O le togalaau

Chamomile pharmacy - mutia mai le tele o maʻi

O faʻafitauli faʻalesiosiomaga e aʻafia ai tagata. E tele ma sili atu tagata ua liliu atu i auala ua leva ona galo e faatumauina ai le ola maloloina e faʻaaoga ai se falemaʻi lanu meamata. E tele togalaau ma isi sui o le lalolagi lanumeamata o le paneta o vailaau. Ou te valaaulia oe ia faamasani i le falemaʻi, poo le vailaau (e pei ona taʻua mulimuli ane o le chamomile), o lona faaaogaina i ituaiga o vailaau faafomai, cosmetology, mea tau togafitiga, metotia o le aoina mai ma le teuina o meafaitino, sauniuni o mea, teuteuga, teas ma isi ituaiga sauniuniga faafomai.

Chamomile pharmaceutical, poʻo Chamomile officinalis (Matricaria chamomilla)

O mea faʻamalolo o le faʻama

O le faʻalauiloaina o vao vao, i le faʻalapotopotoga faʻaonapo nei, o le aiga o le aster poʻo le Asteraceae, ituaiga ma ituaiga - chamomile (Matricaria chamomilla) I totonu o le faitau aofai e lauiloa o le chamomile e vevela pe teuteu fugalaau. O Chamomile o loʻo nofo i se tulaga saʻo i le aotelega o punaoa faʻavaomalo Rusia.

O loʻo i ai le tele o togafitiga faafomaʻi ua iloa ma faʻaaogaina i Rusia talu mai le taimi o Ivan le Terrible, ma i le taimi o Peter I, ua uma ona ola le chamomile i togafitiga o togafitiga mo manaoga o le taua.

O vailaau faʻamaʻi faʻamalolo e iai mea nei:

  • vave vave ona faʻasaʻoina le faʻaleagaina o le faʻaleagaina o se uiga ese, e aofia ai faʻamaʻi gasegase o le gastrointestinal;
  • se vailaau mamana masani faʻaaogaina mo viral ma microbial faaleagaina i totoga o le tino, paʻu (dermatitis), togafitia o manua, puru ma isi faʻamaʻi;
  • o se fomaʻi togafitiga lelei mo le tonsillitis, faʻamaʻi pipisi o le manava o le tino, vailaau faʻamaʻi pipisi, vailaau faʻamaʻi ma isi malulu;
  • suauu toʻafilemu ma le le lava le moe, le mautonu, tulaga atuatuvale, atuatuvale popole;
  • faʻaaogaina e avea o se vailaʻau mo le tiga o le neurology, stomatitis, glossitis, laryngitis, pharyngitis, toothache;
  • faʻaleleia faiga faʻafouina i se tino faʻavaivaia pe a uma le taotoga;
  • o le faʻaaogaina masani o le teas e faʻaleleia ai le puipuiga;
  • faaitiitia le vevela o le tino (diaphoretic), filemu ma anesthetizes;
  • ei ai mea lelei e toe faʻaleleia ai faʻamaʻi o le gastrointestinal tract;
  • lelei tele faʻasalalau mo le faʻaʻona.

Mai le lisi o mea tau vailaau faʻaleagaina e mafai ona iloa ai e manaʻomia manaʻoga o le chamomile i aiga taʻitasi. O le a latou fesoasoani i le faatumauina o le ola maloloina ma tuʻuina atu fesoasoani lelei mo le tele o faʻamaʻi o vailaʻau eseese.

O le a le mea e fuafuaina ai le faʻamalolo o meatotino o le chamomile?

O le tuufaatasiga o le vailaau faʻamalolo e aofia ai le sili atu ma le 40 vaega o faʻamaumauga masani e maua ai se togafitiga faʻapitoa. O fugalaau o loʻo i ai ni meaʻai (ascorbic, nicotinic, salicylic), oona, choline, chamazulene, tulu, tannins, glycerides o gaʻo gaʻo, sugars, dioxicoumarin, glycoside umbelliferone, mucus ma pectins.

Fugalaau e oʻo atu i le 1.5% o le suauu taua, o le mea autu o le chamazulen, lea e fuafua ai le faʻamalologa o meatotino o le laau. Ona o mea o loʻo maua i flavonoids, quercetin, luteolin, fmomile fugalaau e malolosi ai le antiviral ma antimicrobial properties. Fernesene, non-carboxide, ma isi mea faapena o loʻo i ai se aafiaga lelei i le faʻamaʻi manuʻa.

O le tuufaatasiga o le suauu mamele e aofia ai le gerniarin, apiinumera, apigenin, lea e avea ma vaega o antispasmodics masani. Latou te fesoasoani i le faʻalauteleina o vaʻa toto, e aofia ai le faiʻai, faʻavaivaia faiga faʻapipiʻi. Folalaau e toetoe lava o vitamini uma e manaʻomia mo tagata, faʻaputuina le sili atu i le 15 masini ma microelements, e aofia ai le vanadium, seleni, nickel, zinc, cobalt, chromium, copper, iron, magnesium ma isi elemene e manaʻomia mo le tino.

O le mea lea, e oʻo lava i se lisi puupuu o mea o loʻo i totonu o meaʻai i le faʻamalolo ma le malosi o le tino i le tino, e sili ona manaia e toetoe lava o falemaʻi uma a le aiga.

O le mea pito sili ona taua i le fale talavai o le gamomile o mea faʻaleagaina.

O foliga o le vailaʻau o le falemaʻi

Chamomile e aʻafia i le vaega o vao taʻitasi tausaga taʻitasi. E maua i Rusia i soo se mea i vaitau talafeagai i luga o auala, i fanua, i le pito i tua o vaomatua vao. E tele ituaiga o chamomile e ola i itulagi o Rusia, ae, o le tele, o le chamomile e masani ona faʻaaoga mo togafitiga.

O le laau e faigofie lava ona iloa mai isi ituaiga o chamomile i le fausaga o inflorescences. Se tamai ato ma peti papaʻe paʻepaʻe ma se nofoaga tutotonu samasama, lea o loʻo iai fugalaau fugalaau i luga o le maualuga (pulou puʻu).

O se mea uiga ese o le totonugalemu o totonu o le atigipusa (faatasi ai ma se laina i luga). E i ai se manogi manaia, e faʻamalosia e ala i le solo i tamatamailima. I nisi o itulagi, ua tupu aʻe o se meafaitino o vailaʻau faʻasaina ma tuʻuina atu i falemaʻi i foliga o mea matutu matago (chamomile grass, chamomile fugalaau) pe maeʻa sauniuniga (chamazulen, chamomile oil, decoctions, infusions).

O fale o le taumafanafana e tuʻuina se nofoaga mo se falemaʻi lanu meamata, i le mea e tupu ai le chamomile. E le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, faʻasalalau e le fatuina o le tagata lava ia. Fugaloa uumi - Me-Setema. O le pito i luga o le fugalaau o Iuni ia, ma o le fua o fatu o le afa lona lua o Iulai-Aukuso. Ua totoina laau totō o togafitiga i lalo o tulaga masani. Latou te le faʻaogaina luga o lavalava, faʻateleina le faʻasusu, gaosia ma vailaau faʻasaina e oʻo i le faʻaogaina o mea faʻatau mo togafitiga faafomaʻi.

Tulaga talafeagai mo le tuputupu aʻe o le chamomile:

  • ia i ai se togalaau fale talavai i nofoaga e tatala i le susulu o le la;
  • mamao mai togalaau aina e togafitia i fualaau eseese.

Faʻaaoga meafaitino sauniuni mo togafitiga e pei ona fautuaina.

Aoina mai, faʻagogo ma teuina o chamomile mata

Faʻaopoopoga mea faʻapitoa

O le seleselega e amata mai i le tolu sefulu tausaga o Me ma e masani ona faaiuina i le faaiuga o Iulai. Chamomile inflorescences na aoina i se taimi mulimuli ane ona faʻaitiitia ai le latou togafitiga. O le faʻapotopotoina e amata i le taeao pe a uma ona liusuavai le sau, faʻasese le puao ma faʻauʻu ao lei oʻo i le aoauli. E mafai ona e faʻapotopotoina pe a maeʻa le 15-16 i le 17 itula o le aso.

Afai e te aoina se mea susu, o le a le puipuia ona meatotino faʻamalolo; pe a faʻamago, o le a amata ona pala, e maua ai se manogi le lelei. E naʻo na mea e maua mai i lalo o le chamomile e tipiina pe faʻanoʻaina, o loʻo faʻapupula faʻamafa ai fugalaau lanu paʻepaʻe i le palapala poʻo le "tilotilo". Fugalaau laugatasi, i lalo, faʻaalia le pipiʻi o ato fugalaau ma le le mafai ona faʻaaogaina o mea e gaosia.

O le faʻapipiʻi poʻo le tipi e faia i le pito i lalo o le fugalaau fugalaau fugalaau. E sili ona lelei le aoina mai o faʻamaʻi i totonu o ato vicker poʻo totonu o pusa malulu e ufiufi i mea masani. Fugalaau e faataatia ese, ae le o se mea e teu. I le tuputupu ae o le vaitau e faʻaalu ai le 2-3 o le seleseleina o mea faʻaaoga.

Toetoe lava o aiga uma ei ai se vailaau mo togafitiga, ma e toatele e maua mai, ma aua le faatauina i le fale talavai.

Totoina o mea na aoina

Fale e vave faʻapipiʻi mea e aoina, faʻamamaina o soʻo se mea totino poʻo isi otaota, ma tuʻu i fafo i se fasi mea lamolemole (e le sili atu ma le 5 cm) i luga o se mea e masani ai, o le pepa e faʻafefe lelei ai le vaʻaiga poo luga foi o moli faapitoa i nofoaga ma le manava lelei (togi, pulou, potu vevela) )

E le faʻatagaina le fagogo i le susulu o le la i luga o le mea na aoina. Pe a faʻamamago, o mea laʻau e masani ona faʻalelei. E mafai ona faʻamago i le vailaau faʻamago faapitoa mea na aoina e aunoa ma le faʻaleleia o le vevela i luga atu o le 45 ° C. E tatau ona faʻamautinoa e le faʻamago le mea (faʻapala, paʻu i lima) pe tumau pea le faʻamaua (mumu, mumu, lanu uliuli).

Teuina o mea masini matagogo

O mea lelei faʻapitoa matagogo e faigata tele i le paʻi, o le lanu o fugalaau fomomile e sili atu le pogisa nai lo mea fou, ae tumau pea i totonu o le lanu masani. O meaʻai mataʻetaʻe ua maua ai se malosi malosi. Teu i taga lalaga po o pusa tapuni (pusa, apa) i totonu o se potu malogo e aunoa ma se avanoa i moli susulu.

I totonu o le potu e teuina ai le chamomile vevela, o se manogi manogi, aemaise lava vailaau faʻasaina, e le taliaina. Soifua ile ola 2 tausaga, ona faʻaitiitia ai lea o le lelei o mea e seleseleina.

E masani lava, o le chamomile e faʻaaogaina o se vaega o le aoina o laau eseese (mo se faʻataʻitaʻiga: faatasi ai ma yarrow, calendula, aʻa ma laulaʻau o laʻau, etc.). Pe a sauniuni le paluga, e faʻamago ma tuʻu eseese vaega taʻitasi (tipi, paʻu, eleele). O vaega ua saunia ma eleele o loʻo faʻafefiloi i tulaga tutusa ma le fua.

Fugalaau laugatasi, i lalo, taʻu mai ai le sologa lelei o ato fugalaau ma le le lava o mea e masani ai

Auala mo le sauniuni o togafitiga faafomaʻi o le chamomile

Mai i mea taumafa matagogo ua saunia:

  • teuteuga;
  • vai inu;
  • ava malosi;
  • pulu;
  • chamomile tea.

O se teuteuga o le falemaʻi

Chamomile broths (faʻavave pe faigofie) ua saunia i foliga o mea faʻaleagaina, o lona uiga, e fafagaina i latou e pei o le la (aua le kuka) i nisi o vaega, ma pe a uma le 15-20 minute o le faʻafefeteina e faʻaaogaina e pei ona fuafuaina.

O teuteuga e umi - tumau i luga o mea mamago mo le 10-15 itula i le vai malulu, ona kuka ai lea mo le silia ma le 5 minute. Faʻamalie filemu i se tulaga talia ma ave e tusa ai ma le fua.

E masani ona latou faʻaaogaina mea teuteu masani. I totonu o le suavai suavai lelei (200-250 ml), faaopoopo le 15-25 g o meaola matalamoa (1-2 laulau punetuni). Kuni le fagu ma se tapuni ma vave ona tape le kesi. Tuu le faʻaaoga ma faʻaaoga pe a uma le 15-20 minute i le ituaiga o vevela e tusa ai ma le fua.

O teuteuga o le kalama pe a uma ona kuka le kuka. O teuteuga e teuina mo le silia ma le aso.

Suavai e afaina i le gamomile

Mo le 200-250 ml o le vai malulu ua kuka, ia faaopoopo le 1-2 sipuni o le mutia vao lelei ma tuu mo le 6-8 itula e fai ai i lalo ole tapuni tapuni. Filu ma ave e tusa ai ma le fua i le fua fautuaina i le tele o aso i le aso muamua pe a maeʻa foi taumafataga, 1-2 supumela poʻo le 30-50-100 g.

O le ava malosi (tincture) o le chamomile officinalis

I le gaosia o mea inu ava malosi, o le ava malosi e faʻaaoga nai lo le vai (e mafai ona faʻatau i le fale talavai) poʻo le vodka maualuga, ae i se aofaiga faʻalua e faatatau i le ava malosi. Ole fua ole vaega ole vaega lea: 100 poo le 200 g ole ava malosi e fefiloi ma le 2 sipuni tele o ato chamomile.

Ua tapunia le koneteina ma ua taofiofia i se nofoaga mafanafana mo le 8-12 aso, o nisi taimi luluina. O le siaki maeʻa ua maeʻa faʻapipiʻiina ma teuina i se fagu tioata, faʻaaoga pe a manaʻomia.

Pharmaceutical Chamomile Powder

O mea 'aina matala ua faʻapalaina o loʻo i totonu o ipu laulaau (ua faʻatagaina le uʻamea) poʻo le eleele i le falaoamata. Faaaoga e avea o se paʻu mo manua i fafo pe saunia ni ogatotonu. Mo le tasi vaega o le meafaitino, e 4 vaega o le suauu e ave - lard, pata, petrolatum samasama. O le vaega e le tatau ona aofia ai le masima.

Chamomile tii

Se sipunipuni o meaʻai e nutimomoia i le 200 ml o le vai inu, faʻasolosolo mo ni nai minute ma inu i sina siʻosiʻomaga i le taimi o gaioiga o le inflammatory, overwork, ma le moe le mautonu. E fautuaina e faaopoopo le meli i le lauti.

Faaopopo le meli i le lauti chamomile

O le faʻamaonia o le faʻaaogaina o taimi mo le faʻaaogaina o sauniuniga o le chamomile

Chamomile e mafai ona aoina ma faʻamago e oe lava ia, pe mafai foi ona e faʻatau ni mea faʻapitoa teuteu i le falemaʻi.

Manatua! Aʻo leʻi faʻaaogaina vave le chamomile, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa. E le saogalemu le ola o le tagata lava ia ma atonu e le fofo, ae faaleagaina le soifua maloloina.

E oo lava i le mutia sili ona saogalemu e mafai ona mafua ai le oona ma e oʻo lava i le oti. Faʻasogo poʻo vailaʻau - o le eseesega uma i le faʻasoa ma le vailaʻau o fualaau faasaina. O le mea lea, a aunoa ma le mulimuli i faatonuga, e le mafai ona e faʻapipiʻiina (mai le taualuga) e oʻo lava i le sili ona leaga o teuteu vai. E naʻo le maea o se talanoaga ma se fomaʻi faapitoa e mafai ona amata togafitiga.

O le maualuga o le ave o vailaʻau mai le chamomile e taʻitaʻia ai le malosi o le faʻaoga o le tino, o le tale, o le vevela, o le le fiafia. Tuai, e ono amataina le paʻu o le tino. E le mafai ona e faia ni sauniuniga mai le chamomile (teas, infusions, decoctions) ao maitaga ma gastritis aciad.

O le mea moni, e toetoe lava a le mafai ona togafitia se faʻamaʻi ogaoga i gaʻo. Ae faʻatasi ai ma le faʻaaoga tutusa o fualaau faasaina ma tapenaga o fualaau oona ua faʻamaonia aloaia e le fomaʻi, e mafai ona faʻavavevave le toe faʻaleleia, aveese le faʻaogaina o le mu, ma faateleina le puipuiga.

Metotia o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi mai fugalaau o se vailaʻau faʻamaʻi

Mo le malulu, vave decoction ma infusions o le chamomile e faʻaaogaina e faʻamalosi ai, faia faʻamaʻi, faʻamafanafana mafana i luga o le alalaupapa o le isu (ma le gutu o le isu).

Faatasi ai ma le angina, e lelei tele le fafagu i le tele o taimi i le aso faatasi ai ma se teuteuga masani o se paluga o le chamomile ma le celandine (pe afai e leai se maʻi) po o le calendula. O le susu e faoa e pei o le lauti, o le fua o vaega mai otaota e 1: 1. Ave se sipuni o le faʻafefiloi i se ipu vai inu.

Faʻaleagaina i le taimi e momoe ai fesoasoani i le pharyngitis, tonsillitis, bronchitis ma isi faʻamaʻi pipisi o le tino respiratory tract. Fofo o le fofo: sasaa le 1 sipuni tele o le chamomile i le 500 ml o vai kuka (2 ipu). I le leai o ni faʻasalaga, faʻapipiʻi le sipuni o gaʻo po o le meli, faʻafefiloi le paluga ma manava manava mafanafana (lē vevela) mo le 10-15 minute, le sili atu, i lalo o le ufiufi mai le solo solo lua. A uma ona faʻamaʻa, afifi lelei.

Faʻaaogaina fafo mo le faaleagaina o le paʻu - faʻafefe, faʻafefe, afaina, afaina, manua, mumu, sola. Ua saunia se vaiinu masani masani. Ina ia faia lenei mea, fai le 2-3 teasetetini ma se maualuga o le chamomile i le 250 ml o le vai inu (tagai i le faʻamatalaga oi luga). Faʻaauau i totonu o se atigipusa faʻamaufaʻailogaina mo le itiiti ifo ile itula. Filu. O se faʻamafana mafanafana e faʻaaogaina i le nofoaga tiga. O uu ma pulu.

A maeʻa le vevela togafitiga, gasegase tele, faʻaleagaina, rheumatism faʻapitoa, gout, pe a uma le 1-2 aso, e mafai ona ave le baths (15-20 minute) mo le 1-2 masina mai le faʻafefiloi o le chamomile, sea buckthorn leaves ma yarrow (1: 0.5: 0 , 5).

Faʻaogaina i totonu o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, maʻi o le intestinal, faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo, vevela ma isi e faʻaaoga le teuteu togafitiga o le faʻafefete, chamomile teas, tinctures. O le aofaʻi ma taimi o le faʻatagaina e faʻamoemoeina e le fomaʻi. O vailaʻau fautuaina e lau fomaʻi e tatau ona matauina lelei.

Lau pele e! Ua e faamasani oe lava ma meatotino o le chamomile, o lona faʻaaoga i le tele o faʻamaʻi. E tumau pea le toe manatuaina o le aveina o se chamomile mo se taimi uumi (e ui e le afaina) e mafai ona naʻo le fautuaga a le fomaʻi. Ia soifua maloloina!