Laʻau

Matou te suesueina mea taua o gooseberries

O aoga aoga o gooseberries ua leva ona suʻesuʻe lelei. O le faʻamālōlōina o lālā e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le tino pe a mavae le gasegase ma le taotoga. E le gata i lea, o le taumafaina masani o ia fua e fesoasoani i le faaleleia o le hemoglobin, faasaʻo le toto toto ma faaleleia atili le faagaoioia o le cardiovascular system.

O fualaau suamalie, sina pusi gooseberries i tagata e iai isi igoa - togavao i matu poʻo vine. E toaitiiti tagata e iloa o le faʻaaogaina o gooseberries e le gata o se puipuiga, ae o se faʻafitauli faʻapitoa.

I lo matou eria, o ona fua ua ola aʻe mo le faitau fiasefulu tausaga. O le iai o se faʻalauteleina o le vitamini ma elemene e manaʻomia mo le tino, e fautuaina mo tagata matutua, tamaiti, fafine maʻitaga ma tagata uma e fia faʻaleleia o latou tino. O le faʻaaoga masani o gooseberries e mafai ona faʻaleleia atili ai le tino, toto toto ma faateleina ai le puipuiga a le tino.

Faʻatau Fualaau

E oʻo mai i le taimi nei, o le fesili o aoga ma faʻamaʻi o gooseberries mo le soifua maloloina o le tagata e faʻamaonia atoatoa. O vine e aofia ai pectin ma faʻapitoa tele filo meaai e aʻafia ai toxins. Fautuaina mo le faʻaaogaina i faʻamaʻi viral vailaʻau faʻamaʻi ma faʻamaʻi matautia. E le gata i lea, o le pectin ma le fila o fualaau aina e faʻaaogaina ai faafitauli faʻafefeteina, e fesoasoani i le le lava o le mamafa.

O le 100 g o fualaʻau e aofia ai le 44 kcal, o lea ua fautuaina ai lenei oloa ina ia faaopoopo i le lisi mo i latou o loʻo i luga o se meaai.

Faʻavae

O aoga aoga o gooseberries e mauʻoa i vitamini aemaise ai minerale taua.

Fugalaau kulupu:

  • lipine C ma le tumutumu o loʻo i ai le malosi faʻamalosi malosi i luga o vaʻa toto, faʻaleleia le faʻaogaina o le tino, ma faʻaleleia le faʻatinoga o le tino atoa;
  • paluka, iron, manganese, molybdenum ma le zinc ua aofia i le tuufaatasia o hormones, faʻaleleia le faʻatinoina o le tino, maua ai se aoga aoga i le mafaufau.

Gooseberries e aofia ai se mea totino e tutusa ma le serotonin hormone.

O le isi aoga aoga o gooseberries o se aoga aoga i luga o le tino: o le aina e tusa ma le 100 g o vine i le aso, e faigofie ona e feagai ma le atuatuvale, aveesea le tulaga faanoanoa.

Avanoa Soifua Maloloina

I le faʻaopoopoina pea o fua o vine o vine i matu i au meaʻai, e mafai ona e toe maua mai mai le tele o pathologies. Ae o mea aoga ma le faʻailogaina o laʻau kusiisi e ese lava le ese mai uiga o fua o le laau. O a latou faamanuiaga e toetoe lava a tutusa, ae o teuteuga e faʻavae i luga o ona laʻau e faʻaseseina mo tagata ei ai faafitauli tau gastrointestinal. O le mea lea, afai e mafatia se tagata mai le solia o le faiga o meaʻai, ao le i faʻaaogaina gooseberry, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

O mea faʻamalolo o gooseberries o le a fesoasoani e faʻaumatia faʻamaʻi:

  1. Le faʻamautuina, faʻavaveina le metabolism.
  2. Aveese le atuatuvale.
  3. Fesoasoani e faʻamaonia le tafe toto. O loʻo i ai le anthocyanini, lea e iai le aisa, o le faʻamalosi malosi ile tino.
  4. E talafeagai mo i latou o loʻo tauivi ma le mamafa o le mamafa. E i ai se mea maualalo i le kalori, e faʻatagaina e 'ai ao nofo i luga o soʻo se meaʻai.
  5. Vave vave ona faateleina le hemoglobin.
  6. E i ai sona aafiaga leaga.
  7. Fesoasoani i le togafitiga o le gasegase, ma faʻamaʻi tutusa paʻu. Faʻateleina le faʻamalolo manuʻa.
  8. Tuʻuina atu se aafiaga agamalu agamalu.
  9. E aʻafia i le lelei o faʻamalositino o faʻafitauli o le mafaufau.
  10. Faʻaleleia le ate, o loʻo i ai se faʻauiga.
  11. Faateleina le lelei.
  12. Lautusi o le kulisi e aoga mo tagata e maua i le maʻi.
  13. E faʻaaogaina mo faamoemoega faʻalelei.

Faamanuiaga mo tamaitai

E toaitiiti tagata latou te iloa pe faapefea ona aoga gooseberries mo tamaitai, ma o le a lona aafiaga i le faʻaaoga soo o ona fua. O se aoga aoga e mafai ona faʻasolosolo le taamilosaga, e fautuaina mo le moapo. Fesoasoani i le togafitiga o cystitis ma le pyelonephritis, o loʻo i ai se aafiaga diuretic. E masani ona faʻaaogaina i le cosmetology e togafitia ai siama ma faʻafefe tutusa.

Faamanuiaga mo alii

Gooseberries e maua ai se tamaoaiga tele mo tagata i togafitiga o nai faʻamaʻi. O loʻo taumafai e togafitia togafitiga faʻalaʻauʻau e maua ai se aafiaga itiiti i luga o le tino atoa. Fesoasoani i togafitiga o faʻamaʻi urogenital, aemaise lava le aoga mo le maʻi o le maʻi.

Faʻapitoa o le maʻitaga

Fomaʻi fautuaina e faʻapea o fafine maʻitaga e aofia ai gooseberries ia latou meaʻai. O aoga aoga o gooseberries fesoasoani e puipuia ai le tupu mai o le anemia i totonu o fafine maʻitaga, o le tupu mai o le edema, ma totogi foi mo le le lava o meaʻai i le tino.

Lenei feaʻi e filifili

E le o le toʻatele o tagata e iloa o aoga aoga o gooseberries e faʻalagolago i le a le lanu o le a faʻatau ai. Mo i latou o loʻo saili e faʻamalolo le mumu ma le faʻamaʻi pipisi, e tatau ona e faatauina ni gooseberries mumu.

Yellowoseoseberries e aoga tele mo tamaitai e faʻaleleia le faiga o meaʻai. E masani lava, o na fualaʻau e faʻaaoga i le cosmetology mo le tausiga o foliga ma le tino.

O fualaau lanu meamata e faʻaaogaina i taimi o le malulu: latou te faʻaleleia atili le puipuiga o le tino, fesoasoani i le toe faʻaleleia vave pe a uma se faʻamaʻi.

Mea aoga aoga o gogoberries mumu

I le faʻaopopo atu i mea aoga uma e faʻaaogaina ai le vinograd, e sili atu le aoga o gooseberries mumu. O ia fualaʻau e tele mea e masani ai i la latou tuufaatasiga, lea e iai le malosi ma le faʻamalolo i aafiaga o toto toto. E sili ona aoga mo tagata matutua o loʻo i ai faafitauli ma le toto maualuga.

E faapefea ona filifili se kusiisi

O faamanuiaga faʻalesoifua maloloina ma faamanuiaga o gooseberries e mafai ona suia e le tasi le isi i se auala e leʻi mafaufauina. Afai e te filifilia, kuka ma teu saʻo le pipi, e mafai ona e afaina ai le tino. O le le mautonu i le filifilia o vine vine e mafai ona faaoso ai le mea oona.

Auala e filifili ai fua lelei:

  1. Pe a faʻatau gooseberries, e tatau ona e gauai atu i lona tino. O sea ituaiga o loʻo i ai se paʻu manino, e ola, e leai ni afifi ma ni nifo ile luga.
  2. Pe a faʻatau mai ni fua tipi, e tatau ona e faʻalogo lelei ina ia leʻo se mea e malolo. Aua nei galo e te tilotilo i le aso e muta ai. E tolu masina talu ona faʻamaʻi, e leiloa ana meatotino aoga;

Auala e faʻaaoga ai gooseberries

Ina ia maua le maualuga o le aoga mai le 'aina o fualaau aina, e tatau ona e faʻaaogaina ma le siʻisiʻi kuka mo le' aiga o le taeao. E aoga foi le kukaina o le compote, jelini, meainu suamalie, teuteuga e faavae ile laulaau ma ona fua.

O aoga o kulimi kulimi kulimi

Afai e saʻo le tilotilo o le berry, e mafai ona e faʻasaoina uma vitamini ma mea aoga. O fualaau gogoberries e sili ona aoga. I le taumalulu, e manaʻomia e le tino se puipuiga faaopoopo. O le taumafaina o fualaau kulisa tioisa i le malulu, o lona aoga i le tino o le a matua tele lava. E matua fesoasoani lava i le togafitia o faʻamaʻi vailaʻau, faʻaleleia le puipuiga a le tino.

A e faʻatau le gooseberries i lalo o le malulu, e tatau ona e filifilia fualaau suamalie, e le fautuaina e ave lemu tele mo le malulu atoa.

O le kulupu

E pei lava o soʻo se oloa, o loʻo i ai i le kusiisi Berry le faʻasaina. O vine vao e le fautuaina mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi:

  1. Duodenal ulua.
  2. Togi fatu fatu.
  3. Enteritis
  4. Bowling carcinoma.
  5. Tagata taʻitoʻatasi e le faʻaaloalo i ona vaega.
  6. Lactation.
  7. Faatasi ai ma le gout, e le mafai ona e 'aina ni fua e leai ni mea.

Gooseberries o se faʻamalologa, mea faʻamalosia. O meatotino o fualaau lelei e maua ai se aoga aoga i le tino atoa. E na o sina tamaʻi lima o ia sua i le aso e mafai ona tuʻuina atu i se tagata o vitamin aoga ma elemene taua.

O le taumafa o gooseberries o se mea lelei tele i vailaʻau faʻamalosi ua faʻamalosiina. E aveese le masima mai le tino, faʻafefe o le cholesterol, vave faʻafetaui faiga faʻavaʻa. O nei fualaau e sili ona aoga mo tamaiti, maʻitaga ma e masani ona maʻi mo le puipuia.