O le togalaau

Tuputupu ae Navajo Blackberries, Vaega eseese

Blackberry Navajo o se ituaiga o fatuga manuia e fatuina e tagata faʻatoʻaga Amerika ma e lauiloa i le lalolagi atoa. O Berries o loʻo i ai se meaʻai suamalie lelei, o lea e mafai ai ona faʻaumatia uma ma i le tele o faʻasaoina. O le ituaiga o meaʻai e matua vevela ma e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa, ae o tausaga taʻitasi e maua ai se fua maualuga.

Tulaga o le vasega

O le Blackberry eseese o Navajo o se faʻalauiloa tele. O le vao e fai ai ni malosi malosi saʻo, e mafai ona oʻo atu i le tasi ma le afa mita le umi. O vine e le tele tele (e oo i le 4.5 g i le tasi), ae o lo latou tele e le afaina ai le fua o le ituaiga. Mai se tasi o vao matua e mafai ona e aoina mai i le 500 o laʻau i le tafaʻi.

Faatasi ai ma le lelei o le BlackBerry Navajo o:

  • maualuga togi togi (mai le 4.5 i le 5.0 i vaitau eseese);
  • le leai o vao tuitui i luga o laau, lea e matua faafaigofieina ai le tusiina o fualaau;
  • lelei gaosi ma le tausiga faigofie;
  • le mafai gaosia o fualaau aina e faatumauina ai le foliga ma le maualuga mo le 5 aso, lea e mafai ai ona latou aveina atu i nofoaga o le faʻatau.

O faʻamatalaga ma uiga o le BlackBerry Navajo e le mafai ona aafia ai lona tofo. O vine e suamalie, suamalie, faatasi ai ma sina manogi ma le manogi manogi. Latou te matua i le faaiuga o le taumafanafana po o le amataga o le tautoulu, o laau taʻitasi e fua mai mo le tusa ma le 3 vaiaso.

Tulafono faʻavae

O le totōina ma le tausia o le BlackBerry Navajo o le a le faigata. O lenei laau e totoina e fualaau aina e tatau ona faatauina ma tuu i totonu o eleele tatala. E taua le taulaʻi i le nofoaga mo le totoina, talu ai o le togavao e tausia lelei e tusa ma le 15 tausaga. O manaoga mo lenei vasega e faigofie:

  1. Blackberry e fiafia i nofoaga e le paʻu ai le la. E sili atu le filifilia o se vaega o le afa-paolo.
  2. O le tuufaatasiga o le palapala e le lelei le toto. Ae ui i lea, o le faʻamatalaga o le televave o le fualaau o le Navajo e fai mai o le seleselega sili ona lelei e mafai ona maua i eleele oneone po o eleele leaga.
  3. Pe a totoina, e tatau ona manatua i le mafaufau e mafai ona ola tele vao, pe a ma le 1.5 mita e tatau ona tumau i le va o laau.
  4. O fugalaau faʻasama (palu, humus) e tuʻuina i totonu o le lua mo le totoina, ina ia sili atu le aʻafia o le blackberry. O le laau ua faʻaputuina ma le faʻaeteete ina ia le faaleagaina ai aʻa, ona faʻafeinu ai lea.

O le totoina o vine o le Navajo e fai i le tautotogo. I totonu o le mafanafana o le itu i saute e mafai ona totoina i le tautoulu, ae mo le taumalulu o le a mautinoa lava le ufiufi.

Tausia Tulaga

E ui lava i le mea moni o le ituaiga o mea e le taua i le tuufaatasiga o le palapala, moli, fugalaʻau ma isi tulaga, tuʻu ai e ola tutoatasi e le fautuaina foi. O le vao e le mafai ona leiloa, ae o le tele o le seleselega ma lona tofo e mafai ona faaitiitia.

Faatasi ai ma tulafono faavae mo le tausiga o lenei ituaiga o:

  1. E faʻaleleia le faʻaleleia 1-2 taimi i le masina, mo le tasi vao e te manaʻomia 1 le pakete vai. E leai ni vai i le togavao i taimi o latou vaitau.
  2. E tasi i le masina, e fautuaina e tatala le eleele i lalo o le vao ma aveese vao.
  3. E mafai ona faʻaaogaina fugalaau i le 2-3 taimi i le tausaga. I le amataga o le tausaga, o le a faʻaaogaina ai le faʻamalosi, o le a faʻaosofia ai le tuputupu ae o laulaʻau ma pupu, ma le paluga ma fuluʻi fulufulu, lea e faʻateleina ai le gaosiga.
  4. O le teuteuina o tipu e faia i le autumn, pe a oʻo atu i le 1 mita le umi. I luga o laau taʻitasi e alu ese mai i le 7 i le 9 peʻa.

E le faʻavasega le vailaʻau e pei o le malulu, o lea e tatau ona ufiufi laau vao mo le taumalulu. E tasi le vaiaso ao lei muamua le kiona, o loʻo natia i lalo o le eleele poʻo fale puipui.

Ae e te leʻi amata faʻatupulaʻia lenei fale, e tatau ona e tilotilo atu i le faʻamatalaga o le televave o le televave o ata o le Navajo ma se ata. O fua o lenei laau e le tele, ae sili ona suamalie ma ola i le tele o numera. E mafai ona e totoina i latou i totonu o le togalaau poʻo totonu o le togalaau, ae e tatau ona e mautinoa e le mu le vao i lalo o le la e mu ai. O le tasi laau o le a mafai ona gaosia fatuga mo le 15 tausaga, i lalo ifo o le tausiga lelei. O pipi e mafai ona 'aina fou pe faia mai ia mea faʻasaoina, jams, jams, compote mo le taumalulu.