Faatoaga

Laʻau salati aoga

E le afaina pe o le a le tele o le togalaau - itiiti pe tele, soo se tasi o loʻo fia manaʻo e faʻamafanafanaina moega faʻamaʻi ma salati fou. O le toatele o le a latou faʻamaonia nei se mea faʻafiafia faapitoa le suʻeina o se salati faʻanoanoa, o lau pasesa e sili ona e fiafia i ai i lau faamalama. E oo lava i tagata e mamao ese mai togalaau e popolega, tasi auala pe o le isi foi, latou te ofi atu i greens aoga e ola i latou lava, e oo lava i le windowsill lava. E i ai loʻu moega. E te le talitonu i ai, ae na te aumaia ia te au e le gata o aoga vitamini lelei, ae o se ituaiga o fiafiaga ma musumusuga. O loʻu aoga aoga e masani lava i le faagasologa o le toe faafouina, o lona uiga, o le olaga o loʻo kuka i luga, o loʻo totoina pea laau i taimi uma ona o le maualuga o latou manaoga.

Green Vitamini

O a mea e tatau ona e iloa e uiga i le moega salati?

  • I luga o se moega aoga ma greens, e tolu ona laasaga o le ola: o nisi o salati, o le taimi lava e auina atu ai i latou i le laulauʻai, o le lona lua e maua ai le malosi ma tuputupu ae, ma le lona tolu e totoina pe a maeʻa.
  • Faʻafesoʻotaʻi salati e tusa ai ma aso o le fugalaau (o le amataga ma le tuai ona matua) ona fai ai lea o se salati fou lauulu i luga o lau laulau mai ia Me seia oʻo i le muamua malulu.
  • O le tuputupu ae o ituaiga eseese o fuamoa, o le ai ai pea i luga o le laulau se eseesega o le tofo ma fualaau suamalie gaʻo mai togalaau maloloina.
  • O le vailaʻau o le salatisi e aofia ai le sili ma le tele o le laulau taimi, o mea taua ia e pei o le magnesium, uʻamea, phosphorus, potassium, calcium, magnesium, zinc, chromium, acid folic, ma le tele o vitamini. O le autu, o C, B1, B2, B5, B6, PP, E, A ma e le o le tapulaa lea.
  • O le tofo oona i nisi o fuamoa e mafua ai se mea aoga - o le palloid lactucin, lea ei ai sona aafiaga lelei i le popole ma le faʻaogaina o meaʻai, faʻasaʻo le mamafa, moe ma le metabolism.
  • Afai e te filifili e alu i se meaai, ona avea lea o se moega aoga o le fesoasoani muamua i lenei mataupu. O salamu uma e maualalo-kalori ma o se meaʻai fua. E tele a latou fiber ma meaʻai, e fesoasoani i le faʻamamaina o le tino e pei o se mumu.
Watercress i vitamama lanumeamata: C, E, B, beta-carotene Aoga ma matagofie

O lea, o le a le mea e filifili ma toto i luga o lo matou moega aoga? Faʻataʻitaʻiga o nei ituaiga o fuamoa. Na faʻapotopotoina uma i latou i ni vaega tetele o nisi ituaiga.

O le vailaʻau kemisi o greens e aofia ai le sili ma le tele o le laulau taimi

Top 14 Lafoga Soifua Maloloina

1. Iceberg - salati ma laʻau faʻamalosi, laʻau manogi, le mautonu, ma le tofo fou. E lūlūina ulu ulu, e 10-20 cm le lautele. E totoina i le vaeluaga o le 2 vaiaso i le vaitau atoa, e amata mai i le taimi e amata ai le eleele i le 4 cm ma le taimi mulimuli i le faaiuga o Aokuso.

2. Letus leaf and head - o loʻo faʻatusalia e se fuainumera tele o ituaiga eseese ma le malosi o le tofo ma le tiga. Latou te ola i se foliga o se baseline rosette poʻo se ulu ulu. Ua totō ni moega fou i le palapala pe o fatu laau poʻo fatu i aso muamua ma aso uma i taimi mafanafana i le 1-2 vaiaso.

3. Arugula - o le laau lauiloa, ua lauiloa o se panacea mo le tele o faamai, ei ai se togitogi vaovao ma sina tofo suamalie, aemaise lava le manaia faatasi ma aano po o le avea o se faamatalaga faaopoopo ma le piquant i fualaau aina ma salalaula lanumeamata. Lafoa i totonu o le togalaau 4-5 taimi i le vaitau, faigofie ona faʻaleleia e le totoina o le tagata lava ia.

4. Faʻatamaʻi - Se salamata muamua-salad ua sauni e alu i luga o se ipu 10-20 aso pe a uma le germination. E i ai sona tofo fiafia-vevela. Faʻailoa i se vaitaimi o le 12-15 aso. E sili foi mo le tuputupu ae i le windowsill, faaopoopo le mafanafana i le umukuka.

5. Radiccio - O se mea sili ona fiafia i ai uma Italia o loʻo i ai se saini oona ma le vevela. E tupu aʻe i le foliga o se ulu paʻu o mūmū mūmū ma vevela vavalalata vavao o paʻepaʻe. E faalagolago i le ituaiga, e totoina mai i le amataga o Me seia oo i le faaiuga o Aukuso.

Soifua maloloina

6. Romain - O le isi "tala" i le kuka, aua o lau laʻau o se vaega taua o le salati a Kaisara. E tupu tele pe faʻapipiʻiina i le tumutumu o le nofoaga faʻatasi ma se vevela vavalaʻau vavalalata, e lauiloa mo lona fou ma se manogi lelei. Faʻailoa i le 3-4 vaiaso.

7. Ramson - o le greens muamua lea e aliali mai i luga oo matou moega pe a amata ona tuputupu ae aniani ma kesi. E i ai se lanu malō lauloni ma e pei o le lili o vao vao. Faʻataʻoto e pei o se faʻalaʻau faʻapitoa, i taimi uma i le paolo. O le amataga lava o lau o le tautotogo e sili atu ona lelei ma soifua maloloina.

8. Fennel - maua se igoa mai le au faifaatoaga - mea suamalie. O foliga vaaia e fetaui lelei ma foliga vaaia o le pi, faatasi ai ma le tele o lapisi ma le tuputupu ae o le malosiaga. O se punavai o le acid ascorbic, o le tele o le vevela, vitamini B, E, K, A. Fofo ipu ma se manogi fiafia. I meaai, o vaega uma o le laau e faʻaaogaina - o se pulu mata, lau ma fatu. E totoina taimi e 1-3 i taimi taʻitasi.

Ramson

9. Luka - O le isi vaega toatele o laau totino, o loʻo faʻatusalia e ituaiga eseese. O nei aniani, palola, lalaga, mataupu, chives, ata ma le aniani e tele. E aofia ai foi le silati. O nei meaola uma lava, o loʻo ola i luga o le moega lava e tasi, o le ai ai pea ni ipu i le laulau. Le faleteuoloa sili ona taua o vitamin sili ona taua ma elemene taua.

10. Sola ma le meaʻai - laau faʻapitoa e ola ai le basal rosette o laʻau aoga tele. E le o se mea e le talafeagai le tauina o le meaʻai i mea ofoofogia e mafai ai e se tagata soifua maloloina ma malosi. Latou te maua se tofo oona, o le mafanafana e sili atu le malosi, o se faaopoopoga sili i salati lanumeamata, vasega muamua, e pei o le autu o faatumuina ai ravioli ma sili atu. E totoina i le tausaga i le tautotogo po o le taimi o le taumalulu, e pei o le tausaga lona lua e tuua ai le fuga ma e masani lava ona mou atu pe a uma le taumalulu.

11. Celery - o se laau toto, lisiina mea taua o loʻo aoga mo se suʻesuʻega. E iai se mea e iloagofie ai le 'seleni' ma le manogi. E lua ituaiga o seleni e talafeagai lelei mo la tatou togalaau - laulaʻau ma le alalaʻau, lea e tupu aʻe i foliga o se togavao puupuu po o se vailaʻau mamana faʻatasi ai ma petioles mafolafola mafiafia. Faʻatoʻa i luga o fualaau aina poʻo le totō saʻo i le eleele i le faaiuga o Aperila i lea tausaga ma lea tausaga.

Seleti

12. Pasili - O se laau e sili ona aoga e toe faʻafouina le lima o le lemoni i fua o vitamini C ma karati i fua o le koko. O se faʻaopoopoga faʻapitoa i salati o le mafanafana, e faaopoopoina ai se tofo e pei o le fale. O le luluina e faia i tausaga taʻitasi i le amataga o le tautotogo po o le muamua o fulufulu muamua ile maeʻa o le tautotogo.

13. Tulukama vao - O se mea sili e suitulaga mo se kukama pe a faigata ona alu ese mai le eleele, ma i le aoga e sili atu o ia i ona luma. Faʻatupulaia ma se laʻau basal o laʻau matamata ma le manogi manogi ma le manogi. E amata vave ona ola vave, o lona uiga o le lūlūina e faia ile 3-4 vaiaso.

14. Mangold - O se laau mataʻina e masani ona avea ma se teuteuga o soo se togalaau. Ole lapisi basal lenei o laulaau i le umi, ma o le mea e sili ona taua, fugalaau susulu, lanu-paʻepaʻe, samasama poʻo moli moli. Latou te 'ai i laʻau ma laulaau o ni meaʻai. Aotelega e fesoasoani i le aveeseina o solu e le mafai ona faʻaaogaina mai le tino ma faʻaleleia le puipuiga. E totoina e pei o beets - ia Aperila-Me, tasi taimi i le vaitau.

Sapalai moega e mafai ona tuʻuina atu e le sili atu le leaga nai lo se togalaau matagofie. Soo se greens ma salati, e pei o fugalaau, e eseese foliga ma lanu. Ma e oʻo lava i se togalaau faigofie, e mafai ona e fatuina se laufanua matagofie. E le gata i lea, o se moega aoga e faʻapipiʻiina i laau afaina: opu, tarragon or tarragon, basil, cilantro, thyme, oregano, marjoram, basil, mint, melissa, caraway fatu ma le tele o isi.

Fugalaau

Ina ia maua le moega:

  • O se moega lelei e faataatia i le taufaaiuiuga o le autumn, pe afai e mafai ona lulu le pasesa, sulu, fufuluina ma totō lanu. I le amataga o le tautotogo, o le tele o fualaʻau ma laau filifilia muamua ua totoina.
  • O se fasi eleele mo lenei mea o loʻo eliina, faʻamaʻaina na o le fugalaʻau, aua o mea tatou te tuʻuina i totonu o le togalaau, ona tatou maua lea i totonu o le lauusiusi, ma o se taunuuga, i totonu oo tatou tino.
  • E lūlūina fatu ile vaeluaga tutusa i le loloto o le 1-3 cm. A uma ona lūlūina, e faʻamamaina lelei ile palapala i le susu ile ituaiga o timu mai le faʻafeinu poʻo le faʻaaogaina o laau faapitoa.
  • Tausia mo lau moega e te fiafia i ai e aofia ai le faʻasusu, veleina ma totoina pea fatu fou o laau fou. Ina ia mafai e fatu ona toto lelei i le taumafanafana, o le palapala ma fatu faatoa totoina e mulimulita i luga ma le peat, otaota o ituaiga e le o ni coniferous, o le paʻu o fatu, anufe paʻu po o vao e aoina pe a uma ona moaina le vao.
Greenery i luga o le windowsill

O togalaau aoga e taua tele mo lona ituaiga, avanoa ma le fou o oloa. Ua faʻamaonia o le greens ua i ai i ni nai itula talu ona maeʻa ona leiloloa i le 70% o mea aoga ma vitamini. E mafai e tagata uma ona ola i ni laʻau aoga i totonu o la latou togalaau poʻo windowsill, ma faʻamautinoa le tuʻuina atu o le vaitamini i le tino!

© Greenmarket - Faitau foi le blog.