Laʻau

Nephilolepis faailoga o tausiga ile fale ma talitonuga taufaasese

O Nephrolepis o se sui o ferns o le aiga o Lomariopsis, e ui lava o nisi o tagata fai togafiti talitonu e talitonu o ia o le sui o le vaega o le davallievs.

Faamatalaga lautele

O lenei aganuu agavaʻa e mafai ona tutupu i luga o le eleele ma e mafai ona avea o se mea e tupu aʻe i luga o ogalaau. E i ai sona aʻa, o se lau laau lauolaola e oʻo i le umi e oʻo atu i le 70 simita. O laumei moli lanu meamata ua vaevaeina i ni vaega faʻamalosi ma vaega faʻamalosi.

O fanua o le Aigaland o vaomatua o vaomatua o Asia, Aferika ma Amerika. E sili atu ma le 40 ituaiga ma e na o nisi oi latou e mafai ona tupu i le fale.

Atiae le aganuu i totonu o ipu falala poʻo luga o pusa. I le faaopoopo atu i lona faʻaogaina ma foliga matagofie, e tele mea aoga e maua ai e le fern. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻamamaina le ea e ala i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina matautia ma meaola faʻapitoa.

E le faigata le totoina o se meaʻai i le fale, o le mea autu o le fatuina o se microclimate mo lea mea o le a foliga tutusa ma le natura masani ma o le a fiafia tele le laau i le matagofie o ona foliga vaaia mo le tele o tausaga.

Fualaau o le Nifrolepis ma eseese ata ma igoa

Sa Nifalesle Green Lady - o se aganuu faʻapitoa, e manatu o se tasi o mea e le masani ai i isi ferns. E i ai taimi umi e tautau ifo i lalo, pei o vaʻa vai o se vaipuna. O laulaau laulaau e lanu meamata lanu meamata ma tatala. E mafai ona totoina le laau e le gata i ipu pipi, ae i totonu foi o koneteina lapoa i luga o se maualuga maualuga.

Neprolepis Boston - o se ituaiga o nephrolepis maualuga. O lenei agaifanua na paʻu i le Iunaite Setete, pe sili atu, i Boston. O se mea iloga o lenei fomu tele o ni lala tonu e oo atu i le 120 sima le uumi ma lanu lanu meamata lanu meamata. I le taimi nei, o le laau e lauiloa e le gata i le au faifaatoaga, ae faapea foi i le au faifaatoʻaga.

Na taʻua e Neplolepis - O se ituaiga o laau lea e faʻapipiʻiina ai aʻa faʻatulagaina. O lala ua faʻapotopotoina i totonu o se atigipusa, o laulau laulau e umi, e oʻo atu i le 70 inisi le umi, e iloga i luga o le maʻalaʻau, o se lanu lanumeamata ma petioles laiti. E tofu paranesi pe tusa ma le 50 vaega eseese. E i ai a latou faʻataʻitaʻiga ma se umi e oʻo atu i le 6 simita.

Nephrolepis Emin - O se fomaʻi faʻamaonia, e sili ona lelei, e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 50 senitimita. O le aganuʻu o Vayy e toetoe lava i luga. E iloga i latou i laulaʻau laulaʻau lauulu ma ni lanu paʻu o le lanu uliuli. O le laau e valea, o le mea lea, e manaʻomia ai le faʻasusu masani ma le faʻaleleia.

Nephrolepis Curly - O lenei ituaiga o fern o se vailaau o le manaia o le nephrolepis. O le laau ei ai sona pale pupuʻu, o le tele o fuālaʻau ma le cirrus, o laupepa lanu moana lanu moana lanu meamata, o loʻo i ai ni pito i lalo. O le umi o papatusi pepa e oʻo atu i le 70 simita.

Nephrolepis Sonata - o se tamai laʻau faʻamaʻi ma vayas puupuu o lanu lanu meamata. Pepa lapoa o loʻo faʻaputuina i totonu o laupepa. I le maualuga, o le aganuu e oʻo atu i le 55 centimita. E iloga i le matagofie, saʻo ma foliga i fafo e pei o se polo. E fiafia tele Naʻololepis i le susu, o lona uiga, mo lona atinaʻe masani, e tatau ona suʻeina le fale i taimi uma.

Nephrolepis Blehnum

O lenei ituaiga o fern ei ai lona foliga tutusa i le pama. O le laau o loʻo i ai se pupuuli enaena enaena, e oʻo atu i le 1 mita. O loʻo faʻaaogaina se aʻa i luga aʻe o le eleele e pei o se pusa. O le totonugalemu o le aganuu e foliga mai e le sili atu le matagofie i lona ata "vao". E ui lava e leai se pusa, o pepa laulaau e umi ma umi.

Neprolepis - O lenei vāʻau o se tasi o mea sili ona lauiloa. O lona eseesega autu mai isi ituaiga o ferns o loo i totonu o vayas vertical o se paolo lanumeamata lanumoana ma pusa tioata o loo i luga o le aʻa o loo tafe i luga o le eleele. O lenei agaifanua ua ola i le fale talu mai le seneturi sefuluiva ma ua faʻaaoga lelei i fugalaau faila e faia ai ni laʻau oona.

Na siitia ai Nifaelolepis - O se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o fern. O le aganuu e lapoʻa ma laupepa uumi o se lanumeamata lanumeamata uli, e aoina i totonu o se sola. O le laau e le lelei i le tausiga ma i le taimi lava e tasi o loo i ai se foliga matagofie, lea e sili ona fiafia i ai le au faifaatoaga.

Nephrolepis Duffy - o le laau o loʻo i ai ni vayas talatala lapotopoto ma lapotopoto lau o se lanu lanumeamata uliuli. Fern e oʻo ile 1 mita. E taua tele le aganuu ma o le mea lea e talafeagai ai mo le ola aʻe i ipu ma ipu.

Taimi o le Green Green Season - o se teuteu teuteu e sili ona fiafia i le paolo. E masani lava ona tupu i totonu o greenhouses i lalo o le faʻamalama. O pupu o le laau e lautele, tautau i lalo, ina ia pei le fern pei o se punavai laitiiti. Pepa o le laupepa i le aganuu ei ai ni vaega pupuu, se lanu lanumeamata lanumoana ma pito i tua.

Nephrolepis Vitale - o se ituaiga uiga ese e masani ona faʻaaogaina mo le galueaina o fale. O laupepa lanu o le aganuu e manifinifi, faʻapitoa i le tele o le vaʻaia o le lanu meamata lanumeamata. O le laau e sili ona fiafia i le paolo ma e mafai ona ola uma i totonu o se pusa paʻu ma totonu o se ipu i fafo.

Nefrolepis Green Fantasy

Faʻaalia se aganuʻu teuteu faʻalauteleina i totonu o le paolo. E sili ona lelei le tupu aʻe o lenei faʻailoga i lalo o le faʻamalama. Wii uma, tautau i lalo. E i ai a latou laupepa pupuu ma ni pito o le lanu uliuli.

Nephrolepis Green Dragon - O se tamai laumei na faʻamoemoeina mo le faʻatoʻaga i totonu. Vaʻai vata e oʻo atu i le umi e oʻo atu ile 50 simita. O laulaau laulaʻau e lanu meamata lanu meamata foliga foliga tutusa pepa. Mo le tuputupu aʻe masani ma le atinaʻe, e tatau ona faʻafeinu ma faʻasusu le fern.

Neprolepis Falcata - o se faʻailoga tele i lala uumi e ola i le 120 simita. O vaega o laʻau laulaau e umi le 10 senitimita, o se pito faʻamalosi ma se lanu samasama-lanumeamata. O le faʻavae o le vai ua faʻafefeteina, lea e tuʻuina atu i le laau se foliga e le masani ai.

Nephrolepis Macho - o se matagofie lanu lanumeamata lanumeamata. O le manoa e oʻo atu i le umi e oo atu i le 60 centimita. O lapisi laupepa e lapotopoto, cirrus-dissected ma pito i luga. O le aganuu e mama, o le mea lea, e manaʻomia ai le faʻasusu masani ma le faʻaleleia.

Neprolepis Marisa - Se laʻau tele o ferns talafeagai mo le ola i totonu o fagu fugalaau. E oʻo atu i le umi seʻia oo i le 50 senitimita ma maua ai lau laʻau matagofie ma laʻau vavave vavave, faʻasalalau foliga lanu moana lanumeamata.

Nephrolepis Variegatny - Se fualaau talafeagai lelei e talafeagai mo le ola i totonu o fagu fola. Vayi i totonu o le laau e faʻatapulaʻa, e oʻo atu i le umi e oo atu ile 50 simita. E mafai ona latou maua mai i le 4 i le 10 fasi vaega. O vaega laulaʻau o loʻo vaeluaina i totonu o se lanu lanumeamata lanumoana ma ni paʻu laiti e foliga tutusa ma maamora lanumeamata.

Sa tausia e le aiga o Nephilolepis

Tausia o nephrolepis pe a tupu aʻe i totonu o se fagu fugalaau e faigofie lava. Ae ui i lea, e manaomia e le laau se vaega tele mo le tuputupu ae ma aʻa, aua o tulaga ia e iai le faʻailoga i le vao.

Ona o le mea moni o le nephrolepis o se fale vevela, e tatau ai ona faia se faigamalo o le vevela. I le vaomatua, e ola latalata ane i vaituloto, e pei o le tumau mafiafia ma le faapaologa vaega o loo tumau iina.

O le vevela lelei mo le seleselega e + 20 tikeri. Ma o le a tupu le malosi o le laau ma e le lagona ai le le toʻa, e le tatau ona maualuga le vevela i luga aʻe o le 28 ma pau i lalo ifo o le 14. Afai e leai se avanoa e maua ai e le tagata e ola ai le avanoa e maua ai fualaau aina, ona tatau lea ona tausia ma le faaeteete.

O Nephrolepis o se laau toto-alofa. A o tausisia le tulaga lelei o le vevela mo ferns, e oo lava i le malulu o le ea o le a faatagaina i masani, ae peitaʻi, pe afai e faʻamautu vai masani ma faʻaleleia.

Afai o le tulaga o le vevela e sili atu i luga o le 20 tikeri, ona tatau lea ona suʻe le fern i aso uma ma le fesoasoani o le faʻamalieina o le vai malulu. I le tau mafanafana, e tatau ona lafo atu le laau i se ata lafoia loloto. I totonu foi o le taumafanafana i totonu o se pani ma se ulo e tatau ona suʻu mumu pe faʻalautele le ele, lea e manaʻomia mai lea taimi i lea taimi ona faʻamamaina i le vai. Afai e laʻititi le vevela nai lo le seti o le seti, e tatau ona faʻamautinoa e leʻo tele le malulu o le nephrolepis, a faʻapea o le a tupu mai se maʻi faʻaleagaina lea o le a oʻo atu ai i le oti o le laau.

Malamalama mo le nephroleris

E pei ona taua i luga, i le natura o le natura e tupu aʻe i nofoaga malulu, o le mea lea o le a susulu ai le la i le susulu o le malamalama. O le a ia lagona le lelei uma i lalo o le paolo ma lalo o le paolo, aua e ola o ia i vaomatua, i le mea e masani ai ona le pa'ū le la.

E sili ona tupu i luga o le faamalama i matu, i tua o le fale pe i totonu foi o le faletaele, ae naʻo pe afai ei ai se faamalama. Afai e tele naua le malamalama mo le seleselega, o le a faʻagesegese i le tuputupu ae, o le a tutupu le pupuʻu, ma o le a amata ona felafolafoaʻi laulaʻau ona o mu.

O Fern davallia o se sui foi o le aiga tavalliev. E faʻatupulaia pe a e alu i le fale e aunoa ma le tele o le afaina, pe afai e te mulimulitai i tulafono o tekinolosi taufaatoaga. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai i lenei tusiga.

Faʻasaina o Nephrolepis

O le totoina o le laau ona o ona aʻafiaga o le vevela e tatau ona masani ma tele. E tatau ona faʻamautinoa o le eliina e le mago. Afai e amata ona mamae le fern, ona matua faigata lava lea ona toe faʻafoʻisia lona mea taugata.

Siʻitia le aofaʻi o le susu na faʻaalia i le vaitau o le tuputupu aʻe ma faʻaitiitia i le vaitaimi o loʻo moe. E le mafai ona taofi le faʻamamaina, ae e le tatau ona e faʻamamaina le palapala, a leai o le vai i totonu o aʻa e mafua ai le pala ma le oti o le laau.

Suavai mo le faʻavaivai e tatau ona faamalūlūina ma aunoa ma ni laumei. E faalua i le aso, e tatau ona lueina le fulu, ma i le taumafanafana e tatau ona faateleina le faasologa i le 5 taimi.

Neprolepis eleele

O le totoina o se laau talavou e tatau ona faia i totonu o vaovao poʻo eleele lau. Ae ina ia mafai ai e le fula ona tuputupu ae ma atiina ae lelei, ma ia le faatapulaaina foi i meaʻai, e tatau ona sauniuni taitoatasi se mea e sui mai ai mai le peat, eleele suamalie, eleele lanu meamata ma sina oneone itiiti.

I le pito i lalo o le fagu e tatau ona e faʻaaogaina le oneone laititi e faʻalauteleina, lea o le a avea o se alavai faʻavaivai ma o le a le faatagaina ai le vai e paʻu i aʻa.

Naprolepis ipu

E tatau ona filifili le fagu mafolafola ma lautele. O lea ituaiga gafatia e totoina ai e tatau ona ona o le aʻa o le laau e le lelei.

I le pito i lalo o le ulo, e taua tele le tuʻuina o le oneone laititi e faʻalauteleina poʻo le maamaa, lea o le a avea o se alavai e puipuia ai le faʻaputuina o le vai.

Nephrolepis totoina

O lea e tupu lelei ai le aʻa ma e le afaina, e tatau ona toe totoina i tausaga taʻitasi. E tatau ona faʻatulagaina se mea e faʻaaogaina i le tautotogo. Afai o le aganuʻu ua oʻo i le tolu tausaga, o faʻaopoopoga mulimuli ane uma e tatau ona faia i tausaga uma e tolu.

Afai e iloa e le tagata fugalaau o loʻo aʻafia le aʻa i totonu o le fagu, ona tatau ai lea ona faʻapipiʻi i totonu o se puʻupuʻu tele e faʻavave le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le laau i le lumanaʻi. O le totōina o se uʻamea e tatau ona faʻatinoina i se mea e fai mai i se faʻafefiloi o le peat ma le fanua faʻasoa, e le faʻagaloina le faia o se alavai faʻavaivai o le uamea lautele.

Fertilizer mo nephrolepis

E tatau ona fafaga le laau i le vaitau o le tuputupu aʻe, lea e tupu i ferns i le tautotogo ma le autumn. O laʻei pito sili e tatau ona faʻaaoga i vaiaso uma. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona faʻaaogā faʻamalosi tino poʻo mineral.

I le taumalulu, i le taimi o le taotoga, e tatau ona fafagaina le fulu tasi i le masina, tausia le faasologa o okeni ma mea o minerale.

E taua le fafagaina o fua o tagata matutua, talu ai e mafai ona faʻafefiloi le nephrolepis pe afai o le aʻa ua maeʻa ona atiaʻe ma faia.

Fugalaau nephrolepis

E le fuga le fulu, o lea e le tatau ai i le tagata e teu aiva ona faʻamoemoe o foliga mai o faʻafitauli.

O le leai o se vavalalata e le faʻaleagaina ai le aganuʻu, talu ai e sili ona matagofie ona o lona laʻau lauolaola ma mea faʻalauiloa, lea e faʻaauau i le tausaga atoa.

Nephrolepis teuteuina

E pei lava o soʻo se aganuʻu teuteu, e manaʻomia ona faʻamalosia le nephrolepis. Na iu lava ina liu samasama ma tafe ai lapisi laulaau, lala, ma fanau foi i le eleele. Mo lenei mafuaʻaga, o le teuteu ma le teuteuina lelei o le tino e faia.

Aʻo faagasolo le faʻagasologa, o le tele ma lala mago, faʻapea foʻi ma laulaau samasama, ua aveesea. E faʻamamaina tamaiti pe a suia fatu laau. O le faʻatinoina o se faiga talitutusa i tausaga taʻitasi, e fesoasoani ai le tagata fugalaau fufulu i le laau e le faʻaaogaina lona malosi teuteu, atiina aʻe saʻo ma fausia se lanu meamata.

Winter Nephrolepis Tausiga

Talu ai e le fuga le fula, e leai se lagona e faaosofia ai le faʻapipiʻi o le faʻaaogaina o taimi e faʻaoga ai se taimi umi. Afai o le laau o loʻo i luga o le windowsill, ona faʻaitiitia ai lea i le ao o le ao ma se faʻaitiitia o faailoga o le vevela, o le taimi o totoe o le a oʻo mai lava ia. O le faʻafefiloi o le eleele o le a faʻaitiitia, o le a faaitiitia le vai, ma o le fafagaina o le a taofi. O le iʻuga, o le a faʻagasolo le faʻailoga ma amata ona malolo.

E taua tele le faʻamautinoa e le pa'ū ifo i lalo le maualuga o le vevela + 14 tikeri ma e leai ni faʻataʻitaʻiga. Afai e mafanafana le potu e pei o le taumafanafana, ona e manaʻomia lea ona tausi lelei le fua o le laau i le auala lava e tasi, ae e tatau ona sili atu ona faʻaalialia, aua o le a vevela le ea ona o masini faʻavevela.

Mo le faʻalauteleina o le ao, ua lava lea e faʻamalamalamaina ai le laau faʻatasi ai ma se filo. Fertilizing e tatau ona faaitiitia i le tasi i le masina, ona o le a latou le mauaina se mea e manaomia e pei o le tautotogo ma le taumafanafana.

Faʻapenaina o le nephrolepis i le vaevaeina o le vao

Na faʻalauiloa Nifaelolepis i ni auala se tolu, o se tasi o ia mea e le o faʻaaogaina mo ituaiga laau toto. I totonu o le vao, e lūlūina ai le fern ma le fesoasoani a spores, i le fale ua faʻaleleia e se musika ma le vaeluaga o vao.

O se tasi o fern laʻitiiti e tasi lona aʻa ma se tasi o mea tuputupu aʻe, lea e faʻapipiina aʻapa ma se soʻo. Afai o le vao o se tagata matua, ona i ai lea o ni atunuʻu ma, e tusa ai ma tulaga o le tuputupu aʻe, e mafai ona faʻaleleia e ala i le vaevaeina. O sea faiga e faia i le amataga o le tautotogo ao faagasolo se gaioiga.

Ina ia vavae ese le vao, aveese le laau mai le ulo ma lulu le aʻa mai le eleele, tafiesea le siaki i totonu o laupepa. Afai latou te le vavae ese, e tatau ona fufuluina aʻa i le vai ma vavaeese. O vaega taʻitasi ma lona lava tulaga tuputupu ae e tatau ona totōina i totonu o se fagu ma se faʻafefiloi o eleele faʻafefiloi mo faʻamama.

Ina ia mafai ona vave aʻafia laau laiti, e le tatau ona maualalo le maualalo o le ea ma le vevela i le + 15 tikeri.

O le mustache o le Nephrolepis

E mafai ona e faʻateleina le aganuu ma le fesoasoani o gaioiga e taʻua o le musika. Mo le faʻatinoga o le faʻatinoga, e tatau ona e ave se atigipusa i le palapala ma tuu i autafa o le ulo o loʻo totō ai se tagata matua.Faʻaiʻu le manulele i totonu o le fagu, faʻalauteleina i le 0.5 inisi senita, ma o lona pito i luga e luga aʻe o le eleele. O le mea lea e le toso mai ai le fana mai le eleele, e tatau ona faʻamau i se lauulu.

I le faagasologa o aʻa, o le palapala e tatau ona tausia i taimi uma. I le lua vaiaso mulimuli ane, o le a aliaʻe mai se toto fou, ma a amata ona tupu ma tuputupu ae malolosi, e mafai ona vavae ese mai le tagata matua e ala i le tipiina o le musele mai le eleele, ma sosolo le fasi laau ma le malala ma le totoina i se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe.

Taumafa a sa Nifaelu

O faʻataʻitaʻiga o fana e le gata i faʻamaʻi, ae faʻapea foʻi ma faʻamaʻi e mafua mai i le le lelei o le tausiga o le fua.

O iniseti leaga nei e matautia mo nephrolepis:

  • Shield - O lenei meaola e manatu e sili ona matautia mo fern, aua e aafia ai laupepa lau. Muamua, e aliali mai i totonu o laulaau, ona salalau lea i totonu o le laau. O le taua ia te ia e matua faigata lava. O le mea lea, ina ia taofia lona tupuga, e tatau ona asiasia ia lapisi laulaau i aso uma, ma i luga o le sailia, e tatau ona togafitia le aganuu ma le insecticide Actellic i auala eseese, talu ai e le mafai ona aveese le pusi i se taimi. E tatau foi ona maitauina o le iniseti o iniseti e mafua ai se afu o vevela, lea e mafai ona oo atu ai i le oti o ferns.
  • Spider mite - o le i ai o se apogaleveleve i luga o laulaau o loʻo faʻaalia e foliga vaaia ma se upega paʻepaʻe. O le pest e taʻitaʻia ai le mea moni o le amata malie o le aganuu. E mafai ona faʻaaogaina e ala i togafitiga ma le iniseti o le Actellic.
  • Le nematode - o le nematode e faʻaputu i laulaʻau, faʻapogisaina ai, ma i le aluga o taimi, o le laʻau lanu enaena enaena, ma ua mate le laau. O le mea e leaga ai, e le mafai ona faʻateʻaina le meaola, o le mea lea, o le a faʻaumatia faʻamaʻi ma le eleele.
  • Mealybug - afai, pe a suʻeina se fern, e iloa e le tagata fugalaau faila lūlū paʻepaʻe luga o le laʻau ma le rosette, o le faʻamaoniga lea o le foliga mai o se mealybug. E tatau ona faʻaumatia i le taimi, a leai o le a amata ona liu samasama ma faʻagogo le laau. E mafai ona e faʻaumatia le anufe e ala i le pulupuluina o fualaau faasaina "Karbofos".

Nifrolepis maʻi

O faʻamaʻi, o loʻo lamatia le laau e maʻi o le faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga, ua tuʻuina atu:

  • Laʻu aʻa;
  • Fuga;
  • Vailaʻau faʻamaʻi.

Ina ia faʻaumatia mea uma o loʻo taʻua i luga, e tatau ona e aveeseina le afifi mai le faatoaga, fufulu mai palapala palapala, togafitia le aʻa ma le fungicide ma faʻafeiloaʻi i se fagu fou ma mea fou fou. O togafitiga talafeagai ma togafitiga faʻamalosi e fesoasoani e aloese mai nei maʻi.

Faafitauli A o Tupu Sa Nifaerolepis

Aʻo tuputupu aʻe ferns i le fale, e mafai e le tagata e teu vine ona feagai ma le tele o faafitauli na tuʻuina atu:

  • Totoina o laupepa lau - o le tele lava o laʻau e faʻamamago ona o le leai o le susu po o le malulu vevela. O lenei faailoga e mafai ona faʻaaogaina e ala i le faʻafeinu masani ma faʻasusu i aso uma, aemaise lava i le taumafanafana ma le taumalulu.
  • Totoina o fautuaga laulaʻau - afai na amata ona faʻagogoina e le laau le pito o lau, atonu o se faamaoniga lea o le leai o se malamalama. Ina ia faʻaitiitia lenei faafitauli, e tatau ona tuʻuina atu i le laau le malamalama talafeagai.
  • Le lava le tuputupu ae - afai e le ola le fulu mo se taimi uumi, ona ono tupu ai lea i totonu o le fagu ma e manaʻomia le faʻafeiloaʻi i totonu o se fagu lapoa.

E le gata i lea, o le toʻatele o faifaatoaga fugalaau e mafaufau pe faʻapefea ona faʻaosoina ni toto fou i le nephrolepis. O le amataina o le totoina o totogo e amata i na o laau ua oʻo atu i le tolu tausaga, o lea e tatau ai ona e faʻatali seʻia oʻo ina tupu le laʻau ma o le a leai ni faʻafitauli i le faʻaalia mai o lauʻau.

Saini a Nifae ma talitonuga taufaasese

O Fern ua leva ona mafaufauina o se togafiti leaga ma le malosi, lea e mafai ona afaina ai le taunuuga o le tagata. E tusa ai ma tala anamua, o se fern, pe o lona fugalaau foi, i luga o le po o Ivan Kupala, o le a fesoasoani ia i latou oe maua le fiafia ma le tamaoaiga. Ae ina ia maua o ia, e tatau ona avea oe ma se mea moni, aua i le taimi o le sailiga mo se tagata o le a tuliloaina agaga leaga, ae le o le faatagaina e liliu lana fuafuaga i le mea moni.

E talitonu foi o le laau e puipuia fale mai agaga leaga, mata leaga, faaleagaina ma isi mea leaga. E maua ai le manuia i totonu o se matata, tosina tupe i lē e ona ma puipuia mai le faʻaalu o tupe faʻaalu.

E mafai e ia ona faʻalelei mea feteʻenaʻi ma faʻaleagaina ai le ita o tagata, aumaia le lotogatasi i fegalegaleaiga a tagata e eseese uiga.

Faaiuga

Aganuʻu o se vai ola, e faʻamamaina ai le ea o mea faʻaleagaina ma faʻalapotopotoga faʻapitoa.

O le laau e le oona ma saogalemu atoatoa mo le soifua maloloina o isi, o lea afai e te manaʻo e teu lou fale i totonu o nephrolepis fafo, ia mautinoa ia faia.