O le togalaau

Totoina togatini fatu

O fai togalaau e le masani ai e masani ona tolopo le mauaina o fatu i le tautotogo. Ae o le lūlūina o manaʻoga mo i latou o loʻo faʻatupulaʻia malosi ma e mafai ona e nofo e aunoa ma fatu saʻo. O nisi o fai togalaau e faia ni faʻatau mo le faʻaaogaina i le lumanai ma i se aofaiga tele. I le taimi nei, o se tamai togalaau e manaʻomia ai se fatu laitiiti. Mo se faataitaiga, ia toto se fasi fanua e 10 m2 ua lava le maua o le 2.5-3 g o fatu tipuni poʻo le letus, 5-6 g o kāloti, 6-8 g o kukama. O fatu e faatauina mai e tatau ona teuina i totonu o se potu mafanafana, ma le mea e le faaleagaina ai e le oona.

Aua le faʻatau fatu mai tagata le mautonu. O nisi taimi e faigata tele mo se tagata poto faapitoa ona iloatino fatu o nisi o fualaau. O lea e tupu ai i le togalaau ae le o kāpeti - rutabaga, nai lo le radisa - radish.

Totoina o fatu

A o le lūlūina fatu ua fuaina. O le tele oi latou e sili atu le faigofie ona fesuiaʻi tagata taʻitasi, aveese le manua, vaivai, ma faʻamaʻi o faʻamaʻi. O fualaau aina suamalie e mafai ona faʻavasega i se vai masima. Ina ia faia lenei mea, ua tuu i totonu o se vaa ma se 3-5% fofo o le sodium chloride ma fefiloi. O fatu e tuʻuina atu avanoa mo 1-1.5 minute. susu, ona aveeseina lea o fatu pops, ma o isi o loʻo fufulu faʻalua ma faʻagogo. O fuakeke totō e mafai ona faʻavasega i le vai. Mo le lūlūina, o fatu e faʻaaogaina ua maeʻa i lalo.

Sogi le fatu i le vaifofo vai

Fatuina o fatu

Ina ia faʻaleleia le gafatia o le fatuina o fatu o fualaau faisua, e faʻamaʻaʻaina muamua aʻo lei luluina e ala i togafitiga vevela. Latou te tauaveina i ni auala eseese. Ina ia faʻamaʻapeina fatu o mea totō e pei o kukama, paukena ma beets - aemaise lava pe afai o nei fatu e teuina i le malulu - faʻaaogaina le mafanafana o le la i fafo mo 3-4 aso, ao faʻapalapalaina pea fatu. O ave o le la e le gata ina afaina ai fatu, ae ia faatelevaveina foi o latou germination. I nisi tulaga, e vevela fatu pusa faila mo le 10-25 minute i le vai i le vevela o le 48-50 ° C, sosoo ai ma le faatofu i le vai malulu.

Faʻaiuga ma "faʻamalosi" fatu

O le toʻatele o tagata e popole i le fesili - e mafai ona faʻamalosi fatu, ma e ala atu ia i latou laau o laau vevela? Ma e le mafai ona e taliina ma le le mautonu. O le mea moni, i nisi tulaga, fai mai, i tomato ma kukama, faʻamafanafana ma e faʻamaisaina le fatuina o fatu mo le 1-2 aso e faʻaateleina ai le teteʻe malulu o tupugo ma togi. Ae peitai, o lenei aafiaga e le tumau ma e faigofie lava ona leiloloa pe a vevela laau i vevela maualuga, faatasi ai ma le tele o le susu ma le vailaʻau i le palapala.

Germinated fatu

Ina ia faatelevaveina le totoina o fatu o fualaʻau fualaau aina, ma aemaise lava i latou e tele naua le olaola, e pei o kāloti ma aniani, ua leva ona faaaoga e le au fai togalaau le suamalie. A lūlūina i fatu susu, o le a mafai ona maua ni togalaau i le 2-6 aso muamua atu nai lo le taimi e totoina ai. Sook le fatu i totonu o le vai vevela vai. O fatu e faʻasalalau ma se mea manifinifi ma i ni atopa se lua (pe a maʻea 3-4 itula) e faʻafeinu i le vai, e osofia i latou i lea taimi ma lea taimi. Aʻo leʻi faimamago, e mafai ona e tuʻuina fatu i totonu o se ato, ona oʻo ai lea i le vai.

E mafai e fatu ona taofi le susu mo se aso pe sili atu foi. O le umi o le fafagaina e faalagolago i le ituaiga o aganuu ma le vevela o le ea. A oʻo i le 1 - 5% o fatu "naklyuyutsya", e faigogo lava ona faʻagogo ma tuʻuina atu ia i latou le fugalaau, ona totoina lea. Afai e le mafai ona lūlūina fatu i le taimi lava lea, ona tuʻuina lea i luga o le aisa, faʻafefete i se mea manifinifi, ma faʻavevesi i nisi taimi. E mafai ona e faʻagogo ia fatu i le vevela e le sili atu i le 35 ° C, ona lūlū.

Suu fualaau mamago e tatau ona totoina i le faʻaleleia lelei o le eleele. Afai o nei fatu e totoina i le eleele matutu, ona tupu ai lea o totogo i le susu o fatu. E iai se mea faapena e tupu i eleele palapala, naʻo le mafuaʻaga o le oti i lenei mataupu o le leai o se okesene.

Germinated fatu

Ina ia maua ni fatuga vave, o le fatu ua totoina. O le faʻamaina o le germination e faia i le lūlūina o pusa ile fale i le vevela ile 20-25 ° C. O le atigipusa o le afa e tumu i le susu, muamua le vela. O se laupepa o le talafou poʻo se pepa faʻamamā poʻo se fasi ie o loʻo tuʻuina i luga, o loʻo faʻamaligiina i luga ole fatu ile fatu ile 1-1.5 cm. O fatu e ufiufi i se fasi ie ma se laulau o le vao, e palu fatu i aso taʻitasi. Germinate i latou ao leʻi amataina le "pecking".

Faʻapupuina fatu ma le okesene poo le ea

Taulimaina o fatu o fualaau faisua i vai ua tumu i le okesene poo le ea e taua o le fafagu. E faʻapipii le vaʻaia mo le 6 i le 36 itula E taua tele le oʻo mai o le okesene poo le ea mai lalo ifo o le mafiafia o le vai lea e sasaa ai fatu. Mo nisi faʻateleina fatuga o fatu faʻatasi ai ma le okesene, e faʻaosoosoina i taimi. O le umi ole vaeluaga e faalagolago i le aganuu: fatu laau, mo se faataitaiga, e togafitia mo le 30-36 itula; meaʻai - 18-24 itula; pasili, aniani, dill, beets, carrots - 18 itula Mo le susulu ma le salati, e 12 itula e lava, ma mo talo - na o le 6 itula,

A o leʻi lūlūina, o le fatu ua mamago i luga o le eleele. Afai e le mafai ona lulu le fatu pe a uma togafitiga mo soʻo se mafuaaga, e tatau ona faʻamago i se ata.

Nai lo le okesene, e mafai ona faʻaaoga le ea. O nei togafitiga e le sili atu ona itiiti i le faʻavelaina o le okesene, e na o le tatau lava ona faʻateleina lona umi. Mo le vaʻaleleina o le ea, e faʻaaogaina ai pusa o meaola vai ma nai paʻu uumi. E sasaa le vai i totonu o le fagu (i le 2/3 o le gafatia), o le pito mai le compressor ua tuʻu ifo i lalo. A uma ona liliu le compressor, ona sasaa lea o fatu ile vai.