaseʻi i le vevela ma le malulu o le ulufale atu i totonu o faamalama.

Faʻamamaga o le ea

O le maualuga o le manava mo le totoina o meaola e 90%. Faatasi ai ma le ea malulu i totonu o le potu, e tatau ona sosolo lenei laau i aso taʻitasi ma le faʻafefeina o le vai e le itiiti ifo i le tasi pe tasi i le aso.

O se fugalaau e fautuaina e tuʻu i luga o se paʻu e tuʻuina ai le mutia susu, pebbles poʻo le faalauteleina o le omea. Ina ia faʻalauteleina le vevela i le po, e mafai ona e lafoina se taga ata tifaga i luga o le laau, ma faia ai se tamai faletalama ma se nofoaga lelei.

Faʻasa

E fautuaina ina ia matua susu le palasa i taimi uma e pala ai le palapala i totonu o le ulo. Mo le faʻaleleia o le vai, faʻaaoga le mafanafana, faʻamamaina pe faʻaputuina vai. I le taumalulu ma le autumn, e tatau ona faaitiitia le vai. E taua tele le le aumaia o le elemene poʻo le faʻamago, poʻo le faʻavaivaia o vai.

Le palapala

O le palapala mo le totoina o le toto e tatau ona fai sina suamalie, lafoaʻi ma lelei. Mo lana tapenapenaga, o se vaega o loʻo ave mai le peat, oneone ma lau humus ma le salalalalalalalala o loʻo faaopoopo i ai. E taua foi le faʻaleleia lelei o alavai, lea e faʻamautinoaina pe a tumu le fugalaau i le uamea lautele e tasi le kuata o le maualuga o le ulo.

Fertilizers ma faʻamaʻi

I le tuputupu ae o se paʻu, e tatau ona maua ai luga o laei ma se fugalaau faʻapitoa mo le teuteuina ma le faʻaaogaina o laau toto. O laʻei pito sili e faia ma le faʻaeteete faapitoa, talu ai ona o le tele o minerale ma le calcium i le eleele, e ono mate ai le matagofie o le vevela. Fafagaina le fautuaina ile tasi vaiaso ile 2 vaiaso. Mo le laʻei pito i luga, e tatau ona faʻaaogaina falulaisa i le afa afa.

Suiga

Soʻo se lua tausaga i le vaitau o le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona faʻaaogaina laau totō. E le gata i lea, o tautotogo uma lava e tatau ona tuu i totonu o le fagu se vaega itiiti o le eleele fou. I le taimi o suʻega taʻitasi, toeaina, mago faʻamago e tatau ona aveeseina.

Mo fugalaau, e sili atu ona lelei le filifilia o se ipu maualuga, e tutusa ma le tele o le eletise eletise ma sasaa ai alavai mai le uamea faateleina i totonu. I le avea ai o se palapala, e sili atu le lelei o le faʻafefiloi o laʻau o humu, oneone ma peʻa. E tatau ona faaopoopo le malala manaia i lenei paluga. E mafai foi ona e faʻaaogaina le palapala mai le faleoloa, fuafua mo ni pama, azaleas poʻo ni uʻamea.

Faʻapenaina o Stromanthus

E mafai ona e faʻamalosi le pala i auala e tolu: fatu, vaevaeina o le togavao ma le aʻafiaina o le faʻapipiʻi. O le tele o taimi, o auala mulimuli e lua e faʻaaogaina. Faʻaleleia e fatu e manaʻomia ai se faʻaaogaina taua o le taimi ma le tele o taumafaiga, ma mo mafuaaga nei e le masani ona faʻaaogaina lenei metotia.

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

E sili le vaeluaina o le vao o le pala i le taimi o le totoina o le tautotogo. O le laau mo lenei mea e maua mai i le fagu fugalaau ma vaevaeina lelei ile lua pe tolu vaega. O vaega vavae o le fugalaau e mafai ona vave totoina i le eleele ma faʻafeinu tele i le vai i totonu o le potu. O le isi taimi e tatau ai ona e inu pe a maeʻa maeʻa le eleele. O pulu ma fugalaau e tatau ona ufiufi i taga palasitika ma tuu i se nofoaga mafanafana seia oʻo mai lau laititi.

Faʻapenaina e ala i le faʻapipiʻiina o faʻasolosolo

Mo le faia o lenei mea, i le tautotogo po o le mafanafana, o le pito i luga o le au e vavae ese mai le laau e tusa ma le 10 cm le umi ma lua pe tolu lau o loʻo i luga. O seleni e seleseleina i lalo o le nofoaga o le faapipiiina o le laulaau i le aʻa e tatau ona tuu i totonu o le vai ma ufiufi i se ato o le polyethylene. I le maualuga o le vevela ma le maualuga o le vevela, o le a aʻafia le aʻa i le tusa o le 6 vaiaso ma mafai ona totō le laau i le eleele.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

Stromantha o se fale e matua leaga lava. O le faʻalavelave sili ona itiiti e mafai ona taʻitaʻia ai faʻamaʻi. O le a amata ona matutu, o le a faʻavaivaia lau. O le faʻamaʻiina o laau e matua faigata lava ona faʻafoʻisia. O faʻamaʻi totoga e mafai ona faʻamaonia i faailoga nei:

  • O lālā e amata lanu samasama ma faʻagogo i se malamalama susulu pe pe a faʻaalia i le susulu o le la. I lenei tulaga, o le fugalaau e tatau ona ufiufi.
  • I le le lava o le suāvai, e ono maua ai ni laulaau i luga o laulaau, ma amata ai ona latou sosolo.
  • O le tuputupu aʻe o le ola ma le faʻamagoina o fautuaga o laulaau e mafai ona mafua mai i le malulu vevela pe o le i ai o se apogaleveleve mite. Afai e le fesoasoani le totoina o le tino, e tatau ona e suʻeina le laau - tusa lava pe ua afaina se uila vevela.
  • O le faʻateleina o le faʻamaina ma le faʻamaʻalogaina o le vai i totonu o ipu e mafai ona taʻitaʻia ai le lafoaʻi o laulaʻau ma le faʻaaogaina o meaʻai. O le loloto o le vevela i totonu o le potu e mafai foi ona taʻitaʻia ai lenei faafitauli. O le mea lea, e fautuaina le faatumauina o le vevela i totonu ma faʻaaoga le fomai e togafitia ai togafiti ua faaleagaina.
  • O le faʻamaluina o le palapala ma le maualalo ifo o le vevela i totonu o le potu e mafai ona mafua ai aʻa e punou i itu ma gagau laulaʻau i totonu o fatu. O le faatumauina o le mafanafana i totonu o le potu ma le faʻamalosia o fualaau aina o le a fesoasoani e faasaʻo le tulaga.
  • Faatasi ai ma se faaletonu po o le sui foi o le tele o meaʻai i totonu o le eleele i tafatafa, o lau o le a avea ma tan, e tatau ona faʻaeteete e fai le laʻau.

Maʻi ma meaʻai

Laʻau mumu mumu - i lalo o laulaau samasama e mafai ona e vaʻaia ai ni mea laiti laiti, talatalanoa e uiga i le toilalo o le fugalaau ma se mite mūmū mūmū. O foliga vaaia o le paʻepaʻe e vaʻaia ai le vaʻavaʻaleʻa e faʻaalia foi i foliga vaaia o laʻau papaʻe i luga o laulaʻau ma le pala o le lau. I le faʻaitiitia o faʻamaʻi, e tatau ona aveese laulaʻau afaina ma fufulu le fale i le vai mafanafana. Salu faʻatasi ma derrys, phytoverm, actelik, poʻo fufan.

Scaffold - o se suiga i le lanu o laulaau o se laau ma le paʻu o laulaau e mafai ona faʻaalia ai le i ai o se paʻu, lea, o le suʻeina o le vai mai le laʻau o le laau, faʻaleagaina ma tuʻuina ai faʻalilolilo lemu ia i latou. Ina ia faʻamalo le meaola, e tatau ona fufulu laulaʻau ma se sipuni fasimoli ma faʻamalolo le pala i le 0.15% fofo o Actellik e sauni ai poʻo fea e te manaʻomia e faʻafefe 1-2 ml o le vailaʻau i le tasi lita.