Fualaau aina

Tuputupu aʻe o le aiga, anotusi ma ata eseese

Aiga sipuni o se laau e sili ona fiafia i ai faifaatoaga i totonu. O se ituaiga o sisi masani. O le eseesega o meaʻai o le siʻosiʻaiga a le aiga, o le tele o le suamalie ma le manogi. O lenei ituaiga meaola e faʻaalia foi i le oona tele, e tele naua le talisapaiaina ona o lona tofo lelei. E maua e le aiga lona igoa ona o le tele o ituaiga o ituaiga.

Aiga sasisi aiga

Tausiga faaleaiga o loʻo i ai le tele o vala tauailoagofie mai isi meaola:

  • Pulufaʻau ei ai se foliga lautele. O le aofaiga o pulu taʻitasi e mai le 25 i le 50 kalama, faatasi ai ma se ituaiga o upega e oʻo atu i le 30 aniani e mafai.
  • O fulufulu o le aiga aisisi e le matua mafiafia, latou te le maamaʻa ma i ai se mea e pei o le ova.
  • Pulu vavalalata faʻafeiloaʻi le teuina o taimi umi.
  • E sili atu meaʻai suamalie ina ia mafai ai ona faʻaaoga lautele aisa a le aiga i le kukaina.
  • O le siʻosiʻamea tele e faʻatagaina oe e faʻaateleina le faʻatupulaia o le gaosiga mai le lava itu.

Totoina ma le tausiga

O le faagasologa o le tuputupu ae o aniani a le aiga e tele auala e talitutusa ma le totoina o aniani masani. Ae ui i lea, ei ai ni mea laiti.

Faʻaleleia eleele

Tausiga faaleaiga sili atu i eleele lafulemulea e mafai ona mamafa nai lo o aniani masani. E tatau i le eleele ona iai se alavai lelei. O le eleʻele eleʻele e tatau ona faʻaituau. O vailaʻau sili ona lelei e aofia ai pateta, legumes, kāloti.

I le tautoulu, e fautuaina le faia o le humus i le aofaiga o le lima kilokalama, ma le 25 kalama o le superphosphate ma le 15 kalama o le masima masima i sikuea mita.

A o lei totoina, o le a faia se tulaga lelei i le fugaina o le ammonium nitrate i le fua faatatau o le 7 kalama i le mita sikuea.

Taimi faʻaleleia

E taua le matauina o le aufana o se fale malulu malulu. I le maualalo o le vevela, o lona aʻa e mafai ona atiaʻe lelei, ae o le a le faʻaalia i le tuputupu aʻe lau.

E mafai ona tupu le aʻa i le vevela mai le +2 i le +25 tikeri. I le taimi lava e tasi, o le a ia faʻamafanafanaina le malulu ile -6 tikeri. O le lanu lanumeamata o le laau o loʻo faʻaalia ai le tuputupu aʻe sili i le vevela mai le +15 i le +25 tikeri, lea e le taofia ai mai le fesuiaʻiina o fulufulu ile -7 ma le vevela i +35 tikeri.

O nei faʻamaumauga e tatau ona mafaufauina ma le totoa pe a filifilia le taimi sili ona lelei e tulaʻi mai ai.

Afai e te misia le taimi ma totoina pamu i le lava o le vevela o le palapala ma le ea, o le a amata vave le tuputupu aʻe malosi o greens, o le a faʻaaogaina uma ai malosiaga o le laau. O le aʻa o le a tumau pea ona faʻapalapala, lea o le a aʻafia ai le seleselega i le lumanaʻi.

Talosaga a le aiga ia totoina e le gata i le tautotogo ae faapena foi i le taumalulu. I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona faʻamoemoeina se seleselega muamua, ma o le lauusiusi na faia i le 10-12 aso muamua.

Faʻamasinoga faʻalelei

O le mamao sili ona lelei e 20 centimita i le va o laina ma le 10 centimita i le va o pusa. Faatasi ai ma lenei polokalame, o le fua faatatau o le tafe o le a 1-1.5 kilokalama o mea totō e totoina i sikuea mita o moega. E sili atu le faʻaogaina o pulu laiti mo le totoina. O aniani laʻititi o le a le maua ai se seleselega lelei, o lea e taua ai le totoina na o latou i luga o greens.

E le mafai ona manatu faatauvaa i le mamao i le va o totoga totō, talu ai i lenei tulaga o le fua o le a fai si laʻititi.

Saunia o mea e toto ai

Mo le mauaina o fualaau aina tetele, o mea totō e tatau ona saunia lelei. Sauniuniga sauniuni e mafai ona vaevaeina i nisi vaega:

  1. Faamamaina o le totoina o afifi mai fua matutu.
  2. Filifili i totonu o se vaifofo o le sulfate suauu. Ina ia saunia le vaifofo, faʻaaoga le 1 sipuni tele o le vitriol i le 10 lita o le vai. A maeʻa le faʻatinoga, e tatau ona fufuluina aniani i vai mama.
  3. Lafoaʻi i se fofo o le faʻalavelave faʻalavelave. O lenei faiga e mafai ai e pulufana ona toe faʻafoʻi le galala na leiloa i le taimi e teuina ai, faʻapea foʻi ma le faʻafouina o le tuʻuina atu o meaʻai. O le umi o le faʻanoanoa e sefulu itula.
  4. Faʻaiuga. O pulu ua saunia ua tuʻu i totonu o se pusa ma ufiufi i se tapuni. E tatau ona tuʻu le pusa i totonu o se potu e leʻi faʻavevelaina seia oʻo i le fausiaina o aʻa i le lima milimita le umi.
  5. Tipi le aniani i le afa. O nisi e le o faia lenei faiga, ae e aoga tele mo le gaosia o pulu tetele i totonu o le togalaau. E i ai le itiiti ifo o le primordia i afa taitasi, ae o mea tetele e avea ma se taunuuga, talu ai o le a le faʻamalosia i latou e tagata tuaoi.

Totoina o se aiga sikana

Afai e te fuafua e teu i le tautotogo, e tatau faatali mo le eleele e mafanafana i +5 tikeri. E mafai ona vaevaeina le faʻavaeina atoa o ni faʻavae:

  • Tatalo le pito i luga.
  • Faatulagaga o moa mo le totoina.
  • Faʻasalaga o moa.
  • Fertilizer application. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona faʻatapulaaina oe lava i le faʻaofiina o fafie.
  • Totoga o lauʻeleʻele.

Tausiga o togalaau

Seia oʻo i le tupu mai o le va o le sefulu centimita le umi, e le mafai ona e faia se mea. E le o manaʻomia foi le faʻaleleia ma isi tausiga. Faatasi ai ma lenei auala, o aʻa o le a amata ona loloto le loloto i totonu o le eleele e suʻe ai le susu, lea o le a afaina ai le tele o taumafa i le lumanai.

E sili atu ona fautuaina mulch le eleele. E pei o le mulch, e sili ona faigofie le faʻaaogaina o vao moa. E leai se mea e tatau ona faʻamago ai. E tatau ona taofi se vaega o le poloaiga e sefulu centimita. A maeʻa le mulch, o le moega o le a ufiufiina i se paluga paʻu papa. O lenei mea e le gata ina faʻamalosia ai le palapala i meaʻai, ae puipuia foi le moega mai vao. O le mulch o le a tumau pea le susu e tatau ona fafagaina ai le aniani, faʻapea foi le maua lelei o le ea ma puipuia ai le eleele mai le vevela i le la.

E fautuaina le vai o le aniani i le vaiaso ile 20 lita i sikuea mita.

I le avea ai o se tulafono, e le manaʻomia le fafagaina faaopoopo mo le ola o aniani. Ae afai o le laititi e laiti pe amata ona liu samasama ma mou, e mafai ona e faia se fofo o le 10 kalama o le ammonium nitrate ma le 15 kalama o le masima tiso i le 10 lita o le vai. E mafai ona suia le masima masima i le pefu laupapa. E pei ona mafai ona fautuaina se fugalaʻau tolu-tausaga manure, po o manu felelei. E faʻafefeteina le manu i le vai i le fua o le 1 i le 10, ma e paʻu ai le manulele - 1 i le 15. Afai e ola le aniani i eleele leaga, ona faaluaina lea ona fafaga. O le taimi muamua lava na faʻalauiloaina ai le faʻaaogaina i le vaitau o le tuputupu aʻe malosi o lauusiusi, ma le lona lua - i le amataga o le pulufana.

I le tulaga o le faaleagaina o laau toto e ala i faʻamaʻi poʻo mea faʻamaʻi, faʻafeiloaʻi ma se vaifofo 1% ole vai ole Bordeaux. E taua le manatuaina i lenei tulaga, e le tatau ona 'aina ia gutu. Faʻagasologa e tatau ona taofi aso e sefulu ao leʻi seleseleina.

Seleseleina

E mafai ona e amata selesele pe a afa afa. E masani ona tupu lenei mea i le faaiuga o Iulai. E le tatau ona e tolopo le seleselega, e pei o le pipifana o le a faʻafefe le susu o le susu mai le eleele, lea e mafai ona faʻagaoioia le alualu i luma, faʻalavelaveina le taimi o loʻo totoe mo le teuina. E leʻi leva ona fufulu tatau ona taofi le fafaga.

O le aniani lapoa ua maeʻa uma pe a maeʻa le sau. O se aso la e lelei mo le aoina. A o faagasolo le aso, e tatau ona taoto i luga o se moega i lalo o le la, o le a mafai ai ona latou malogo lelei. I le afiafi, e tatau ona aveʻese aniani i se mea pogisa, malulu ma le maualalo o le suavai, tuʻuina i totonu o se tasi faʻavae. Mai lenei taimi, amata le faʻagogo, lea e oʻo atu i le 15 aso.

E mafai ona e fuafuaina le sauniuni o le siʻi i le ua o le pulufana, e tatau ona matua matutu. A lelei le vaimasini, e mafai ona e faʻapipiʻi fulufulu. O pusa lelei e tatau ona filifilia mo le teuina e aunoa ma le faaleagaina.

O aniani o le aiga e mafai ona teuina i totonu o pusa o loʻo i totonu o potu mafanafana lelei ma le maualalo o le susu.

Eseese o le siʻiti

Manatua le sili ona taʻutaʻua i totonu o faifaatoaga i totonu ituaiga o aniani o le aiga:

  • Old Believers. Faʻatasi i le vaega o Vologda. Pulufana o lenei ituaiga e iloga e se uʻamea-piniki piniki. E tele naua elemene aoga. O le ituaiga na maua lona igoa ona o le faaaogaina o Old Believers mo faamoemoega tau soifua maloloina. O loʻo faʻaalia i se tofo malosi.
  • Velikoustyugsky. O le eseesega e iloga e nai lapopoa tetele o se foliga lanu. O loʻo i ai se tulaga agavaʻa.
  • Prince. O lenei ituaiga o loʻo faʻamatalaina i pusa faʻafefiloi ma le piniki. E talafeagai mo le teuina o taimi uumi.
  • Prometheus. Laʻau tele ma se mea e sili ona malie. Faʻailoa i le faʻatupulaia o le gaosiga.
  • Faʻaaliga. E eseese i laumei samasama. O loʻo i ai se fale tele ma se mea e mu ai.
  • Albik. O pamu e laʻititi lava. E i ai lo latou malosi vaivai. O le eseese o loʻo faʻaalia i le tele o fua o lanu meamata.
  • Grant. Pulufana o lenei ituaiga o loʻo i ai se lanu samasama samasama, e matuitui le maitauina.

Falelaʻau ma aniani o le aiga

O le fesili e masani lava ona tulai mai pe i ai se eseesega i le va o le aiga sipisi ma o le aniani o le shallototi. O i latou e tuʻuina se faailoga tutusa i le va o nei manatu e lua e sese.

Shallot o se mea faapitoa vine lanu eseese, lea o loʻo faʻaalia e lana tekinolosi tau faʻatoaga. I le tausaga muamua, o le fausiaina o pusi mai fatu e tupu. O le pālota e foliga tutusa ma le fausaga o le ulu o le keke, e aofia ai totino taʻitasi. A uma le masimamaina o palota, ona malepe ai lea, ma o le tausaga lona lua ua totoina ai. Ua amata mai i nei pamu pālota laiti o le a tupu ai ni atigi pasese ma tele togi. E le gata i lea, o le toe gaosia e tupu i le vao mo ni nai tausaga. O ia uiga e tulaga ese na o palota.

O aniani o le aiga, e le pei o le palota, e sili atu tutusa ma aniani aniani. E fai ai ni laʻau, e maua ai fatu e faʻatele ai.

O le mea lea, e le tatau ona fenumiai nei meaola eseese. O le tofo faamamaina, talisapaia e gourmets o le lalolagi atoa, e maua ai le shallotti tonu o ipu.

E tatau lava ona e mulimuli i fautuaga uma mo le tuputupu ae o aniani a le aiga, e le gata o le seleselega lelei o pulu mo le teuina o le taumalulu, ae o vitamini foi e mauoa i vitamini. O se auiliiliga auiliili o le tekinolosi taufaatoaga o le a fesoasoani i le ausia o iuga sili ona lelei, ma o se ata o le seleselega o le aufaatoaga manuia o le a maua ai le malosi e totoina ai le sipisi a le aiga ae le o le riki masani.

Eseese o le siʻiti