Laʻau

Fafagaina Bacopa ma faʻaleleia le faʻaleleiaina e fatu ma tipi

O le Bacopa genus mai le aiga o Psyllium e toetoe lava o le 60 ituaiga o fugalaau e fetolofi. O nisi o ia mea e masani ona faʻaaogaina i le faʻatoʻaga faʻatoʻaga, ma le sili atu ona manuia - i le faʻapipiʻiina o balconies, ampoule bacops) ma aquarium (aquacopum e faʻasolosolo).

Meaola ma ituaiga

E le mautonu Bacopa e masani ona faʻaalia se ituaiga o Aferika i Saute. I lona natura masani, o se mea lelei tele lenei laau toto e faʻaaogaina i laufanua faʻataʻavalevale, puipui, pa puipui, mauga maumaʻe ma lanu lanumeamata lanumeamata 2 cm le lautele.

O le umi o 'upega e mafai ona oʻo atu i le 60 cm.ʻUa togitogi le fuʻa i fugalaau lanumoana, lanumoana-paʻepaʻe, lanu violē poʻo le piniki piniki, e leʻi faʻaleleia pe a uma ona fuga mai i le amataga o le afu muamua o le autumn.

O se sui faʻapitoa o le faʻailoga faʻapitoa bacopa utopia - o se faʻafefiloi o paʻu lanumoana ma paʻepaʻe paʻepaʻe, ma laʻau laititi. E fuga lelei ma mo se taimi uumi, i le taimi lava lea e faigata ma le lelei i le galueaiina.

Bacopa Blutopia ma kiona - faʻatoʻaga faʻatasi ma fugalaau lanu moana ma le kiona, i le faasologa. O nei ituaiga o manu ua maua le lauiloa i le va o faifaatoaga e galulue i fanua e teu ai fanua, balconies ma terraces.

Bacopa Blue Avalanche - O le isi fale o le ampel ma laʻau faʻauʻu e ufitia i le tele o fugalala-lanumoana. O lenei bacopa ua umi ona tupu. O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina e pei o se aganuʻu totō, pe totōina faʻatasi ma vao masani.

Bacopa aquarium e mafai ona ola i lalo o le vai ma e sili atu foi le lelei nai lo le tupu aʻe i luga o le eleele. E aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, Bacopa Caroline mai itu i sasae o Amerika.

I lalo o le vai e mafai ona oʻo i le 30 cm le maualuga, luga o le eleele - o sina mea laitiiti. O ona vaʻaiga mataʻutia e puʻeina paʻu o lau oval. I totonu o le paolo o latou lanumeamata lanumeamata, ma i totonu o le paʻu lelei le kopa-mumu. O pito o le mama e tumu i fugalaau lanumoana.

Bacopa Monier Ua leva ona faʻaaogaina e avea o se vailaʻau faʻamalosi taua. Faatasi ai ma ona aoga aoga ua faailogaina ai le puipuia o le soifua matua ma le tetee i le kanesa, faapea foi le toe faaleleia o siama namu ma faaleleia atili le gaosiga o le faiʻai. O lenei bacopa ua tupu aʻe e pei o se meaola o le aquarium, ma mo le laufanua faʻasao.

Bacopa Australian, e le pei o mea na muamua atu - na o se meaola vai. O lona telē e laʻititi lava, o le lau lanu lanumeamata e lanu meamata ma se togi piniki piniki, ma o gaʻo e matua leaga lava. O faʻalauga o le lanumoana e masani ona oso aʻe i luga o le vai.

Pacopa colo colo - o se vaaiga matagofie, e taʻua e le lanu uigaese o laulaau, lea i lalo o nisi malamalama e mafai ona susulu i ata uma o le lanu viole ma le piniki.

E itiiti lava se mea e iloa e uiga i le afuaga ma le totoina o lenei laau matautia, ae o lenei mea moni e le taofia ai le tele o tagata malamalama o le aquaflora mai le manuia o le ola ae i totonu oa latou lava aquarium.

Bacopa Madagascar - o se sui o fualaʻau, e masani ona umi le umi (e oo i le 1 mita) e fetolofi pe faʻavaeina le vaivai e oʻo i le 4 mm le mamafa. Laʻau laupapa i le isi itu o le 1-3 cm le umi e valiina i lanu lanumeamata.

I lalo o le vai, o le laau e maualuga atu i le 15 cm ma e lelei tele mo se pusa tioata ma se paludarium, aemaise lava o se teuteuga pito i luma.

Iapani bacopa masani ai le toatele o tagata e fiafia i le aquarium. E ui lava i le mea moni e le o se taimi umi ua mafai e se tasi ona mate e uiga i le i ai o lenei ituaiga meaola, ae na le umi se taimi e ave ai se tulaga maualuga i lisi o tagata faifaatoaga.

O lenei laau umi ua totoina e foliga sili pe a tupu i ni vaega toalaiti, ae maise lava i luga o le vaalele o le aquarium. O ona foliga ma lanu e le masani ai o le a vaʻavaʻa mai isi tagata nonofo i lalo o le vaituloto.

Bacopa Tausia ma le Tuputupu Aʻe

A o faʻaleleia le bacopa, e muamua ona e manaʻomia e iloa o lenei laau e manaʻomia ai se nofoaga lelei mo le olaola lelei. Afai e tupu aʻe i le paolo, ona le fugalaau lea, o lau lanu lanumeamata lapopoa e tupu.

Mo ituaiga meaola o le aquarium, e mafai ona faʻaaogaina molī o loʻo i ai le mana o le 0.5-0.7 W / l ma moli uila mo le moli. O oneone lapoʻa po o tamaʻi tamaʻi pele e sili ona matagofie e pei o se eleele mamanu. Aotelega o meaola e sili ona lelei e piki ai ipu ma alavai mo le lolovaia o le tele o vai (pe faia e oe lava ia).

Faʻataʻitaʻia o tupe

E fiafia Bacopa i le susu, o lea e te manaʻomia ai le vai i aso taʻitasi i totonu o voluma tetele. I le vevela vevela, o le suāvai e faia uma i le taeao ma pe a uma le goto. E le gata i lea, pe a maua e le laau le lapisi ole laʻau, e tatau ona faʻamalosi le suʻeina ia le itiiti ifo ma le 2 taimi i le aso seia oʻo mai le afifi.

Bacopa eleele

O Bacopa e leai se eleele faapitoa manaomia, ae o le fofo sili ona lelei o le faʻaaogaina lea o le eleele lauusiusi suamalie, suamalie, suamalie, ma faapitoa lava, o le tuufaatasiga o peat with garden garden in the proportions of 1: 1, 2 vaega o humus, 1 po o le 2 (i totonu o mea e ola ai meaola) vaega o le oneone.

A totoina, e sili ona lelei le tausia o se mamao e 10 cm i le va o laau. O le aʻa o le faletalimalo e le laugatasi, e fesootai ma le tatalaina o le eleele o loʻo faia ma le faʻaeteete, e aunoa ma le tataina.

Faʻailoga a Bacopa

Ina ia faatumauina se foliga teuteu, e tasi i le 2 tausaga uma, e toe faʻafouina le bacopa. O lenei faiga e faia e ala i le vavaeina i le taimi o le gafa i le tautotogo - e vavae ese ni laumiumi pe tipi ese, ona mauaʻa lea.

Afai e te totoina le bacopa i luga o le eleele, o le a fiafia le mata i fualaau matagofie mai le amataga o le taumafanafana seia oo i aso muamua o le tautoulu. O le laau e le faʻafefe i suiga o le vevela, peitaʻi, e sili atu le tuʻuina atu i totonu o le potu i le taumalulu (i totonu o le kiona poʻo luga o le faletusi).

Fertilizer bacopa

E mafai ona e tausia lau laʻau ma fugalaau fugalaau i luga o laʻei pito i luga e faʻavae i fomaʻi faʻapitoa. Afai e iai le tele o le vevela pe a maua e le fatịlaịza, o lona uiga o le laʻau o se taunuuga o le a fiafia i lona matagofie. E fautuaina e fafaga faatasi ma se vaitaimi o le 15 aso, faatasi ai ma le fesuiaʻiina o fomaʻi eseese.

Bacopa Seed Collection

O le aoina o fatu bacopa e le faigata - e faigofie lava ona paʻu mai lala i lau. O le tasi gram maua i lenei auala e aofia ai le 55,000 fatu, lea e taofia ai le germination mo 2-3 tausaga.

Fafaga fatu fatu Bacopa

Mo le faʻalauteleina, o fatu e totoina i le palapala vevela, matauina le saʻo ma le leai o se mamafa. O le maualuga o le taumafanafana mo le lūlūina e mai le 18 tikeri, lea o le a oʻo i le va o le germination 1-2 vaiaso.

Pe a oʻo mai 1-2 laʻau moni, ona oʻo mai lea o le taimi muamua mo le uluaʻi vili ma taofi le 2 cm i le va o fatu ma le pito i luga (o le fofo e tatau ona maua ai le 50 pasene faʻatusatusa pe a faʻatusatusa i mea e faʻaaoga i tagata matutua).

A maeʻa le togi lona lua, ona totōina lea o fualaau i ipu eseese, faʻaaogaina ma faʻaaogaina le fomaʻi. A mavae 2-3 vaiaso, o le a aliaʻe aʻa.

Faʻasalaga o Bacopa e ala i le oti

Mo le faʻaleleia e ala i le tipiina, o le pito i luga o le aʻa e tipi 10 cm le umi ma 2 nifo. O vaitaimi e amata mai ia Ianuari ia Mati ma mai Aokuso ia Setema e sili ona talafeagai mo le aʻafia. Ina ia faʻaleleia le tuputupu aʻe o le vaʻaia, e togafitia i latou i penekalomoni.

Mo le aʻafia, faʻaaoga se mea susu - tui i le loloto o le 0.5 cm, aʻo tasi o manoa o loʻo i luga o le palapala, ma le isi i totonu. O koneteina e iai aʻa ua fautuaina e tuu i totonu o se fale kati.

A amata le tuputupu ae oʻooʻo, e mafai ona e tulei le pito i luga ina ia maua ai le lelei sili atu i le taimi mulimuli. Afai e te fuafua e toto se laau i luga o le eleele, e lelei tele le faia o lenei mea i le amataga o Me.

Maʻi ma meaʻai

  • E seasea ona e maua le bacopa i se tulaga e aafia i faamaʻi ma meaola faalafua. Ae o nisi taimi e osofaia e aphids lenei laau, ona sosoo ai lea lanu lanu samasama ma pipi. I le maitauina o nei faailoga, e tatau ona fai ni fua e aveese ai iniseti ma togafitia le fugalaau i se fofo (10 g o le fasimoli i le lita o le vai), ma i le tulaga o se faʻamaʻi pipisi, faʻamalolo ma se iniseti.
  • I tulaga o le saturation i le susu, e mafai ona maʻi le bacopa pala po o le gaʻo, lea latou te faʻaumatia e ala i le tipiina o vaega na afaina ma fugalaau.
  • E mafai foi ona tulai mai faafitauli i le taumalulu, a oo i le taimi o le mafanafana e le mafai e le laau ona taulimaina le ea ma le vevela vevela i totonu o le potu. E mafai ona e fesoasoani ia te ia e ala i le pulupuluina mai se pamu moli pe faʻaaogaina foʻi le eletise eletise.