Fugalaau

Faʻaleleia le vao mutia Toto ma tausi Vaʻai ata

E faʻapefea ona totoina le gaogao e ola ai le vao? Tuputupu ma tausi i le ata o le eleele

Clove grass - cousin o se togalaau masani. O fugalaau faʻamalosi ma se lauulu malamalama o petals o le a teuteuina ai soʻo se fugalaau. O le mutia, e le pei o lona aiga, e le lelei. O le laau e mafai ona tupu atoatoa i nofoaga eseese uma e aunoa ma ni tulaga faʻapitoa, tausia lelei.

O le fugalaau ei ai lona soifuaga e 4-7 tausaga, e leai se mea e manaʻomia e faʻafeiloaʻi. O faʻamau e oʻo i luga, oʻo i le umi o le 20 cm. E mafai ona fesuisuiai i luga o le lanu moli e tusa ai ma le ituaiga eseese mai i le mumu mumū e paʻepaʻe paʻepaʻe. Rhizomes e puupuu. O le laau e lagona le tutusa lelei i totonu o le vaomatua, fanua, mauga maualuga. Talu ai ona o le mutia e faigofie ona faʻafetaui, o lona totōina o le a aumaia ai le itiiti ifo o faafitauli e fesoʻotaʻi ma le tausiga ma o le a maua ai le fiafia maualuga mai le vaaiga o se fugalaau teuteuina lelei, togalaau. O le vaitau o le vavalalata e tusa ma le 45 aso, sosoo ai ma le faʻalauiloaina o le tagata lava ia.

Tuputupu mafiafia o le mutia mai fatu

Afai tatou te lulu i le eleele

E totō fatu laʻau i le eleele, faʻatali mo le lelei o le tau pe a maeʻa le malulu. Faʻailoa mai i le ogatotonu o Aperila e oʻo i le faaiuga o Me. E le gata i lea, e le fefe le laau i le malulu ma le malulu o le malulu, o le mea lea o le luluina i le taumalulu e talia lelei: o le a maua e fatu se togafiti masani i le taimi o le taumalulu ma o le a vave ona tutupu vave laau i le tautotogo.

  • Le mamao sili ona lelei i le va o laina pe a totoina pe a ma le 10 cm, o le loloto e loloto ile 1-2 cm.
  • O le mamao i le laina e lafoaʻi ifo foi i le 10 cm.
  • O le gaogao o se mea faʻapitoa, o le mea lea ua fautuaina ai e filifili se avanoa avanoa, avanoa mo le susulu o le la mo le laau.

O le eleele e tatau ona mama, ma le maualalo o le eletise, lelei le tatalaina. O le tuʻuina atu o alavai palapala o le ki lea i le fugalaau atoa o cloves. E mafai ona faʻaleagaina se meaʻai i le suavai vai, mafua ai le pala o aʻa, faʻaleagaina o aʻa, fungal siama. I le taumalulu, e le manaomia e le mutia se fale, aua o le malulu e puipuia.

Afai tatou te totoina totō

Faʻatoʻaina o le fugalaau vao vao totoina fatu laau

O fualaau e tatau ona tagofia muamua muamua - ia Mati. Mo le totoina o laau e faaaoga ai eleele, lea e aofia ai eleele palapala, ae le o se aofaiga tele o oneone, peat. O le fua o le peat ma le eleele o le 1: 1, e faaopoopo le oneone. Faaaliga taua. E na o togafitiga faapitoa e faʻaaogaina ai Sand. O fua puipui ia e faʻamaʻi ai faʻamaʻi.

  • O vaega uma o loʻo faʻafefiloi ma le faʻasolosolo, sasaa atu i totonu o atigipusa, masini mo mea totō.
  • E mafai ona e faʻaaogaina se meaʻai faʻapipiʻi meaʻai.
  • Ona faʻamalūina ai lea o le eleele, o loʻo totoina fatu i le pito i luga o le mea faʻapipiʻi, ufiufi i se manifinifi o le oneone, ufiufi i se ata tifaga o le polyethylene. E mafai foʻi ona e faʻaaogaina le ata tifaga.
  • A o lei tupu mai, e le tatau ona pau i lalo ifo le 17 tikeri.
  • Pe a fua le laau, e manaʻomia e ia se nofoaga e sili ona lelei ma le vevela e tusa ma le 12 tikeri.
  • Faatasi ai ma le leai o se malamalama o le la, e na o ni nai taimi i le vaiaso e toto ai laau.
  • E mafai ona tafe le vai pe afai o le fugalaau e 2 lau moni.
  • Pe a totoina fatu, o va i le va o laina e faia pe a ma le 3-4 cm.
  • O Aperila o le taimi lea e tatau ona faʻafefe ai le pulou, e totogo mai i totonu o lana pusa.
  • E manaomia e le laau le faʻasiga, lea o le a fesoasoani e faʻaleleia pe a uma ona toto. Ina ia faia lenei mea, 'aua le faʻavalevalea e ave faʻasoʻaga i aso uma i luga o le auala, ma faʻaitiitia le taimi na faʻaaluina iina mai le itula i se aso atoa.

O fatuga vevela ua totoina i totonu o le eleele aʻo tumau le mafanafana o le tau e aunoa ma ni pulu malulu. O laau toto e matagofie ona totoina i motu laiti, 5-8 i se vaega. E fautuaina le matauina o le faasolosolo o le totoina ina ia mafai ai e le fugalaau ona sili atu le natura. O le mamao i le va o fualaau aina e 10 cm, ina ia mafai ai ona ola lelei laau toto e aunoa ma le malelemo.

O le mutia e mafai ai ona saturate i ni lanu eseese o lanu o moega fugalaau, togalaau aina e aunoa ma ni taumafaiga faaopoopo.

Tausiga Tausi

O le tausiga o lenei ituaiga o meaai e le o se mea mamafa. E manaʻomia le faimamago e le masani ai ma faʻafefeteina le laau i le tele o taimi i le vaitau ma le mineral fertilizing ma humus.

O le faigata o le taumalulu o le vao e faʻaumatia ai le manaʻomia e ufiufi le fugalaau, ae o loʻo i ai se isi mea matautia e tatau ona manatuaina. O meaʻai, gourmets tetele, ma le fiafia o le a lagolagoina e gaʻo ma rhizomes. E lua ala e aloese ai mai le faaleagaina o vao. Muamua o le tuʻuina o baits ua tumu i le oona i tafatafa o fugalaau. O le lona lua o le ufiufi lea o pulou i lala paʻu. O le filifiliga lona lua e sili pe afai ei ai se taifau. A uma, e sili atu ona faigofie le aloese mai se tulaga lamatia pe a 'ai e le manu le pusi.

Le mutia e aunoa ma le veleina. E ufiufi le eleele i se ufiufi matala e le maua ai se avanoa mo vao e ola ai.

Faiga Faʻavae

O le togavao o se laufanua faʻapitoa, o le faʻalauteleina lea e tupu mai i vavaega, fatu, faʻapea foʻi le vaevaega o vao.

  • O loʻo faʻataunuʻuina ia aso mulimuli o Me, i le amataga o Iuni.
  • Ua tipiina laʻau i lalo o le laupepa laʻau, tuʻu i totonu o se palapala faʻafefiloi ma le oneone poʻo le perlite e puipuia ai le tupu mai o le suka.
  • E tatau ona faʻamautinoa le maualuga o le faʻamamafana, o le mea lea ua ufitia ai laau i se ata tifaga.

E sili atu ona vaeluaina vao i Mationa amata lea ona fuga o laau i le tausaga lava e tasi.

Faʻapenaina e le fatu o loʻo faʻamatalaina i luga. O se tasi o mea lelei o le laau o le totoina o le tagata lava ia pe a uma ona fuga. O le faʻaleleia o le tagata lava ia i le tele o itu e faigofie ai ona alu ese, faʻamavae mo le tele o tausaga o le popole i le totoina o fugalaau.

Puipuiga Puipuiga o Pest Control

Faʻatoʻa vao mutia mo le umi o le totoina ma le vaaia o fugalaau ata

O le leaga o le faaleagaina o cloves e afua mai i vavaega, siama, ma bears.
Ina ia puipuia tausaga taʻitasi i le taufaʻaiuiuga o le autumn, latou teliina lelei le eleele ina ia mafai ai e le meaola faalafua ona paʻu i le tau malulu. O le vavalalata o le palapala e faaleagaina ai lalo o lalo o tusitusiga na faia e iniseti, lea e faigata ai mo i latou ona maua ni meaai.

Pe a sauniuni mo le taumalulu, e fautuaina e aoina ma susunuina uma laau toto i luga o le saite. E le mafai ona e tuua ni faaputuga vao vao i le va o moega pe a uma ona vele. Ia mautinoa e faʻaaoga mea faʻapitoa puipui. O vailaau e tatau ona suia ina ia leai se taimi e maua ai e le meaola faalafua le fetuunaʻi i mea.

O le togavao e mafai ona aʻafia i faʻamaʻi pipisi ma fualaau. E faasaina le totoina o se laau i autafa o tulip e "faasoa" ai a latou siama. Faʻapipiina eleele o le puipuiga aupito sili lea o fomaʻi afaina, o le tele o le susu e tau atu i le pala ma le oti o cloves.

Le tele o faʻamaʻi masani

Alternariosis. Fungal alofa. Faailoga: lanu enaena lanu enaena, ufiufi laulaʻau ma se lanu uliuli e pei o le paʻuuli uliuli. Faʻasalaina inflorescences, ua mate le laau.

Fusarium. Fungal alofa. Faailoga: lau lanu samasama ma vaivai, ae tumau pea i luga o le meaʻai, o le aʻa e maua mai ai se mumu mumu-enaena, o lona vae vaega. Fugalaau e le mafai ona fuga uma.

Roto. Fuga. Faailoga: togi, lau e peiseai o ufiufi i le gaʻo moni, lanu mumu-lanu enaena ma lanu samasama palapala. Latou te faʻasaoina le laau i le tipiina o lau o maʻi ma faʻapipiʻiina i le fungicide.

Mottling. E aliali i le tautotogo. E leai se mea e masani ona faʻaaogaina e le inflorescences, o lau laʻau e mama. Aiseā ua tupu ai le talatala? E leʻi maua le tali, ae o le faʻatinoga ua fautua mai ai o le puna o le faʻamaʻi e mafai ona avea ma se lilac.

Faʻamatalaga eseese o cloves grassy ma faʻamatalaga ma ata

O le vao o le vao e faʻapipiʻi dianthus deltoides ata matagofie i le togalaau

O se kapeta matagofie o fugalaau lanumoana lanu enaena o le a le tuua ai se tasi e le fiafia. Vai Eseese O loʻo faʻaalia i le tele o le fugalaau ma le maualuga o le tumau i tulaga tau uma.

Fugalaau vao fugalaau fugalaau eseese dianthus deltoides leuchtfunk

Grade leuchtfunk e laʻititi tele, ma fugalaau e sili atu ona tumu i le lanu. Le manogi manogi ma le fugalaau umi.

Dianthus Deltoides manaia manaia o taimana taimana e pagatia ma tausia ata fugalaau

Diamond Aso e matua ofoofogia lava le mata ma lona lauolaola matagofie ma le tele o fugalaau, i tua lea e toetoe lava a leai ni mea e mafai ona vaaia. Mafia lelei le eleele ma mea totino.

Carnation Diamond pink Dianthus deltoides Ata susulu o fugalaau i totonu o le togalaau

O le lanu piniki o le ituaiga Diamond e aoga tele, e le mafai ona e tetee, ina ia le totoina ni togavao i totonu o lau togalaau poʻo totonu o le togalaau. O se tagata e masani ona asiasi mai i le vaega o faafiafiaga: totoina o se meaʻai i tafatafa ane o se nofoa, e mafai ona e fiafia i le manogi o fugalaau, e le mafai ona galo.

Dianthus deltoides Albus paʻu paʻepaʻe lauulu albus Dianthus deltoides Albus photo fugalaau

O se eseesega lelei ma le tutoatasi tutoatasi o le kiona-paʻepaʻe vasega Albus. Suʻeina o motu papaʻe ma le piniki, e mafai ona e fatufatufaʻi faʻafefiloi faʻatasi.

Lauga vao vao Arctic Fire dianthus deltoides arctic toga toto ma tausi ata fugalaau

Eseesega Arctic Fire e matua mafaufau lava i moli i matu ma lanu piniki matagofie i luga o se paepae paʻepaʻe. O fugalaau e tetele ma se manogi manaia.

Lanu mumu lanu moli Flashing Malamalama dianthus deltoides e faʻamalamalamaina le totoina o togalaau ma tausi photo i totonu o le togalaau

Laʻau fugalaau ituaiga faʻamalamalama o le malamalama tu i fafo e tetee atu i le tulaga o le lanu piniki ma le paʻepaʻe papaʻe. E ese le ese, o le a manaia pe afai e te mulimulitaia le palapala faʻatasi ma ni maa teuteu laiti.

Fuve vao mutia lanu vili Sparkle fatu laau toto i luga o le fugalaau

Eseese Sparkle naʻo le manaia: faʻalelei i le tausiga, aʻo tuʻuina atu le tele o fugalaau i le vaitau. O fugalaau piniki masiʻese ma se faʻapouliuli le faʻataʻamilo i le ogatotonu. Suauu manogi.

Lauga o le lanu manulele mai le lanu piniki Fuga o ata mai Maiden Pinks i le togalaau

O le afi mumū moni - vasega Maiden Pinks, o loʻo faʻaalia e le tele o fugalaau feololo-tele. Le mafai ona tilotilo ese!

Aʻai vao grass canta libra faʻatoʻaga ma tausia ata o fugalaau i totonu o le togalaau

Laʻau o le pulou laʻititi Kanta Libra - na o le 15 cm - o le a fiafia i fugalaau lalelei lalelei, e tautau lelei i luga o laina mama. E televave le faʻaleleia, faʻaleleia o le fatuina o fatu.

Dianthus deltoides Dianthus deltoides Confetti Vaʻai vao vao lanu mumu ma le tausia o ata i totonu o le togalaau

Lauga Ulaula ulaula confetti Vaʻai mataʻutia i soo se mea i totonu o le togalaau. e sili atu ona manaia le totoina o vao i le la susulu, ae e oo lava i se vaega o le paolo o le matagofie e lagona lelei.

Laʻau o le vao o le paʻepaʻe paʻepaʻe mūmū ma tausi ata fugalaau i luga o le fugalaau

Fugalaau faʻamalo White Red ituaiga na o le manaia. O le a avea ma se fofo lelei mo se tuaoi poʻo ni mea e vavalalata ai, faʻafefeteina fugalaau uumi o leo paʻu.

O le a faʻamatalaina le vitio e uiga i le tuputupu aʻe o fuga o vao mutia:

O le vao o le totoa o se laau manaia lea o le a toe faʻafouina ai le togalaau, togalaau aina, e aunoa ma le manaomia ma le faaeteete i le toe foi mai. Mo le mamanu o le laufanua, o se meaʻai o se mea moni lava e maua: o se tuaoi, o se mauga maualuga, o se pa teuteu - e mafai ona e faʻaogaina vao vao e foafoa ai. O vailaʻau faʻapitoa e fautuaina ai fugalaau mamae o laau totō e pei o se paolo mai le mumū ma le tiga.